واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفتوگو با فارس عنوان شدنگارش فیلمنامه «سعدی» بر مبنای جهانی/ تولید دیجیتالی سریال
سرپرست نویسندگان سریال «سعدی» که مراحل نگارش آن به سفارش مرکز گسترش فیلمنامه نویسی رسانه ملی به پایان رسیده است، گفت: درباره زندگی دادن به مکان ها پژوهش جدی در فیلمنامه «سعدی» انجام شده است و پیوسته رفتن از شهری به شهر دیگر و از زمانی به زمان دیگر هم از مزیت ها و هم از دشواری های فیلمنامه «سعدی» است.
«منصور براهیمی» نویسنده سریال «سعدی» درباره آخرین وضعیت متن این پروژه نمایشی در گفتوگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس گفت: در حال حاضر متن سریال «سعدی» به طور کامل به مرکز گسترش فیلمنامه نویسی تحویل داده شده است و منتظر نظرات این مرکز برای بازنویسی تولید هستیم. ضمن این که نیاز هست در زمینه دیالوگ ها نوعی بازنگری و تغییرات جزئی اتفاق بیافتد.
وی با اشاره به فیلمنامه نویسی گروهی این سریال افزود: تحقیق و پژوهش سریال «سعدی» بر اساس روش پیکارسکی که روش رایج دراماتورژی در امریکاست، صورت گرفته و شامل 5 مرحله پژوهش مقدماتی، مرحلۀ شکلگیری طرح داستانی کلی سریال «سعدی»، مرحله نگارش متن گام به گام، مرحله دیالوگ نویسی و نگارش فیلمنامه و در آخر بازنویسی نهایی تولیدی است. ضمن این که روش نگارش این سریال مبتنی بر فیلمنامه نویسی و کار گروهی بود.
این نویسنده ادامه داد: ما گزارشهای ماهانه برای مرکز گسترش فیلمنامه نویسی و قبل از آن به مرکز فیلم و سریال برون مرزی که ابتدا به سفارش آن مرکز نگارش سریال آغاز شد، میفرستادیم و پیوسته آنان را در جریان تحقیق و نگارش سریال قرار میدادیم. دیالوگ نویسی هم به طور گروهی انجام شد و آخرین مرحله باقیمانده از نگارش سریال مربوط به زمان پیش تولید میشود که طبق شرایط تولید تغییرات لازم بر متن انجام شود.
وی درباره شرایط لازم تولیدی برای نگارش سریال الف ویژه «سعدی» بیان کرد: از ابتدای پژوهش این سریال نظر بر این بود که تولید به صورت دیجیتال انجام شود. زیرا در متن تنوع مکانی زیادی به دلیل جا به جاییها و سفرهای متعدد سعدی در طول زندگی اش لحاظ شده است. بنابراین بازسازی فضاهای قرن هفتم به شکل سنتی و با دکورزنی اگر محال نباشد بسیار پر هزینه است.
براهیمی درباره ویژگی های متن سریال «سعدی» نیز توضیح داد: درباره زندگی دادن به مکان ها پژوهش جدی در این متن انجام شده است و پیوسته رفتن از شهری به شهر دیگر و از زمانی به زمان دیگر هم از مزیت ها و هم از دشواری های فیلمنامه «سعدی» است. بنابراین تولید دیجیتالی سریال بهترین راه ساخت آن است که از ابتدا هم مورد توجه بود و هیچ برنامه ای برای تولید این سریال به شیوه سنتی مطرح نداشتیم.
سریال الف ویژه "سعدی" به سرپرستی منصور براهیمی در ٥٢ قسمت ٦٠ دقیقه ای در مرکز گسترش فیلم نامه نویسی رسانه ملی به نگارش درآمده است. انتهای پیام/
95/03/03 :: 16:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]