واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ميدان آزادي ميزبان جديد مسافران قطار!
راهاندازي قطاري كه طي كمتر از دو ساعت، تهران را به اصفهان متصل ميكند؛ هرچند سفرهاي ريلي ايران را وارد عصري جديد ميكند اما خود در برنامهريزيهاي ابتدايي با يك سؤال بزرگ مواجه است و آن مكانيابي ايستگاهي در دل شهرهاي مبدأ و مقصد است كه مزيت نسبي اين سفر را حفظ كند.
راهاندازي قطاري كه طي كمتر از دو ساعت، تهران را به اصفهان متصل ميكند؛ هرچند سفرهاي ريلي ايران را وارد عصري جديد ميكند اما خود در برنامهريزيهاي ابتدايي با يك سؤال بزرگ مواجه است و آن مكانيابي ايستگاهي در دل شهرهاي مبدأ و مقصد است كه مزيت نسبي اين سفر را حفظ كند.
به گزارش ايسنا، در سالهاي گذشته اختلاف نظري كه ميان مديران شهري و مسئولان راه آهن وجود داشته، ايستگاههاي قطار در شهرهاي بزرگ را با مشكلاتي جدي مواجه كرده است. در شرايطي كه قطار خود را آماده ميكند تا در سالهاي آينده به عنوان رقيب جدي صنعت هوايي معرفي شود، نبود يك نگاه همهجانبه باعث شده اهداف ريلي كشور بعضاً با چالشهايي جدي مواجه شود. طراحي ايستگاه قطار در برخي شهرها در فاصله چند كيلومتري محيط شهري انجام گرفته كه اين امر باعث شده مسافران ريلي براي رسيدن به مقصد نهايي مجبور شوند سفري دوباره داشته باشند و اين معضلي جدي را به وجود آورده است كه در سالهاي گذشته تلاش شده راهحلهايي براي آن طراحي شود. بازطراحي ايستگاه قطار شهر همدان تنها يكي از گزينههايي است كه اجرايي شده و وزارت راه و شهرسازي براي قطار سريعالسير تهران - قم - اصفهان نيز برنامهاي مشابه را در نظر گرفته است.
در كنار ايستگاههاي جديد، بهسازي ايستگاههاي قديمي نيز يكي ديگر از اولويتهاي راه آهن است و در اين بين شهر تهران در رأس فهرست قرار دارد. پايتخت ايران برخلاف بسياري از موردهاي مشابه خود در كشورهاي اروپايي، تنها يك ايستگاه قطار فعال دارد و قرار گرفتن اين ايستگاه در يكي از مناطق جنوبي تهران باعث شده كه بسياري از مسافران براي رسيدن به اين ايستگاه نياز به طي كردن سفر درون شهري بسيار طولانياي داشته باشند؛ موضوعي كه به نظر ميرسد راه آهن براي آن ايدهاي جدي را دنبال ميكند.
هرچند شهرداري تهران بارها اعلام كرده كه نه تنها درباره ايستگاههاي جديد طرحي ندارد كه حتي براي انتقال ايستگاه فعلي به خارج از شهر نيز فكر ميكند، اما شركت راه آهن به عنوان مرجع تصميمگيري نهايي در اين باره اعلام كرده نه تنها انتقالي در كار نيست بلكه حتي ايستگاههاي جديدي نيز در تهران ساخته خواهند شد.
پورسيدآقايي - مديرعامل راه آهن - در آخرين اظهار نظر خود در اين رابطه گفته كه دسترسي مردم به راهآهن در دل شهر بايد تسهيل شود و اين موضوع در دو محور جداگانه قابليت پيگيري دارد. از يك سو بحث رسيدن مترو به ايستگاههاي راه آهن بايد در دستور كار باشد و از سوي ديگر ميتوان به ساخت ايستگاههاي جديد نيز فكر كرد. بر اساس گفتههاي وي، ميدان آزادي تهران به عنوان يكي از گزينههاي ساخت ايستگاه جديد راهآهن مطرح است و در صورت نهايي شدن اين طرح، قطار با حمل و نقل عمومي شهري ارتباطي تنگاتنگ پيدا خواهد كرد. اين برنامهريزي كه راهآهن آن را جزئي از برنامههاي ريلي بسياري از كشورهاي توسعهيافته جهان ميداند يك مخالف جدي دارد و آن شهرداري تهران است. مديران شهري پايتخت كه چندي قبل طرح انتقال مهرآباد را پيگيري ميكردند حالا تمركز خود را روي ايستگاه راهآهن گذاشتهاند و مشخص نيست با وجود مخالفت جدي كه نسبت به باقي ماندن ايستگاه فعلي دارند آيا اجازه ساخت ايستگاههاي جديد را در تهران خواهند داد يا باز هم ماجرا در ابعادي ديگر پيگيري خواهد شد؟
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]