تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه هاى عنكبوتى كه در اتاق هاى شماست، لانه شياطين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819989222




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آقاي جهانگيري جامع بنگرید


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آقاي جهانگيري جامع بنگرید
آيا انتشار خبرهايي از تعطيلي واحد‌هاي توليدي و حذف شدنشان از چرخه توليد به معناي حال خوب توليد است؟


آيا انتشار خبرهايي از تعطيلي واحد‌هاي توليدي و حذف شدنشان از چرخه توليد به معناي حال خوب توليد است؟ روزانه اخبار متعددي مبني بر تعطيلي بنگاه‌هاي توليدي منتشر مي‌شود؛ از تعطيلي ۵ هزار واحد نساجي گرفته تا اولين كارخانه كاشي و سراميك ايران، تعطيلي ۲۸۸ تعاوني مصرف، ۱۰۰ كارخانه لوازم خانگي و... همگي از حال بد توليد و صنعت حكايت دارد. در اين ميان دولتمردان طبق يك عادت قديمي و رايج هر اتفاقي كه در حوزه اقتصاد مي‌افتد، به جاي اينكه به دنبال آسيب‌شناسي و رفع مشكل باشند، نخستين كارشان محكوم كردن عده‌اي به سياه‌نمايي است.

در پي تعطيلي كارخانه ارج و رسانه‌اي شدن آن، معاون اول رئيس‌جمهور كه اين روزها با بازديد از پروژه‌ها و سركشي از بنگاه‌ها به دنبال مانورهاي تبليغاتي‌اش است، روز گذشته به يكي از شهرك‌هاي صنعتي فعال درمنطقه پاكدشت رفت تا كم‌كاري دولت را در رسيدگي به مشكلات توليدكنندگان لوازم خانگي (تعطيلي ارج و آزمايش) و عدم‌دسترسي اين واحد‌ها به تسهيلاتي كه جهانگيري و نوبخت مدام از تخصيص آن سخن مي‌گويند، توجيه كند.

معاون اول رئيس‌جمهور كه زماني وزير صنايع و معادن دولت اصلاحات بود، اكنون واقعيت‌هاي صنعت و توليد را فراموش كرده و صرفاً به دنبال مقاصد سياسي و انتخاباتي‌اش است، به عبارت ديگر در شرايطي كه رئيس شركت شهرك‌هاي صنعتي از تعطيلي ۴۰۰ شهرك صنعتي و واحد‌هاي توليدي واگذار شده به بانك‌ها سخن مي‌گويد و توليدكنندگان سوله‌هاي واقع در اين شهرك‌ها را به انبار تبديل كرده‌اند، اسحاق جهانگيري از فعال بودن توليد‌كنندگان در شهرك صنعتي پاكدشت خبر مي‌دهد و مي‌گويد: برخلاف برخي سياه‌نمايي‌ها وضع واحدهاي توليدي لوازم خانگي خوب است. جهانگيري مي‌گويد: از سه واحد بزرگ صنعتي در يكي از بزرگ‌ترين شهرك‌هاي صنعتي كشور بازديد كردم كه توليد خوب، بهره‌وري بالا و بازار پرطرفدارشان نشان مي‌دهد اوضاع آنطور كه برخي‌ها مي‌خواهند سياه‌نمايي كنند نيست. وي با اشاره به اينكه بيش از هزار واحد صنعتي در منطقه پاكدشت واقع شده است، هدف اصلي خود را از اين سفر قرار گرفتن در جريان وضعيت واحدهاي صنعتي دانست.
وي با بيان اينكه دو واحد از كارخانجاتي كه از آنها بازديد كرده در بخش لوازم خانگي فعال هستند،  مي‌افزايد: در روزهاي اخير با توجه به مسائلي كه براي يك نام تجاري در حوزه لوازم خانگي پيش آمد، برخي تلاش كردند اينگونه نشان دهند كه واحدهاي صنعتي كشور با مشكل روبه‌رو هستند اما در اين بازديد مشخص شد واحدهاي توليدكننده لوازم خانگي با وجود واردات و قاچاق وضعيت خوبي دارند. معاون اول رئيس‌جمهور مي‌گويد: خوشبختانه هر كدام از اين سه واحدي كه مورد بازديد قرار گرفت 400 تا 700 نفر نيروي فعال دارند و توليد خود را با قوت ادامه مي‌‌دهند. با توجه به اظهارات معاون اول ذكر چند نكته ضروري به نظر مي‌رسد:

توليد خوب و بهره‌وري بالاست: معاون اول در بازديد يك شهرك صنعتي كوچك در پاكدشت از ۷۷۷ شهركي كه ۴۰۰ تاي آن تعطيل است و بقيه نيز نيمه‌تعطيل است و بازديد از دو واحد توليد لوازم خانگي به اين نتيجه رسيده كه توليد خوب، بهره‌وري بالا و بازار تقاضا نيز رونق دارد !
اين درحالي است كه براساس آمار، ظرفيت بازار لوازم خانگي كشور حدود 20 هزار ميليارد تومان است كه سهم محصولات داخلي از اين رقم 5 هزار ميليارد تومان و سهم محصولات خارجي 15 هزار ميليارد تومان است. با توجه به اين آمار و اذعان توليدكنندگان امروز 70 درصد بازار لوازم خانگي كشور در اختيار برندهاي خارجي و سهم توليدات داخلي در خوشبينانه‌ترين حالت 30 درصد است. بسياري از توليدكنندگان لوازم خانگي نيز با 30 تا 40 درصد ظرفيت فعاليت مي‌كنند و عامل اصلي وضعيت وخيم اين صنعت را حضور محصولات مشابه خارجي، كمبود تقاضا در بازار و البته قاچاق‌ مي‌دانند...
اكنون اين سؤال مطرح مي‌شود كه آيا وضعيت صنايع كشور را بايد با نگاه به وضع چند واحدي كه ظاهراً مشكلي ندارند، سنجيد؟و واقعيت‌هاي موجود صنعت و توليد را در تمام بخش‌ها صرفاً سياه‌نمايي عنوان كرد.

نيروي كار فعال: معاون اول رئيس‌جمهور درحالي از نيروهاي فعال در اين واحدهاي لوازم خانگي به اصطلاح فعال خبر مي‌دهد كه از تعداد نيروهاي فعالي كه در چند ماه گذشته بيكار شده‌اند و به حق و حقوقشان نرسيدند، بي‌خبر است و معتقد است مديريت واحد‌ها نقش اساسي را در پيشرفت واحد توليدي ايفا مي‌كند، البته نگارنده نقش مديريت بنگاه را در پيشرفت واحد‌هاي صنعتي بي‌تأثير نمي‌داند، اما نكته مورد توجه اين است كه نقش دولت در اين ميان چيست؟ دولتي كه در سه سال گذشته تمام پز مديريتش، تك رقمي شدن تورم بوده و با كاهش تقاضا و تداوم ركود توليد، صنعت و بازار را به تعطيلي كشانده، اكنون چه خوب از نيروهاي فعال بنگاه‌هاي توليدي سخن مي‌گويد و فعاليت ۴۰۰ تا ۷۰۰ كارگر را به كل صنعت تعميم مي‌دهد. به نظر مي‌رسد زمان آن رسيده پس از سه سال بي‌خبري از اوضاع صنعت و توليد، معاون اول رئيس‌جمهور به جاي بازديد از صنايع گل و بلبل، سري به شهرك‌هاي متروكه صنعتي و كارخانجات صنعتي تعطيل بزنند و چاره‌اي بينديشند.




تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن