محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829248691
تعادل: 3 راهكار تشكلها براي رونق بازار
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تعادل: 3 راهكار تشكلها براي رونق بازار
عمق زياد ركود منجر به سردرگمي فعاليتهاي تشكلي شده و هر روز نيز اين فعالان درخواست راهحلي را براي برونرفت از شرايط فعلي دارند. فعالان تشكلي براين باورند كه باوجود چنين عمقي از ركود در بازار نميتوان برنامهيي را براي رهايي از اين معضل ارائه داد چراكه ناخواسته با وجود چنين شرايطي برنامههاي مورد نظر يا اعطا شده به خودي خود منحل ميشوند.
کد خبر: ۵۹۸۵۵۵
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۷ - 18 June 2016
گروه تشكلها
عمق زياد ركود منجر به سردرگمي فعاليتهاي تشكلي شده و هر روز نيز اين فعالان درخواست راهحلي را براي برونرفت از شرايط فعلي دارند. فعالان تشكلي براين باورند كه باوجود چنين عمقي از ركود در بازار نميتوان برنامهيي را براي رهايي از اين معضل ارائه داد چراكه ناخواسته با وجود چنين شرايطي برنامههاي مورد نظر يا اعطا شده به خودي خود منحل ميشوند.
حال، محمد مروجحسيني وضعيت امسال را سختتر از سال گذشته خواند و براي بهبود شرايط كنوني 3 راهحل را از سوي تشكلها پيشنهاد داد:
1) پيگيري اجراي صحيح قوانين مرتبط به ماليات، 2) ارائه برنامه منسجم تشكلي براي فروش محصولات توليدي و3) گوشزد كردن اجراي درست وظايف محول شده ارگانهايي چون سازمان حمايت، ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز و نيروهاي انتظامي براي خشكاندن معضل قاچاق. «تعادل» در زمينه عملكرد بنگاهها و تشكلها به سراغ محمد مروج حسيني، رييس هياتمديره انجمن صنايع نساجي ايران رفته كه در ادامه مشروح گفتوگوي او را ميخوانيد:
اين روزها ما شاهد تشديد ركود در بسياري از صنايع كشور هستيم و دولتمردان نيز براي خروج از اين بحران مسكنهاي كوتاهمدتي را در بخش اقتصاد تزريق كردند. حال، باتوجه به اينكه ما 3 ماه از سال 95 را سپري كردهايم. چه معضلات ديگري سد راه فعالان اقتصادي و بخش تشكلگرايي كشور است كه بايد چاره اساسي براي آن انديشيد؟
همانطور كه در سوال شما نيز مطرح شد، اين روزها ما شاهد عمق زياد ركود در بخشهاي صنعتي و اقتصادي كشور هستيم. به هر حال ما چندين سال است كه در صنعت نساجي فعاليت هستيم اما تشديد ركود موجود در صنعت نساجي و به طور كليتر در اقتصاد كشور منجربه آن شده كه بسياري از واحدهاي صنعتي دراين بازه زماني رو به تعطيلي روند. متاسفانه در سال جاري مشكلات صنايع بيشتر از سال گذشته است؛ چراكه مسائل مختلفي از جمله مساله ماليات و عدم اجراي صحيح قوانين مرتبط با صدور فاكتور واحدهاي توليدي براي خريداران نيز به آن اضافه شده و در مورد اين موضوع اخير يعني صدور فاكتور واحدهاي توليدي خريداران از دريافت فاكتور به علت فرار از ماليات سر باز ميزنند و اين مساله در بخش فروش براي توليدكنندگان مشكل ساز شده است.
به نظر شما اين نوع معضلات امروز بر سر راه فعالان اقتصادي با ار ائه دستور و صدور بخشنامه حل خواهد شد؟
بنده معتقدم كه مسائل با دستور و صدور بخشنامه حل نميشوند، بلكه بايد ضمن اجراي صحيح قوانين، كمبود تقاضاي موجود در بازار را جبران كرد و قدرت خريد مردم را افزايش داد. به عنوان مثال، سال گذشته دستوراتي از سوي بانك مركزي و شوراي پول واعتبار براي كاهش نرخ سود بهرههاي بانكي به ساير بانكها اعمال شد اما در نهايت شاهد آن هستيم كه اين نوع رفتارها به دليل تعدد زياد موسسات غيرمجاز عملياتي نشد.
دربازه زماني كنوني بحث دپو محصولات صنعتي مطرح است. تشكلها براي برونرفت از وضعيت فعلي چه تمهيداتي را بايد بيانديشند؟
سريعترين راه افزايش قدرت خريد مردم فعال كردن پروژههاي عمراني است كه موجب به راه افتادن جريان نقدينگي و افزايش فروش محصولات دپو شده شركتها ميشود و تشكلها نيز بايد برنامهيي را براي فروش محصولات خود ارائه دهند اما ركود موجود در فضاي اقتصاد كشور هر برنامهيي را در اين راستا منحل ميكند.
آيا تزريق منابع به واحدهاي توليدي ميتواند آثار ركود را كمرنگتر كند؟
خير. تزريق منابع نيز باعث افزايش تورم ميشود. درواقع، حتي اگر به واحدهاي توليدي وام اعطا شود در بخش فروش اين واحدها تاثيري نخواهد داشت؛ چرا كه تنها توليد افزايش مييابد و اين توليدات در انبار باقي خواهد ماند.
آيا برنامه حمايت پولي همراه با تحريك بخش تقاضا ميتواند تاثيري در رونق بازار داشته باشد؟
اخيرا دولت با تزريق منايعي چون 16هزار ميليارد از توليدكنندگان حمايت كرده است. هر چند كه اين نوع حمايت پولي دولت از واحدهاي توليدي در رشد اين واحدها بيتاثير نيست، ولي اگر همراه با تحريك بخش تقاضا با استفاده از ديگر ابزارهاي اقتصادي در بازار باشد بسيار موثرتر خواهد بود. البته ناگفته نماند كه اين نوع حمايتهاي مالي دولت از بخش صنعت كشور خيالي واهي است؛ درواقع، ضمن اينكه ترديد در اجرايي شدن اين موضوع يعني حمايتهاي مالي وجود دارد زيرا درحال حاضر بر كسي پوشيده نيست كه خزانه دولت خاليست و فراهم كردن اين مقدار پول يه چيزي شبيه به معجزه است. به عبارت ديگر؛ اگر اين پول فراهم شود و به واحدهاي توليدي تزريق شود اما ما همچنان شاهد بخش كمبود تقاضا خواهيم بود.
در واقع، باتزريق اين منابع بلافاصله اين پول تبديل به توليدات شده و به انبار اين شركتها منتقل ميشود و تاثيري در رونق بازار نخواهد داشت. اين موضوع امري بديهي در اقتصاد است و عدم توجه به اين نكته جاي تعجب دارد.
سال گذشته به دليل پر شدن انبار توليدكنندگان، بحث تحريك تقاضا از سوي دولتمردان در حوزه خودروسازي اجرايي شد. تشكلي چون توليدكنندگان صنايع نساجي نيز مشمول طرح تحريك تقاضا شدند. آيا پيادهسازي طرحهاي كوتاهمدت ميتواند در مولفه تحريك تقاضا اثر بخش باشد؟
در سال گذشته كه در مقطعي بحث در مورد كمبود تقاضا مطرح شد، تنها اقدامي كه شكل گرفت اين بود كه با اعطاي وام به مردم انبار شركتهاي خودروسازي تخليه شد، اما پر شدن انبار خودرو سازها آسانتر از خالي شدن آنهاست. بنابراين اگر تصميمات، براي اهداف بلندمدت گرفته نشود و مقطعي باشد اين انبارها باز هم پر ميشود. در همان مقطع قرار بر اين شد كه 10ميليون تومان وام كالا جهت خريد لوازم خانگي ازجمله: فرش، كالاي خواب و پرده به مردم اعطا شود كه در عمل انجام نشد و به نتيجه نرسيد.
سال گذشته شما به عنوان يك فعال تشكلي از موضوع قاچاق به عنوان پديدهيي شوم در بخش اقتصاد كشور ياد كرديد. وضعيت فعلي را براي براندازي موضوع قاچاق چطور ارزيابي ميكنيد؟
در رابطه با مبارزه با ورود كالاي قاچاق و اقدامات انجام شده در اين راستا، اينبار خوشبينتر از گذشته هستم. با پيگيريهاي انجام شده و جلسات متعدد و مصاحبات مختلف اعضاي هياتمديره با رسانهها از جمله در برنامههاي گوناگون صدا و سيما و روزنامهها به نظر ميرسد عزمي جدي براي پيشگيري از ورود كالاي قاچاق در عملكرد مسوولان ذيربط به چشم ميخورد. باعث خشنوديست كه مقام معظم رهبري هم در سخنرانيهاي اخير خودشان در ارتباط با مبارزه با كالاي قاچاق فرمايشاتي داشتند كه موجب شد به اين مساله توجه بيشتري شود.
با اطلاعاتي كه به دست ما رسيده ورود كالاهاي ته لنجي و ملواني كه از بنادر جنوب وارد ميشد، متوقف شده است كه نتيجه آن، شلوغي فروشندگان و مغازهداران بنادر ديلم و گناوه بود كه صدا و سيما آن را در برنامه 20:30 پوشش خبري داد. بنده معتقدم بخشنامهيي كه براي طرح GS1 و دستورالعملي كه در مورد نمايندگيهاي خارجي داده شده است در بعضي از استانها مانند استان خراسان توسط مديركل اداره صنايع بطور جدي دنبال ميشود. موضوع «اجرا» مساله بسيار مهمي است كه اگر سازمان حمايت از يك طرف و ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز و نيروهاي انتظامي از طرف ديگر به وظايف خود عمل كنند، ميتوان ريشه ورود كالاي قاچاق را خشكاند.
شفافيت اطلاعات يكي از اصليترين مشخصات يك بازار رقابتي است. دربازه زماني كنوني ما شاهد روند عجيب سقوط و صعود بنگاهها هستيم. تحليل شما در اين باره چيست؟
سقوط شديد شاخص بورس در چند روز اخير ارائه دهد غير طبيعي است و در ارتباط با خريد و فروش سهام شركتها در بورس بايد بگويم كه در درجه اول بايد توجه داشت كه خريداران سهام اين شركتها خريداران عمده هستند يا خريداران خرد؟ خريداران عمده معمولا با مطالعات و اطلاعات بيشتري از درون شركت اقدام به خريد سهام آن شركت ميكنند. بنابراين خريد سهام از سوي خريداران عمده اصوليتر و جديتر است و روي روند حركت بورس تاثيرگذارتر است. اما خريد سهام از سوي خريداران خرد، يك موج است و مردم به اتفاق كارگزاران با خريد خود، موجي ايجاد ميكنند و زماني كه رشدي در قيمت سهام نميبينند شروع به فروش آن ميكنند بنابراين نبايد خريد آنها را جدي گرفت. در واقع، زماني كه يك شركت برنامه توسعه دارد عدهيي كه زودتر از اين موضوع با خبر ميشوند، سهام آن را خريداري ميكنند و زماني كه اين عده از توقف فعاليت شركت با خبر هستند يا سهام خود را ميفروشند يا با ايجاد جو مثبت سعي در فروش سهام خود در قيمت بالاتر ميكنند كه اين وضعيت در همه جاي دنيا در بورس وجود دارد و يك ايراد است.
آيا خود شما در بورس فعاليتي داريد؟
بنده در بورس فعاليت ندارم، علت اين امر را عدم وجود شفافيت اطلاعات شركتها در بازار است. چرا كه شفافيت اطلاعات يكي از اصليترين مشخصات يك بازار رقابتي است كه تشكلها بايد اين فضاي اطلاعاتي را ايجاد و براي تشكيل بنگاه اطلاعاتي از تشكلهاي بالادستي مطالبه شبكه جامع اطلاعاتي كنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
راهکار موثر برای حفظ اشتغال موجود/ بازار کار چگونه رونق می گیرد؟
راهکار موثر برای حفظ اشتغال موجود بازار کار چگونه رونق می گیرد اقتصاد > بازارکار - دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران درباره راهکارهای موثر برای رونق بازار کار توضیح داد سید محمد مروجحسینی در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره راهکارهاینقشه چشمبادامیها برای بازار خودرو/ رونق «فروشهای منعطف»چینیها
مهر گزارش میدهد نقشه چشمبادامیها برای بازار خودرو رونق فروشهای منعطف چینیها شناسهٔ خبر 3682926 - دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹ ۰۸ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت در شرایطی که خودروسازان داخلی حتی بالاتر از شورای رقابت قیمت خودروهای خود را تعیین میکنند چينیها به فکر فروشرونق نسبی بازار خرید و فروش مسکن در مناطق 22 گانه تهران
رونق نسبی بازار خرید و فروش مسکن در مناطق 22 گانه تهران معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد در فروردین ماه امسال پنج هزار و 639 واحد مسکونی و در اردیبشهت ماه 15 هزار و 192 واحد مسکونی در مناطق 22 گانه تهران خرید و فروش شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از رآغاز رونق نسبی بازار مسکن از نیمه دوم سال/ تهدید کاهش عرضه مسکن در دو سال آینده
مدیرکل اقتصاد مسکن در گفت وگوی تفصیلی با ایلنا آغاز رونق نسبی بازار مسکن از نیمه دوم سال تهدید کاهش عرضه مسکن در دو سال آینده مدیرکل اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت انتظار میرود که از نیمه دوم سالجاری شاهد رونق تدریجی در بخش مسکن باشیم در حال حاضر سرمایه سازندگان به دلرونق بازار مسکن در سایه اصلاح زیرساختها
رونق بازار مسکن در سایه اصلاح زیرساختها نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی گفت تا زمانی که سیاستهای اجرایی در انجام پروژهها اصلاح نشود شاهد رونق در بازار مسکن نخواهیم بود علیرضا خسروی نمانیده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوصبازار به سمت رونق می رود؟/ کاهش 0.4 واحد درصدی نسبت مبلغی چک های برگشتی در زمستان
بازار به سمت رونق می رود کاهش 0 4 واحد درصدی نسبت مبلغی چک های برگشتی در زمستان اقتصاد > اقتصاد کلان - نسبت چکهای برگشتی به کل چکهای مبادله شده در سه ماهه چهارم سال 1394 از نظر تعداد 3 3 درصد و مبلغ 2 5 درصد است نسبت مبلغی چک های برگشتی در سه ماهه سوم سال گذشتهبروز نشانه از رونق در بازار مسکن؟/ چند پیشبینی از وضعیت آتی بخش مسکن
بروز نشانه از رونق در بازار مسکن چند پیشبینی از وضعیت آتی بخش مسکن اقتصاد > مسکن - در حالی برخی گزارشها از افزایش تحرکات در بازار مسکن خبر میدهد اما همچنان انبوهسازان معتقدند که تا این لحظه تغییری در وضعیت رکودی بازار مشاهده نکردهاند به گزارش خبرگزاری خبرآوامهای مسکن باعث رونق بازار میشوند؟
وامهای مسکن باعث رونق بازار میشوند تاریخ انتشار يکشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵ ۲۰ مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن گفت اثر این تسهیلات بانک به تدریج به دهکهای درآمدی پایین جامعه برمیگردد زیرا به این وسیله عرضه واحدهای کوچکتر و ارزانقیمتتر در بازاپیش بینی رونق نسبی بازار مسکن از نیمه دوم سال ۹۵
پیش بینی رونق نسبی بازار مسکن از نیمه دوم سال ۹۵ مدیرکل اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه نیمه دوم سال جاری شاهد رونق تدریجی در بخش مسکن خواهیم بود از افزایش معاملات و گردش مالی و آزادسازی سرمایهها در بخش مسکن خبر داد کد خبر ۵۹۶۷۲۱ تاریخ انتشار ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ -نشانههای رونق بازار مسکن کدامند؟
نشانههای رونق بازار مسکن کدامند تاریخ انتشار چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲ ۲۱ یک کارشناس اقتصاد مسکن گفت در میان عاملهای موجود به نظر میرسد مهمترین مسالهای که این روزها برای تاثیرگذاری در بازار مسکن وجود دارد همان کاهش نرخ بهره است که در کوتاهمدت می&z-
اقتصادی
پربازدیدترینها