تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بپرهيز از كارى كه موجب عذرخواهى می ‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834954890




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تعادل: مبادله دوجانبه براي نجات اقتصاد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تعادل: مبادله دوجانبه براي نجات اقتصاد
بخش صادرات غيرنفتي در هر كشوري علاوه بر ايجاد ارزش افزوده، اشتغال را نيز دچار تحول خواهد كرد و اين شاخص مهم اقتصادي را در مدار بهبود قرار مي‌دهد. از سوي ديگر صادرات غيرنفتي بالا، نه تنها درآمدهاي ارزي را با افزايش روبه‌رو خواهد كرد بلكه اين مهم، تاثير مستقيمي در تامين نيازهاي وارداتي در كشور دارد. همچنين براي دستيابي به افزايش سهم كشور در اقتصاد جهاني و كسب رشد و توسعه اقتصادي پايدار، جهش در بخش صادرات امري لازم و ضروري به‌شمار مي‌رود.
کد خبر: ۵۹۴۸۱۴
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۵ - 05 June 2016


بخش صادرات غيرنفتي در هر كشوري علاوه بر ايجاد ارزش افزوده، اشتغال را نيز دچار تحول خواهد كرد و اين شاخص مهم اقتصادي را در مدار بهبود قرار مي‌دهد. از سوي ديگر صادرات غيرنفتي بالا، نه تنها درآمدهاي ارزي را با افزايش روبه‌رو خواهد كرد بلكه اين مهم، تاثير مستقيمي در تامين نيازهاي وارداتي در كشور دارد. همچنين براي دستيابي به افزايش سهم كشور در اقتصاد جهاني و كسب رشد و توسعه اقتصادي پايدار، جهش در بخش صادرات امري لازم و ضروري به‌شمار مي‌رود.
بسياري از تحليلگران اقتصادي براين باورند كه تجارت خارجي تاثير بسيار زيادي در روند رو به رشد و توسعه اقتصادي دارد، ضمن اينكه تجارت زيربناي اصلي تقسيم كار اجتماعي در هر جامعه است. در يك جمع‌بندي كلي بايد عنوان كرد كه در هر كشوري اگر بخواهيد به توسعه اقتصادي دست يابيد، ناگزير بايد مبادله دوجانبه داشته باشيد. بنابراين براي اينكه جامعه بتواند از تقسيم كار گسترده‌تر و بالاتري برخوردار باشد بايد مبادله بيشتري صورت گيرد. در تازه‌ترين گزارش‌هاي منتشر شده ثابت شده كه رشد بهره‌وري عوامل توليد، در مقايسه با افزايش انباشت سرمايه، اثر بيشتري بر توليد دارد كه يكي از منابع افزايش بهر‌ه‌وري تجارت است. تجارت باعث مي‌شود تا بنگاه‌هاي داخلي در سطح گسترده‌يي به عوامل توليد با هزينه كمتر دست يابند.
همچنين رشد تجارت خارجي با رويكرد توسعه صادرات امكانات جديدي را براي توسعه اقتصادي كشور، از طريق ارتقاي سطح تخصص‌ها و انتقال دانش و تكنولوژي فراهم كرده، امكانات ويژه‌يي را براي استفاده مطلوب‌تر و اقتصادي‌تر از منابع طبيعي در جهت توسعه اقتصادي كشور فراهم مي‌كند و از همه مهم‌تر اينكه معضل محدود بودن بازارهاي داخلي را مرتفع مي‌سازد. حال سوال اين است كه با توجه به تاثيرگذار بودن تجارت دوجانبه در روند توسعه اقتصادي، آيا ايران به اين بخش توجه قابل توجهي داشته يا نه؟ از ديدگاه من بخش صادرات غيرنفتي، ساليان سال است كه در كشور مورد بي‌مهري قرار گرفته است. بي‌مهري به اين شاخص تاثيرگذار حتي در بودجه‌ريزي و چارچوب برنامه‌هاي توسعه‌يي كشور نيز به چشم مي‌خورد و تمام دولت‌هايي كه در اين سال‌ها بر سر كار آمده‌اند، تعريف‌شان از صادرات غيرنفتي به بخش‌هاي محدودي از اقتصاد باز مي‌گردد.
در صادرات غيرنفتي جايگاهي براي بخش‌هاي همچون صنايع دستي، فرش، چرم و... در نظر گرفته نشده و بيشتر نگاه‌ها به سمت صنايع خودروساز و پتروشيمي‌ها است. البته دولت يازدهم در بسياري از بخش‌هاي اقتصادي موفق عمل كرده اما بايد مساله تورم و عدم هماهنگي ارزش پول ملي با مساله تورم و نگهداشتن ارزش پول ملي در جايگاهي كه توهمي است را حل كند.
اين چالش‌ها به دلايل سياسي شكل گرفته و همه دولت‌ها گرفتارش بودند و هيچ ربطي به دولت فعلي ندارد اما بايد يك بار براي هميشه حل شود. بسياري از اقتصاددانان بارها عنوان كرده‌اند كه به هيچ عنوان قيمت ارز در كشور واقعي نيست و در سال پيش‌رو دولت بايد تدبيري براي اين مساله بينديشد. چراكه دور بودن نرخ ارز از قيمت واقعي مي‌تواند ضرر و زيان‌هاي بسياري براي واردكنندگان و صادركنندگان در پي داشته باشد.
در همين راستا نيز پيشنهادهاي وجود دارد. براين باورم كه دولت بايد صادرات غيرنفتي وابسته به نفت را از صادارت غيرنفتي تفكيك كند. نياز كشورهاي ديگر به پتروشيمي براي توليدات صنعتي و براساس خلاقيت را نبايد به حساب شيرين كاري خودمان بگذاريم چراكه آنها براي توليد خلاق نياز به مواد اوليه دارند.
در تازه‌ترين آمارهاي منتشر شده، اعلام مي‌شود كه صادرات كشور با افزايش روبه‌رو شده، اما بايد توجه داشته باشيم كه رسيدن به اين حجم از صادرات به علت افزايش توليد و پتروشيمي است، نه توليدات صنعتي ارزشمند.
براي داشتن صادرات غيرنفتي خوب، بايد تمركز از روي صنايع نفت و پتروشيمي برداشته شود چرا كه در سال‌هاي گذشته به دليل بي‌توجهي به برخي صنايع، بازار اين كالاها از دست رفته به‌شمار مي‌رود.






















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن