واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: درمان اقتصاد ایران بدون کنترل تب تورم میسر نیست
با مروری بر روند افزایش قیمت زمین، مسکن و سکه و برخی کالاهای دیگر در سالهای 91 و 92 درمییابیم که وضعیت امروز اقتصاد ایران را بسیار با ثباتتر از آن سالها است.
![](http://cdn.asriran.com/files/fa/news/1395/3/4/587764_345.jpg)
عصرایران، محمدعلی دیانتیزاده - طی سه سال گذشته دولت موفق شد که تب اقتصاد ایران را تحت کنترل درآورد تا آنجا که امروز مردم احساس میکنند سرعت افزایش نرخ تورم نسبت به سالهای 91 و 92 که قیمتها بهصورت لحظهای افزایش مییافت، کند شده است؛ سالهایی که نبود تعادل اقتصاد ایران در بازار ارز منجر به سه برابر شدن قیمت ارز شد.
یک کارشناس مسائل اقتصادی در همین باره گفت: درمان اقتصاد بیمار ایران بدون کنترل تب اقتصاد (تورم) میسر نیست.
هادی حقشناس در گفتوگو با عصرایران به جهتگیری دولت و بانک مرکزی در زمینه کنترل و کاهش تورم را درست دانست و افزود: با مروری بر روند افزایش قیمت زمین، مسکن و سکه و برخی کالاهای دیگر در سالهای 91 و 92 درمییابیم که وضعیت امروز اقتصاد ایران را بسیار با ثباتتر از آن سالها است.
وی ادامه داد: بهرغم اینکه همه دولتها به این جمع بندی رسیده بودند که اگر تب اقتصاد (تورم) فروکش نکند، درمان اقتصاد بیمار ایران غیرممکن است اما در عمل دیدیم که در چهار دهه گذشته به غیر ازیکی دوسال همواره اقتصاد ایران با تورم دورقمی مواجه بوده است.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که چرا دولت نتوانسته دستاوردهای بیشتری در حوزه اقتصاد کسب کند، گفت: مهمترین دلیل محدود بودن دامنه توفیقات دولت، کاهش شدید قیمت نفت به کمتر از یک چهارم دولت گذشته است؛ وقتی که قیمت نفت به زیر 30 دلار و فروش نفت به کمتر از یک میلیون بشکه برسد و آنگاه مطالبات معوق بانکها و بدهی دولت گذشته به بانکها، شرکتها و پیمانکاران را کنار هم بگذاریم، آنگاه میتوان مقایسه کرد که دولت با وجود چالشهای مورد اشاره به دستاورد مهمی در حوزه اقتصاد رسیده است.
وی تاکید کرد: وقتی به شاخصهای کلان اقتصادی در سال 95 و سال 91 و اوایل سال 92 نگاه میکنیم، هر کارشناس منصفی میتواند به این قضاوت برسد که ثبات امروز اقتصاد ایران با سه سال گذشته قابل قیاس نیست.
کاهش بارتورمی برای کلیه خانوارها نسبت به سه سال گذشته
عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی نیز درباره این که عنوان میشود کاهش نرخ تورم محسوس نیست، گفت: این یک بازی سیاسی است و وقتی به فرایند قیمتهای امسال نسبت به سال گذشته نگاه کنیم در مییابیم قیمت برخی کالاها کاهش یافته، برخی ثابت مانده و برخی دیگر اندکی افزایش یافته است.
حمید زمانزاده در گفتوگو با عصرایران اظهار داشت: اگر یک نظرسنجی اطمینانبخش انجام شود، آنگاه مشخص میشود که کاهش تورم در مقایسه با تورم سالهای 91 و 92 که حدود 30، 40 درصد بود برای مردم قابل لمس و محسوس است.
وی افزود: در برخی از اقشار جامعه این تصور که کاهش تورم مترادف با کاهش سطح عمومی قیمتها است وجود دارد البته در رسانهها در این خصوص توضیح داده شده که کاهش تورم یعنی افزایش قیمتها کندتر شده و مفهوم آن این نیست که قیمتها کاهش یافته است.
زمانزاده محسوس نبودن کاهش تورم را بحثی سیاسی عنوان و تصریح کرد: براساس آمارهایی که اعلام میشود تورم گروه کالایی مخصوصا خوراکیها و آشامیدنیها بهشدت کاهش یافته که با مراجعه مردم به بازار قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: در مقابل گروه خدمات که شامل خدمات بهداشتی و آموزشی است، تورم آن بیشتر است ولی برآیند تورم گروههای کالایی و خدماتی همان تورم میانگین 11 درصد است که البته تورم نقطه به نقطه نیز زیر 8 درصد است که نشان میدهد، بارتورمی برای کلیه خانوارها نسبت به سه سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - 24 May 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]