تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  انبر مناسب دستگاه تسمه کش اگر نگاهی به یک یخچال یا اجاق گازی که در کارتن است بیندازید، تسمه هایی د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853460180




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جهانگیری: زبان فارسی تنها یک میراث تاریخی نیست


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: معاون اول رئیس‌جمهور گفت: سیره‌های مثبت و منفی شخصیت‌هایی که در شاهنامه وجود دارد می‌تواند برای اصلاح نگرش‌ها، بینش‌ها و رفتارهای دولتمردان و شهروندان درس‌آموز باشد.

به گزارش تراز ،اسحاق جهانگیری عصر امروز در مراسم بزرگداشت فردوسی که در جوار آرمگاه این شاعر برگزار شد، اظهار داشت: در این اعیاد خجسته و مبارک شعبان، فرصت مغتنی است که به بهانه روز فردوسی و پاسداشت زبان فارسی دولت هم امکان حضور داشته است.

وی تصریح کرد: ارزش نشست‌هایی از این دست در این است که تنها به واکاوی گذشته نمی‌پردازد و به فکر آینده و جهان نیز هست، ما به فردوسی در تاریخ فکر نمی‌کنیم فردوسی متعلق به آینده و حال ما نیز هست زیرا زبان فارسی تنها یک میراث تاریخی نیست و این زبان از مهم‌ترین عوامل انسجام و قومیت ما با وجود تمام تفاوت‌های  قومی کشور ایران است.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: همچنین زبان فارسی زبان پیوند ما با همسایگان بوده و زبان فن، میراث فرهنگی و تمدن جهان اسلام است که به دور و نزدیک جهان رفته و تأثیر گذاشته و علاوه بر اینها زبان علم، فرهنگ، هنر، اقتصاد و سیاست نیز هست.

جهانگیری افزود: هم در گذشته و هم در حال سخن بر سر جایگاه و نقش کارکرد و کاربرد و حفاظت و گسترش زبان فارسی است که باید تمامی اندیشمندان به آن بپردازند. سخن بر سر مقام علمی و ادبی و اندیشه‌های علمی سخنی است که باید دانشمندان و پژوهشگران و حوزه تمدن ایران و جهان نزدیک و دور به آن بپردازند. به یقین جامعه از آثار این کنگره که در افق آن زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ادبی نهفته است بهره‌مند خواهند شد.

وی عنوان کرد: از دولتمردان  و مدیران انتظار نمی‌رود که به عنوان نظریه‌پرداز در این محفل وارد شوند و حضور من به دلیل مباحث علمی و نظری است. من یک مسئول اجرایی هستیم که آمده‌ام درک خود را به عنوان یک عضو و شهروند و دلبسته به فردوسی و اندیشه و زبان او و توجه کشور را به ضرورت توجه به این سرمایه ملی ابراز کنم.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: چرا مرز دولت، نظام، جامعه باید مفاهیم معنوی، مفاخر علمی و سرچشمه سازنده و معنابخش هویت، شخصیت و تفکر ایران را بشناسد و شناساندن و حضور من در این نشست برای دولت، اندیشمندان، نخبگان و عموم شهروندان است که به بازآفرینی‌ها ظرفیت‌ها، منابع و مفاخر علمی و هنری و فرهنگی ایرانی اسلامی اهتمام بورزد و حداقل به اندازه استخراج منابع و ذخایر مادی به آن اهمیت دهد.

جهانگیری بیان کرد: جامعه ما سخت نیازمند به فردوسی و بزرگی‌های اوست. فردوسی در فرهنگ ما حکیم است و نشانه حکمت  و حکمت نیز هدف و دعوت پیامبران بوده است که بالاترین اعتبار قرآنی را دارد.

وی با بیان این مطلب که خداوند فرموده است به حکمت و اندرز نیکو به یاد پروردگارت دعوت کن و به شیوه‌هایی که نکوتر است مجادله نما و حکمت گمشده مؤمنین است افزود: باید به دنبال کسی باشیم که در مسیر حکمت و پندآموزی و رسیدن به حقیقت کارهایی کارستان کند.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: حکیم طوس فردوسی اینچنین در حکمت و پند و راه‌های خردمندانه و تنها سرآمد زبان خود بلکه سرآمد اندیشه و نظر از گذشتگان تا به امروز است  و در ترویج اخلاق، ادب، ستایش و عبرت آموختن هنر و زیبایی خاصی داشته است.

جهانگیری گفت: نه تنها معرفت و خداورزی را با عقل آغاز می‌کنم و سخن به میان می‌آورد بلکه خرد را معیار سنجش جامعه و حکمرانی می‌داند و فردوسی شاعر فضیلت‌های فرازمانی و فرامکانی است.

وی اذعان کرد: در شاهنامه انسان به عنوان قهرمان برجسته می‌شود و می‌تواند در هر زمان و مکان از بی‌اخلاقی‌‌‌ و بد‌اخلاقی‌ها فاصله بگیرد و به ارزش‌های انسانی نزدیک شود, قهرمانان فردوسی انسان هستند و تمام ضعف‌ها و شخصیت‌ها بر اساس ظرفیت‌ها ساخته می‌شوند.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد:‌ قهرمانان شاهنامه به این دلیل ساخته می‌شوند که به داد علیه بی‌داد، راستی در برابر کفر، فروتنی در برابر گردن‌درازی و مهر در برابر خشم و خرد در برابر جهل معنا ببخشد. در ستایش راستی و عدل و نیکی، دانش، دروغ و ستم و بی‌وفایی از زبان پهلوانان و حکمرانان گذشته شده است.

جهانگیری با بیان اینکه شاهنامه برای جامعه امروز گفتنی‌های زیادی دارد اظهار داشت: سیره‌های مثبت و منفی شخصیت‌هایی که در شاهنامه وجود دارد می‌تواند برای اصلاح نگرش‌ها، بینش‌ها و رفتارهای دولتمردان و شهروندان درس‌آموز باشد و به این اعتبار می‌گفت شاهنامه تنها حماسه ملی ما نیست و داستان قهرمانی‌ها و جنگ‌ها نیست بلکه فراتر از زبان تاریخ و ایران باستان است. گنجینه‌ای است که به نهادهای اجتماعی و فرهنگی کمک فراوانی می‌کند و به هر فرضی راه را به آنها نشان می‌دهد‌.

وی گفت:‌ اندیشه‌های او برای انسان است هر چند قهرمان و شاهزادگان را مخاطب قرار می‌دهد آنچه از فراوانی این موضوع می‌‌فهمیم این است که آبادی و آزادی هر جامعه و کشوری بیش از پیش به حکمرانان عادل و عاقل وابسته است و منشأ جنگ‌ها و ستیزه‌ها قبل از هر چیز در حرص و ستم و بی‌داد قدرتمندان نهاده است.

معاون اول رئیس‌جمهور عنوان کرد: از فردوسی می‌توان اخلاق، ادب و خردورزی آموخت. برای او مهم اخلاق است نه در اندیشه بلکه در سیاست و دانش. در اندیشه او ملیت و مذهب به هم می‌رسند و ایران و اسلام به عنوان دو وجه جدایی‌ ناپذیر قابل هضم هستند.

جهانگیری بیان کرد: رنج از بی‌اخلاقی و دور شدن از ادب و گفتار و رفتار و گریز از خردورزی در جامعه یکی دیگر از مسائلی است که در اشعار فردوسی دیده می‌شود. شناساندن خردورزی وظیفه هر فرد، گروه و نهادی است و پرتو اندیشه‌ها و الگوهایی از این دست و ارتقای سطح بینش و منش انسانی از جمله مسائلی است که باید به آن اهتمام بورزیم.

وی افزود: زنده نگه داشتن نام و زبان فردوسی و اعتبار دادن به اخلاق، ادب و فهم است و ترویج و استخراج اندیشه‌های وی برای انسان معاصر به معنای توانمند کردن نسل جوان به حقیقت‌جویی است و در هر شرایطی می‌توانیم در شاهنامه فردوسی فرهنگ ایران را ببینیم و برای امروز که دانش هویت و معنا پیدا می‌کند و حیات‌بخش جامعه است از آن درس بگیریم.

معاون اول رئیس‌جمهور بیان کرد: دولت و جامعه را در توانمندکردن اخلاق شهروندان و نهادهای اجتماعی و حاکمیتی باید کمک کنیم و با استخراج و اشاعه ارزش‌های معنوی نهاده در مدح فرهنگ، بینش و رفتار جامعه کمک کنیم.

جهانگیری با بیان این مطلب که فردوسی، عطار، مولوی، سعدی و هزاران صاحب اندیشه دیگر زیبایی‌ها، خوبی‌ها و حقیقت‌های اخلاقی و فرهنگ و اجتماع را به جامعه شناساندند و از طریق این شاعران به نام باید حکمت‌ها و اندرزها را ترویج کنیم.

وی عنوان کرد: ما در پرتو اندیشه بزرگان خود و تقویت و بینش و فرهنگ عمومی باید پاسخگو باشیم و از ظرفیت‌های موجود در ارتباطات، فرهنگ و توسعه فرهنگ و هنر برای ارتقای فرهنگ و زبان کشور استفاده کنیم. ایجاد و تقویت کرسی‌های دانشجویی در حوزه زبان و ایران‌شناسی گام مؤثری در این راستاست.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: دولت با توجه به ارتقای زبان فارسی که مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده وظیفه خود می‌داند در ارتقا نقش و زبان، اخلاق و معنویت گام مؤثری بردارد.

جهانگیری گفت: انتظار ما از همه صاحبان اندیشه است که دولت و جامعه را کمک کنند و سرمایه علمی، فرهنگی و اجتماعی خود را به سرمایه علمی کشور بیفزایند و جامعه‌ای از جهل و زشتی دور کنند.


منبع: تسنیم











زمانبندی انتشار: 25 ارديبهشت 1395 - 21:11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن