تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگین ترین چیزی که روز قیامت در ترازوی اعمال قرار داده می شود صلوات بر محمد و اهل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833284878




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیمان پولی دوجانبه، جایگزینی برای «تقریبا هیچ»


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پیمان پولی دوجانبه، جایگزینی برای «تقریبا هیچ»
پیمان پولی دوجانبه، روشی در پرداخت های بین المللی است که در آن به جای استفاده از یک ارز واحد جهانروا (همچون دلار و یورو) از دو ارز ملی کشورهای طرف معامله استفاده می گردد.
کد خبر: ۵۸۷۴۸۲
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۱ - 09 May 2016


پیمان پولی دوجانبه، روشی در پرداخت های بین المللی است که در آن به جای استفاده از یک ارز واحد جهانروا (همچون دلار و یورو) از دو ارز ملی کشورهای طرف معامله استفاده می گردد.
در حقیقت در این روش، طرفین با حساب دقیق ارز ملی، بدون نیاز به دلار، و بدون تحمل خسارت ناشی از کاهش نرخ ارز، به مبادلات اقتصادی می پردازند.
به واسطه این روش، امکان ردیابی پرداخت های بین المللی توسط سیستم مالی و امنیتی کشورهای دیگر (همچون آمریکا) امکان پذیر نبوده و بنابراین آمریکا به سادگی نمی تواند در این زمینه از حربه تحریم استفاده کند. (تحریم های بانکی و مالی اصلی ترین و موثرترین بخش از تحریم های آمریکا علیه ایران است)
پیمان پولی دوجانبه جنبه ذخیره ارزی ندارد، بلکه راهکاری برای مبادلات تجاری بین دو کشور است تا گردش کالا و خدمات، به آسانی انجام پذیرد. بنابراین به دلیل عدم ذخیره ارز ملی کشور مقابل، نوسان آن ارز، اثری بر ارزش دارایی های ذخیره شده  ما نخواهد داشت.
در صورت افت ارزش پول ملی کشور مقابل، کشور ما متضرر نخواهد شد، چرا که مبنای محاسبات برای پرداخت ها، می تواند ارز پایداری مانند یورو باشد و مثلا کشور روسیه معادل یک میلیون یورو، به ما روبل پرداخت کند.
در روزهای اخیر، سخنانی مبنی بر افزایش ارزش دلار و عدم صرفه اقتصادی حذف دلار مطرح شده است. این درحالی است که کشور ما از سال 2008 با تحریم چرخه دلار (U-Turn) از سوی آمریکا مواجه شده است و عملا دلار از مبادلات خارجی ایران حذف شده است. بر فرض استفاده گسترده ایران از نظام پرداخت دلار نیز، با توجه به امکان تحریم مجدد آمریکا در آینده، عاقلانه ترین اقدام این است که مسیر تحریم را برای دشمن مسدود کنیم و وابستگی خود را به این نظام کاهش دهیم و دلار را از مبادلات خود حذف کنیم. از سوی دیگر روند کلان پرداخت های بین المللی، به سمت کاهش وابستگی کشورهای جهان به دلار و حذف آن از مبادلات است و رشد مقطعی دلار در ماه های اخیر نباید عاملی برای قدرتمندی آن در طولانی مدت تلقی گردد.
برخی نیز عقیده دارند که روند حذف دلار از مبادلات بین المللی ایران، ده ها سال طول می کشد. این اظهارات در حالی صورت می گیرد که تقریبا در هر ماه اخباری از پیمان های پولی دوجانبه بین چین و کشورهای دیگر به گوش می رسد، ایران نیز اگر تلاش و همت لازم را داشته باشد، می تواند در میان مدت، با کشورهای اصلی طرف تجاری خود (16 کشور) پیمان پولی ببندد تا بتواند 80 درصد از مبادلات خود را بدون نیاز به دلار و یورو انجام دهد و در واقع 80 درصد از تحریم های بانکی را بی اثر کند.
دولت یازدهم اگر در سه سال گذشته مسیر پیمان پولی را می پیمود، قطعا تعداد زیادی از این 16 کشور را می توانست تحت پوشش پیمان پولی دوجانبه قرار دهد.
در حال حاضر که برجام اجرا شده است اما همچنان امکان استفاده از نظام پرداخت دلار برای ایران وجود ندارد، بهترین فرصت برای انعقاد پیمان های پولی دوجانبه است تا لازم نباشد برای رفع تحریم دلار، امتیازات مجدد اعطا کنیم.























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن