تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى‏كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840217388




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه با کارلوس فوئنتس عشق کنیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چگونه با کارلوس فوئنتس عشق کنیم؟




وقتی «کارلوس فوئنتس» برای اولین بار در ژنوبه دیدار «هرمان هسه»، نویسنده بزرگ رفت، تکلیف زندگی اش برای همیشه مشخص شد.





مجله روشن - نسیبه فضل اللهی: وقتی «کارلوس فوئنتس» برای اولین بار در ژنوبه دیدار «هرمان هسه»، نویسنده بزرگ رفت، تکلیف زندگی اش برای همیشه مشخص شد. مادر کارلوس، دل بسته ادبیات بود و بارها پسرش را به نوشتن تشویق می کرد اما پدرش که دیپلمات بود، سوداهای دیگری برای کارلوس داشت. سرانجام پدر صریحا از فوئنتس می خواهد تا در مدرسه بین المللی مکزیک درس بخواند و راه او را ادامهدهد.

کارلوس در ازای درس خواندن در این مدرسه اجازه می یافت تا به آرزوی کودکی اش هم جامعه عمل بپوشاند و هر از گاهی چیزی بنویسد اما ملاقات با گرگ پیری همچون «هسه»، کارلوس را به این باور رساند که باید نوشتن را برگزیند و فقط اوست که می تواندداستانی درباره «آئورا» بنویسد. «آئورا» را خواندهاید؟ می دانیداین داستان عجیب چه چیزی را در خود نهان کرده است؟ بگذارید ابتدا ادامه داستان نویسنده شدن فوئنتس را پی بگیریم.


چگونه با کارلوس فوئنتس عشق کنیم؟



خانه پدری کارلوس از کودکی محل رفت و آمد نویسندگان و مورخان و پژوهشگران بسیاری بود. علاوه بر آن، پدر کارلوس دلبسته ادبیات بومی و فرهنگ کهن مکزیک و خصوصا آزتک ها بود و همیشه ورد زبانش بود که مکزیک را باید به دنیا شناساند.

راهی که کارلوس برای شناساندن مکزیک جهان با مکزیک می شناخت، کمی از میل پرش متفاوت بود؛ فوئنتس سرانجام تصمیمش را گرفت. او ادبیات را برگزید تا «آئورا» را بنویسد. فوئنتس برخلاف نویسندگان کلاسیک، قهرمان داستانش را خود «خاطرات» انتخاب کرد. برای شروع فوئنتس خوانی بهترین راه این است که ابتدا «آئورا» را بخوانیم.

نخستین مواجهه با کارلوس

«آئورا»، داستان فروپاشی است؛ خانه ای که ساکنانش نمی توانند نجاتش بدهند، اما جادوی دلبستگی و عشق، بند و بست های پوسیده خانه را به هم متصل می کند و از نو می سازدش. ممکن است خوانندگانی که به ادبیات کلاسیک عادت دارند، وقتی برای اولین بار به سراغ فوئنتس یا «آئورا» می روند، سرگردان شوند و امکان تشخیص شخصیت ها یا انفکاک میان گشته و حال برای شان کمی سرگیجه آور باشد. راه حل ماجرا، آشنایی با نظام این داستان است.

نخست باید بدانیم که روایت داستان «آئورا»، در ذهن شخصیت های این اث ردر گردش است و قرار نیست داستان سرراستی بخوانیم که ماجراها و بحران های داستان به سادگی تشخیص داده شوند. بهتراست اول نگاهی کوتاهی به داستان«آئورا» بیاندازیم: «فیلیپه مونترو» با خواندن یک آگهی استخدام در روزنامه، روانه خانه بانوی پیری به نام «کونسئلو» می شودتا خاطرات شوهر درگذشته این بانو یعنی «ژنرال لیورانته» را بازنویسی کند. خواهرزاده بانوی خانه، «آئورا» نامی که به عکسی از جوانی بانوی خانه شباهت دارد، «فیلیپه» را به عشق مبتلا می کند.


چگونه با کارلوس فوئنتس عشق کنیم؟



هر چه داستان جلوتر می رود، «آئورا» پیرتر می شود و «کونسئلو» که بانوی خانه است، جوان تر. «فیلیپه» در پایان داستان ناگهان متوجه نکته ای می شود که مهمترین کلید این داستان است؛ اینکه درآگهی استخدام روزنامه، به همه ویژگی های فیلیپه اشاره شده... گویی بانوی پیر برای رسیدن به جاودانگی، تنها زن جوان و زیبای خانه را قربانی می کند تا به یمن خون تازه و جوان دخترک، دوباره جانی بیابد. گویی او و «آئورا»، قربانیان راحت و دم دستی «کونسئلو» و شوهرش «ژنرال لیورانته» هستند تا دوباره نو و احیا شوند.

فوئنتس با استفاده از اساطیر و فرهنگ باستانی مکزیک سعی کرد تا داستان «آئورا» را بنویسد؛ راهبان آزتکی قرن ها پیش با قربانی کردن دختران و پسران جوان، تداوم جهان را تضمین می کردند؛ چون به نظرشان خون تازه و نوی جوانان باعث چنین تداوم و تکاملی می شد. البته «آئورا» می تواند بیشتر از اینها باشد؛ شما با فوئنتس طرف هستید، نه یک نویسنده جنایی شاید هم «فیلیپه» و «آئورا»، همان «کونسئلو» و «ژنرال لیورانته» باشند؛ شاید زمان در این داستان، با زمانی که به طور عادی می شناسیم فرق دارد و پیری و جوانی در کنار هم قرار گرفته اندتا خاطرات، شخصیت اصلی داستان باشند.

پوست ذهنت را بیانداز

یکی از فوئنتسی ترین آثار کارلوس، زمان «پوست انداختن» است، بگذارید کمی هم این رمان را بررسی کنیم تا قدم دوم تان را برای فوئنتس خوانی، محکم بردارید. داستان «پوست انداختن» از این قرار است؛ «خاویر»، داستان نویسی مکزیکی، به همراه همسرش «الیزابت» و همسفران شان «ایزبال» و «فرانتس» راهی سفر می شوند. اتومبیل «فرانتس» خراب می شود و آنها مجبور می شوند شب را در هتلی سپری کنند. شخصیت های رمان «پوست انداختن» در طی داستان تغییر می کنند و هویت متفاوتی پیدا می کنند. این اتفاق برای مخاطب این رمان هم می افتد و مخاطب هم مثل شخصیت ها پوست می اندازد.


چگونه با کارلوس فوئنتس عشق کنیم؟



شاید یکی از شبیه ترین فیلم های تاریخ سینما به رمان «پوست انداختن»، فیلم «چاقو در آب» اثر «رومان پولائسکی» باشد که داستان سفر زوجی را روایت می کند که به جوانک آواره ای برمی خورند و رابطه شان بعد از این تصادم دگرگون می شود.

البته «چاقو درآب» فیلمی ذهنی نیست و یکراست به سراغ وقایع می رود اما رمان «پوست انداختن» دائما در ذهن شخصیت ها می چرخد و مخاطب سرگردان، هیچ ریسمانی برای چنگ زدن ندارد الا غریزه اش، می توان گفت بهترین مواجهه برای درک آثار فوئنتس، از راه غریزه مخاطب میسر می شود. البته دستورالعمل کوتاهی هم است که در زیر می خوانید و می تواند راهنمای خوبی برایتان باشد.

برای لذت بردن از خواندن آثار فوئنتس می توانید این دستورالعمل را اجرا کنید:

1- به دنبال یافتن روابط علّی و معلولی نباشید. قرار نیست حادثه ای در آثار او، به حادثه ای دیگر ارتباط پیدا کند. خط رابطه ها در داستان او ذهنی است و می تواند پرش های زمانی بلند و ظاهرا بی ربطی باشد.

2- جهان داستان های فوئنتس با دنیای واقعی ربط چندانی ندارد. البته با دنیای بیرونی که به آن عادت کرده ایم، وگرنه شما هم وقتی فکر می کنید، خاطرات در زمان های به هم ریخته به سراغ تان می آیند.

3- شخصیت های فوئنتس پیچیده اند؛ اگر می خواهیدداستان را بهتر بفهمید، باید شخصیت ها را بهتر و پیش تر بشناسید. پس به حرف هایشان، رفتارشان و حوادثی که برای آنها رخ می دهد خوب توجه کنید.

4- به غریزه تان اعتماد کنید. همه چیز با چشم سَر یافت نمی شود. بدانید که با نویسنده ای عادی طرف نیستید که داستانش را از الف تا ی، به صورت معمولی روایت کند.

5- مسئله «هویت» یکی از کلیدی ترین مفاهیمی است که همیشه فوئنتس به آن مشغول است. پس همیشه شاه کلید، «هویت»ی است که گاهی به دست می آید یا از دست می رود. «هویت» را در آثار او جدی بگیرید. البته پرداختن به مسئله «هویت» مقاله جداگانه ای می طلبد.


چگونه با کارلوس فوئنتس عشق کنیم؟



6- اگر از داستان های پلیسی خوش تان می آید، برای مدتی دور فوئنتس را خط بکشید؛ چرا که در داستان های او عنصر حادثه نقش چندانی ندارد.

7- فوئنتس، صدای مکزیک است. فرهنگ بومی و اساطیر آزتک همیشه در داستان هایش روان هستند. برای فهم بهتر آثار فوئنتس می توانید کمی درباره آزتک ها مطالعه کنید.

8- از نقاشی های «فریدا کاهلو» غفلت نکنید. در میان نقاشان، آثاری که فریدا کشیده شبیه ترین آثار، به نوشته های فئونتس است؛ آثار او را در اینترنت نگاه کنید تا کمی فضای کار فوئنتس دست تان بیاید.

9- مالیخولیا و ترس، یاران همیشگی در داستان های او هستند. نه این که با داستان ترسناک طرف باشید، بلکه روایت ذهنی او دچار مالیخولیا و ترس می شود.








تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن