تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداوند روزه را واجب كرد تا به وسيله آن اخلاص خلق را بيازمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830056876




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رايزني براي كشت يك ميليون هكتار محصول تراريخته


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رايزني براي كشت يك ميليون هكتار محصول تراريخته
باني برنج تراريخته در ايران كه در حال حاضر به كمك برخي افراد در دولت به دنبال قانوني كردن توليد و انبوه‌سازي آن است، سال 86 با چند كشاورز براي توليد برنج قرارداد بست و توسط آنها برنج تراريخته را در مزرعه توليد كرد
باني برنج تراريخته در ايران كه در حال حاضر به كمك برخي افراد در دولت به دنبال قانوني كردن توليد و انبوه‌سازي آن است، سال 86 با چند كشاورز براي توليد برنج قرارداد بست و توسط آنها برنج تراريخته را در مزرعه توليد كرد. البته اين فرد در همان سال براي اين اقدام توسط هيئت انتظامي بدوي اعضاي هيئت علمي كه تخلفات اداري اعضاي هيئت علمي را بررسي مي‌كنند براي اين خيانت و نيز اشاعه گياه مخرب آزولا در مرداب انزلي محاكمه شد.
محصولات تراريخته، محصولاتي هستند كه با دستكاري ژنتيكي، از حالت عادي خارج شده‌اند. به عنوان مثال، انتقال ژن يك حيوان مقاوم به سرما، به ميوه گوجه فرنگي، تحت شرايطي سبب مقاومت گوجه دستكاري شده يا همان تراريخته نسبت به سرما مي‌شود.
البته اگرچه توليد محصولات تراريخته در دنيا سابقه‌اي 30 ساله دارد اما هنوز عوارض مصرف اين محصولات كاملاً شناخته نشده و بي‌ضرر بودن مصرف آن به اثبات نرسيده است. ولي اسنادي نيز وجود دارد كه نشان مي‌دهند اين محصولات آثار زيانبار سنگيني بر بدن انسان و حيوان دارند كه در كوتاه مدت ترميم شدني نبوده و خطر نابودي نسل‌ها را در پي دارند. در حالي كه هنوز دليل علمي براي بي‌ضرر بودن محصولات تراريخته در دنيا ارائه نشده است در كمال تعجب مشاهده مي‌شود كه امسال دولت در لايحه پيشنهادي برنامه ششم توسعه به مجلس، در رديف 2 بخش راهبردها، سياست‌ها و اقدامات اساسي بخش علم و فناوري «توليد و تجاري‌سازي انبوه كودهاي زيستي و سموم زيستي و محصولات تراريخته با اولويت برنج و پنبه تراريخته را آورده است» كه هدف از ارائه آن در اين لايحه، قانوني كردن توليد اين محصولات است، زيرا توليد اين محصولات تاكنون در كشور قانوني نبوده است.
  تجاري‌سازي و دلال محوري در برنامه ششم
عبدالمجيد شيخي، عضو سابق هيئت علمي سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج جهاد كشاورزي و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با فارس گفت: دولت در لايحه برنامه ششم قصد اخذ يكسري مجوز براي انجام كارها، اهداف و مقاصد خود و در واقع با ارائه اين لايحه قصد دور زدن مجلس و دستگاه‌هاي نظارتي را دارد. دولت همانگونه كه سابقه دو ساله‌اش نشان داده و ديگران را نادان و بي‌سواد و بي‌شناسنامه خطاب مي‌كند، خود و اغراض خود را برنامه تلقي كرده و آنچه درقالب برنامه به مجلس داده يك مجموعه مجوز است.
عضو سابق هيئت علمي سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج جهاد كشاورزي تصريح كرد: باني برنج تراريخته در ايران كه در حال حاضر به كمك برخي افراد در دولت به دنبال قانوني كردن توليد و انبوه‌سازي آن است، سال 86 با چند كشاورز براي توليد برنج قرارداد بسته و توسط آنها برنج تراريخته را در مزرعه توليد كرده بود.
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا كشاورزان مطلع بودند كه با اين قرارداد و دريافت بذر از اين شخص اقدام به توليد برنج تراريخته مي‌كنند، گفت: از اين موضوع اطلاع ندارم اما قطعاً پس از توليد برنج به دنبال اين قرارداد و توسط اين كشاورزان هم‌اكنون بذر برنج تراريخته در اختيار اين فرد است.
شيخي تصريح كرد: البته اين فرد در سال 86 براي اين اقدام توسط هيئت انتظامي بدوي اعضاي هيئت علمي كه تخلفات اداري اعضاي هيئت علمي را بررسي مي‌كنند براي اين خيانت و نيز اشاعه گياه مخرب آزولا در مرداب انزلي محاكمه شد.
وي افزود: اما متأسفانه مسئولان وقت با محافظه‌كاري اين فرد را تنبيه نكردند. در دولت يازدهم دوباره پست رياست مؤسسه بيو‌تكنولوژي را نيز تحويل گرفت و اكنون نيز از سر دولت بي‌تدبير يازدهم در سازمان مديريت و برنامه‌ريزي پست بالايي را احراز كرده است.
عضو سابق هيئت علمي سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج جهاد كشاورزي، بيان داشت: آن فردي كه امروز سردمدار و عامل انتقال توليد محصولات تراريخته به كشور است همان فردي است كه باعث پراكندگي گياه آزولا در تالاب انزلي شد و اكنون اين گياه كه عاملي براي نابودي تالاب انزلي است به يك معضل بزرگ تبديل شده است.
  كشت محصولات تراريخته در سطح يك ميليون هكتار
عضو سابق هيئت علمي سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج جهاد كشاورزي،افزود: بانيان برنج تراريخته دو هفته پيش قصد اخذ مجوز توليد محصولات تراريخته را در سطح يك ميليون هكتار از اراضي كشور داشتند و در جلسه‌اي كه اين فرد با حضور معاون وزير علوم، رئيس سابق سازمان مديريت و برنامه‌ريزي و نوبخت داشته است اين موضوع مطرح شده است.
وي  تصريح كرد: صاحبنظران علوم كشاورزي و تغديه به اتفاق آرا باور دارند كه تراريختگي موجب تخريب محيط‌زيست، ذخاير ژنتيكي بومي و مخرب امنيت غذايي يعني ركن ركين امنيت ملي است. لذا اين برنامه يك خيانت است و شوراي امنيت ملي بايد و موظف است ممانعت كند و بدون مجوز نبايد چنين اقدامي صورت گيرد. وظيفه دولت فراهم كردن غذاي سالم با توليد مواد غذايي سالم براي مردم است اما دستكاري ژنتيك باعث افزايش سرطان و بيماري‌هاي زيادي مي‌شود.
وي در پاسخ به اين سؤال كه هنوز سرطان‌زايي و مضر بودن استفاده از محصولات تراريخته در دنيا ثابت نشده است و از آن طرف هم بي‌ضرر بودن استفاده از اين محصولات به اثبات نرسيده و اين موضوع دقيقا همان چيزي است كه موافقان توليد محصولات تراريخته براي استمرار توليد به آن اكتفا مي‌كنند، پس چگونه است كه شما مي‌فرماييد اين محصولات سرطان‌زاست يا در مقابل موافقان چه پاسخي داريد، گفت: اولاً اسناد موجود، يافته‌هاي متخصصان تغذيه و كشاورزي هستند كه اين مسئله را در آزمايشگاه‌ها ثابت كرده‌اند و بنده نيز به يافته‌هاي همان متخصصان استناد مي‌كنم.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن