واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نوبخت: برنامه ششم را به مجلس ميدهيم اما برنامه پنجم را تمديد نکنيد
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي کشور با بيان اينکه تورم و بيکاري در برنامه ششم تک رقمي ميشود، گفت: توليد سرانه کشور در برنامه ۱۰ درصد افزايش خواهد يافت.
نویسنده : مهران ابراهيميان
به گزارش «جوان»، محمدباقر نوبخت در نشست خبري در رابطه با ادغام وزارتخانهها که در برنامه ششم توسعه مطرح شده بود، گفت: يکي از رسانهها پيشنويس برنامه ششم را منتشر کرد، البته من آمدم توضيحاتي دادم که در آنجا بخش شوراي برنامهريزي يک پيشنهادي را مطرح کرده بود. اين پيشنهاد بايد اول در جلسه هيئت دولت بررسي و سپس براي تأييد نهايي به مجلس شوراي اسلامي ارائه شود، البته اين موضوع مورد تأييد دولت نيست و در برنامه ششم در مورد چنين ادغام وزارتخانهها تصميمگيري نشده است.
تورم و بيکاري تکرقمي
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي با اشاره به اينکه مهمترين هدف برنامه ششم توسعه رشد اقتصادي سالانه 8 درصدي است، اظهار داشت: تکرقمي شدن نرخ بيکاري و رشد اشتغالزايي، تأمين رشد اقتصادي به حداقل ميزان يکسوم از محل ارتقاي بهرهوري کل عوامل، بهبود توزيع درآمد و دستيابي به ضريب جيبي 0/34 و تحقق هدف تکرقمي شدن نرخ تورم از الزامات اجرايي شدن رشد اقتصادي 8 درصدي در پايان برنامه ششم است. نوبخت با بيان اينکه جمعيت فعلي کشور حدود 79 ميليون نفر است، گفت: در پايان برنامه اين جمعيت به 84 ميليون نفر خواهد رسيد.
نرخ باروري نيز از 1/9 درصد در سال 99 به 2/1 درصد افزايش خواهد يافت. سخنگوي دولت با بيان اينکه نرخ تورم امروز که 12/8 درصد است تا پايان برنامه ششم به 8/9 درصد خواهد رسيد، اظهار داشت: نرخ بيکاري هم از 10/4 درصد درسال 94 تا پايان برنامه ششم به 7 درصد ميرسد. در کنار اين امر شاخص سهولت کسب و کار از رتبه 118 تا پايان برنامه به رتبه 70 خواهد رسيد.
نوبخت با اشاره به اينکه براساس سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي موظفيم وابستگي بودجه عمومي کشور به نفت را کاهش دهيم، افزود: منابع نفتي بودجه از 64 هزار ميليارد تومان در سال 94 به 106 هزار ميليارد تومان خواهد رسيد، البته بايد تأکيد کنم اين ارقام نشان ميدهد سهم منابع نفتي در بودجه از 31/5 درصد به 22 درصد تقليل خواهد يافت.
وي تصريح کرد: ماليات بر توليد ناخالص داخلي که امروز 5/6 درصد است تا پايان برنامه ششم به 11/5 درصد ميرسد، نسبت درآمد به هزينه نيز در برنامه ششم از 68/4 به 105/6 درصد در سال 99 خواهد رسيد، همچنين نسبت اعتبارات هزينهاي به کل مصارف از 70/7 به 100 ميرسد.
تسويه کامل دولت به نظام بانکي
وي تأکيد کرد: تا پايان سال ششم تمام بدهي دولت به نظام بانکي و بانک مرکزي پرداخت خواهد شد. نوبخت با اشاره به اينکه سهم هر يک از بخشهاي اقتصادي کشور براي تحقق رشد اقتصادي 8 درصدي تعيين شده است، افزود: براساس پيشبينيها بخش کشاورزي 1/5 درصد، نفت 9/3 درصد، معدن 8/8 درصد، صنعت 9/3 درصد، آب و برق و گاز 8/3 درصد، ساختمان 6/4 درصد و حمل و نقل 8/3 درصد در تحقق رشد اقتصادي 8 درصدي تا پايان برنامه ششم سهم دارند.
وي با بيان اينکه دولت در بخش منابع مالي سالانه در طول برنامه ششم بايد 580 هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري کند، گفت: پيشبيني کردهايم براي به دست آوردن اين رقم 80 هزار ميليارد تومان از منابع بخش عمومي براي تملک داراييهاي سرمايهاي، 71 هزار ميليارد تومان از صندوق توسعه ملي، 89 هزار ميليارد تومان از بازار سرمايه، 178 هزار ميليارد تومان از تسهيلات بانکي، 24 هزار ميليارد تومان از محل برآورد بخش خصوصي، 11 هزار ميليارد تومان از منابع شرکتهاي دولتي و 27 هزار ميليارد تومان از منابع خارجي استفاده کنيم.
به گزارش «جوان» به اين ترتيب سهم سرمايهگذاري خارجي به طور متوسط وسالانه حدوود 8 ميليارد دلار پيشبيني شده است، با اين حال دکتر نوبخت در اين باره چنين توضيح داد: در بخش تأمين مالي خارجي براي برنامه ششم 12 ميليارد دلار افزايش ميزان سرمايهگذاري مستقيم پيشبيني شده است، همچنين 20 ميليارد دلار نيز از طريق فاينانس، 18 ميليارد دلار از طريق سرمايهگذاري مشترک داخلي و خارجي تأمين مالي براي برنامه ششم انجام خواهد شد که در مجموع 50 ميليارد دلار است. اين اظهارات در حالي بيان شده است که فقط در سفر اروپايي دولت حدود 51 ميليارد دلار قرارداد بسته شده است واگر آمار و ارقام ارائه شده آقاي نوبخت درست تخمين زده شده باشد، بنابراين قراردادهاي مذکور از محل منابع داخلي تأمين شده است.
دلايل تأخير در ارسال لايحه برنامه ششم به مجلس
نوبخت همچنين درباره انتقاد نمايندگان مجلس مبني بر ارائه 3/5 درصد برنامه و تقديم دفترچهاي 46 صفحهاي به نام برنامه ششم گفت: دولت برنامه ششم توسعه را براساس سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي تهيه کرده است. به اعتقاد بنده در شرايط پساتحريم بايد تمام اقدامات لازم را براي اجراييشدن برنامه ششم توسعه انجام دهيم، در غير اين صورت اجراي سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي به تأخير خواهد افتاد.
وي با بيان اينکه بايد برنامه ششم به تأييد مجمع تشخيص مصلحت ميرسيد، گفت: تيرماه امسال مجمع تشخيص مصلحت پيشنويس برنامه ششم را تأييد کرد و ما پيشبيني ميکرديم از بهمن تا اسفندماه کار بررسي برنامه ششم به اتمام برسد، به همين جهت اهداف دائمي را زودتر به مجلس ارائه کرديم و بعد از آن بودجه را به مجلس تحويل داديم اما چون مجلس شبههاي را مطرح کرد که دولت مايل نيست برنامه ششم را در اين مجلس بررسي کند، ما نيز مصمم شديم برنامه را به صورت فشرده به مجلس ارائه کنيم.
وي در رابطه با تمديد برنامه پنجم توسعه که از سوي برخي نمايندگان مجلس مطرح شده است نيز اظهار داشت: طبق آييننامه فقط 30 روز براي بررسي برنامه فرصت تعيين شده است حتي نمايندگان ميتوانند در فروردين و ارديبهشت سال 95 نيز برنامه ششم را بررسي و تأييد کنند. در مجموع مجلس به راحتي ميتواند 40 روزه برنامه را تصويب نمايد.
لغو معافيتهاي مالياتي در برنامه ششم
نوبخت در مورد معافيت مالياتي در برنامه ششم اظهار داشت: با توجه به اجراي اصلاحيه قانون مالياتهاي مستقيم جز ماده يک اين قانون معافيت مالياتي نداريم و معافيتهاي مالياتي لغو ميشود و فقط يک نوع معافيت مالياتي تصويب شده است که بنا داريم معافيت مالياتي را در برنامه ششم کاهش دهيم.
وي امنيت غذايي را يکي از سياستهاي برنامه ششم اعلام کرد و گفت: به دنبال اين هستيم که منابع و نيازهاي خود را براي محصولات کشاورزي داخل تعريف کنيم و رشد 5 درصدي که براي اين مورد پيشبيني شده است.
معاون رئيسجمهور گفت: سال به سال سهم منابع نفتي را کاهش ميدهيم تا پايان برنامه به صفر برسد و در برنامه ششم دولت تصديگري خود را کمتر و وظايفي را به بخشهاي غيردولتي واگذار ميکند، به عنوان مثال امروز بيش از 2 هزار و 900 طرح نيمهتمام عمراني داريم که نياز به 400 هزار ميليارد تومان اعتبار دارد که ميخواهيم اين طرحها را به بخشهاي غيردولتي واگذار کنيم.
معاون رئيسجمهور در مورد اينکه مجلس به لايحه برنامه ششم انتقاد دارد، گفت: مجلس مواد را تصويب ميکند و هيچ وقت اسناد برنامه را به تصويب نميرساند و نکرده و از برنامه اول اين رسم بوده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]