تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى الله عليه و آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833981275




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درخشان: عادت كرده‌ايم به خائنان اعتماد كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: درخشان: عادت كرده‌ايم به خائنان اعتماد كنيم
مسعود درخشان، استاد نخبه و برجسته اقتصاد انرژي و عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي چندي قبل در نشست علمي در دانشگاه جامع امام حسين(ع) ابعاد پنهان قراردادهاي جديد نفتي را رمزگشايي كرد.


اين استاد برجسته اقتصاد انرژي با بيان اينكه قراردادهاي نسل جديد نفت ايران سهم بري نيست بلكه كليد زننده تغييرات مديريتي در صنعت نفت است، افزود: با اين قراردادها ساختار صنعت نفت به لحاظ مديريتي تغيير خواهد كرد. بايد ببينيم بعد از 20 سال چه اتفاقي مي‌افتد. اقتصاد مقاومتي بر مبناي رويكرد استراتژيك است. اقتصاد مقاومتي تبلور اقتصاد اسلامي در مقطع خاص جمهوري اسلامي است. با ديد استراتژيك بايد پيش‌بيني آينده را كرد. آناليز من اين است، اين نقطه‌ عطفي است در تاريخ صنعت نفت كشور ما به خاطر اينكه ساختار مديريتي و ساختار مهندسي نفت ما را تغيير مي‌دهد. پس از لحاظ امنيت و قوام نظام بسيار مهم است!
او با پيش‌بيني اجراي اين قراردادها افزود: به‌عنوان يك شهروند ايراني و يك معلم دانشگاه فرضيه مي‌گويم. مقدمات اين قرارداد تقريباً از 10 سال پيش طراحي‌شده است. اصلاً كاري به اين وزير و آن وزير و اين دولت و آن دولت ندارد. يك جرياني است در كشور از 10 سال پيش حداقل تا جايي كه من مي‌دانم. زمينه‌هايش ريخته شده، گام‌به‌گام آمده جلو تا به اينجا رسيده و گام‌به‌گام به جلو خواهد رفت و اجرا مي‌شود.
وي با انتقاد از پنهان‌كاري وزارت نفت تصريح كرد: ‌متأسفانه كاري كه وزارت نفت هميشه انجام مي‌دهد، اين است كه هر مسئله‌اي را مطرح مي‌كند سند آن را نشان نمي‌دهد؛ يعني نمي‌دانيد كه حرف رسمي چه چيزي است. مسائلي را شفاهي مي‌گويند بعد كه نقد مي‌شود، مي‌گويند مسئله اين نبود. بخش‌هاي مهم اين سخنراني در ادامه مي‌آيد:
   
تحت فشاريم
يكي از مقامات نفت گفت: ما از مقامات بالاتر از نفت تحت‌فشاريم كه زودتر قراردادها منعقد بشود. اين فقط مسئله‌ خود نفت نيست همه ‌چيز را پاي ما حساب نكنيد. ما از مقامات بالاتر تحت‌فشار هستيم كه زودتر اين قراردادها منعقد بشود. توجيه آن چيست؟ من كه نمي‌دانم بازهم فرض اين است كه فكر مي‌كنند با عقد اين قراردادها شركت‌هاي خارجي، در مقابل تهديدات آينده‌ دولت‌هاي خارجي مدافع منافع جمهوري اسلامي ايران مي‌شوند، چون منافعشان در ايران در معرض خطر قرار مي‌گيرد. اين‌گونه نيست!
   
بهانه مشترك‌ها
در مورد قرارداد‌ها هميشه استدلال نفت اين است كه مخازن مشترك را دارند مي‌برند. هرگاه مي‌خواهند به موضوعي برسند مخازن مشترك را مثال مي‌زنند، اما در عمل مي‌بينيم به اين بهانه، كار ديگري اتفاق مي‌افتد. هر وقت شركت ملي نفت به بن‌بست مي‌رسد از مخازن مشترك صحبت مي‌كند.
ما هم معتقديم اگر مشكل اين است همين الان شوراي هماهنگي و مديريت مخازن مشترك تشكيل بشود و در مورد اينها تصميم بگيرد. در مورد هر مخزن بايد جداگانه تصميم گرفت در بعضي‌ها با كشور مقابل طرف هستيم و بايد با آنها صحبت كنيم كه آنها نيز مذاكره مي‌كنند اما نه اينكه به بهانه‌ مخازن مشترك كل ساختار صنعت نفت كشور را تغيير بدهيم.
   
شركت‌هاي خارجي دنبال تخريب مخازن ما هستند
من قبلاً هم گفتم به دلايلي كه در مقاله شرح داده‌ام با عقد قرارداد با شركت‌هاي خارجي مخالفم، يكي از دلايلش اينكه مهندسان ما كه روي مخازن كار مي‌كنند، مخالفند و مي‌گويند خودمان مي‌توانيم اما آنهايي كه در تهران هستند و هيچ‌وقت اين مخازن را نديده‌اند مي‌گويند نمي‌توانيم. اين مسئله جدي است. مهندسان ايراني مي‌گويند مي‌توانيم و نيازي نداريم. آفتاب آمد دليل آفتاب! بعد از انقلاب اسلامي و در دوران جنگ تحميلي چه كساني هم تخريب‌هاي عراق را تعمير مي‌كردند و هم توليد مي‌كردند؟ الان كه فقط مسئله‌ توليد است. خودمان در آن زمان توليد مي‌كرديم.
كل بيع متقابل كه شركت‌هاي نفتي خارجي آمدند 400 هزار بشكه توليد مي‌كردند كه آن‌ هم تحريم شد رفتند. ما تا 3 ميليون و 700 هزار بشكه در روز را خودمان توليد مي‌كرديم تا قبل از تحريم، پس كشوري نيستيم كه هيچ ‌چيزي ندانيم و جامعه مهندسان ما قوي هستند. اگر دانش و فناوري نزد شركت‌هاي خارجي باشد و بيايند ايران در جهت تخريب مخازن ما استفاده خواهند كرد. اين را بدانيد.
   
پارس جنوبي
قطر نحوه‌ بهره‌برداري‌اش با راهنمايي شركت‌هاي خارجي چنان بوده كه از لوله‌هاي 9 اينچ در مقابل هفت اينچ كه ما استفاده مي‌كنيم بهره برده و حفر افقي و تخليه شديد نفت ما از حوزه‌هاي مرزي باعث بالا آمدن سفره‌هاي آبي شده است. پارس جنوبي چهار طبقه دارد كه در بعضي از فازها آب تا طبقه سوم بالا آمده است. يكي از فازها تا سه سال ديگر از مدار خارج مي‌شود. به خاطر كارهايي كه شركت‌هاي نفتي در قطر كرده‌اند، اين جنايت بزرگ را نه تنها به ما بلكه به بشريت كرده‌اند. اينها اين گاز مورد نياز بشر را در لايه‌هاي آبي مدفون كردند. اينهاحقايقند كه من خدمتتان مي‌گويم.
   
خارجي‌ها خنديدند
در يكي از گزارش‌ها گفتند معاون وزير يا يكي از مسئولان گفته تا 200 سال گاز داريم ولي اطلاعات ديگر مي‌گويند تا 20 سال ديگر كشور در بحران گاز فرو مي‌رود. تصور كنيد شما فازي را به يك شهر متصل كرده‌اي و از مدار خارج مي‌شود. شهر با مشكل كمبود گاز مواجه مي‌شود، يعني نصف تهران مثلاً گاز ندارد.
بحران امنيتي آن موقع است. اين عدد 15 كه در برجام آمده من گاهي وقت‌ها به بحران انرژي كه 15 سال بعد دامان كشور را مي‌گيرد، ربطش مي‌دهم، بنابراين مسئله هسته‌اي و بحران انرژي را بايد در ارتباط با هم قرارداد. 15 سال بعد اتفاقات مهمي در كشور اتفاق مي‌افتد، بنابراين شركت‌هاي خارجي به بشريت خيانت كردند و گاز پارس جنوبي زير آب مدفون شد.
اين در حالي است كه ما هنوز از يكي از فازها كه قطر دارد از آن نفت استخراج مي‌كند، بهره‌برداري نكرده‌ايم. آمده‌ايم فازهاي پشتي آن را برداشت مي‌كنيم. اينها اشتباه نيست، اينها برنامه‌ريزي‌ شده است. اين شركت‌هاي خارجي كه دشمن قسم‌خورده‌ ما هستند دوباره دعوتشان مي‌كنيم. مسئله‌ ما اينجاست. عملكردشان در پارس جنوبي و سروش مشخص است. من با مرحوم دكتر سعيدي از طرف دفتر رياست جمهوري رفتيم براي حقيقت‌يابي ميدان سروش. دكتر سعيدي به شركت شل گفت: شما پدر سروش را درآورديد. چرا اين كار را كرديد؟ ضربه‌اي كه شل به سروش زد از لحاظ مهندسي اثبات‌شده است. نشسته بودند و لبخند مي‌زدند.
مي‌گفتند اگر مي‌خواستيد بهتر كاركنيم بايد بيشتر پول مي‌داديد. دكتر سعيدي گفت: در قانون نفت و عرف نفت جهاني شركت نفتي بايد منافع نفتي طرف مقابل را رعايت كنيد، وگرنه نبايد امضا مي‌كرديد. شما به حرفه‌تان خيانت كرديد. يكي از منابع نفتي دنيا را شما مسئله‌دار كرديد. ايران شل را جريمه كرد كه گفتند مي‌دهيم ولي بعد كه سر و صداها خوابيد گفتند ما طبق قرارداد عمل كرديم و جريمه ندادند. اين شركت‌ها و اين هم سابقه‌ آنها و ما دوباره داريم دعوتشان مي‌كنيم ايران.




تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن