تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827326333




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا اقتصاد پسابرجام شاهد شگفتی خواهد بود؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آیا اقتصاد پسابرجام شاهد شگفتی خواهد بود؟
خرید 114 ایرباس، ابراز علاقه بوئینگ و جنرال الکتریک امریکا برای ورود به ایران، سفر نمایندگان لوفت هانزا به تهران، سخنان مدیران رنو در ارتباط با ظرفیت افزایش تولید صنعت خودرو تا سقف 2 میلیون دستگاه در سال و بسیاری دیگر خبرهای اقتصادی هفته اخیر، همگی پیش لرزه های یک موج اقتصادی هستند که می تواند پیامدهایی نیز برای دیگر رقبای ما داشته باشد.
کد خبر: ۵۶۱۵۰۸
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۹ - 18 January 2016



به گزارش «تابناک» وزیر امور مالی کره جنوبی در بیانیه ای اعلام کرد: از امروز شرکتهای کره ای آزاد خواهند بود تا در تجارت با ایران، مگر در موارد محدودی مانند تسلیحات و فناوری های هسته ای فعال شوند. در گزارش سایت خبری کره هرالد نیز از شتاب بنگاه های اقتصادی کره برای حضور در بازار ایران پرده برداشته شده است. در این گزارش با اشاره به کاهش 30 درصدی حجم سفارشات ثبت شده کره در سال 2015 نسبت به سال گذشته، بر سهم خاورمیانه و نقش کاهش قیمت نفت خام نیز تاکید شده است. در این میان شرکت های پتروشیمی و پالایشگاه های نفت کره ای مانند هیوندای-اویل بانک نیز که سهم واردات از ایران را کاهش داده بودند، مشتاقند تا این میزان را مجددا افزایش دهند.
از سوی دیگر گزارشاتی نیز مبنی بر متضرر شدن تولیدکنندگان نفت از تحرک بیشتر نفتی ایران در عصر پسابرجام منتشر شده است. مسئولان وزارت نفت ایران بارها از افزایش نیم میلیون بشکه در تولید روزانه ایران پس از اجرای برجام خبر داده بودند که می تواند موازنه تولید این محصول راهبردی را در جهان به هم بریزد. نیجریه به عنوان هشتمین تولیدکننده نفت خام جهان و بزرگترین تولیدکننده قاره افریقا از کشورهایی است که در این زمینه می تواند با چالش روبرو شود. اما شاید شدت موضوع در کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس بیشتر نمود پیدا کند. بودجه ریاضتی عربستان سعودی تنها یکی از اقداماتی بود که برای مقابله با فشار احتمالی از سوی دولتهای مذکور اتخاذ شده است.
بر اساس این گزارش، نفت تنها عامل اقتصادی موثر در تلاطم اقتصاد جهانی در سال 2016 نخواهد بود. خروج بانکها و نهادهای مالی ایران از تحریم در کنار آزادسازی حجم قابل توجهی از ارزهای ایران در بنگاه های مالی بین المللی به تنها می تواند توازن اقتصادی را حداقل در سطح منطقه ای به چالش بکشد. شاخص اصلی بورسهای عربی در حال سقوط است. شدت این مسئله به قدری است که تنها در اولین ساعات کاری در بورس دبی شاخص این بورس با کاهش 6 درصدی رکورد کاهش از سال 2013 را شکست. این در حالی است که به گزارش وبسایت اقتصادی ناسیونال امارات متحده، اقتصادهای منطقه و حتی چین و آلمان نیز به خاطر سقوط قیمت نفت طی روزهای اخیر سیر نزولی داشته اند.
در این میان آزادسازی ارزهای بلوکه شده ایرانی می تواند کاهش درامد نفتی ایران را جبران کند. در نتیجه ایران با فراغ بال بیشتر به افزایش تولید و در نتیجه فشار اقتصادی بر رقبای نفتی خود خواهد پرداخت. از سوی دیگر به نظر می رسد تصمیم گیران اقتصادی جمهوری اسلامی در حال تبدیل «بحران کاهش قیمت نفت» به «فرصت کاهش وبستگی به نفت» هستند. خرید کالاهای سرمایه ای مانند هواپیماهای مسافری، تعمیر و تکمیل ناوگان حمل و نقل ریلی و دریایی و تسهیل سرمایه گذاری در حوزه پتروشیمی (به ویژه حوزه گاز و پتروشیمی) همگی نمونه هایی از این اقدامات کاهش ریسک هستند.
البته نشانه های این موضوع را می توان در رفتار اقتصادی دولت در ماه اخیر نیز اشاره کرد. سران دولت به صراحت اعلام کرده بودند که برای احیای اقتصاد ایران به چیزی میان 30 تا 50 میلیارد دلار سرمایه خارجی سالانه نیاز داریم. به علاوه تاخیر در ارائه لایحه بودجه سال 95 نیز به منظور باز کردن دست دولت در بهره برداری از منابع ارزی رها شده از تحریم سوئیفت نیز می تواند معادلات اقتصادی را تحت تاثیر قرار دهد. حال اگر دولت روحانی بتواند از دلارهای آزاد شده برای سرمایه گذاری استفاده کند بر شتاب توسعه اقتصادی خواهد افزود. اما این نقد بر دولت وارد خواهد شد که سهم دولت در اقتصاد در مقایسه با بخش خصوصی رشد بیشتری خواهد داشت.
بنابراین ورود به عصر پساتحریم به سان یک چاقوی دولبه در نظام اقتصادی ایران عمل خواهد کرد: یا همچون یک جریان قوی سرمایه به سمت ایران باعث به حرکت در آمدن ماشین تولید خواهد شد. و یا در سوی مقابل همچون یک سونامی به ورود کالاهای مصرفی و بزرگتر شدن بخش عمومی اقتصاد منتهی می شود.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن