تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 17 مرداد 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هیچکس تا زبانش را نگه ندارد از گناهان در امان نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1810028315




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اسلام هراسی نیاز چه کسانی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اسلام هراسی نیاز چه کسانی است؟




پیش‌زمینه‌ها، نیازها و رفتارهای سیاسی کشورها را بررسی کرد، زیرا اساسا در فضاسازی‌ها علیه یک قوم، نژاد، مذهب یا گروه اجتماعی، بیش از هر چیز باید سویه‌های سیاسی آن فضاسازی را در نظر گرفت.





محمدعلی ابطحی در روزنامه شرق نوشت: امر قابل هراس اعم از مسلمان یا مهاجر، براساس نیازهای سیاسی کشورها شکل می‌گیرد.


 به این معنا باید برای بررسی هر پدیده‌ای که امروز به موضوع هراس تبدیل شده است، 


پیش‌زمینه‌ها، نیازها و رفتارهای سیاسی کشورها را بررسی کرد، زیرا اساسا در فضاسازی‌ها علیه یک قوم، نژاد، مذهب یا گروه اجتماعی، بیش از هر چیز باید سویه‌های سیاسی آن فضاسازی را در نظر گرفت.


 برای مثال اتفاقاتی که در شب سال نو در شهرهای مختلف آلمان ازجمله کلن و هامبورگ روی داد، بهانه‌ای در اختیار جریان راست افراطی این کشور قرار داد تا به‌وسیله آن به انتقاد از آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور و سیاست‌های او بپردازند.


سیاست مرکل در زمینه بازکردن درهای کشور به روی مهاجران، از همان ابتدا نیز مخالفت‌هایی را در جریان راست افراطی آلمان به همراه داشت. با وجود این، صدراعظم آلمان این تصمیم اخلاقی را نسبت به مهاجران سوری و عراقی اتخاذ کرد.


ازسوی دیگر باید به رقابت‌های سیاسی موجود در آلمان برای کسب قدرت توجه کرد. جریان راست افراطی این کشور که به دنبال دستیابی به قدرت است، در جریان تعرض به شهروندان خانم آلمانی در شب سال نو، بهترین فرصت را به دست آورد تا در پوشش مهاجرستیزی و مهاجرهراسی، به نقد آنگلا مرکل و سیاست‌های او بپردازد. این در حالی است که اگر نگاهی به فهرست کسانی که دست به این اقدام زده‌اند، بیندازید خواهید دید بخشی از آنها مقیم کشور آلمان و سال‌ها ساکن این کشور بوده‌اند، بخشی دیگر مهاجرانی بوده‌اند که از کشورهای غیراسلامی به آلمان مهاجرت کرده‌اند و بخش سوم مهاجران مسلمان بوده‌اند.


اگرچه آنچه در آلمان رخ داده، اتفاقی ناراحت‌کننده و مذموم است، اما حتی می‌توان با نگاهی بدبینانه تصور کرد این اتفاق با برنامه‌ریزی قبلی صورت گرفته است.


 اینکه تعرض به زنان آلمانی هم‌زمان در یک شب و به‌صورت گسترده در بسیاری از شهرهای آلمان صورت گرفته، حتی این شائبه را که این اتفاق در راستای تحقق خواسته سیاسی گروهی افراطی برنامه‌ریزی شده است، را تشدید می‌کند. نظیر چنین نگاهی در دیگر کشورهای اروپایی و آمریکایی نسبت به مسلمانان وجود دارد که پس از گسترش حملات تروریستی داعش، بیشتر هم شده است.


اسلام‌هراسی‌ای که پس از داعش ایجاد شده است، بسیاری از واقعیت‌ها را نادیده می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین این واقعیت‌ها این است که داعش اگرچه از سوریه و خاورمیانه برخاست، اما امروز مقصد بسیاری از جوانان اروپایی است و بخش عمده‌ای از اعضای کنونی این گروه تروریستی را غیرمسلمانان اروپایی تشکیل می‌دهند که پس از آشنایی و پیوستن به این گروه مسلمان شده‌اند.


 در کنار این موضوع نباید این واقعیت را فراموش کرد که قدرتمندترین متحدان ایالات متحده آمریکا در منطقه یعنی ترکیه و عربستان سعودی را باید پدیدآورندگان داعش دانست. همان‌طور که ترکیه و عربستان سعودی از پدیدآورندگان اصلی القاعده هم بودند.


القاعده و داعش برای برآورده‌کردن برخی اهداف کوتاه‌مدت کشورهای منطقه و متحدان اروپایی و آمریکایی ایجاد شدند ولی این گروه‌ها پس از تأمین آن اهداف کوتاه‌مدت متوقف نمی‌شوند و به خشونت خود ادامه می‌دهند. با این حال، تنها واکنش نسبت به شکل‌گیری و ادامه فعالیت این گروه‌های افراطی  برخورد رسانه‌ای و تبلیغاتی‌ در قالب گسترش اسلام‌هراسی است.


در برابر چنین رویکرد تبلیغاتی‌ای نسبت به داعش می‌توان از کشتار مسلمانان بوسنی یاد کرد. دو دهه پیش ارتش صربستان بیش از هشت هزار مسلمان بوسنیایی را در بوسنی‌وهرزگوین قتل‌عام کرد؛ قتل‌عامی که پس از جنگ جهانی دوم بزرگ‌ترین نسل‌کشی در اروپا محسوب می‌شود. با وجود این، حجم اخبار و اطلاعاتی که درباره این رویداد در رسانه‌ها منتشر شد، قابل مقایسه با حجم اخبار و اطلاعاتی که درباره داعش منتشر می‌شود، نیست.


اگرچه قتل‌عام، کشتار و خشونت علیه بشر، توسط هر گروهی انجام شود، مذموم است و باید از آن تحت عنوان جنایت یاد کرد، اما برخورد تبلیغاتی با رویدادهای ضدبشری، بیش از هر چیز نشان‌دهنده تلاش برخی برای بهره‌برداری از آنهاست.


ما نباید این واقعیت را انکار کنیم که رفتارهای خشونت‌آمیز و جنایات امروز داعش نسخه دیگری از خشونت صرب‌ها علیه مسلمانان در ٢٠ سال پیش است. این در حالی است که اگر اقدامات زیربنایی برای ریشه‌کن‌کردن افراط‌گرایی صورت گیرد، دنیا جای بهتری برای زندگی‌کردن خواهد بود.











تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن