تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 9 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مؤمن كم حرف و پر كار است و منافق پر حرف و كم كار.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1857642101




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه یک رسانه میلی می‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


چگونه یک رسانه میلی می‌شود؟ فرهنگ > تلویزیون - شهروند نوشت: در اوایل دهه ٨٠ خورشیدی کلاس‌های درس داوود نعمتی انارکی مملو از بده‌بستان‌های «دیالوگ»‌محور بود. مدیرکل روابط عمومی امروز صداوسیما نه‌تنها مبانی تئوریک رسانه‌ای را خوب تدریس می‌کرد بلکه استادی محبوب نیز بود.

 انارکی امروز در جایگاه دفاع از سازمان متبوعش به «منولوگ»‌ی اکتفا می‌کند که چرخه بیش از یک دهه تجربه را برای او نشان می‌دهد.
داستان با پاسخ غیرروشن و تکرار موضع رسمی روابط عمومی صداوسیما به سخنان نوبخت به‌عنوان سخنگوی دولت تمام شد اما برگردیم به پیش از شروع این خبر. گفت‌وگوی فردوسی‌پور و ظریف پخش نمی‌شود. فردوسی‌پور در برنامه‌اش اظهار می‌کند که این فرآیند نتیجه تصمیم‌گیری مدیران صداوسیما بوده است. موج انتقادات به رسانه ملی افزایش چندبرابری می‌یابد. انتقاداتی که همیشه وجود داشت و عملکرد ضعیف این دستگاه غول‌پیکر در ‌سال ۸۸، شعله این انتقادات را بالا کشید و پس از آن این رسانه زیر ذره‌بین فعالان اجتماعی، سیاسی و فرهنگی قرار گرفت. گفت‌وگوی برنامه ۹۰ با وزیر امورخارجه و عدم پخش آن دوباره محلی شد برای انتقادات فراوان از این ابَررسانه داخلی. اما ماجرا از چند روز قبل شروع شد. بازتاب گسترده سخنان نماینده ساری با سوالی ساده به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌داد که افکار عمومی، چیزی که بار‌ها استاد نعمتی ابعاد آن را تدریس کرده‌اند، کاملا مستعد فاصله از این رسانه است. در کمتر از ۷۰۰ کلمه نمی‌توان تحلیلی بر عملکرد رسانه‌ای که دیگر به‌وضوح «میلی‌اش» می‌خوانند، ارایه داد اما بررسی چند سوال مهم خالی از لطف نیست.
بیش از ۴۸‌هزار نیرو با بودجه بیش از یک و نیم میلیاردی و البته با عنوان تجملاتی «یکی از ضررده‌ترین سازمان‌های دولتی»، چگونه در رقابت با «هووی» خود ماهواره تا این حد لرزان و در مقام دفاع است؟ آیا نیروی انسانی زبده، انحصار، بودجه و... نمی‌تواند یک رسانه را خوشبخت کند؟ بیایید یک‌بار دیگر سخنان آقای شجاعی کیاسری را بررسی کنیم: «امروز رسانه‌ها تنوع و تعدد دارند و رسانه‌ها، رسانه‌های تزریقی نیستند که بخواهند یک مسأله را در مخ مردم تزریق کنند. اما مسئولان و برنامه‌سازان صداوسیما همچنان متوجه این موضوع نشده‌اند». آیا حرف غیر علمی او دور از استنتاج‌های علمی آقای نعمتی و دیگر اساتید رسانه که به سازمان عریض و طویل صداوسیما خدمت می‌کنند، است؟
باور این نکته که کسی به مدیران محترم این سازمان نمی‌گوید بی‌بی‌سی ۲هزار نیرو دارد یا بزرگترین رسانه‌های جهان هم این‌گونه به مخاطب نگاه نمی‌کنند و حداقل اصل منفعت سازمانی و گسترش «مدل سونی» در بازار را مدنظر دارند، سخت است. پس باید مفروض دانست آنچه را من و شما می‌دانیم آنها نیز به‌خوبی می‌دانند و بیش از ما بر امکانات و ضرورت‌هایشان آگاهند. اما چه نکته‌ای این شکاف مشهود را بین رسانه‌ای که به قول آقای کیاسری قرار است «ملی» باشد تا رسانه‌ای که «میلی» خطابش می‌کنند، با مخاطبان خود ایجاد کرده است؟
از اردیبهشت ۱۳۱۹ که صدا و فروردین ۱۳۴۶ که سیما متولد شد تاکنون درگیر معضلاتی است که کمابیش بر یک مدار می‌چرخد. مهم‌ترین مشکل سال‌های دراز این رسانه تلاش برای تبدیل شدن به چیزی است که اساسا با ماهیت وجودی‌اش تفاوت دارد. مفهوم ملی بودن با رسمی بودن متفاوت است. وقتی تلاش می‌کنی تمامی آرا را پوشش دهی یا به اصطلاح همه را راضی کنی، سردرگمی و تضاد در رفتار به حد اعلا می‌رسد. حال این راضی کردن معطوف به ارزش و تشخیص ارزش نیز هست.  
رسانه در ماهیت تنها یک ابزار است. کمتر رسانه‌ای در جهان می‌تواند ادعای خالص بودن یا استقلال کند اما بسیاری از رسانه‌های حرفه‌ای جهان این کشش را با اتکا به تکنیک‌های رسانه‌ای حداقل در ظاهر مخفی می‌کنند. صداوسیما هنر پوشش این تضاد را ندارد. در حقیقت صداوسیما در تارهایی که خود می‌تند، محبوس شده است.
رسانه ملی می‌تواند یک رسانه رسمی باشد و محل دیالوگ. اساس گفت‌وگو فرصت جذب به یک رسانه را می‌دهد. اما اتکا به مونولوگ در درازمدت ریشه‌های یک رسانه را مانند موریانه می‌خورد و از او چیزی جز شبح یک رسانه باقی نمی‌گذارد.

۵۸۵۸

کلید واژه ها: سازمان صدا و سیما - تلویزیون -




سه شنبه 15 دی 1394 - 09:25:49





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن