محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829894791
تحول علوم انسانی انقلاب دوم برای کشور است
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
رییس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا:
تحول علوم انسانی انقلاب دوم برای کشور است رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا در دومین نشست علمی بررسی نقش حوزه و دانشگاه، با بیان اینکه علوم انسانی مغزافزار کشور است، گفت: تحول در علوم انسانی به نوعی انقلاب دوم در کشور است.
به گزارش فرهنگ نیوز، دومین نشست علمی بررسی نقش حوزه و دانشگاه در موضوع تحول در علوم انسانی صبح دیروز، ۲۹ آذرماه با حضور حجت الاسلام والمسلمین رضا غلامی رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا، حجت الاسلام خسروپناه رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و دکتر خسرو باقری، استاد دانشگاه تهران و جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه و دانشجویان در تالار امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
تحول بنیادین در علوم انسانی، زمینه ساز وحدت حوزه و دانشگاه
در ابتدای این نشست علمی، حجت الاسلام رضا غلامی رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا، درباره تحول بنیادین در علوم انسانی اسلامی، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه از مهمترین و کلیدی ترین اهداف انقلاب به شمار می رود. قابل انکار نیست که موضوع وحدت حوزه و دانشگاه و قراردادن این هدف در بطن انقلاب، نشان دهنده نهایت هوشمندی امام(رضوان الله علیه) است که در سال های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی از سوی ایشان مطرح شد.
وی با اشاره به این موضوع که مسئله وحدت حوزه و دانشگاه دچار بدفهمی و بی عملی شده است، تصریح کرد: بدفهمی از این جهت که عدم درک گوهر و جان قضیه، نداشتن تفکر روشن و منسجم و تن دادن به تشریفات و شعارهای کسل کننده و بی خاصیت است، مسئله ای که در خیلی مواقع با آن مواجه هستیم. در مورد بی عملی هم یعنی هنوز گام موثری چه از طرف نظام و چه حوزه و چه دانشگاه برداشته نشده است. از این حیث نظام را می گوییم که نظام هم در این بحث مسئولیت مهمی دارد.
رییس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا در ادامه سخنانش افزود: به نظر می رسد جان وحدت حوزه و دانشگاه را باید در تحول بنیادین در علومِ روز دانشگاهی جست و جو کرد؛ منظور از علوم اعم از علوم انسانی و سایر علوم است. به بیان دیگر کار اصلی ما برای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه زمینه سازی تحول بنیادین خصوصاً تحول در علوم انسانی است و کاری که در تحقق انتظار می رود، انطباق جهان بینی الهی و اندیشه اسلامی است. اگر انطباق جهان بینی الهی و اندیشه اسلامی را نادیده بگیریم این وحدت امکان وجود ندارد.
حجت الاسلام غلامی با اشاره به این موضوع که تحول بنیادین در علوم بحث قدیمی است و تاریخی مدونی در این امر وجود دارد، گفت: با تمام این تفاسیر پیشرفت در این زمینه اندک بوده است و با نقطه مطلوب فاصله داریم.
علوم انسانی مغزافزار کشور است
وی ادامه داد: با توجه به اینکه علوم انسانی مغزافزار کشور است، اما امروز شاهد هستیم که علوم انسانی فعلی قادر نیست به نقش و وظیفه حیاتی خود در کشور عمل کند. امروزه مشاهده می کنیم که متولیان امور علمی از بیان صریح و غرض هراس دارند و این موضوع وجود دارد که مسئولی از صحبت کردن در این زمینه می ترسد تنها به این موضوعات بسنده می کند که باید علوم انسانی را متحول کنیم یا به بومی کردن آن بپردازیم.
حجت الاسلام غلامی ابراز کرد: گاهی اوقات به مسائلی می پردازیم که ارزش چندانی ندارد و ما را از واقعیت ها و مسئله اصلی دور می کند همانند تغییرات در مسائل روبنایی یا حذف مباحث آموزشی یا اضافه کردن مسائلی به آن. در مسئله دیگر به جای به کار بردن عنوان اسلامی از تعابیر مبهم، خنثی و چند پهلو استفاده می کنند همانند بومی سازی که واقعا این کلمه برای این امر برای من مبهم است که منظورشان از عنوان کردن بومی ساختن چیست. باید کاری کنیم که علوم انسانی از غربی شدن و سکولار بودن خلاص شود، امکان هم دارد خیلی از کشورهایی که اسلامی هم نیستند از بومی سازی علوم خود سخن به میان آورند.
وی در ادامه بیان کرد: تحول مورد نظر انقلاب اسلامی، تحول بنیادین بوده است و باید حتما از این پسوند استفاده کرد و بدون رودربایستی در تحول به دنبال شکل گیری و تکامل علوم انسانی اسلامی هستیم.
حجت الاسلام غلامی با اشاره به اینکه عده ای ادعا دارند مگر اسلام در حوزه علم حرفی برای گفتن دارد، اظهار کرد: بله دارد. اگر برخی از روشنفکران بگذارند دیگر اساتید در حوزه علوم انسانی اسلامی به کار خود ادامه دهند و فضای خوبی را در اختیار آنان قرار دهد، بسیار خوب است. البته خیلی از افراد از اینکه در این خصوص صحبت کنند گاها می ترسند که مورد هجمه افراد سکولار دانشگاهی قرار گیرند که برچسب عالم نبودن به آنان زده شود.
وی افزود: ما در زمینه علوم انسانی اسلامی و شکل گیری آن در حد صفر هستیم اما در بحث تکامل علوم انسانی شکل گیری آن صورت گرفته است، که فلسفه خوبی هم دارد. ما در این امر به ظهورات عینی خوبی هم رسیدیم و در حال عینیت بخشی به علوم انسانی اسلامی هستیم و باید آن را از مرحله نظریه به عمل برسانیم. کاری که انقلاب اسلامی چشم به راه آن است.
در هسته مرکزی طرح علوم انسانی وحدت نظر داریم
رییس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا در ادامه گفت: درست است که در زمینه علوم انسانی اسلامی با دهها پرسش و گره نظری مواجه هستیم که البته باید به حل آنها بپردازیم. مطمئنا این حل پرسش ها در این امر کار ساده ای نیست، که در این حوزه کنگره علوم انسانی اسلامی وجود دارد که برای تحقق این امر است. ما در هسته مرکزی فکر و طرح علوم انسانی اسلامی وحدت نظر داریم اما اختلاف نظر هم وجود دارد که ما در جریان کنگره علوم انسانی به این اختلاف نظرها احترام می گذاریم، بالاخره در این امر تفکرات متفاوت وجود دارد اما در فضای علمی بحث و تبادل نظر انجام می دهیم تا گره ها باز شود و مسائل را حل کنیم.
وی تصریح کرد: نزدیک به ۵ یا ۶ سال است که شاهد حرکت های خودجوش در محیط علمی و دانشگاه ها هستیم که خارج از ساختار رسمی نظام کشور که هنوز به این حوزه ورود نکرده است و حتی نقد هم دارند که به سمت کارهای شعاری و سطحی رفته است. خارج از نظام رسمی کشور حرکت های خوبی صورت گرفته است که البته اساتید باید سانسور و مخفی کارها را کنار بگذارند و آن چه رخ می دهد را باید در رسانه ها بازتاب دادو باید به اساتید اجازه داد تا بحث های خود را در این زمینه ارائه دهند.
حجت الاسلام غلامی ابراز کرد: در کنگره علوم انسانی دولت جدید صراحتا مخالفت خود را مطرح کردند و رئیس جمهوری در این زمینه گفته است که این حرف را قبول ندارد، اما دانشگاه ها در این حرکت کردند مشارکت های قابل توجه ای در زمینه ارائه مقاله در بحث علوم انسانی داشتند. که حتی توان پاسخگویی به انتظارات آنان را نداریم. لذا این حرکت های مثبت به لطف الهی شکل گرفته که کار ارزشمندی است. اما حمایت ها در حد صفر است و کسی که می خواهد در این زمینه کار کند کمتر مورد اعتنا قرار می گیرد.
تحول در علوم انسانی اسلامی، به نوعی انقلاب دوم در کشور است
وی با اشاره به این امر که بعضی از مقاومت ها در جریان تحول بنیادین علوم انسانی وجود دارد طبیعی است و بعضی مقاومت ها غیر طبیعی، تصریح کرد: اساتید حوزه و دانشگاه دست روی موضوع فوق العاده مهم و حیاتی گذاشتند موضوعی که می تواند از جهت دستیابی به استقلال مویت ملی و دینی کمک کند و به نوعی می توان گفت انقلاب دوم برای کشور محسوب می شود اگر فکر شود به عمق و باطن این امر کمتر کاری که در شکل گیریی و پیروزی انقلاب انجام گرفت، نیست.
حجت الاسلام غلامی گفت: ما نظام سلطه را اخراج کردیم، مستشاران را بیرون کردیم و تصمیم گرفتیم که خودمان باشیم حضور مستقیم آنان را از بین بردیم ولی حضور غیر مستقیم شان وجود دارد، جریان سلطه همواره در بحث علوم انسانی خود را پیش می برد و حتی خیلی ها در این زمینه برخورد سیاسی و جناحی داشتند و این امر را به حرکت غیر علمی و حکومتی بودن نسبت داده اند. کسانی که این کار را به حکومتی بودن نسبت می دهند خودشان در لباس اپوزیسیون کارهای دولتی کردند و بودجه های کلان دولتی تحت عنوان پروژه های مختلف دریافت کردند. در حالی که کسانی که دستشان خالی است در زمینه تحول علوم انسانی اسلامی کار مثبت می کنند به آنان حکومتی بودن می گویند که شما منویات نظام را انجام می دهید.
وی در ادامه افزود: حتی عده ای در این زمینه مخالفتهای شدیدالحنی دارند و فحاشی می کنند اما این کار آنان باعث نمی شود که روند تحول علوم انسانی اسلامی کند شود و امیدواریم طی سالیان ۱۰ یا ۱۵ سال آینده شرایط تازه ای در علوم انسانی دست پیدا می کنیم که تحولاتی را در کشور به دنبال دارد.
رییس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا گفت: نکته ای که امروز در کشور مشاهده می کنیم و حتی خواب را از چشم ها می گیرد، تحت عنوان بی عدالتی ها، فساد اقتصادی، رکود اقتصادی، کم کاری و بی انظباطی و آسیب اجتماعی موضوعی مطرح می شود و اتفاقاتی رخ می دهد، آیا نیروی انقلابی خواسته این امور رخ دهند؟ ما در مجموعه طراحی و مدیریت صحنه اثری از نیروی اندیشمند مسلمان و فکر منسجم اسلامی نمی بینیم. اینها بر می گردد به علوم انسانی سکولار هم حتی در جامعه غرب هم کارنامه موفقی ندارند. حتی اعتراضات وال استریت که بعضی ها نمی ببینند و حرکت وسیعی که در نظام سرمایه داری انگلستان رخ داد.
حجت الاسلام غلامی در پایان سخنانش گفت: ما برای دستیابی به پیشرفت باید تحول بنیادین علوم انسانی را دنبال کنیم، و در زمینه الگوی اسلامی پیشرفت با متکی و متصل به علوم انسانی اسلامی آن را به تحقق برسانیم.
منبع: مهر
94/9/30 - 12:23 - 2015-12-21 12:23:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
منوچهر محمدی در نشست «اقتدار ملی، سد نفوذ»: «اقتصاد مقاومتی» با تحول انقلابی در علوم انسان
منوچهر محمدی در نشست اقتدار ملی سد نفوذ اقتصاد مقاومتی با تحول انقلابی در علوم انسانی شکل میگیرداستاد دانشگاه تهران گفت طبق فرمایش امام راحل مبنی بر اینکه اسلام همهاش سیاست است میتوان از دریچه اسلام به مسائل نگریست و تحول واقعی را به تصویب رساند اقتصاد مقاومتی زمانی محقق میحداد عادل: موضوع تحول در علوم انسانی نباید به مسائل سیاسی آلوده شود
حداد عادل موضوع تحول در علوم انسانی نباید به مسائل سیاسی آلوده شودعضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت باید مواظب باشیم تا موضوع تحول در علوم انسانی به مسائل سیاسی که حرکت این جریان را مختل میکند آلوده و آغشته نشود به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از مرکز خبر شورای عالی51 درصد دانش آموخته های کشور غیرفعالند/بازار کار در دستان رشته های مهندسی، بازرگانی و علوم انسانی
نتایج آمارگیری نیروی کار مرکز آمار 51 درصد دانش آموخته های کشور غیرفعالند بازار کار در دستان رشته های مهندسی بازرگانی و علوم انسانی تهران- ایرنا- نتایج آمارگیری نیروی کار در سال گذشته نشان می دهد 51 درصد جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل دوره های عالی به لحاظ اقتصادی شاغل و ینشست «نقش حوزه و دانشگاه در تحول علوم انسانی» باقری: عدهای معتقدند دانشگاه باید زیر نظر حوزه باشد/خ
نشست نقش حوزه و دانشگاه در تحول علوم انسانیباقری عدهای معتقدند دانشگاه باید زیر نظر حوزه باشد خسروپناه چنین ادعایی صحت ندارد خسرو باقری استاد دانشگاه در نشست نقش حوزه و دانشگاه در تحول علوم انسانی گفت عدهای معتقدند دانشگاه باید زیر نظر حوزه قرار گیرد اما خسروپناه این ادعا روظیفه حوزه و دانشگاه تحول در حوزه علوم انسانی و اسلامی است
دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۹ رئیس دانشگاه علمی کاربردی لرستان گفت وظیفه حوزه و دانشگاه تحول در حوزه علوم انسانی و اسلامی است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان سعید محمدزاده در نشست علمی مدرسین بسیج اساتید دانشگاه علمی کاربردی لرستان که با موضوع تبیینرابطة علوم انسانی اجتماعی با گفتمان و الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت - بخش دوم و پایانی علوم انسانی و بُعد معرفت
رابطة علوم انسانی اجتماعی با گفتمان و الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت - بخش دوم و پایانیعلوم انسانی و بُعد معرفتی تمدن اسلامیتوجه به مسئلة پیشرفت جامعه یکی از علقه های نظری برای متفکران ایرانی به ویژه پس از دورة قاجار بوده و پس از انقلاب اسلامی ایران این مسئله به یکی از مهم ترین ضروزیر تعاون و کار به عنوان پژوهشگر برتر علوم انسانی انتخاب شد
وزیر تعاون و کار به عنوان پژوهشگر برتر علوم انسانی انتخاب شد تهران- ایرنا- علی ربیعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در سومین جشنواره هفته پژوهش دانشگاه پیام نور به عنوان پژوهشگر برتر در حوزه علوم انسانی انتخاب و معرفی شد به گزارش خبرنگار علمی ایرنا مراسم سومین جشنواره هفته پژوهانتشار ۹۶ درصد مقالات علوم انسانی در پایگاه ها و مجلات داخل کشور
رئیس پایگاه استنادی ISC خبر داد انتشار ۹۶ درصد مقالات علوم انسانی در پایگاه ها و مجلات داخل کشور شناسهٔ خبر 3002231 - پنجشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۹ حوزه و دانشگاه > علوم انسانی رئیس پايگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت حدود ۹۶ درصد مقالات علوم انسانی در این پایگاه و مجلات داخلیگزارشی از دومین روز مرحله کشوری مسابقات ملی مناظره دانشجویی
یکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸ ۲۱ دومین روز مرحله کشوری چهارمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان امروز یکشنبه 29 آذرماه برگزار شد و تیم های فینالیست مشخص شدند به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا در مسابقات برگزار شده روز دوم شش تیم به رقابت با یکدیگر پرداختند که در مناظره نخست تیم دانرییس قوه قضائیه: تغییر و تحول در علوم انسانی بحثی سیاسی نیست
رئیس قوه قضاییه گفت فشار حقوق بشری غرب به ایران برای تحمیل پیش فرض های غیرانسانی خود به این کشور است و نگاه آنان با نگاه قرآن و دین به انسان متفاوت است ناطقان آیت الله صادق لاریجانی روز چهارشنبه در نشست صمیمی با طلاب و دانشگاهیان استان مازندران که به مناسبت هفته وحدت حوزه و دان-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها