تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه در دنيا به امانتى خيانت كند و آن را به صاحبش برنگرداند و آنگاه بميرد بر دين...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798425780




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یادداشت اقتصادی نقدی بر روش پیشنهادی تامین مالی وزیر راه؛ اوراق بدهی ارزی ربای آشکار است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت اقتصادی
نقدی بر روش پیشنهادی تامین مالی وزیر راه؛ اوراق بدهی ارزی ربای آشکار است
وزیر راه و شهرسازی در حالی انتشار اوراق بدهی ارزی را ارائه کرده است که حقیقت ساده‌ای نمایان است و آن اینکه مسئولان محترم اساسا حرام بودن اوراق قرضه را به عنوان یک امر بی‌اهمیت و قابل چشم پوشی فرض کرده‌اند.

خبرگزاری فارس: نقدی بر روش پیشنهادی تامین مالی وزیر راه؛ اوراق بدهی ارزی ربای آشکار است



عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی برای برون‌رفت از شرایط فعلی اقتصاد ایران پیشنهاد کرده « دولت درباره بدهی‌های خود می‌تواند اقدام به انتشار اوراق بدهی ارز معادل رقمی در حدود 100 میلیارد دلار به پشتوانه درآمدهای آتی نفت و با امکان بازپرداخت در یک بازه زمانی 10 تا 15 ساله با نرخ‌های بین‌المللی که سود 3 تا 4 درصدی دارند، کند.» وی بازار پیشنهادی برای فروش این اوراق قرضه را هم مشخص کرد: در شرایطی که متقاضی داخلی بداند اصل پول خود را حفظ می‌کند و سود 3 درصدی مازاد نیز دریافت می‌کند، حتما جذابیت برای متقاضیان داخلی نیز ایجاد می‌شود.

تا به حال هیچ یک از اعضای محترم هیئت دولت این چنین آشکار و تا این حد صریح از برنامه تامین مالی با اوراق قرضه سخن نگفته بودند. عقبه فکری دولت مکررا از لزوم ایجاد بازار قرضه در ایران به عنوان ابزاری برای بانک مرکزی سخن گفته بودند، حتی مشاور آخوندی هم یکی از دستاورد های برجام را امکان 100 میلیارد دلار انتشار قرضه بر می‌شمرد اما هرگز در مقام وزیر کسی از این برنامه سخن نگفته بود.

حقیقت ساده‌ای نمایان است که مسئولان محترم اساسا حرام بودن اوراق قرضه را به عنوان یک امر بی‌اهمیت و قابل چشم پوشی فرض می‌گیرند. به بیان دیگر بعد از 35 سال هیاهو بر سر بانکداری اسلامی و تامین مالی حلال کسانی مسئولیت دارند که عمر تامین مالی حلال را پایان یافته می‌دانند و به وضوح از پایه‌ای‌ترین نوع ربا به عنوان راه نجات سخن می‌گویند.

ممکن است از باب خوشبینی استدلال شود که فروش بین المللی اوراق قرضه به اهل کتاب با نظر بعضی مجتهدین ممکن است. استدلالی که برمبنای آن در زمان دولت هشتم 250 میلیون دلار اوراق یورویی نفتی فروخته شد. متاسفانه بیانات صریح جناب وزیر در فروش داخلی این اوراق این خوش‌بینی را از بین می برد.

شاید این امیدواری وجود داشته باشد که جناب وزیر سهوا از واژه اوراق قرضه نام برده اند و منظورشان هر نوع اوراق با درآمد ثابت بوده است. اگر این اوراق بر اساس خرید دین باشد که اولا به لحاظ مقدار دارای سقف است و بیش از قم بدهی دولت قابل عرضه نیست و ثانیا در کلام جناب آخوندی صریحا این گزینه رد شده است. نمونه دیگر ممکن، اوراق صکوک اجاره است که روی دارایی های دولت بسته شود از محل نقدینگی تامین شده در اول دوره بدهی دولت بازپرداخت شود. در این حالت اگر به هر دلیل دولت نکول کند امکان استمهال یا تامین مالی مجدد وجود ندارد و اصل دارایی مشاعا به تملک میلیونها تن در می‌آید که هیچ زیر ساخت حقوقی برای مدیریت یا فروش دارایی در اختیار ندارد و اساسا اگر دولت تصمیم به انتشار اوراق صکوک روی دارایی‌ها داشته باشد منطقی تر نیست که به خصوص در مورد بدهی به پیمانکاران، اصل دارایی را تبدیل به اوراق بهادار کند؟

گذشته از حرمت مسلٌم شرعی فرمایش وزیر محترم، این حقیقت ساده که انتشار چنین اوراق قرضه‌ای نیاز به اعتبار سنجی و قرارداد با یک آژانس برای تعیین ریسک اعتباری اوراق دارد عملا فراموش شده است. در این شرایط ناچاریم بدون رتبه مشخص اعتباری اوراق را منتشر کنیم و برای آن بهره بالاتری از آن چه باید بپردازیم و به بیان دیگر برای سرمایه گذاری فرصت آربیتراژی در بازار پول ایجاد کنیم. گزینه دیگر آن است که امیدوارانه با یکی از سه آژانس اعتبار سنجی اصلی دنیا وارد مذاکره شویم که به ده‌ها دلیل اقتصاد سیاسی حاضر به همکاری مستقیم با نشده یا نخواهند شد. دیگر آنکه به فرض موفقیت در قرارداد بستن با یکی از این سه آژانس عملا اطلاعات تولیدی ما امکان و صحت لازم برای اسیتفای ریسک اعتباری واقعی را نخواهد داشت.

استفاده از روش های معمول تامین مالی در جهان نه تنها مذموم نیست بلکه کاملا ستودنی است، اما سئوالی که برای هر فرد با اطلاعات حداقل مالی باقی می ماند آن است که چرا بین طیف وسیعی از ابزارهای مالی،دولت مردان محترم حتما باید بر یک ابزار ربوی با حرمت آشکار تاکید فرمایند؟

کاوه تقوی دانشجوی دکترای مالی انتهای پیام/م

http://fna.ir/H74X66





94/09/04 - 13:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن