واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: امریکایی ها تحت عنوان نئولیبرالیسم سرمایه داری که صندوق بین المللی پول IMF آن را اشاعه می کرد توانستند همه کشورها را بدهکار کنند که متاسفانه ایران نیز از این قاعده مستثنی نبود.
به گزارش تراز ، ابراهیم رزاقی اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در باره دلایل عدم دسترسی ایران به استقلال اقتصادی به تراز گفت: ما، از ابتدای انقلاب تا امروز از استقلال سیاسی برخوردار بوده و هستیم. اما متاسفانه با تماس هایی که در طول این 35 سال با امریکایی ها و نظام سرمایه داری برقرار کردیم هنوز هم نتوانسته ایم به استقلال اقتصادی برسیم. وی در ادامه ضمن انتقاد از دولت های گذشته به خصوص دولت سازندگی افزود: در دوره ای، امریکایی ها تحت عنوان نئولیبرالیسم سرمایه داری که صندوق بین المللی پول IMF آن را اشاعه می کرد توانستند همه کشورها را بدهکار کنند که متاسفانه ایران نیز از این قاعده مستثنی نبود. رزاقی تصریح کرد: این در حالی است که در سیاست های نئولیبرالی سرمایه داری بحث استقلال اقتصادی هیچ معنا و مفهومی نداشته و صرفا ادغام اقتصادها در بازارهای جهانی مطرح است.
این اقتصاددان اظهار داشت: از آنجا که کالاهای تولید شده در کشورهای توسعه یافته بسیار زیاد و تا حدودی بی نهایت هستند. این کشورها با توجه به عدم مصرف داخلی برخی از کالاها نیاز به فروش آنها داشته و در صورت عدم فروش این کالاها با بحران مواجه خواهند شد. عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: بحث نفوذ اقتصادی از این نقطه آغاز می شود. یعنی هر کشوری که بتواند کالای مصرفی و مازاد خود را به سایر کشورها بفروشد می تواند از لحاظ داخلی نیز انسجام داشته باشد. رزاقی با اشاره به کشور هندوستان افزود: تمام کشورهایی که مانند هند تحت استعمار بیگانگان بودند. نیروهای استعمارگر، افراد و شخصیت های استقلال طلب آن کشورها را کنار گذاشته و افراد دست پرورده خودشان را به قدرت می رساندند تا با فراغ بال اقدامات سلطه جویانه خودشان را ادامه دهند.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه ذات سرمایه داری نابرابری تولید ثروت و ضدیت با استقلال اقتصادی کشورها است گفت: کشورهای استعمارگر ضدیت خودشان با سایر کشورها را از طریق انواع کارشکنی ها، کودتای نظامی و در نهایت جنگ ادامه می دهند. وی درباره دلایل رشد اقتصاد امریکا به تراز گفت: بین جنگ جهانی اول و دوم ، بحران اقتصادی امریکا که چیزی نمانده بود باعث فروپاشی این کشور شود باعث شد تا آن ها به این فکر بیفتند که وقتی این همه کالای تولیدی بدون مشتری داخلی وجود دارد بهتر است دولت دخالت کرده و با اعطای تسهیلات و انجام اقدامات عمرانی برای این کالاها تقاضا ایجاد کند.
رزاقی درباره تفاوت ماهوی اقتصاد ما با اقتصاد لیبرالی خاطرنشان کرد: طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی، اقتصاد وسیله است نه هدف، در حالی که در تمام جوامع سرمایه داری و حتی سوسیالیستی اقتصاد هدف است. وی ادامه داد: اگردر ایران اقتصاد هدف کسی باشد یعنی او خداپرست نیست که این موضوع با دین و اخلاق ما سازگاری ندارد.
این اقتصاددان در خاتمه اظهار داشت: متاسفانه های دولت های ما در طول 25 سال اخیر اگرچه در ظاهر عقاید سیاسی متفاوتی داشتند اما در موضوع واردات اشتراک داشته و طبق آمار بعد از دوران دفاع مقدس تا به امروز بیش از هزار میلیارد دلار واردات کالا داشته ایم که برای رسیدن به استقلال اقتصادی رقم بسیار بالایی است.
زمانبندی انتشار: 3 آذر 1394 - 12:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]