تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس براى كسب رضايت خدا و آگاهى در دين قرآن بياموزد، ثوابى مانند همه آنچه كه به ف...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830259589




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتظار «بادیگارد» در دامنه آتشفشان


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
انتظار «بادیگارد» در دامنه آتشفشان




ابراهیم حاتمی کیا این روزها ساکت است اما آنهایی که خلق و خویش را می شناسند، معتقدند دور نیست زمانی که دوباره آتشفشان خشم او فواره کند و گدازه هایش دامن بزر و کوچک سینمای ایران را بگیرد.





هفته نامه تماشاگران امروز - رضا رستمی: ابراهیم حاتمی کیا این روزها ساکت است اما آنهایی که خلق و خویش را می شناسند، معتقدند دور نیست زمانی که دوباره آتشفشان خشم او فواره کند و گدازه هایش دامن بزر و کوچک سینمای ایران را بگیرد. او حالا آنقدر سرگرم ساختن فیلم «بادیگارد» است که فرصت خیلی کارها را ندارد، فقط گاهی مرگ همکار و بازیگری (هما روستا) یا شهادت دوست و رزمنده ای (سردار همدانی) باعث می شود تا کاغذ و قلم به دست بگیرد و از مرگ یا شهادت بنویسد.

آتشفشان ساکت سینمای ایران اما فورانش بستگی به موقعیتی دارد که فیلم جدیدش برای او می سازد؛ صحت و سقم این جمله را باید در رفتاری جستجو کرد که پیش از این حاتمی کیا از خود نشان داده است، چه آن زمان که پرونده ای هزار صفحه ای برای فیلم «از کرخه تا راین» اش روی میز بزرگان نظام قرار گرفت و چه زمانی که بریده نگاتیوهای سانسور شده فیلم «به نام پدر» را به همه نشان داد.

نزدیکانش می گویند او با «بادیگارد» به همان روزهای طلایی اش در سینمای ایران بازمی گردد و منتقدانش معتقدند که حاصل این تجربه کارگردان «آژانس شیشه ای» چندان فراتر از فیلم هایی نخواهد بود که در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 شمسی ساخته است.


انتظار «بادیگارد» در دامنه آتشفشان



کارگردان سوپراستار

ابراهیم حاتمی کیا که در کودکی به خاطر جو مذهبی خانواده اش حق تماشای تلویزیون و رفتن به سینما را نداشت، در دهه 70 شمسی به یکی از سوپراستارهای سینمای ایران تبدیل شده بود. او با ساخت فیلم هایی که برای نسل جوان ایران جذابیت داشت، موقعیتی را پیدا کرده بود که خیلی ها نه برای دیدن بازی بازیگران، بلکه برای تماشای آخرین کار و تجربه حاتمی کیا بلیت فیلم هایش را می خریدند تا ببینند او این بار چه موضوعی را دستمایه کارش قرار داده است.

«دیده بان» و «مهاجر» اگرچه هنوز هم جزو بهترین فیلم های کارنامه کاری او هستند و موقعیتش را در سینمای ایران به عنوان کارگردانی جوان و خوش آتیه تثبیت کرده اند اما شهرت و محبوبیت او برای دو نسل از جوانان ایران حاصل جسارتی است که این کارگردان آذری در بازی با خطوط قرمز به خرج داده و شکستن تابوها.

او با گذر از دوران جنگ و رسیدن به زمان صلح، دوربینش را از خاکریز و سنگر و اسلحه به سمت کوچه و خیابان و ساختمان های مدرن چرخاند تا همان آدم هایی را قاب بگیرد که زمانی پشت خاکریزها روایت جنگ و شهادت و توکل و ایثارشان را بازگو می کرد.


انتظار «بادیگارد» در دامنه آتشفشان



او ابایی نداشت از اینکه کرخه را به عنوان نمادی از جنگ ایران - به رود راین در آلمان وصل کند و پرسه های غریبانه جوانی را در دل تمدن غرب نشان دهد که با زخم هایی از ساحل- کرخه به چشم انداز رود راین رسیده است. تضادی که به عقیده استادان درام نویسی مایه قوام و قدرت یک درام یا ملودرام است، در آثار دهه 70 حاتمی کیا به عریان ترین شکل خودش را نشان داد. از تضاد شخصیت ها گرفته تا گرایش هایی که همه زیر سقف یک آژانس جمع شده بودند تا در تعریف نسبت خود با جنگ، انقلاب و صلح تصویری واقعی از ایران در اوایل اصلاحات دوم خرداد را به تصویر بکشند.

اکران «آژانس شیشه ای» در سال 1376 و جلسات پر شور نقد و بررسی آن در جشنواره فجر و دانشگاه های ایران، از حاتمی کیا شمایلی جذاب و دوست داشتنی برای نسلی ساخته بود که خیلی هایشان دل در گرو اصلاحات داشتند اما برای حاج کاظم و رفیق جانبازش هم اشک می ریختند.

حاتمی با آژانس شیشه ای نوع تازه ای از سینمای سیاسی را در ایران تجربه کرد، سینمایی که از دل آثار خودش می آمد و حتی اگر ابعاد عاشقانه پیدا می کرد و به مثلثی عشقی می رسید (روبان قرمز) باز هم سویه های سیاسی اش آنقدر قوی بود که راست و چپ سیاست ایران برای توضیح موقعیت خود دست به دامن شخصیت هایی شوند که رضا کیانیان و پرویز پرستویی در دل صحرایی بی آب و علف خلق کرده بودند؛ صحرایی که در آن مظهر زیبایی و آمال و آرزوها زنی (آزیتا حاجیان) بود که هر دو دل در گرو او داشتند اما یکی (رضا کیانیان) با زبان ساز از اشتیاق وصلش می گفت و دیگری (پرویز پرستویی) با زبان تفنگ.


انتظار «بادیگارد» در دامنه آتشفشان



حاتمی کیا مسیری را که آغاز کرده بود، ادامه داد. گاه زورش به خط قرمزها چربید و گاه خط قرمزها فیلمش را یا در محاق توقیف بردند (به رنگ ارغوان) یا تکه تکه کردند (موج مرده)، چرخیدن او به سمت اجتماع و سودای ساخت فیلم هایی با مضامین اجتماعی اما نه چیزی به کارنامه حاتمی کیا افزود و نه چنگی به دل هوادارانش زد. حاصل این فیلم ها نقدهای تندی بود که حاتمی کیا به قول خودش در خلوت و تنهایی آنها را می خواند اما در ظاهر طوری وانمود می کرد که انگار نه انگار که نوشته شده اند.

او پس از چند تجربه ناموفق و فاصله گرفتن از بازیگر محبوبش (پرویز پرستویی) دوباره به وادی سیاست برگشت. اولین کارش «گزارش یک جشن» بود، کاری که در آن هیچ خبری از شخصیت های همیشگی اش نبود. فیلم توقیف شد و نقدها منفی بود. بعد نوبت به چمران رسید. چند روز از زندگی او در پاوه. این بار حاتمی کیا به دل جنگ بازگشته بود با چاشنی سیاست و حرف هایی که هم پاسخی به شرایط روز بود (دست فرمان دولت تدبیر و امید برای حل بحران هسته ای) و هم گذشته را در دل اکنون بازسازی می کرد.

چمران و پاوه برای بهانه بود تا حرف های خودش را بزند، حاصل این تجربه اما نه به بدی تجربه های گذشته بود و نه به شیرینی خاطرات «آژانس شیشه ای»، «روبان قرمز»، «ارتفاع پست»، «به رنگ ارغوان» و ...

بازگشت به دنیای گمشده


انتظار «بادیگارد» در دامنه آتشفشان



«بادیگارد» اما حکایت دیگری دارد. این بار همه شواهد از بازگشت حاتمی کیا به دنیایی حکایت می کند که در آثار متاخر او گمشده بود. او با همه تلاشی که برای حفظ داستان و لو نرفتن آن کرد اما در نهایت نتوانست مانع رسیدن بعضی از جزییات این فیلم به رسانه ها شود؛ جزییاتی که قرار گرفتن شان کنار هم نشان می دهند که فیلمساز میانسال سینمای پس از انقلاب دوباره به حال و هوایی بازگشته که پیش از این موفق ترین فیلم هایش را شکل داده بودند.

او روی یکی از داغ ترین موضوعات سیاست داخلی و خارجی ایران دست گذاشته (مسئله هسته ای) و تضادی صریح را بین شخصیت هایی رنگ آمیزی کرده که یکی دیپلماتی مرتبط با مسائل هسته ای است و دیگری محافظ یا بادیگاردی که سابقه اش به جنگ و خاکریز می رسد.

دوگانه حاج کاظم و مامور اطلاعاتی در فیلم «آژانس شیشه ای» این بار به صورت دوگانه دیپلمات و بادیگارد تغییر شکل داده تا او دوباره به سمت سینمایی با مولفه های سیاسی بازگردد.

در این بازگشت چه کسی بهتر از پرویز پرستویی می تواند حاتمی کیا را همراهی کند، کسی که سال ها در طلایی ترین دوران حاتمی کیا مقابل دوربینش حضور داشته و شخصیت هایی را بر پرده سینما خلق کرده که در ذهن حاتمی کیا شکل گرفته اند.

موفق شدن یا نشدن این فیلم تکلیف آتشفشان خاموش سینمای ایران را روشن می کند. فیلم موفق باشد نه از فوران خبری هست و نه گدازه؛ اما اگر نتیجه شکست باشد، باید علاوه بر فوران گدازه ها منتظر زمین لرزه ای با قدرت بالا هم باشیم.








تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن