واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: فرهنگ اقتصاد نفتی مانع سرمایهگذاری در اقتصاد دانش بنیان
معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: متأسفانه تا زمانی که برای یک فعالیت اقتصادی معتقدیم باید به جای آنکه فکری در ذهنمان باشد باید پولی در جیبمان باشد نمیتوانیم به اقتصاد دانش بنیان دست یابیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری صبح امروز در جلسه صبحانه کاری اتاق بازرگانی ایران که با حضور رئیس اتاق ایران و رئیس اتاق اصناف ایران در محل اتاق بازرگانی برگزار شد، اظهار داشت: متأسفانه به واسطه یک فرهنگ 105 ساله نفتی همیشه فکر میکنیم برای انجام یک فعالیت اقتصادی باید تنها پولی در جیب داشته باشیم.
وی افزود: در 20 سال گذشته با توجه به رشد نیروی انسانی تحصیل کرده در ایران دیگر نمیتوان این افراد را از دانشگاهها به کارخانجات داخل کرد چرا که این افراد باید در یک چرخه تولید فکر، خلاقیت و نیز خلق فناوری وارد شوند.
معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه ایران از نظر تعداد فارغالتحصیلان در رشتههای مهندسی در دنیا رتبه نخست را دارد، اظهار کرد: در حال حاضر 36 درصد از خروجی دانشگاهها را در ایران مهندسین تشکیل میدهند که این رقم معادل میزان فارغالتحصیلان مهندسی در کشور آمریکا است.
به گفته ستاری ایران پنجمین تولیدکننده مهندس در دنیا است و در حال حاضر تعداد مهندسین فارغالتحصیل زن از دانشگاههای ایران بیشتر از دانشگاههای آمریکا است.
معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه در حال حاضر 32 میلیون نفر از افراد 20 تا 40 سال اکثرا تحصیلکرده دانشگاهی هستند، گفت: برای اشتغال این افراد باید زنجیرهای تعریف شود که در این زنجیره خلاقیت و تحقیق و پژوهش وجود داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه در دنیای کنونی دیگر فناوری و تکنولوژی خریدنی نیست، اظهار کرد: برای خلق نوآوری و فناوری باید فرهنگ فکر کردن در کشور نهادینه شود که به موجب آن از محل حل مشکل در جامعه اشتغالزایی، فناوری و ثروت تولید شود.
معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین به شرایط تسهیل شده برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان ظرف چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: در حمایت از این شرکتها معافیت مالیاتی و نیز گمرکی اعمال میشود که البته به دنبال این هستیم که معافیت گمرکی را حتی در بخش مواد اولیه نیز اعمال کنیم.
وی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر در کشور ما به نیروی انسانی به عنوان سرمایه نگاه نمیشود و همین امر موجب فرار مغزها از کشور شده است.
ستاری با گلهمندی از اینکه نگاه به نیروهای تحصیلکرده در جامعه با نگاه به افراد بیسواد فرقی در اقتصاد ما ندارد، گفت: دستیابی به تمامی سرمایهها امکانپذیر و شدنی است ولی اگر سرمایه انسانیمان را از دست بدهیم دستیابی به آن غیرممکن خواهد بود
وی افزود: ما در حال حاضر در شرایطی کار و فعالیت میکنیم که اگر بخواهیم برای شرکتی دانشبنیان از بانک وام بگیریم با مشکل روبرو میشویم چرا که بانکها در کشور ما در حال حاضر برای اعطای وام تنها تیر و تخته را میبینند و نه عقل و ایده نیروی انسانی را.
وی با تأکید بر این که باید فرهنگ اقتصاد دانش بنیان و ارزشمداری عقل و ایده در جامعه ایجاد شود، گفت: متأسفانه بخش خصوصی ما برای سرمایهگذاری توجه به ساختمان، ماشینآلات و تکنولوژی میکند و به هیچ وجه در بخش نیروی انسانی ایدهپرداز سرمایهگذاری نمیکند.
معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه دانشگاهها باید جزئی از اقتصاد دانشبنیان در برنامهریزیهای اقتصادی کشور دیده شوند، اظهار کرد: امروز قدرت ایده است که موجب شرکت واتس آپ با 43 نفر پرسنل 19 میلیارد دلار قیمتگذاری شود.
وی ادامه داد: حتی در شرایط سخت کنونی این قدرت ایده و خلاقیت است که موجب شده شرکتهای دانش بنیان ایرانی امکان سه برابر شدن میزان و تأثیر فعالیتهایشان را در اقتصاد کنونی داشته باشند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
مالیات بخش خصوصی صرف هزینه جاری دولت میشود
نگاه به ایران به عنوان پایگاهی امن در منطقه برای تولید مشترک
سه چالش مهم بر سر راه صادرات پس از برجام
۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]