تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834063198
4 اهرم اقتصاد ایران/ هدف دولت باید تنها دستیابی به رشد و توسعه باشد
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: 4 اهرم اقتصاد ایران/ هدف دولت باید تنها دستیابی به رشد و توسعه باشد
اقتصاد مقاومتی، قانون رفع موانع تولید، برجام و بسته اقتصادی اهرم های کمکی هستند که اقتصاد کشور با تکیه بر آنها باید از سد مشکلات عبور کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اقتصاد مقاومتی، قانون رفع موانع تولید، برجام و بسته اقتصادی اهرم های کمکی هستند که اقتصاد کشور با تکیه بر آنها باید از سد مشکلاتی که بخشی میراث رسیده از گذشته و بخشی دیگر ناشی از عدم مدیریت صحیح بوده است، عبور کند.
در این میان آنچه که از نظر کارشناسان بسیار دارای اهمیت است مسئله مقاوم سازی اقتصاد در برابر تکانه های داخلی و خارجی و البته افزایش توانمندی بخش تولید است زیرا تا زمانی که تولید برای پشبرد اهداف و اقدامات جهت دستیابی به توسعه، توان ایستادن روی پای خود را نداشته باشد نمی توان انتظار بهبود ضربات وارده به ستون فقرات اقتصاد را داشت.
اقتصاد مقاومتی خط بطلان اختلاف نظرها
بر اساس این گزارش؛ با توجه به اینکه اقتصاد کشور همواره از مسائلی همچون واردات بیرویه، بیکاری، عدم حمایت جامع و کامل از تولید داخل، شاخص پایین بهرهوری، حجم بزرگ دولت، تورم، آسیبپذیری در برابر تکانهها و الگوی نادرست مصرف رنج میبرد، 29 بهمن ماه 92 مقام معظم رهبری دریچهای جدید تحت عنوان "اقتصاد مقاومتی" به روی اقتصاد کشور گشودند، دریچهای که شامل 24 بند با اصول تکیه بر توانایی داخل با نگاه به بیرون میشد.
رهبر معظم انقلاب در روز ابلاغ این طرح فرمودند: "پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقب نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد، همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بحرانهای رو به افزایش جهانی، الگویی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقشآفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند."
درواقع ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی راهی برای مقاوم کردن اقتصاد ایران بود تا به گفته ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اقتصاد ایران به مرحله عدم تأثیرپذیری از شوکها و ایمن شدن در برابر تکانهها برسد.
لازم به ذکر است که برای تحقق اقتصاد مقاومتی و البته تفهیم سیاست های این برنامه برای مسئولان، رئیس دولت یازدهم با ابلاغ نامهای یازدهبندی به معاون اول خود، دستورات لازم را به وزارتخانهها ارسال و تاکید کرد گزارش کار و اقدامات به طور منظم به شخص رئیس جمهور ارائه شود.
این در حالیست که یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس طی گفتگویی با باشگاه خبرنگاران جوان به مسئله عملکرد نه چندان قابل دفاع مجلس و دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی تاکید کرده و میگوید: از نظر شعار دولت و مجلس در زمینه اقتصاد مقاومتی خوب عمل کردهاند اما از نظر عملیاتی کردن با وجود تاکیدات بسیار مقام معظم رهبری خیلی بیشتر از این باید کار میشد.
موسوی لارگانی با بیان اینکه از این رو به نظر بنده اقتصاد مقاومتی تاکنون ۱۰ تا ۲۰ درصد پیشرفت داشته است، ادامه میدهد: اگر خواستار نجات از وابستگی هستیم و اینکه دیگر گزینهای روی میز قرار نگیرد باید به اقتصاد مقاومتی بپردازیم.
همچنین سخنگوی دولت نیز از وضع اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابراز نارضایتی میکند و میگوید: دولت از وضع اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی راضی نیست و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند به دلیل فرصت کوتاه شرایط تحریمی و کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی خشنود نیستم و باید بیشتر کار کنیم.
معاون اول رئیس جمهور هم به تازگی در خصوص اقتصاد مقاومتی گفته است: اقتصاد مقاومتی می تواند خط بطلانی بر اختلاف نظرها در چگونگی مدیریت و حل مسائل کلان اقتصادی کشور بکشد و همه ارکان و بخش های نظام را در یک جهت هماهنگ کند.
عدم تاثیرپذیری تولید از قانون رفع موانع تولید
بیستم مردادماه سال گذشته دولت با توجه به شعارهایی که در راستای رفع چالش های تولید داده بود، لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور را با 30 ماده به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.
لایحه مذبور پس از 10 ماه بررسی در مجلس، به تصویب رسید و پا به عرصه اقتصاد کشور گذاشت قانونی که انتظار می رفت با تاکیدی که دولت برای حل مشکلات تولید داشت هر چه سریعتر نقش خود را در بهبود اوضاع بخش مولد اقتصاد اجرا کند اما تاکنون و با گذشت 4 ماه از تصویب این قانون هنوز تاثیر چندانی در روند تولید نداشته است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این راستا با بیان اینکه اقدام خاصی از سوی دولت برای اجرای قانون رفع موانع تولید صورت نگرفته است، به باشگاه خبرنگاران جوان می گوید: متاسفانه هنوز موانع تولید همچون موانع مالی، پولی و بانکی رفع نشده و دولت توفیقی در این زمینه حاصل نکرده است به گونه ای که قانون مذکور در حد حرف و شعار مانده است.
سید محمد بیاتیان با بیان اینکه در حال حاضر دچار رکود هستیم، ادامه داد: واحدها با بحران دست و پنجه نرم میکنند، به گونهای که ارائه تسهیلات فنی و اعتباری به تولید با مشکل مواجه بوده و بانکها به نوعی در این زمینه قفل شده اند.
وی تاکید کرد: تا زمانی که تولید به عنوان استخوان بندی اقتصاد مقاومتی حمایت نشود، نمی توان انتظار بهبود روند را داشت.
برجام دروازه ورود تکنولوژی و سرمایه گذاری
از سویی دیگر اقتصاد کشور که سالها با محدودیت های بین المللی دست و پنجه نرم می کرد سرانجام با دو سال مذاکره دولت یازدهم با طرف های خارجی توانست به برنامه جامع اقدام مشترک در راستای رفع تحریم ها دست یابد.
بر این اساس؛ پس از اعلام دستیابی به جمع بندی مذاکرات هسته ای در تابستان و بررسی و تصویب آن در مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان و مقام مطظم رهبری، 26 مهرماه برجام به صورت رسمی آغاز به کار کرد، برجامی که طی ماه های آتی منجر به رفع تحریم هایی همچون مالی، بانکی و اقتصادی و تحریم سامانه های پیام رسان بین بانکی (از جمله سوئیفت) خواهد شد.
لغو تحریم در حوزههای مختلف اظهارنظرات زیادی را به همراه خود دید به گونهای که کارشناسان و متولیان تولید کشور به خصوص بازیگران بخش خصوصی معتقدند باتوجه به بستن راه های تنفس اقتصاد ضرورت رفع تحریم ها بسیار پررنگ است زیرا تحریم همچون غل و زنجیر بر دست و پای تولید کشور پیچیده و از ورود مواد اولیه ای که کشو هنوز قادر به تولید آنها نیست جلوگیری به عمل آورده بود که این موضوع تعدیل نیرو را در برخی از واحدها در پی داشت.
در این میان با توجه به تاکیدات دولتمردان، لغو تحریم ها واردات تکنولوژی و سرمایه گذاری به ویژه سرمایه گذاری مستقیم را در پی خواهد داشت که این مسئله میتواند امیدها را در اقتصاد کشور برای تولید محصولات به روز و در سطح کلاس جهانی احیا کند.
عملیسازی بسته اقتصادی دغدغه بخش واقعی اقتصاد
از سویی دیگر با توجه به نفوذ بی حد و حصر رکود در اقتصاد کشور، دولت تصمیم گرفت برای واکسینه کردن اقتصاد در دوره پسابرجام طی 6 ماهه دوم سال بسته ای اقتصادی را تدوین کند.
بسته مذبور برای تحریک تقاضا و بهبود روند بازارهای مختلف کشور تهیه و 25 مهرماه از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور رونمایی شد.
یکی از اعضای هیأت رئیسه اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه باید این بسته به عنوان تمرینی برای برنامه ششم در نظر گرفته شود،به باشگاه خبرنگاران جوان می گوید: بسیاری از قوانین نوشته میشود اما در مرحله اجرا نواقص آن مشخص میشود و در این راستا شاید در این بسته به ظاهر نواقص چشمگیر نباشد اما در اجرا ممکن است نواقص بوجود آید، به عنوان مثال چند سالی است که صحبت از تکنرخی شدن ارز میشود اما در عمل اجرا نمیشود.
این اظهار نظر اشاره به همان مسئله ای دارد که همواره یکی از دغدغه های اقتصاددانان کشور یعنی تهیه برنامه و سیاست های مختلف بدون عملی ساختن بندهای آن است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ به طور کلی اقتصاد کشور قرار است با تکیه بر 4 اهرم مذکور راه دستیابی به توسعه را هموار کند البته برنامه ششم توسعه که تاکید بسیاری به اقتصاد دارد نیز میتواند به عنوان اهرم پنجم مورد توجه قرار گیرد اما آنچه که دارای اهمیت است این موضوع بوده که دولتمردان و متولیان اقتصاد کشور جدای از اهرمهای مختلف باید با الگوبرداری از اقتصادهای پیشرفته دنیا و بومیسازی آن و البته دوری از بوروکراسی و حاشیههای دست و پاگیر تنها در پی رشد و توسعه کشور باشند چراکه اگر هدف انتخاب شده موضوعی غیر از دستیابی به توسعه باشد قابل دفاع نبوده و نمره مثبتی در کارنامه متولیان کشور ثبت نخواهد کرد.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
150 روز تاتحقق وعدههای دولت/برجام وبسته اقتصادی تکیهگاه دولت برای حل مشکلات
طیب نیا: در آستانه تکرقمی شدن تورم هستیم / سیف: خودرو سازان وادار به اعمال تخفیف شدند/ نوبخت:پرداخت 7500 میلیارد تومان از طلب پیمانکاران
۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
توسعه همکاری با برزیل با هدف بهبود تراز تجاری ایران
توسعه همکاری با برزیل با هدف بهبود تراز تجاری ایران رئیس اتاق ایران با اشاره به همکاری های تجاری ایران و برزیل گفت هم اکنون سطح مبادلات تجاری 400 میلیون دلاری دو کشور به سود طرف برزیلی است و باید در آینده تراز تجاری ایران بهبود یابد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جواکاهش قیمت نفت با رشد اقتصادی چه کرد؟/ سیاستهای اقتصادی دولت را منصفانه نقد کنید
کاهش قیمت نفت با رشد اقتصادی چه کرد سیاستهای اقتصادی دولت را منصفانه نقد کنید اقتصاد > انرژی - اقتصادنیوز نوشت دولت برای خروج از رکود و ایجاد رشد اقتصادی پایدار چه کاری باید میکرد تیم اقتصادی حسن روحانی در برابر تورم 40 درصدی و رکود منفی هفت درصدی کدام سیاست راوزیر امور خارجه اعلام کرد تمام سفیران برای توجیه توسعه اقتصادی آبانماه در ایران گرد هم میآیند
وزیر امور خارجه اعلام کردتمام سفیران برای توجیه توسعه اقتصادی آبانماه در ایران گرد هم میآیندوزیر امور خارجه گفت برای آنکه سفرای ایران در کشورهای مختلف درخصوص ضرورتهای اقتصادی توجیه شوند آبانماه تمام سفرا را فرا خواندهایم تا با مسئولان اقتصادی کشور و اتاقهای بازرگانی نسبتاشتباه بزرگ اقتصادی دولت |اخبار ایران و جهان
اشتباه بزرگ اقتصادی دولت بدترین نوع رکود رکود ناشی از افت تقاضا میباشد که در صورت اثبات وجود آن یک مساله مهم دیگر دلایل افت تقاضا میباشد و تا این دو مساله بهدرستی پاسخ داده نشود هرگونه سیاستگذاری در این راستا ممکن است به خطاهای بزرگ و فاحشی منجر شود کد خبر ۵۴۱۰۹۷ تاریخگزارش اقتصادی دو وزیر به هیات دولت |اخبار ایران و جهان
گزارش اقتصادی دو وزیر به هیات دولت گزارش وزارتخانههای صنعت معدن و تجارت و تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص وضعیت واحدهای تولیدی تولیدات صنعتی و معدنی و صادرات غیرنفتی در جلسه هیات دولت به ریاست رییس جمهوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت کد خبر ۵۴۲۱۸۶ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳بسته جدید دولت با اقتصاد ایران چه میکند؟ |اخبار ایران و جهان
بسته جدید دولت با اقتصاد ایران چه میکند ستاد هماهنگی امور اقتصادی دولت سیاستهای اقتصادی دولت برای مواجهه با چالشهای اقتصادی تا پیش از رفع تحریمها را منتشر کرد کد خبر ۵۴۰۸۲۵ تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۷ - 20 October 2015 ستاد هماهنگی امور اقتصادی دولت سیاستهای اقترئیس اتاق بازرگانی ایران: خروج دولت از تصدیگری تنها راهحل مشکلات است/ دولت تکلیف ثبات نرخ ارز را روشن کند
رئیس اتاق بازرگانی ایران خروج دولت از تصدیگری تنها راهحل مشکلات است دولت تکلیف ثبات نرخ ارز را روشن کندرئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه دولت باید تکلیف ثبات در نرخ ارز را روشن کند گفت تنها راهحل مشکلات خروج دولت از تصدیگری و پرداختن به تولیگری است به گزارش خبرنگاررئیس سازمان حسابرسی در گفتوگو با فارس صندوق توسعه ملی سهمی از پول بلوکه شده ندارد/ دولت برای هدفمندی یارانه
رئیس سازمان حسابرسی در گفتوگو با فارسصندوق توسعه ملی سهمی از پول بلوکه شده ندارد دولت برای هدفمندی یارانه تنخواه میگیردرئیس سازمان حسابرسی کشور با بیان اینکه صندوق توسعه ملی سهمی از پولهای بلوکه شده ندارد گفت دولت برای پرداخت یارانه نقدی تنخواه میگیرد اکبر سهیلیپور در گایجاد˝شرایط جدید˝در اقتصاد ایران با لغو تحریم؛ ثبت رشد 5 درصدی
سیف در گفتوگو با فایننشال تایمز مطرح کرد ایجاد˝شرایط جدید˝در اقتصاد ایران با لغو تحریم ثبت رشد 5 درصدی رئیس کل بانک مرکزی ایران با پیش بینی رشد 5 درصدی برای اقتصاد کشور در سال آینده گفت زمانی که تحریم ها برداشته شوند شرایط جدیدی برای ایران ایجاد خواهد شد ۱۳۹۴ جمعه ۱ آباننخستین عقب نشینی دولت از بسته جدید اقتصادی |اخبار ایران و جهان
نخستین عقب نشینی دولت از بسته جدید اقتصادی تغییرات اعمال شده در بسته نهایی اقدامات اقتصادی دولت برای نیمه دوم سال حکایت از عقبنشینی دولت از موضع اولیه خود دارد در حالی که در اعلام اولیه قرار بر آوانس دادن به بانکهایی با عملکرد خوب بود اما پس از به راه افتادن موجی از انتقادات د-
اقتصادی
پربازدیدترینها