تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835743515




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فتواي مهم ميرزاي قمي در حمايت از تعزيه‌خواني


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۸:۲۷ب.ظ)
فتواي مهم ميرزاي قمي در حمايت از تعزيه‌خواني موج - ميرزاي قمي برخلاف بسياري ديگر و حتي شماري از معاصران از مجتهدان، شبيه‌خواني و ظاهر شدن افراد عادي در نقش معصوم(ع) را به هيچ روي هتک حرمت به آنان ندانسته است.
به گزارش خبرگزاري موج، حجت‌الاسلام والمسلمين رسول جعفريان در وبلاگ خود يادداشتي درباره حمايت ميرزاي قمي، عالم برجسته دوره قاجار، از تعزيه خواني منتشر کرده است که در ادامه مي‌خوانيد:
تعزيه دو معنا دارد. يک مجلس عزا که بيشتر اصطلاحي عربي است و شبيه خواني يا همان درآمدن به شکل افرادي که در گذشته بوده و اکنون در قالب چيزي شبيه به تئاتر اجراء مي شود.
در باره تاريخ آن فراوان سخن گفته و نوشته شده، اما روشن است که منهاي اشکال قديمي آن، يعني آنچه از عهد آل بويه بود و بعد صفوي، شکل نوين آن بيشتر از دوره زنديه رواجي يافته و در عهد قاجار جدي تر شده است.
درباره دوره قاجار هم دو دوره مد نظر است. نيمه نخست که تعزيه وجود دارد و به تدريج توسعه مي يابد و دوره ناصري که اوج گرفته و به بالاترين حد از شد خود مي رسد.
در اينجا قصد بيان تاريخ تعزيه را ندارم، تنها مي خواهم متن فتواي ميرزاي قمي (م 1231) را که از علماي دوره فتحعلي شاه است، بياورم. مردي که مرجعيت بزرگ ديني داشت و در قم مي زيست.
وي به روشني از شبيه خواني و تعزيه دفاع کرده تا آنجا پيش رفت که حتي درآمدن مردان به لباس زنان و به طور خاص بازي کردن نقش زينب خاتون(س) را توسط يک مرد روا شمرد.
گويا وي به دادن فتوا هم اکتفا نکرد و چنان که در برخي از وبسايت ها ملاحظه شد، تکيه اي هم براي تعزيه خواني به نام وي در قم پديد آمده است.
در اين استفتاء جنبه‌هاي مختلف بحث را مطرح مي‌کند و بيشترين تمرکز او روي اين نکته است که تعزيه به هيچ روي هتک حرمت به معصومين نيست و اين توهم فاسدي است که کسي فکر کند اگر کسي خود را در قيافه معصوم ظاهر مي کند، به آن حضرت توهيني صورت گرفته است.
به علاوه در آمدن به لباس اعداي دين يعني شمر و ابن زياد را هم درست مي داند و به هيچ روي آن را امري ناروا نشمرده گاه از کار مجاهدان بالاتر مي داند.
در باره زنان نيز به همين شکل بحث مي کند که درآمدن مردان به لباس زنان در تعزيه به هيچ روي مصداق سخن من تشبه بقوم فهو منهم نيست.
بدين ترتيب بايد گفت حمايت ميرزاي قمي از تعزيه خواني يعني همين شبيه خواني يکي از مهم ترين دلايل توسعه تعزيه خواني است و گويا در اين باره از برخي از علماي زمان ما هم متفاوت فکر مي کرده است.
البته حق مطلب آن بود که در باره محتواي آنچه خوانده مي شده و بسياري از آنها داستاني است اظهار نظري مي شد اما در اين باره مطلبي گفته نشده و به نظر مي رسد با آنچه در آن روزگار بوده مخالفتي نداشته است.
متن زير از کتاب جامع الشتات است که استفتاءات ايشان از ابتدا يعني کتاب طهارت تا ديات است. در پايان آن استفتاءات متفرقه هست و رساله اي رد صوفيه و برخي از نکات سودمند ديگر.
ظاهرا آنچه به نام جامع الشتات از ايشان در چهار مجلد چاپ شده، تنها تا کتاب النکاح است و بس. بدين ترتيب متن حاضر را از جامع الشتات چاپ سنگي گرفتيم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن