واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سیف: یکسان سازی نرخ ارز در اوایل سال 95/ نوبخت: بسته اقتصادی فقط برای 6 ماهه دوم امسال
سیف در خصوص یکسان سازی نرخ ارز گفت: احتمال دارد در اوایل سال 95 یکسان نرخ ارز عملی شود.
به گزارش خبرنگاراقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سیف در خصوص یکسان سازی نرخ ارز گفت: به دلیل وجود کانال های مرتبط بانک بین المللی زمانی را که اعلام کردم 6 ماه بعد از اجرایی کردن برجام است که احتمال دارد در اوایل سال 95 یکسان نرخ ارز عملی شود.
همچنین طیب نیا در خصوص تک رقمی شدن نرخ تورم گفت: روند نزولی نرخ تورم ادامه می یابد و قرائن متعدد این موضوع را تایید می کنند.
به گونه ای که نرخ تورم تولید کننده 5.5 واخد درصد و ترخ تورم نقطه به نقطه 11.5 درصد است که با این روند تورم تک رقمی خواهد شد.
وی تصریح کرد: سیاست گذای امری نیست که به صورت گسسته انجام شود بلکه دولت به صورت مستمر شاخص های مختلف اقتصادی را رصد می کند که در این راستا طی 2 سال گذشته هفته ای نبوده که جلسه ستاد اقتصادی برگزار نشود.
وزیر اقتصاد به بیان تمثیلی در خصوص شرایط کنونی اقتصاد کشور پرداخت و گفت: اقتصاد ایران بیمار مزمنی بوده که شفا پیدا کرده است ولی مسافرانی همچون (کاهش قیمت نفت) که از خارج ویروس با خود آوردند موجب شد اقتصاد کشور سرما خوردگی که این بیماری درمان خواهد شد.
استقبال چندانی از این موسسات نمی شود و با توجه به برنامه بانک مرکزی برای هدایت منابع مالی نقش موسسات مالی غیر مجاز بسیار کم رنگ می شود.
نوبخت در خصوص توجه به اقتصاد مقاومتی در بسته دوم اقتصادی دولت اظهار داشت: اقتصاد ما برای توسعه نیازمند یک رشد حداقل متوسطه سالانه 8 درصدی است که برای دستیابی به این رشد نیازمند برنامه همراه با تامین منابع لازم هستیم.
وی افزود: این برنامهای که برای دستیابی به رشد 8 درصدی در دست تهیه است برنامه ششم توسعه است و همچنین با توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی قرار است اقتصاد ایران از وضعیت نامطلوب به وضعیت مطلوب برسد به گونه ای که مردم احساس رفاه کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با بیان اینکه دستیابی به وضعیت مطلوب به اقتصاد کشور نیازمند یک برنامه 5ساله است، افزود: بسته دوم اقتصادی دولت فقط برای 6 ماهه دوم امسال بوده و با توجه به اینکه در این 6 ماه با کاهش قیمت نفت خام و کاهش ارزش صادرات نفتی مواجه هستیم، منابعی را بیش از گذشته در حوزه سیاست های پولی و ابزارهای مالی تجهیز کردیم.
وی تصریح کرد: در حوزه سیاستهای پولی 2 ابزار نرخ نرخ سود بانکی و نرخ سپرده قانونی و در حوزه ابزار مالی، مخارج دولت در 2 عرصه هزینههای جاری و عمرانی مد نظر است.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی تاکید دارد که باید در هزینههای جاری صرفهجویی کنیم، که مقرر شد هزینههای جاری را محدود و صرفهجوییهای آن را برای اعتبارات عمرانی بیاوریم که تاکنون این اقدام را انجام داده ایم.
نوبخت با تاکید بر اینکه برای 6 ماهه پیش رو باید محرک بیشتری داشته باشیم تا به رشد اقتصادی مطلوب نزدیک شویم گفت: با توجه به مهار تورم و گذر از رشد منفی اقتصاد، سیاستهای گذشته موفقیتآمیز بوده ولی برای دستیابی به توسعه مد نظر در اقتصاد مقاومتی باید انرژی بیشتری صرف کنیم.
نوبخت تاکید کرد: ما هم اکنون از اقتصاد مقاومتی و مقاومت در برابر تکانههای خارجی فاصله داریم که براساس اقتصاد مقاومتی ما باید از بهبود روابط خارجی در منطقه و جهان استفاده کنیم و صادرات را توسعه دهیم که این موضوع هنوز عملیاتی نشده است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: چارچوب نظری ما برای افزایش رشد اقتصاد همان سیاستهای اقتصاد مقاومتی و قانون رفع موانع تولید است.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]