واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ مهر ۱۳۹۴ (۳:۰ق.ظ)
مديرعامل بانک کشاورزي: توانمندسازي زنان روستايي، توسعه اقتصادي و اجتماعي را تسهيل ميکند موج-شهيد زاده توانمندسازي مالي زنان روستايي را يکي از اقدامات خير و با برکتي بر شمرد که آثار مثبت آن بسيار فراتر از بخش کشاورزي و روستايي و يکي از شاخصهاي اصلي توسعه يافتگي کشورها به شمار ميرود.
به گزارش خبرگزاري موج،مرتضي شهيدزاده رئيس هيات مديره و مديرعامل بانک کشاورزي ديروز در مراسم افتتاحيه همايش بين المللي توانمندسازي بانوان و توسعه پايدار در آسيا و اقيانوسيه گفت: زنان به عنوان نيمي از سرمايه انساني در جامعه، نه تنها موضوع و هدف هر برنامه توسعه اي به شمار ميروند بلکه عامل تقويت کننده مؤثري در پيشبرد اهداف توسعه اقتصادي و اجتماعي هستند. لذا برنامهريزي براي حضور فعال اين سرمايه مهم انساني و بهره برداري مطلوب جامعه از توانايي آنها، هم نيل به اهداف توسعه اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي را ممکن و آسانتر ميکند و هم بر تحقق اهداف مربوط به توزيع عادلانه درآمدها و ارتقاي سطح رفاه خانوادهها تأثيرات مثبت زيادي بر جاي خواهد گذاشت.
شهيدزاده در اين همايش که با شرکت 54 نماينده از کشورهاي عضو و جمع کثيري از مديران، کارشناسان و اساتيد در مرکز آموزشي رفاهي بابلسر در حال برگزاري است گفت:بانک کشاورزي بنا به رسالت خود، طرحها و برنامههاي گوناگوني براي کاهش فقر، بهبود وضعيت اقتصادي و خدمات رساني مطلوب تر به زنان در زمينههاي مالي، اعتباري و بانکي اجرا کرده که نتيجه آنها جذب تعداد زيادي از بانوان سرمايهگذار در کشور در طي سالهاي اخير بوده است که در آينده نيز اين روندهاي حمايتي با شتاب بيشتري همراه خواهد شد.
شهيد زاده در سخنان خود با اشاره به برنامههاي ويژه بانک کشاورزي براي حمايت از توانمندسازي زنان و ارائه خدمات و تسهيلات ويژه بانوان با هدف اشتغالزايي و کارآفريني، تصريح کرد:تحقيقات انجام شده در بانک کشاورزي درباره ميزان اثر بخشي اين تسهيلات نشان داده است که اين تسهيلات در ايجاد شغل براي زنان و بهبود وضعيت اقتصادي ايشان به ويژه زنان روستايي نقش مثبتي داشته است.
وي اظهار داشت: بانک کشاورزي ايران به عنوان يک بانک تخصصي که تجربه و سابقه طولاني در خدمترساني به مشتريان داشته است، به عنوان بزرگترين نهاد تأمين مالي بخش کشاورزي در کشور شناخته ميشود و از همان بدو تأسيس، هدف اصلي بانک، تأمين مالي بخش کشاورزي بهويژه در مناطق روستايي بوده است.
با توجه به فراواني جمعيت کشاورزان، سهم اشتغال در بخش کشاورزي و نقش و اهميت محصولات کشاورزي در تغذيه و تأمين سبد غذايي مردم ايران، بانک کشاورزي به عنوان يکي از مهمترين مؤسسات مالي دولتي همواره در کانون توجهات دولت و نهادهاي حاکميتي قرار داشته است. در طي اين 82 سال، همواره سهم بانک از تأمين مالي بخش کشاورزي بيش از 50 درصد بوده و اين گوياي کمکهاي شايان توجه بانک کشاورزي است.
شهيدزاده در ادامه سخنان خود با بيان اين مطلب که برگزاري اين همايش فرصتي فراهم ميکند تا اعضاي خانواده بزرگ آپراکا به صورتي نظام مند و از ابعاد مختلف با چالشهاي موجود و روندهاي مؤثر بيشتر آشنا شوند، انتقال دانش و تشويق کشورهاي عضو آپراکا به انجام تعامل بيشتر با يکديگر در زمينه تأمين مالي روستايي را يکي از اهداف اتحاديه آپراکا دانست و افزود: از آنجا که يکي از اهداف مهم آپراکا توسعه همکاري در حوزه برنامه ريزي و توسعه بخش روستايي و کشاورزي است به همين دليل برقراري رابطه نظام مند بين اعضاء در تبادل اطلاعات با هدف ارائه بسته جامع خدماتي مالي و غير مالي به زير بخشهاي کشاورزي به صورتي پايدار، براي فائق آمدن بر اين چالشها، از اهميت زيادي برخوردار است.
وي اظهار داشت: بخش کشاورزي در اکثر کشورهاي عضو آپراکا با چالشهاي متعددي روبرو ست. چالشهايي مانند نرخ بالاي رشد جمعيت در کشورهاي در حال توسعه و کمتر توسعه يافته، فشارهاي قابل ملاحظه بر منابع طبيعي نظير منابع آبي، زمين، جنگل و همچنين بحرانهاي اقتصادي و مالي سالهاي اخير که تأثير زيادي بر قيمت تمام شده محصولات کشاورزي و غذايي گذاشته است. براي افزايش آمادگي مقابله با اين روندها، پيش بيني دقيق نرخ رشد جمعيت، شهرنشيني و مهاجرت به شهرها، تغيير الگوي اقليمي و انتخاب مناسب راهبردهاي توسعه روستايي و تأمين مالي اثربخش از سوي اعضاي آپراکا بسيار حائز اهميت و سرنوشت ساز خواهد بود.
شهيد زاده توانمندسازي مالي زنان روستايي را يکي از اقدامات خير و با برکتي بر شمرد که آثار مثبت آن بسيار فراتر از بخش کشاورزي و روستايي و يکي از شاخصهاي اصلي توسعه يافتگي کشورها به شمار ميرود.
وي در خاتمه سخنان خود گفت: در اين همايش، موضوعات، مسائل و تجارب مختلفي توسط سخنرانان به اشتراک گذاشته ميشود و مطمئن هستم که اين سخنرانيها، فرصت مناسبي براي مبادله اطلاعات و دانش تخصصي ميان تمامي ميهمانان فراهم خواهد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]