تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده اى حقیقت ایمانش را کامل نمى کند مگر این که در او سه خصلت باشد: دین شناسى، تدبر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831180135




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بالاخره بیمه عمر خمس دارد یا نه؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ما که خود را بیمه کرده ایم در این خصوص وظیفه ای نداریم، چه شرکت های بیمه خمسشان را بدهند چه ندهند. لذا نگران نباشید...

پایگاه خبری تحلیلی تراز: بیمه به نوعی عهد و پیمان دو طرفه گفته می شود که بین دو شخص حقیقی یا حقوقی بسته می شود و مطابق آن یکی از طرفین متعهد می گردد در عوض پرداخت مبالغی از طرف دیگر در زمان بروز حوادث مختلف خسارت وارده بر او یا بخشى از آن را جبران نماید. در این قرارداد یک طرف را بیمه گر (طرف تعهد کننده) و طرف دیگر را بیمه گذار می نامند. بیمه انواع مختلفی دارد از جمله بیمه عمر، بیمه بهداشت و درمان، بیمه حوادث، بیمه بیکارى و بیمه شخص ثالث و... که مطابق آنچه در تحریر الوسیله آمده است در احکام آنها تفاوتی نیست. (تحریر الوسیلة، ج‌4، ص 449)
از طرفی فقها معتقدند گرچه بیمه عقد مستقلى است اما مى‌توان آن را در قالب عقود دیگر از قبیل صلح، اجرا نمود. این قرارداد از عقدهاى لازم به شمار مى‌رود و جز با رضایت طرفین قابل فسخ نیست. همچنین تمام اقسام بیمه با به کار بردن شرایط آن، از حیث شرعی صحیح است.
حالا در این خصوص مسائلی نیز ممکن است مطرح شوند. از جمله اینکه آیا خمس به بیمه عمر تعلق می گیرد یا خیر؟ به خسارت های پرداختی چطور؟
در همین رابطه در رساله اجوبة الاستفتائات رهبر انقلاب آمده است:
س106: آیا خمس به بیمه‌‌های عمر و پس‌‌انداز تعلّق می‌گیرد؟ در مورد بیمه آتش‌سوزی و حوادث چطور؟ چه كسی باید این خمس را بدهد؟ (بیمه‌گذار، ذینفع، بیمه شده، بیمه‌گر).
ج) بيمه‌گذار آنچه را طبق قرارداد بيمه به عنوان حق بيمه به تدريج يا يكجا به بيمه‌گر می‌پردازد، اگر از درآمد همان سال پرداخته باشد، جزو مؤونه‌ او محسوب است و خمس ندارد و آنچه را كه از بيمه‌گر در پايان مدت يا در وقت حصول شرطی كه پرداخت خسارت موكول به آن شده دريافت می‌نمايد جزو درآمد كسب محسوب نيست و خمس ندارد و اما بيمه‌گر كه شغلِ او يك نوع تجارت است، آنچه را كه از بيمه‌گذاران بابت حق بيمه دريافت می‌دارد جزو درآمد سالانه‌ی او محسوب است كه در زائد بر مؤونه‌ی سالش خمس دارد. و ضمناً خسارت‌هايی كه در طول سال به بيمه‌گذاران طبق قرارداد بيمه می‌پردازد نيز جزو مؤونه قرارداد بيمه است كه از اصل مبالغ دريافتی از بيمه‌گذاران بابت حق بيمه كسر می‌شود و باقی‌مانده در سر سال جزو سود برای او محسوب است كه بايد خمس آن را بپردازد و بيمه‌گذار در اين باره تكليفی ندارد.
                                                                                                                  ***
س107: آیا به مالی که شرکت‏‌های بیمه بر اساس قرارداد برای جبران خسارت به بیمه شده پرداخت می‏‌‌کنند، خمس تعلّق می‏‌‌گیرد؟
ج) پولی که شرکت‌های بيمه به فرد بيمه شده پرداخت می‏‌‌کنند، خمس ندارد.                                                                                                                         ***
سه نکته:
* بالاخره بیمه عمر خمس دارد یا نه؟
مطابق فرمایش رهبر انقلاب:
اولاً: کسی که خود را بیمه می کند پولی را که هر ساله می پردازد اگر از درآمد همان سالش باشد (برای مثال از پس اندازش نباشد) جزو مخارج همان سال حساب شده و خمس ندارد.
ثانیاً: آن مبلغی را که از شرکت بیمه (بیمه گر) بعد از چند سال می گیرد هم جزو درآمد سالیانه محسوب نمی شود و خمس ندارد.
ثالثاً: پولی که بابت خسارت داده می شود نیز خمس ندارد.
** اگر شرکت های بیمه خمس نمی دهند شما نگران نباشید!
در طرف دیگر شرکت های بیمه:
اولاً: پول هایی را که از بیمه گذاران دریافت می کنند جزو درآمد سالشان محسوب شده و هرچقدر در سر سال خمسی باقی بماند باید خمس آن را بدهند.
ثانیاً: باقیمانده خسارت هایی که به بیمه گذاران می پردازد نیز جزو درآمد سال است و سر سال هرچقدر مانده باشد باید خمسش پرداخت گردد.
ثالثاً: ما که خود را بیمه کرده ایم در این خصوص وظیفه ای نداریم، چه شرکت های بیمه خمسشان را بدهند چه ندهند. لذا نگران نباشید زیرا مسئولیت خمس شرکت های بیمه فقط و فقط بر عهده خودشان است.
*** نحوه قرارداد بیمه شرعی
عقد بیمه به چند صورت اجرا می شود:
یک: بیمه گذار بگوید: به عهده من فلان مقدار که در فلان زمان و ماهى فلان مقدار بدهم و در مقابل آن خسارتى که به مغازه من مثلا از ناحیه آتش سوزی یا دزدى وارد شد، جبران نمایى و طرف مقابل نیز قبول کند.
دو: بیمه گر بگوید جبران خسارتى که به موسسه شما وارد مى‌شود؛ مثلا از ناحیه آتش سوزی یا دزدى، بر عهده من است و در برابر آن فلان مقدار به من بدهى. این قیود باید مشخص و معلوم باشد تا قرارداد فوق شرعی و بلا اشکال تلقی شود. (توضیح المسائل امام خمینی، ص 793، م 2865)
البته مطالب این یادداشت مطابق فتاوای رهبر معظم انقلاب بود و ان شاء الله در آینده به نظرات سایر مراجع (که بعضا در این حکم اختلاف نظر هم دارند) می پردازیم.





زمانبندی انتشار: 8 شهر 1394 - 05:44





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن