تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):فاطمه بانوى زنان بهشت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829377090




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تمام برنامه‌ها باید منطبق با اقتصاد مقاومتی باشند/ تدوین هرچه سریعتر برنامه ششم


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تمام برنامه‌ها باید منطبق با اقتصاد مقاومتی باشند/ تدوین هرچه سریعتر برنامه ششم
با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر تدوین هر چه سریع تر برنامه ششم توسعه منطبق با اقتصاد مقاومتی انتظار می رود دولتمردان در این زمینه تمام تلاش خود را به کار گیرند تا نتیجه ای مثبت و کارآمد به دست آید.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  29 بهمن ماه 92 بود که مقام معظم رهبری دریچه‌ای جدید به روی اقتصاد کشور گشودند،‌ دریچه‌ای که شامل 24 بند با اصول تکیه بر توانایی داخل با نگاه به بیرون می‌شد.

"اقتصاد مقاومتی" نامی است که تعریف کاملی از این دریچه دارد و نزدیک به 18 ماه است که به ادبیات اقتصاد ایران اضافه شده تا نگاه به افق آینده در برنامه مسئولان اقتصادی کشور قرار گیرد.


رهبر معظم انقلاب در روز ابلاغ این طرح فرمودند: "پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقب نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد، همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بحران‌های رو به افزایش جهانی، الگویی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش‌آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند."


بر این اساس؛ اقتصاد ایران همواره از مسائلی همچون واردات بی‌رویه، بیکاری، عدم حمایت جامع و کامل از تولید داخل، شاخص پایین بهره‌وری، حجم بزرگ دولت، تورم، آسیب‌پذیری در برابر تکانه‌ها و الگوی نادرست مصرف رنج می‌برد که در کنار این چالش‌ها غرب نیز با اعمال تحریم‌های ظالمانه دست‌اندازهای اقتصاد ایران را افزون کرد.


در این بهبوهه ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی راهی برای مقاوم کردن اقتصاد ایران بود تا به گفته ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اقتصاد ایران به مرحله عدم تأثیرپذیری از شوک‌ها و ایمن شدن در برابر تکانه‌ها برسد.


بر این اساس؛ برای تحقق اقتصاد مقاومتی رئیس دولت یازدهم با ابلاغ نامه‌ای یازده‌بندی به معاون اول خود، دستورات لازم را به وزارتخانه‌ها ارسال کرد و تاکید شد گزارش کار و اقدامات به طور منظم به شخص رئیس جمهور ارائه شود.


همچنین کتابی تحت عنوان "مجموعه اهداف، سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی" مشتمل بر سه بخش توسط شورای اقتصاد تصویب شد که در پی پر کردن خلاهای اقتصادی کشور در حوزه‌های محتلف است.


البته قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر نیز می‌تواند یکی از اهرم‌های حضور در جریان اقتصاد مقاومتی تلقی شود ولی باید توجه شود که راه ورود به مسیر اقتصاد مقاومتی تنها شعار و تدوین برنامه نیست بلکه برای قرار گرفتن در جریان اقتصاد مقاومتی باید به اقدامات عملی روی آورد.


پیشرفت قابل توجهی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی نداشته‌ایم


نائب رئیس خانه اقتصاد ایران در این خصوص به باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: اقتصاد مقاومتی یکی از درایت‌های تخصصی و روشنفکرانه مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد است که متأسفانه برخی از صاحبنظران تعریف صریح و واضحی از اقتصاد مقاومتی ارائه نکرده‌اند و به سمتی رفته‌اند که اقتصاد مقاومتی را یک اقتصاد ریاضتی نشان داده‌اند.


وی ادامه می‌دهد: مفهوم اصلی اقتصاد مقاومتی این است که باید اقتصاد کشور به گونه‌ای باشد که در تمام شرایط تحریم و یا پساتحریم و یا هر گونه اتفاق دیگری مقاوم بوده و ضربه‌پذیر نباشد.



همچنین سید ناصر موسوی لارگانی طی گفتگویی با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در بیشتر جلساتی که با کارگزاران نظام داشته‌اند بر اقتصاد مقاومتی تاکید کردند و اصرار بر تحقق این سیاست‌ها دارند، اظهار داشت: دولت تلاش قابل توجهی در این زمینه داشته است اما پیشرفت آنچنانی در عملکرد دولت و مجلس مشاهده نکردیم.


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: مسئله اقتصاد مقاومتی در دولت و مجلس مطرح بوده و همایش‌های زیادی در این راستا برگزار شد ولی آنچه که مدنظر رهبر معظم انقلاب بوده به منصه ظهور نرسیده است.


موسوی لارگانی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دولت باید بر خود حرام کند کالایی که در داخل تولید می‌شود را از مشابه وارداتی مصرف کند، گفت: باید در مصرف تولیدات داخلی جدیت داشته باشیم تا کیفیت و کمیت تولید داخل به حدی برسد که نه تنها نیازمندی‌های کشور را پاسخ دهد بلکه کشورهای همجوار را نیز تغذیه کند.


وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاوم دربرابر محدودیت‌ها دچار مشکل نمی‌شود، افزود: اگر بگوییم دولت هیچ پیشرفتی نداشته بی‌انصافی است ولی پیشرفت قابل توجهی که بتوان در مجامع از آن صحبت کرد، به دست نیامده است.



موسوی لارگانی ادامه داد: کنترل تورم و کنترل نرخ ارز از موفقیت‌های دولت بوده که قابل چشم پوشی نیست و به نوعی حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: کاهش نرخ تورم قابل قبول است امام باید تورم برای اقشار ضعیف و متوسط نیز کاهش داشته یا خیر. 


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: به طور کلی دولت و مجلس اقداماتی را در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی انجام داده‌اند اما انتظاری که بوده آنهم با این همه تاکیدات مقام معظم رهبری هنوز محقق نشده است.



تدوین تمام برنامه‌های اقتصادی منطبق با اقتصاد مقاومتی


مقام معظم رهبری اخیرا در دیدار با هیئت دولت با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی، بسته ای "کامل و منسجم" و محصول عقل جمعی است و برای تحقق نیز به برنامه اجرایی و عملیاتی منسجم نیاز دارد.، فرمودند: "در این برنامه باید سهم اجرایی هر دستگاه مشخص و زمان بندی شود و به موازات رفع مشکلات و موانع، فعالیتهای دستگاهها رصد و پیگیری شود،‌ بعد از طراحی این برنامه عملیاتی، گام دوم در تحقق اقتصاد مقاومتی، تشکیل یک ستاد فرماندهی قوی، هوشمند و نافذالکلمه است تا با پایش فعالیتها، اقدامات ضربتی برای حل مشکلات، و اتخاذ تصمیمات صحیح و بموقع، زمینه اجرایی شدن برنامه را فراهم کند و به مردم گزارش دهد.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به دولتمردان استفاده از ظرفیت بخشهای غیر دولتی و بهره گیری از اقتصاددانان و فعالان اقتصادی را برای تحقق اقتصاد مقاومتی، ضروری ارزیابی و تأکید کردند: هیچ برنامه اقتصادی غیرمنطبق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار ندهید و برنامه ششم توسعه را نیز سریعتر و بر همین مبنا تدوین کنید.


ایشان خاطرنشان کردند: اگر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیازمند الزامات حقوقی و قانونی و قضایی نیز باشد، مجلس و قوه قضاییه آمادگی همکاری را دارند."


بر این اساس؛ با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر تدوین هر چه سریع تر برنامه ششم توسعه منطبق با اقتصاد مقاومتی، انتظار می رود دولتمردان در این زمینه تمام تلاش خود را به کار گیرند تا نتیجه ای مثبت و کارآمد به دست آید.


از طرفی بودجه سال 95 نیز باید تا اواسط آذر ماه به مجلس ارائه شود از این رو لازم است دولت برنامه ششم توسعه را با سرعت بیشتری تدوبن و تقدیم مجلس کند تا بودجه بر اساس این برنامه تنظیم شود.


به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، آنچه که مسلم بوده این است که استحکام اقتصاد در برابر تکانه‌ها و اصلاح زیرساخت‌ها در کنار زمان‌بر بودن نیاز به یک مدیریت جهادی و مسئولیت‌پذیری متولیان امر دارد که امید می‌رود این ضرورت مورد توجه دستگاه‌های کشور قرار گیرد.


انتهای پیام/



اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

افق‌های روشن اقتصاد مقاومتی در دوران پساتحریم
افزایش شفافیت و انضباط مالی از اولویت های وزارت اقتصاد است
دو روی سکه فرصت و تهدید دوران پساتحریم/ سرمایه‌گذاری خارجی منجی اقتصاد ایران؟
استمرار اقتصاد مقاومتی پس از لغو تحریم‌ها
شکوفایی اقتصاد ملی با تکیه بر توانایی‌های داخل
نباید کشور با لغو تحریم تبدیل به بهشت واردات شود / اقتصاد مقاومتی به اقتصاد ملی گره خورده است
توان داخلی را در دوران پساتحریم جدی بگیریم / اعتماد به سازندگان داخلی اعتبار آفرینی را به همراه می‌آورد





۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن