تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837018677
26 مرداد - 17 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
26 مرداد - 17 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 26 مرداد برابر با 17 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 26 مرداد برابر با 17 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
1887 - جنبش بازگشت بردگان سياهپوست به آفريقا
ماركوس گاروي Marcus Garvy را كه در روزي چون امروز در سال 1887 در جامائيكا به دنيا آمده بود نخستين سياه پوستي مي دانند كه جنبشي براي باز گرداندن سياه پوستان از قاره آمريكا به افريقا ــ سرزمين نياكانشان ــ به وجود آورد. به وجود آورد. وي عقيده داشت ازآنجاكه سياهپوستان به صورت برده از آفريقا به آمريكا آورده شده اند و اين ذهنيت در آنان و سپيد پوستان باقي مانده است؛ در اينجا دشوار است كه بتوانند رشد كنند و ترقي تحت فشار و سیاست دولت محلی منطقي و دائمي نيست (مصنوعی و تبلیغات است)، ولي در قاره خودشان امكان پيشرفت برايشان وجود دارد.
Marcus Garvy
پيش از ماركوس، بسياري از بردگان آزاد شده آمريكاي شمالي با كمك اين دولت به آفريقا منتقل و در آنجا كشور لایبيريا را تاسيس كرده بودند که تا مدتها يك وزير منصوب از آمريكا بركار آنان نظارت داشت ازجمله در سال 1890 الكساندر كلارك سمت وزارت لايبيريا را برعهده داشت.
نهضت ماركوس هواداران فراوان به دست آورد ولي از آنجا كه در آن زمان، جز اتيوپي، كشور آفريقايي ديگري استقلال نداشت شمار بسيار كمي از سياهان بر پايه طرح ماركوس به آفريقا بازگشتند.
1932 - نگاهي كوتاه به پيچيدگي مسئله عراق
انتشار يك تمبر پست در عراق در آگوست 1923 و زماني كه اين سرزمين هنوز كاملا از كنترل انگلستان خارج نشده بود به صورت يك جنجال جهاني درآمده بود كه اشاره كوتاهي به آن، تا حدي ريشه و پيچيدگي مسئله آن سرزمين پرغوغا را به دست مي دهد.
تمبر 1923
نماي طاق كسري در تيسفون (تلفظ پارسي اشكاني آن: تيسپهان) بر اين تمبر چاپ شده بود و همين تصوير بود كه تفسيرهاي گوناگون به دنبال داشت. ايرانيان عهد ساسانيان طاق كسراي54 متر در27 متري را «شاهيگان سپيد (Shahigan e Sepid) به معناي كاخ سپيد» مي خواندند. تيسفون (مدائن و اينك سلمان پاكSalman Pak) واقع در 35 كيلومتري جنوب شرقي بغداد هشت قرن پايتخت ايران بود که علاوه بر پايتختي ايران، به صورت مركز استان Khavarvaran خاوروران (خاورواران ـ خاوران) ايران هم عمل مي كرد و اين استان ايران در آن عصر؛ كويت، سواحل شرقي كشور سعودي امروز (كه «گارهائه» نام داشت)، بحرين، قطر، حاشيه جنوبي خليج فارس و همه عراق امروز (جز كردستان آن) را شامل مي شد كه برخي از محلي ها آن را اِراك (ايران پاييني ـ پايين ايران) خطاب مي كردند.
همين جغرافياي تاريخي عامل جنجال سال 1923 بود كه از ماه آگوست آغاز شده بود. ايرانيان (17 ماه پس از كودتاي ژنرال رضاخان سوادکوهي و بعدا پهلوي) كه احساسات ناسيوناليستي شان داشت زنده مي شد به اين تمبر از اين لحاظ اعتراض داشتند كه معتقد بودند انگلستان با تاييد انتشار آن مي خواهد بحرين (ميش ماهيگ) و ميشان (دشت ميشان) را هم ببلعد، و عراقي ها مدعي بودند كه با چاپ تصوير تيسفون بر تمبر، انگليسي ها مي خواهند ماهيت عراق را تغيير دهند و همانند عهد ساسانيان، كردستان را از آن جدا سازند و .... در اين ميان روزنامه هاي مسكو و رم در تفسيرهاي خود اين عمل را مقدمه ايجاد يك خاورميانه انگليسي وانمود مي كردند و فرانسوي ها با اين كه نمي خواستند انگليسي ها را برنجانند، در باطن از گسترش متصرفات انگلستان در خاور ميانه ناراضي بودند و مطبوعاتشان ترجمه تفسيرهاي روزنامه هاي مسكو و ايتاليا را با آب و تاب چاپ مي كردند و به همين گونه مطبوعات آلمان. در واکنش به اين وضعيت، مقامات انگليسي حاكم بر هند كه به تاييد آنان اين تمبر منتشر شده بود مي گفتند كه نظرخاصي در كار نبوده است. ما انگيسي ها از قديم به ابنيه تاريخي كه هويت ملي و مايه افتخار ملل هستند احترام مي گذارده ايم و به همين دليل هم بود كه در جريان نبرد با عثماني ها، نيروهاي خود را در نوامبر 1915 از منطقه مدائن (تيسفون) عقب كشانيديم كه ضمن زد و خورد، توپ هاي عثماني آسيب بيشتري به طاق كسري وارد نسازند.
كار در اينجا پايان نيافت. اوايل دهه 1960 ژنرال عبدالكريم قاسم رئيس وقت دولت عراق كه با كودتاي سال 1958 به سلطنت كوتاه مدت «ساخت انگلستان» در عراق پايان داده بود به استناد نقشه جغرافيايي «استان خاروران» ايران به مركزيت مدائن (تيسفون) كه كويت بخشي ازآن بود مدعي مالكيت اين سرزمين شد (البته عراق از دهه چهارم قرن بيستم اين ادعا را داشت ولي آن را به صورتي ملايم مطرح مي کرد)، و صدام حسين بعدا براي تصاحب همه قسمت هاي باستاني آن استان ايران باستان و از جمله ميشان (حاشيه غربي خوزستان)، با هدف عراقي كردن طاق كسري و محدوده تاريخي مدائن دست به مرمت آن زد و ... كه پس از موفق نشدن در جنگ هشت ساله با ايران، از ادامه تعمير كاخ شاهان قديم ايران دست برداشت.
نقشه قلمرو ايران در اواخر عهد ساسانيان و پيش از حمله نظامي عرب
1360 - ترور "ملاصالح خسروی" روحاني مبارز اهل سنت
ملاصالح خسروي از روحانيان مبارز اهل سنتي بود كه از ساليان قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، عليه رژيم پهلوي و دفاع از اسلام و وحدت اسلامي به پا خاسته بود و در اين راه، حبس و شكنجههاي فراواني در زندانهاي سنندج و تهران به جان خريد. وي پس از پيروزي انقلاب، به عنوان روحاني انقلابي، منادي وحدت و دفاع از انقلاب و امام بود و لحظهاي از افشاگري و رسوا نمودن عناصر ضدانقلاب و گروههاي فريب خورده از پاي نمينشست. ملاصالح خسروي در زمان حيات خويش، با زبان گويايش، همواره رسواگر امپرياليسم و بازيچههاي پست داخليش همچون گروهكهاي خودفروخته دموكرات، كومله و منافقين بود تا اينكه به هنگام اذان مغرب در مسجد جامع سنندج مورد اصابت گلولههاي كينه توزانه ضدانقلاب قرار گرفت و به همراه فرزندش به لقاء اللَّه رسيد.
1979 - کشتار مائوئیست های افغان به دست دولت کمونیستی کابل
در این روز در آگوست 1979 دولت کمونیستی افغانستان مائوئیست های افغان را که دست به مخالفت زده و در کابل و چند شهر دیگر آن کشور تظاهرات برپا و شورش کرده بودند سرکوب و کشتار کرد. از این مخالفت، چند گروه اسلامیست هم حمایت می کردند. جنبش مائوئیست های افغانستان که در سال 1973 به نام «سازمان رهایی افغانستان» توسط دکتر فیض احمد ایجاد شده بود عقیده داشت که دولت کابل نباید پای شوروی را به افغانستان بازکند زیرا هرجا که شوروی پای نهد، آمریکا رقیب آن هم می آید و درگیری آغاز می شود و بازنده اصلی کشوری است که این منازعه و رقابت در آنجا روی دهد. مائوئیست همچنین شعار می دادند که سوسیالیسم درچارچوب فرهنگ سنتی افغانها زیرا که نمی شود سوسیالیسم با الگوی یک جامعه صنعتی و اروپایی را در افغانستان پیاده کرد. دکتر فیض 12 نوامبر 1986 با شش تن از یارانش به دست گروه گلبدین حکمتیار ترور شد.
1369 - آغاز بازگشت آزادگان از بند رژيم بعثي پس از سالها اسارت
روز 26 مرداد سال 1369، ميهن اسلامي شاهد حضور آزادگان سرافرازي بود كه پس از سالها اسارت در زندانها و اسارتگاههاي مخوفِ رژيم بعث عراق، قدم به خاك پاك ميهن اسلامي خود گذاشتند. در اين ميان ستاد رسيدگي به امور آزادگان كه در 22 مرداد 69 تشكيل شده بود به تبادل انبوه اسرا پرداخت. اين ستاد با مساعدت و همراهي ديگر دستگاهها، تبادل حدود چهل هزار آزاده را با همين تعداد اسير عراقي انجام داد. آزادگان، با ايمان راسخ خود در برابر همه فشارهاي جسمي و روحي دشمنان ايستادند و روابط اجتماعي جامعه كوچك اردوگاهي خود را بر پايه اخلاق حسنه بنا نهادند و از شكنجههاي مزدوران بعث هراسي به خود راه ندادند. آزادگان، صبورتر از سنگ صبور و راضيترين كسان به قضاي الهي بودند. اينان سينههايي فراختر از اقيانوس داشتند كه از همه جا و همه كس بريده و به خدا پيوسته بودند. آزاده ناميده شدند چون از قيد نفس و نفسانيات رهايي يافته بودند.
1982 - نخستین لوحهای فشرده (سیدیها)، در آلمان عرضه شدند.
1988 - مرگ اسرارآمیز ژنرال ضياءالحق که پاکستان را اتمی کرد
17 آگوست 1988 ژنرال ضياءالحق ديكتاتور نظامي پاكستان پس از 11 سال حكومت در يك سانحه هوايي كشته شد که بعدا سقوط هواپيمارا نتيجه انفجار و عمل تروريستي اعلام کردند ـ با وجود اين هنوز انگيزه و عاملان بمب گذاري کمشف و يا اعلام نشده است. سفير وقت آمريكا در پاكستان و يک مقام نظامي آمريکايي نيز در همين حادثه جان دادند. ضياءالحق پنجم جولای سال 1977 با يك كودتاي نظامي ذوالفقار علي بوتو را كه چهار ماه پيش از آن در انتخابات عمومي پيروز شده بود و بر پاكستان حكومت مي كرد بركنار ساخته و برجايش نشسته بود. ضياءالحق بود که پاکستان را اتمی ساخت و به دولت آمریکا امکان داد تا در منطقه پشتون نشین پاکستان (ایالت وزیرستان و مناطق مجاور) گروههای مسلح ضد شوروی بوجود آورد که در افغانستان حضور داشت و طالبان و القاعده از میان همین گروهها برخاسته اند. با اتمی شدن پاکستان مخالفت آنچنانی نشد زیرا که پاکستان اتمی از حمله احتمالی دیگری از جانب هند مصون می شد و خطر درگیری غرب (متحد پاکستان) با هند از میان می رفت.
ضياءالحق
به تصميم او بوتو به اتهام وجود فساد مالي و اداري در سازمانهاي دولتي اش و نيز اتهام قتل يكي از رقباي انتخاباتي اش محاكمه و برغم درخواست برژنف رهبر وقت شوروي، پاپ و بسياري از سران كشورها و اندیشمندان و معاریف جهان اعدام شد. ذدمالفقارعلي بوتو بود که ضياء الحق را وزير کرده بود.
مردم پاكستان پس از كشته شدن ژنرال ضياءالحق، بانو «بي نظير» دختر بوتو را به رياست قوه مجريه برگزيدند.
1999 - زمینلرزهای با شدت ۷٫۴ ریشتر در شمال ترکیه ۱۷ هزار کشته و نیم میلیون بیخانمان برجای گذاشت.
زادروزها
۱۶۲۹ - زادروز ژان سوم سوبیسکی شاه لهستان و دوک بزرگ لیتوانی
۱۹۳۲ - زادروز وی. اس. نایپل رماننویس و مقالهنویس هندو ترینیدادیتبار بریتانیایی، برندهٔ جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۰۱
وی. اس. نایپل
۱۹۴۳ - زادروز رابرت د نیرو بازیگر، کارگردان و تهیهکنندهٔ آمریکایی، برندهٔ جایزه اسکار
۱۹۵۳ - زادروز هرتا مولر نویسنده، شاعر و مقالهنویس رومانیاییتبار آلمانی، برندهٔ جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۰۹
رابرت د نیرو
۱۹۶۰ - زادروز شان پن بازیگر و کارگردان آمریکایی ، برندهٔ جایزه اسکار
هرتا مولر
۱۹۷۷ - زادروز تیری آنری فوتبالیست فرانسوی
شان پن
درگذشتها
۱۷۸۶ - درگذشت فریدریش دوم پادشاه پروس بین سالهای ۱۷۴۰–۱۷۸۶
۱۸۵۰ - درگذشت خوزه د سن مارتین رهبر آمریکای جنوبی در راه دستیابی به استقلال از اسپانیا، قهرمان ملی آرژانتین
خوزه د سن مارتین
۱۹۵۵ - درگذشت فرنان لژه نقاش٬ مجسمهساز و فیلم ساز فرانسوی
۱۹۶۹ - درگذشت اتو اشترن فیزیکدان آلمانی، برندهٔ جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۴۴
اتو اشترن
۱۹۸۷ - درگذشت رودلف هس معاون آدولف هیتلرو از چهرههای مؤثر حزب نازی
رودلف هس
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]
صفحات پیشنهادی
15 مرداد - 6 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 15 مرداد - 6 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 15 مرداد برابر با 6 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 15 مرداد بر21 مرداد - 12 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 21 مرداد - 12 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 21 مرداد برابر با 12 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 21 مرداد14 مرداد - 5 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 14 مرداد - 5 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 14 مرداد برابر با 5 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 14 مرداد بر25 مرداد - 16 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 25 مرداد - 16 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 25 مرداد برابر با 16 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 25 مرداد19 مرداد - 10 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 19 مرداد - 10 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 19 مرداد برابر با 10 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 19 مرداد برابر20 مرداد - 11 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 20 مرداد - 11 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 20 مرداد برابر با 11 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 20 مرداد برابر22 مرداد - 13 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 22 مرداد - 13 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 22 مرداد برابر با 13 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 22 مرداد24 مرداد - 15 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 24 مرداد - 15 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 24 مرداد برابر با 15 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 24 مرداد برابر18 مرداد - 9 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 18 مرداد - 9 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 18 مرداد برابر با 9 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 18 مرداد برابر ببیست و ششم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
بیست و ششم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز دوشنبه بیست و ششم مرداد 1394 هجری خورشیدی دوم ذی القعده 1436 هجری قمری هفدهم آگوست 2015 میلادی است 25 سال پیش در چنین روزی نخستین گروه از آزادگان سلحشور ایران پس از سال ها اسارت در اردوگاه های رژیم بعث عراق به می-
سبک زندگی
پربازدیدترینها