تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837429715
20 مرداد - 11 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
20 مرداد - 11 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 20 مرداد برابر با 11 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 20 مرداد برابر با 11 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
سال 480 پيش از ميلاد - جنگ دريايي ايران و يونانيان در دماغه آرتميسيوم در دریای اژه
يازدهم آگوست سال 480 پيش از ميلاد، «اوريبيادسEurybiades» فرمانده اسپارتي بخشي از ناوگان اتحاديه يونانيان كه از نتيجه جنگ ترموپيل و كشته شدن لئونيداس پادشاه اسپارت با همه نيروهايش در اين تنگه، آگاه نبود تصميم گرفت كه با 127 كشتي سه رديف پاروزن (تريرمTrireme) به ناوگان ايران كه به موازات نيروي زميني خود در حركت بود و آذوقه رساني مي كرد شبيخون بزند. هدف از اين حمله آسيب رساني به كشتي هاي حامل خواربار بود كه زير حمايت كشتي هاي جنگي قرار داشتند. اوريبيادس گمان كرده بود كه با از دست رفتن كشتي هاي حامل خواربار، ارتش عظيم ايران ناچار به بازگشت خواهد شد.
فرماندهي ناوگان ايران که فعالیّت ناوگان اتحادیه را زیر نظر داشت با مشاهده برخی تحرّكات در ميان كشتي هاي يوناني، متوجه نقشه حمله شده بود و براي خنثي كردن آن، شماري از كشتي هاي خود را مامور كرده بود كه جزيره «اوويا» را دور بزنند و 127 كشتي يوناني را محاصره كنند كه اوريبيادس از طريق يك يوناني زبان فراري از ناوگان ايران (از مردم ايوني ـ غرب تركيه امروز که در آن زمان بخشی از قلمرو ایران بود) متوجه قضيه شد و بي درنگ (همان روز) دست به حمله زد.
اوريبيادس در جريان زد و خورد كه دريا هم توفاني شده بود اطلاع يافت كه لئونيداس كشته شده و جنگ ترموپيل پايان يافته و نيروي زميني ايران حركت به سوي آتن را آغاز كرده است كه از ادامه جنگ دست كشيد و با كشتي هايش كه تعدادي از آنها هم از دست رفته بودند با عجله عازم سالاميس شد تا در انتقال خانواده هاي آتني از شهر و انتقال آنان به جزاير دوردست كمك كند. چون جنگ دريايي يازدهم آگوست در دماغه آرتميسيوم واقع در شمال جزيره «اوويا» روي داده بود اين جنگ در «تاريخ» به نبرد دريايي آرتميسيوم Artemisium معروف شده است. معبد آرتميس در همان داغه قرار دارد.
شرح اين نبرد را هرودوت نوشته و تعداد كشتي هاي ايران را چند برابر شمار واقعي گزارش كرده است. عكس بالا محلی را که 25 قرن پیش، نبرد آرتميسيوم در آنجا صورت گرفت نشان مي دهد.
117 - هادريان آشتي كردن با ايران را برگزيد
هادريان (هادريانوس) امپراتور روم يازدهم آگوست سال 117 ميلادي با دولت ايران صلح كرد. وي سه روز پيش از اين تاريخ (هشتم آگوست) بر جاي تراژان نشسته بود كه در جريان جنگ با ايران درگذشته بود. برخلاف تراژان كه از طريق جنگ امپراتوري روم را حفظ مي کرد و وسعت مي داد، هادريان با مخالفان حكومت روميان سازش مي کرد و يا به راههاي ديگري جز جنگ متوسل مي شد. براي مثال: براي احتراز از جنگ با مخالفان سلطه روم بر انگلستان كه در شمال اين جزيره سكونت داشتند، در آن جزيره ديواري نظير ديوار چين ميان قسمت متصرفي روم و اراضي غيرمتصرفي كشيد. هادريان پس از امضاي قرارداد صلح با ايران و صرفنظر كردن از دعاوي تراژان، در 9 ژوئيه سال بعد (118 ميلادي) از شرق مديترانه به شهر رم بازگشت و از سناي امپراتوري درخواست راي اعتماد كرد و موفق به دريافت آن شد. وي پيش از دريافت راي اكثريت سنا، امپراتور برگزيده ژنرالهاي رومي بود زيرا كه تراژان درگذشته بود و طبق قانون روم، حتي براي يك روز هم نمي شد كشور را بدون رئيس گذارد و «سنا» كه مقر آن در شهر رم بود در دسترس نبود كه در روز درگذشت تراژان، جانشين او را برگزيند. به علاوه، بدون حضور نامزد امپراتوري در جلسه سنا و گفتن برنامه هاي خود و قانع شدن سناتورها، راي گيري امكان نداشت.
Hadrian
خسرو، شاه اشكاني ايرانيان كه در سال 107 ميلادي از سوي مِهِستان (سناي ايران) به آن مقام انتخاب شده بود تا لحظه روي كارآمدن هادريان، بيشتر وقت خود را صرف جنگ با تراژان كرده بود.
1529 - تأسيس رسمي مذهب پروتستان توسط مارتين لوتر
پروتستان عنوان نهضتي ديني در عالم مسيحيت است كه در قرن شانزدهم ميلادي با هدف اصلاح ديني توسط مارتين لوتر آغاز شد. آغاز قيام مارتين برضد كليساي كاتوليك و استبداد روحاني، بر سر مسئله آمرزش گناهان از طرف كشيشان و پاپ بود. لوتِر آلماني نهضت خود را پس از آن آغاز كرد كه برخلاف دستور پاپ، كتاب انجيل را به زبان آلماني ترجمه كرد و درصدد شكستن طلسم تعصبات خشك مذهب كاتوليك بود. با ترجمه آلماني انجيل و نشر عقايد لوتر، بسياري از مردم به او گرايش پيدا كردند و عليرغم مخالفت كليساي كاتوليك، مارتين لوتر در يازدهم اوت 1529م، تأسيس رسمي مذهب پروتستان را اعلام كرد. لفظ پروتستان به معني معترض است. اين لفظ در ابتدا به چند تن از امراي امپراتوري مقدس اطلاق ميشد كه در مقابل تصميم مجلس مبني بر منع هرگونه تجديد نظر در دين، رسماً اعتراضنامهاي صادر كردند.
مارتين لوتر
آيين پروتستان در همه ممالك، اصول آزادي فردي در امور ديني و دنيايى، قضاوت شخصي و تساهل ديني در مقابل اطاعت از سنت و مقامات رسمي ديني را در بر دارد. اساس اين مذهب اين است كه فرد مسيحي فقط در برابر خدا مسئول است نه در برابر كليسا. پيروان پروتستانْ كتاب مقدس را بر همين اساس تفسير ميكنند و نظرياتشان درباره اعمال و وظايف كليسا و آيينهاي مقدسْ ناشي از همين ديدگاه ميباشد. از حدود پانصد سال پيش تاكنون فرقههاي بيشماري در مسيحيت پديد آمدهاند. پروتستانها به رهبري متمركز عقيده ندارند و براي روحانيت مسيحي ارزش چنداني قائل نيستند. پروتستانها بسياري از اعتقادات فرقههاي ديگر را رد ميكنند و نوعي مسيحيت پيراسته را ميپذيرند. از جمله ويژگيها و تفكر پروتستاني، فردگرايى، تاكيد بر آزادي فردي، تساهل و مدارا، تكيه بر توليد و گسترش ثروت، عبادت دانستن كار، موهبت الهي دانستن ثروت و ممدوح دانستن آن را ميتوان برشمرد. آيين پروتستان امروزه عمدتاً در كشورهاي شمال اروپا شامل نروژ فنلاند و سوئد و در كشورهاي آلمان، انگلستان، فرانسه، سوئيس، مجارستان و بخشهايي از امريكا، حضور دارند.
1898 - دولت واشنگتن مجمع الجزاير هاوايي را كه قبلا كشوري مستقل در اقيانوس آرام و داراي يک پادشاه بومي بود ضميمه قلمرو خود كرد.
هاوايي
1916 - نيروهاي عثماني كه از طريق خاك عراق وارد ايران شده بودند شهر همدان را متصرف شدند و از طريق قزوين عازم تهران گرديدند.
1918 - آخرين نبرد بزرگ جنگ جهاني اول
11 آگوست 1918 درميان نيروهاي آلمان در نبرد آمينز Amiens (منطقه اي است در فرانسه، نزديک Somme) آثار شكست آشكار شد و اين وضعيت شكست هاي ديگري را در پي داشت كه به عقب نشيني نيروهاي آلماني در همه جبهه ها و ورود نيروهاي متحدين به خاك آلمان و تسليم اين كشور ظرف درست 3 ماه منجر شد و جنگ جهاني اول ساعت 11 روز 11 ماه يازدهم سال ميلادي 1918 پايان يافت. دلايل عمده عقب نشيني آلمان در آگوست 1918 ورود تعداد بسيار زيادي تانک از سوي متحدين به جبهه و تبديل جنگ از خندقي به زرهي و پشتيباني هوايي، پايان يافتن نيروي ذخيره آلمان، تسليم پي در پي يکانهاي خسته و نااميد آلماني و نيز تظاهرات چپها در برلين بود. 11 آگوست 1918، براي آلمان تنها 600 هزار نظامي باقي مانده بود. عكس، زرهي شدن جنگ و پيشروي تانکها به سوي خاك اصلي آلمان را نشان مي دهد.
1359 - انتخاب شهيد رجايي به عنوان نخست وزير جمهوري اسلامي ايران
پس از انتخاب ابوالحسن بنيصدر به رياست جمهوري، به دليل آن كه مجلس شوراي اسلامي، نامزدهاي معرفي شده از طرف او براي احراز پست نخستوزيري را واجد صلاحيتهاي اسلامي و انقلابي نميدانست كار اختلاف مجلس با بنيصدر بالا گرفت. در نهايت قرار براين شد كه از ميان هيئت پنج نفرهاي از نمايندگان مجلس، فردي به عنوان نخست وزير معرفي گردد. از اين رو پس از بررسيهاي طولاني و پس از حذف دو نفر از آنان به دليل حزبي بودن،نظر هيئت سه نفره به اتفاق آرا بر اين قرار گرفت كه شهيد رجايي شايستگي تصدي مسؤوليت خطير نخست وزيري را دارد. در جريان راي اعتماد مجلس كه 153 راي موافق اخذ شد، شهيد رجايي با سه جمله خود را اينگونه معرفي كرد: من مقلد امام، فرزند مجلس و برادر رييس جمهورم. بني صدر ابتدا در برابر اين انتخاب بناي مخالفت گذاشت ولي وقتي احساس كرد در مقابل مجلس كاري از پيش نخواهد بُرد به ناچار با اين پيشنهاد موافقت نمود.
اما در هر فرصت ممكن از تضعيف شخصيت شهيد رجايي در افكار عمومي با به كارگيري تعابير و القاب زشت و ناپسند خودداري نميكرد. در برابر اين جسارتها و توهينهاي بنيصدر به عنوان رييس جمهور، شهيد رجايي با توجه به حساسيت جو موجود، تمامي اين تلخيها و اهانتها را در كمال صبر و بردباري و متانت تحمل و در مواقع لزوم با ارايه استدلالهاي محكم و منطقي به ايرادات مكرر بني صدر پاسخ ميداد. سرانجام كارشكنيهاي بنيصدر و اختلافآفريني او كار را به جايي رسانيد كه بنا به توصيه حضرت امام، مجلس شوراي اسلامي مسأله عدم كفايت سياسي او را با توجه به اخباري كه دالّ بر مسلّح كردن منافقين توسط او بود به بحث گذاشت و با راي مثبت به آن، بني صدر از رياست جمهوري عزل گرديد.
زادروزها
۱۰۸۶ - زادروز هاینریش پنجم پادشاه آلمان و امپراتور مقدس روم
۱۸۹۷ - زادروز انید بلایتون نویسنده ادبیات کودک و نوجوان اهل انگلستان
انید بلایتون
۱۹۴۸ - زادروز یان پالاخ دانشجوی تاریخ و اقتصاد سیاسی چک
۱۹۵۰ - زادروز استیو وزنیاک مهندس کامپیوتر، مخترع و دانشمند آمریکایی، و یکی از بنیان گذاران کمپانی اپل
استیو وزنیاک
۱۹۵۳ - زادروز هالک هوگان کشتیگیر آمریکایی
۱۲۹۸ - عباس زریاب خویی، مورخ، نویسنده و نسخهشناس ایرانی
عباس زریاب خویی
۱۳۰۶ - ایرن زازیانس، هنرپیشهٔ ارمنی تئاتر، سینما و تلویزیون
۱۳۶۳ - مرتضی پاشایی، خواننده، آهنگساز و نوازنده
مرتضی پاشایی
درگذشتها
۳۵۳ - درگذشت ماگننتیوس فرماندهٔ سپاه و غاصب امپراتوری روم از ۳۵۰ تا ۳۵۳
۱۸۹۰ - درگذشت جان هنری نیومن شخصیت مذهبی تاریخ انگلستان
جان هنری نیومن
۱۹۱۹ - درگذشت اندرو کارنگی سرمایهدار و نیکوکار اسکاتلندیتبار آمریکایی ، بنیانگذار شرکت فولاد کارنگی
۱۹۵۶ - درگذشت جکسون پولاک نقاش آمریکایی ،از پیشگامان جنبش هیجاننمایی انتزاعی
جکسون پولاک
۱۹۷۲ - درگذشت مکس تیلر ویروسشناس آفریقای جنوبی-آمریکایی، برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی سال ۱۹۵۱
۱۹۹۵ - درگذشت آلونزو چرچ ریاضیدان و منطقدان آمریکایی
مکس تیلر
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]
صفحات پیشنهادی
11 مرداد - 2 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 11 مرداد - 2 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 11 مرداد برابر با 2 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 11 مرداد بر13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 13 مرداد - 4 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 13 مرداد برابر با 4 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 13 مرداد برابر با15 مرداد - 6 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 15 مرداد - 6 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 15 مرداد برابر با 6 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 15 مرداد بر19 مرداد - 10 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 19 مرداد - 10 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 19 مرداد برابر با 10 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 19 مرداد برابر14 مرداد - 5 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 14 مرداد - 5 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 14 مرداد برابر با 5 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 14 مرداد بر10 مرداد - 1 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 10 مرداد - 1 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 10 مرداد برابر با 1 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 10 مرداد برابر ب18 مرداد - 9 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 18 مرداد - 9 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 18 مرداد برابر با 9 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 18 مرداد برابر ب6 مرداد - 28 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 6 مرداد - 28 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 6 مرداد برابر با 28 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 6 مرداد برابر5 مرداد - 27 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 5 مرداد - 27 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 5 مرداد برابر با 27 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 5 مرداد برابر با8 مرداد - 30 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 8 مرداد - 30 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 8 مرداد برابر با 30 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 8 مرداد برا7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 7 مرداد - 29 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 7 مرداد برابر با 29 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 7 مرداد براهشتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
هشتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز پنج شنبه هشتم مرداد 1394 هجری خورشیدی سیزدهم شوال 1436 هجری قمری و سی ام جولای 2015 میلادی است 60 سال پیش در چنین روزی لایحه ی قانونی مطبوعات در پنج فصل و 42 ماده به تصویب مجلس شورای ملی رسید مهم ترین رویدادهای تاریخ معدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
دهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز شنبه دهم مرداد 1394 هجری خورشیدی پانزدهم شوال 1436 هجری قمری یکم آگوست 2015 میلادی است 26 سال پیش در چنین روزی نخستین خط کشتیرانی ایران در دریای خزر با حضور مسوولان آغاز به کار کرد مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران دریازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
یازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز یکشنبه یازدهم مرداد 1394 هجری خورشیدی شانزدهم شوال 1436 هجری قمری دوم آگوست 2015 میلادی است 34 سال پیش در چنین روزی امام خمینی در حکمی ریاست جمهوری محمدعلی رجایی را به وی تنفیذ کرد مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایراندوازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
دوازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز دوشنبه دوازدهم مرداد 1394 هجری خورشیدی هفدهم شوال 1436 هجری قمری سوم آگوست 2015 میلادی است 2 سال پیش در چنین روزی آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری حکم ریاست جمهوری حجت الاسلام حسن روحانی را تنفیذ کردند مهمترین رویدهفتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
هفتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز چهارشنبه هفتم مرداد 1394 هجری خورشیدی دوازدهم شوال 1436 هجری قمری و بیست و نهم جولای 2015 میلادی است 32 سال پیش در چنین روزی رزمندگان اسلام عملیات والفجر3 را با رمز یا الله یا الله یا الله آغاز کردند مهم ترین رویدادششم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
ششم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه ششم مرداد 1394 هجری خورشیدی یازدهم شوال 1436 هجری قمری و بیست و هشتم جولای 2015 میلادی است 26 سال پیش در چنین روزی نسخه ی جدید قانون اساسی جمهوری اسلامی به همه پرسی گذاشته شد و به تصویب ملت ایران رسید مهم ترین رو-
سبک زندگی
پربازدیدترینها