تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837050518
18 مرداد - 9 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
18 مرداد - 9 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 18 مرداد برابر با 9 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 18 مرداد برابر با 9 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
سال 480 پيش از ميلاد - سالروز پيروزي ايرانيان و تصرف تنگه ترموپيل
نهم آگوست سال 480 پيش ازميلاد (مطابق 18 امرداد) واحدهاي كوهستاني ارتش ايران - تنها ابر قدرت وقت بر روي کره زمين - در جريان لشكركشي خشايارشا به يونان و اروپاي جنوبي، پس از يک رشته جنگ شديد در ارتفاعات مشرف بر تنگه ترموپيل (Thermopylae Pass) واقع در شمال يونان، نظاميان اسپارت، «تسپي ان Thespian» ها و تبان ها Thebans از جمله «لئونيداس» پادشاه اسپارت را نابود و راه را براي عبور واحدهاي پياده و سوار امپراتوري باز و بي خطر كردند تا به سوي آتن به پيشروي خود ادامه دهند.
خشايارشا كه در صحنه نبرد ترموپیل بود پس از اين كه واحدهاي كوهستاني ارتش ايران از جمله هزار مرد از منطقه پكتيا (اين ايالت خاوري ایرانزمین، هنوز به همين نام است و در مشرق افغانستان قراردارد) اسپارتي ها را درمحاصره گرفتند؛ به لئونيداس پيشنهاد كرد كه راه را براي فرار او و باقيمانده افرادش باز مي گذارد تا بگریزند، ولي قانون اسپارت عقب نشيني و تسليم نظامی را منع كرده بود. بنابراين، اسپارتي ها به جنگ ادامه دادند و همه آنان جان سپردند تا به قانون ميهن خود وفادار مانده باشند.
نبرد سال 480 پيش از ميلاد ارتش ايران با لئونيداس در ارتفاعات اين محل روي داد
نوشته اند كه خشايارشا [پسر و جانشين داريوش بزرگ، نوه دختري كوروش بنيادگذار كشور ايران و شوهر «استر» كه اين بانو در همدان مدفون است] از نظاميانش خواسته بود كه يكي از اسپارتي ها را زنده دستگير كنند تا برود و خبر اين شكست را به آتني ها بدهد. يونانيان در سده گذشته در نبردگاه ترموپيل يک مکان يادبود براي لئونيداس ايجاد کرده اند که مجسمه او و آخرين اظهاراتش در آنجا قرار داده شده است و محلي است براي بازديد گردشگران.
ارتش ايرانيان پس از عبور از تنگه ترموپيل شهر آتن را تصرف كرد. مقاومت لئونيداس در ترموپيل و تاخير پيشروي ارتش ايران، به فرماندهي کل يونانيان اين فرصت را داده بود که آتن را از سکنه اش تخليه کند و آنان را به جزاير امن منتقل سازد.
مجسمه لئونيداس در يادبودگاه او در ترموپيل
خشاريارشا در جريان همين لشكر كشي، در سرزمين يونان يك آبراه نسبتا طولاني ساخت تا كشتي ها مجبور نشوند شبه جزيره را كه دريايي توفاني آن را در برگرفته است دور بزنند. بقاياي اين آبراه اخيرا كشف، و نشان مي دهد كه ايرانيان بيست و پنج قرن پيش در علم مهندسي تا چه حد پيشرفت داشتند.
پاره اي از مورخان قرن 20 با محاسبات تازه تقويمي، پايان جنگ ترموميل را دهم آگوست سال 480 پيش از ميلاد و شمار کمي از آنان اواخر اين ماه ذکر کرده و نوشته اند که اين نبرد سه روز طول کشيده بود که قبلا نوشته شده بود: دو روز.
سكه زرين خشايارشا با تصوير او
«هرودوت» در تاليف 9 جلدي خود زير عنوان «جنگ پارسيان» جزئيات جنگهاي ايرانيان از آغاز كار تا پايان لشكركشي خشايارشا به يونان را شرح داده است.
دانش تاريخنگاري (هيستريوگرافي) در جهان با همين نوشته هاي هرودوت (جنگ پارسيان) آغاز شده است. با وجود اين، ارقامي كه هرودوت از نيروهاي ايران و كشتي هاي جنگي خشايارشا در حمله به يونان به دست داده به نظر اغراق مي آيد. اسناد ديگر، اين ارقام را به مراتب كمتر از آنچه را كه هرودوت نوشته، نشان مي دهد.
1052 - افتادن اصفهان به دست طغرل سلجوقي
نهم آگوست 1052 ميلادي (18 مرداد 431 هجري خورشيدي) شهر اصفهان به دست طغرل سلجوقي افتاد. دوازده سال پيش از اين، سلجوقيان كه از ترکان غز (اغوز) بودند و از آن سوی رود «سیردریا» آمده بودند بر غزنويان (دسته دیگری از ترکان مهاجر) غلبه کرده، به قدرت رسيده و از آن پس سرگرم تصرف شهرهاي ايرانزمين يكي پس از ديگري بودند.
طغرل سلجوقي
محمود غزنوي در 1030 ميلادي درگذشته بود و راه براي ادامه مهاجرت سلجوقيان در منطقه «فرارود» و عبور از آمودريا باز شده بود، زيرا كه مسعود غزنوي پسر محمود اجازه مهاجرت را به سمت جنوب به آنان داده بود. طغرل سه سال پيش از تصرف اصفهان، درصدد تصرف اين شهر برآمده بود كه بمانند يزد، كرمان و فارس در دست يك خانواده ديلمي بود كه در آن وقت حكمران ديلمي از در دوستي درآمده بود. با وجود اين، طغرل چشم به اصفهان داشت و مي خواست آن را مركز حكومت خود قراردهد.
وي در سال 1051 به محاصره اصفهان دست زد. اصفهان يك سال مقاومت كرد و سرانجام نيز حاكم اصفهان داوطلبانه تسليم شد. گفته شده است که طغرل به حکمران اصفهان که بر چند شهر ديگر حکومت داشت وعده داده بود که اگر تسليم شود، يزد را از او نخواهد گرفت که چنين شد. طغرل در سال 1055 (سه سال پس از تصرف اصفهان) بغداد را هم تصرف كرد و به قدرت ديلميان ايراني پايان داد و خليفه (اسما) و بي اختیار عباسي را با شعار نجات سني ها از برتري شيعيان زير حمايت قرار داد و به اين ترتيب امپراتوري وسيعي براي خود به وجود آورد.
1298 - اولين سفر احمدشاه قاجار به اروپا
مسافرت شاهان به اروپا از زمان ناصرالدين شاه شروع شد. او و فرزندش مظفرالدين شاه هر كدام سه مسافرت پرهزينه و بيثمر به اروپا داشتند ولي محمدعلي شاه به دليل اوضاع بعد از انقلاب مشروطه و مدت كوتاه سلطنت، اين فرصت را پيدا نكرد. احمد شاه، آخرين شاه قاجار، هم به دليل سنتي كه ايجاد شده بود و هم به دليل جواني، آرزوي رفتن به اروپا را داشت و شايد اقامت در آنجا را بر سلطنت پر ماجرايي كه در ايران داشت ترجيح ميداد. اين مسافرتهاي چند ماهه در حالي صورت ميگرفت كه فقر و تبعيض در جامعه بيداد ميكرد. در نهايت در جريان سفرهاي بعدي احمدشاه، رضاخان توانست بر اوضاع تسلط يابد و شاه جوان را از كار بركنار كند.
1924 - درگيري اقليت مجلس با رضاخانِ رئيس الوزراء
درگيري اقليت مجلس شوراي ملي با ژنرال رضاخانِ رئيس الوزراء و وزير جنگ كه از هفتم امُرداد ماه 1303 (آگوست 1924) آغاز شده بود در اين روز (18 امُرداد) شدت يافت. اقليت مجلس از جمله ملك الشعراء و مدرّس سردار سپه رضاخان پهلوي را استيضاح كرده بودند كه نسبت به قانون اساسي بي اعتنا شده و در امور داخله و خارجه از يك سياست نادرست پيروي مي كند.
محمد تقي بهار ( ملك الشعراء )
روز هشتم امُرداد بيشتر روزنامه هاي تهران كه تحت نفوذ دولت (قوه مجريه) بودند اتهامات اقليت را نادرست خواندند و «استيضاح» را «افتضاح» ناميدند. اين وضعيت تا هفدهم امرداد ادامه يافت و در اين مدّت بسياري از مديران نشريات مخالف سردار سپه و ديگر مخالفان مورد تهديد قرار گرفته و يا بازداشت شده بودند. در اين روز كه قرار بود به استيضاح رسيدگي شود پيش از تشكيل مجلس، عده اي به منازل اعضاي اقليت مجلس از جمله حائري زاده و مدرّس رفته و آنان را كتك زده بودند و بنابراين از ميان امضاء كنندگان استيضاح، تنها ملك الشعراء بهار در جلسه مجلس حضور يافته بود و استيضاح مطرح نشد و بايگاني گرديد. رئيس الوزراء (رضاخان پهلوي) تقاضاي راي اعتماد كرد و به اتفاق آراء تاييد شد. سردار ِسپه (بعدا رضاشاه پهلوي) پس از اين پيروزي تصميم به تشكيل يک كابينه تازه گرفت.
1942 - گاندي رهبر انقلاب استقلال هند از استعمار انگلستان و مبتكر «مبارزه منفي» بارديگر بازداشت شد.
1945 - دومين بمب اتمي آمريکا بر ناگاساكي
ساعت 11 و 20 دقيقه بامداد نهم آگوست 1945 (به وقت محلي) و سه روز پس از فرود آمدن نخستين بمب اتمي بر هيروشيما، دومين بمب اتمي آمريكا با قدرت تخريبي معادل 22 هزار تُن «تي ان تي» بر ناگاساكي Nagasaki ـ شهر ديگر ژاپن افكنده شد كه به علت وزش باد بر گوشه اي از شهر فرود آمد و يك سوم شهر از جمله كارخانه هاي فولادسازي و صنعتي «ميتسوبيشي» را نابود كرد و جمعا هشتاد هزار تن كشته و 60 هزار نفر ديگر مجروح شدند.
يک روز پيش از بمباران دوم، «هري ترومن» رئيس جمهوري وقت آمريكا به دولت ژاپن اخطار كرده بود كه بمباران اتمي هيروشيما تنها يك هشدار بود كه تسليم شود و اگر چنين نكند اين نوع بمباران تا نابودي كامل ظرفيت نظامي امپراتوري ژاپن ادامه خواهد يافت.
در آن زمان، آمريكا دارنده منحصر به فرد سلاح اتمي در جهان بود. بکاررفتن بمب اتمي عليه ژاپن، دولت هاي ديگر را به فكر توليد چنين سلاحي انداخت که حتي اگر آن را بكار نبرند يک ابزار قدرت و نيز وسيله اي براي پيشگيري از حمله نظامي ديگران به آنها باشد و به همين دليل، سلاحهاي اتمي اسلحه ـ از ديدگاه برخي ـ يک ابزار بازدارنده بيان شده اند.
1960 - یک سروان با یک گردان چترباز دولتی فاسد را سرنگون کرد
يك سروان لائوسی به نام «كنگ له Kong Le» که از مشاهده فساد اداری ـ اقتصادی در وطن خود خشمگین شده و اقدام دولت وقت لائوس كه اجازه داده بود عوامل آمريكا در مناطق كوهستاني آن کشور برای کمک به دولت ویتنام جنوبی يك گروه چريك محلي بوجود آورند برخشم او افزوده بود نهم آگوست 1960 با یک گردان نیروی چترباز (کماندو) كودتا كرد و زمام امور را به «سووانا فوما Souvanna Phouma» سپرد كه مردي ميانه رو و ضد فساد و قبلا هم دو بار رئيس دولت و طرف اعتماد مردم بود.
Kong Le
فوما قبلا این نظر خودرا اعلام کرده بود که در كشوري چون لائوس، دولت بايد ائتلافي و نماينده همه گروهها باشد و .... این تنها کودتای نظامی در یک کشور بوده است که به دست یک سروان انجام شده است. روی کارآمدن سووانا فوما و تشکیل دولت ائتلافی سبب شد که به تدریج کمونیستهای لائوس (حزب پاتت لائو Patet Lao و شریک ائتلاف) قدرت را به دست گیرند و نظام لائوس کمونیستی شود.
زادروزها
۱۷۷۶ - زادروز آمادئو آووگادرو دانشمند ایتالیایی
۱۸۹۶ - زادروز ژان پیاژه روانشناس ، زیستشناس و شناختشناس فرانسوی-زبانِ سوئیسی
آمادئو آووگادرو
۱۹۱۱ - زادروز ویلیام آلفرد فولر، اخترفیزیکدان آمریکایی
۱۹۳۹ - زادروز رومانو پرودی نخستوزیر سابق ایتالیا
ژان پیاژه
۱۹۶۳ - زادروز ویتنی هیوستون خواننده سبک پاپ، بازیگر، تهیه کننده فیلم و مدل آمریکایی
۱۹۷۲ - زادروز خوانس خواننده-ترانهسرای اهل کلمبیا ،عضو گروه هوی متال
ویتنی هیوستون
۱۹۷۶ - زادروز اودره توتو هنرپیشهٔ فرانسوی
خوانس
درگذشتها
۱۱۷ - درگذشت تراژان امپراتور روم از سال ۹۷ تا ۱۱۷
۳۷۸ - درگذشت والنس امپراتور روم بین سالهای ۳۶۴ تا۳۷۸
هیرونیموس بوش
۱۵۱۶ - درگذشت هیرونیموس بوش نقاش هلندی
۱۹۱۹ - درگذشت ارنست هکل زیستشناس، مورخ طبیعت، فیلسوف، پزشک، استاد و هنرمند برجسته آلمانی
ارنست هکل
۱۹۶۲ - درگذشت هرمان هسه نویسنده و نقاش آلمانی، برندهٔ جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۴۶
۱۹۷۵ - درگذشت دمیتری شوستاکوویچ آهنگساز روس
هرمان هسه
۱۹۸۰ - درگذشت ژاکلین کاکرن، از نخستین زنان خلبان نیروی هوایی آمریکا.
۲۰۰۸ - درگذشت محمود درویش، شاعر و نویسنده فلسطینی
محمود درویش
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]
صفحات پیشنهادی
13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 13 مرداد - 4 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 13 مرداد برابر با 4 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 13 مرداد برابر با11 مرداد - 2 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 11 مرداد - 2 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 11 مرداد برابر با 2 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 11 مرداد بر14 مرداد - 5 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 14 مرداد - 5 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 14 مرداد برابر با 5 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 14 مرداد بر10 مرداد - 1 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 10 مرداد - 1 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 10 مرداد برابر با 1 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 10 مرداد برابر ب15 مرداد - 6 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 15 مرداد - 6 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 15 مرداد برابر با 6 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 15 مرداد بر7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 7 مرداد - 29 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 7 مرداد برابر با 29 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 7 مرداد برا8 مرداد - 30 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 8 مرداد - 30 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 8 مرداد برابر با 30 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 8 مرداد برا6 مرداد - 28 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 6 مرداد - 28 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 6 مرداد برابر با 28 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 6 مرداد برابر5 مرداد - 27 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 5 مرداد - 27 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 5 مرداد برابر با 27 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 5 مرداد برابر با4 مرداد - 26 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 4 مرداد - 26 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 4 مرداد برابر با 26 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 4 مرداد براهشتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
هشتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز پنج شنبه هشتم مرداد 1394 هجری خورشیدی سیزدهم شوال 1436 هجری قمری و سی ام جولای 2015 میلادی است 60 سال پیش در چنین روزی لایحه ی قانونی مطبوعات در پنج فصل و 42 ماده به تصویب مجلس شورای ملی رسید مهم ترین رویدادهای تاریخ معدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
دهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز شنبه دهم مرداد 1394 هجری خورشیدی پانزدهم شوال 1436 هجری قمری یکم آگوست 2015 میلادی است 26 سال پیش در چنین روزی نخستین خط کشتیرانی ایران در دریای خزر با حضور مسوولان آغاز به کار کرد مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران درهفتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
هفتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز چهارشنبه هفتم مرداد 1394 هجری خورشیدی دوازدهم شوال 1436 هجری قمری و بیست و نهم جولای 2015 میلادی است 32 سال پیش در چنین روزی رزمندگان اسلام عملیات والفجر3 را با رمز یا الله یا الله یا الله آغاز کردند مهم ترین رویدادیازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
یازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز یکشنبه یازدهم مرداد 1394 هجری خورشیدی شانزدهم شوال 1436 هجری قمری دوم آگوست 2015 میلادی است 34 سال پیش در چنین روزی امام خمینی در حکمی ریاست جمهوری محمدعلی رجایی را به وی تنفیذ کرد مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایرانششم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
ششم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه ششم مرداد 1394 هجری خورشیدی یازدهم شوال 1436 هجری قمری و بیست و هشتم جولای 2015 میلادی است 26 سال پیش در چنین روزی نسخه ی جدید قانون اساسی جمهوری اسلامی به همه پرسی گذاشته شد و به تصویب ملت ایران رسید مهم ترین روچهارم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
چهارم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز یکشنبه چهارم مرداد 1394 هجری خورشیدی نهم شوال 1436 هجری قمری و بیست و ششم جولای 2015 میلادی است 18 سال پیش در چنین روزی بزرگترین پالایشگاه نفت سنگین جهان در بندرعباس به بهره برداری رسید مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصرپنجم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
پنجم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز دوشنبه پنجم مرداد 1394 هجری خورشیدی دهم شوال 1436 هجری قمری و بیست و هفتم جولای 2015 میلادی است 27 سال پیش در چنین روزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات مرصاد را به منظور رویارویی با گروهک منافقین آغاز کرد مهم ترین رو-
سبک زندگی
پربازدیدترینها