تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860602188
![نمایش مجدد: 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 13 مرداد برابر با 4 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 13 مرداد برابر با 4 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
936 - روزی که عمان باردیگر ضمیمه ایران شد
سوم آگوست 936 میلادی و 305 سال پس از خروج عمان از قلمرو ایران، فرماندار دیلمی کرمان، آن منطقه را ضمیمه ایالت خود کرد. عمان از زمان کوروش بزرگ تا سال 630 میلادی به مدت 11 قرن گوشه ای از قلمرو ایران و گاهی ضمیمه ساتراپی مکران (منطقه بزرگی در جنوب شرقی ایران و پاکستان امروز) و زمانی وابسته به ساتراپی کرمان بود. عمان 5 سال پیش از جنگ قادسیه، از ایران جدا و به قلمرو حکومت اسلامیون پیوسته بود. این منطقه استراتژیک و ثروتمند واقع در جنوب تنگه هرمز تا ورود اروپاییان به خلیج فارس در قرن شانزدهم، همچنان از توابع ایران بود و پس از آن نیز در قرن هجدهم نادرشاه بر آنجا مسلط شد و می خواست مرکز ناوگان خود قراردهد و از آنجا به اخراج اروپاییان از مشرق زمین و ازجمله شرق آفریقا دست بزند که در توطئه قوچان به دست تنی چند از افسرانش کشته شد.
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602084_943.jpg)
در زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان حاکم نشین عمان نفتدار که 309 هزار کيلومتر مربع وسعت دارد و جمعيت آن در سال 2010 دو ميليون و هفتصد هزار تن بود و بيش از هشتصد هزار خارجي در آنجا زندگي و کار مي کنند شهر صحار بود در نزدیکی مسقط و مسقط بمانند هنگ کنگ مفهوم بوی عطر (عطر آگین) می دهد. در ایران باستان، رئيس حکومت محلي عمان «بُلند» عنوان داشت که واژه اي است پارسي و يک مفهوم آن «عالي مقام» است. به يک تعبير، واژه عُمان نيز پارسي (اُومان = اُ ـ مان) است به مفهوم مردم «درگير با آب»، دريا نورد و از اين قبيل [«اُوّ» يعني آب و هنوز در روستاهاي جنوب و جنوب شرقي ايران، آب را عاميانه «اُوّ» تلفظ مي کنند]. عمان هيچگاه مستعمره اروپاييان نبود ـ تنها براي مدتي طولاني متحد دولت لندن بود. سلاطين عمان از قرن هجدهم از طايفه «عضد» هستند و از اعراب قحطاني.
1907 - دولت فرانسه قتل 9 اروپايي را در مراكش بهانه قرار داد و به اين كشور لشكر كشيد و چندي بعد، پس از سازش سياسي با آلمان مراکش(کشور مغرب) را تحت الحمايه خود کرد.
1915 - تشكيل پليس جنوب در پي انعقاد قرارداد 1915
با گسترش شعلههاي جنگ جهاني اول، دولتهاي روس و انگليس كه نفوذ آلمانها را در ايران بر خلاف منافع خود ميديدند، در قراردادي محرمانه، منطقه بيطرف ايران را كه در قرارداد 1907 م پيشبيني شده بود، ميان خود تقسيم و توافق كردند براي حفظ منافع خود در ايران، قشوني تشكيل دهند. از اين رو، روسها نيروي قزاق را به استعداد يازده هزار نفر با فرماندهي خود ايجاد كردند و دولت انگلستان، قوايي درجنوب كشور به نام پليس جنوب تشكيل داد. افسران انگليسي در رأس پليس جنوب و افراد داوطلب هندي و ايراني، سربازان آن را تشكيل ميدادند. وظيفه اصلي اين پليس، تخليه جنوب ايران از آلمانها و عوامل آنها بود. پس از اين قرارداد محرمانه، روسها تا اصفهان پيش روي كردند و قلمرو نفوذ خود را از تهران به اصفهان گسترش دادند.
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602085_480.jpg)
1919 - روزي که مصطفي كمال پاشا ترکیه را جمهوری کرد
مصطفي كمال پاشا كه در پي شكست عثماني در جنگ جهاني اول كمر همت به نجات دست كم خاك اصلي آن بسته بود پنجم آگوست 1919 در نشست ناسيوناليستهاي اين سرزمين در «سيواس» اعلام كرد كه تركيه بايد جمهوري شود. وي اين تصميم را هنگامي علني ساخت كه وطن او در وضعيتي وخيم قرار داشت ؛ فاتحان جنگ هنوز تصميم به ابقاء اين كشور نگرفته بودند و يونان 20 هزار سرباز در «سميرنا» كه از زمان «همر» سابقه يوناني بودن داشت پياده كرده بود و ناوهاي جنگي انگلستان، فرانسه و ايتاليا در آبهاي درياي مرمره تا قسطنطنيه (استانبول)، همه جا ديده مي شدند. سلطان سر جايش نشسته بود و هرج و مرج و كمبود مايحتاج زندگي در همه جا به چشم مي خورد.
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602086_971.jpg)
آتاتورك
مصطفي كمال (آتاتورك) بعدا راه حلي براي سلطان يافت و آن اين بود كه چون عنوان بزرگتر سلطان «خليفه مسلمانان» است به همين اكتفا كند و با حرم خود خوش باشد و حكومت را به دولتمردان بسپارد.
مصطفي كمال كه مردي غير مذهبي و داراي تجربه جنگي فراوان بود يونانيان را از سميرنا بيرون راند، پايتخت را به آنكارا منتقل كرد ، براي تركيه كه همه مستملكات اروپايي و عربي خود را از دست داده بود قانون اساسي نوشت، الفباي كتابت را به لاتين تغيير داد و .... اگر ترس از مصطفي كمال نبود ، تغيير نظام حكومتي تركيه آسان نبود.
در جريان تلاشهاي شش ساله آتاتورك براي حفظ بقاي تركيه ، حكومت بلشويكي روسيه از نظر ارسال تسليحات نظامي به او كمك بسيار كرد.
1922 - آغاز جنگ استقلال طلبان تركيه با ارتش يونان
امپراتوري عثماني از ديرباز با همسايگان خود اختلافات مرزي داشت. يكي از اين كشورها، يونان بود كه در ادوار مختلف بر سر تصاحب سرزمينهاي بيشتر با عثماني ميجنگيد. در همين راستا، طي نبردي كه ميان نيروهاي ترك به رهبري مصطفي كمال پاشا با سپاهيان يوناني در سال 1921م روي داد، مصطفي كمالْ مهاجمان را تار و مار كرد و با اين پيروزي، مورد توجه جهانيان قرار گرفت. در اين هنگام دولت جديدالتاسيس شوروي و همچنين دولت فرانسه كه بر سر باقيمانده امپراتوري عثماني پس از جنگ جهاني اول، با دولت انگلستان اختلاف داشت، به همكاري با مصطفي كمال پاشا اظهار تمايل كردند.
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602087_802.jpg)
مصطفي كمال نيز با دريافت اسلحه و مهمات از شوروي و فرانسه، در چهارم اوت 1922م، حمله نهايى خود را براي بيرون راندن يونانيها از خاك تركيه و بندر ازمير آغاز كرد. يونانيها كه انتظار اين حمله را نداشتند غافلگير شدند و سراسيمه دست به عقبنشيني زدند. باتصرف ازمير، آتشسوزي عظيمي در اين شهر روي داد كه آن را به ويرانهاي مبدل ساخت. هرچند پس از مدتي، عمدي بودن اين حريق كه توسط نيروهاي ترك صورت گرفته بود، افشا شد و جالب اينكه به بخش تركنشين اين شهر آسيبي وارد نگرديد. با اين پيروزيها، از خلافت و سلطنت عثماني، جز نامي باقي نماند و مصطفي كمال پاشا، همه كاره تركيه شد. در نهايت مجلس جديد تركيه در روز 29 اكتبر 1923م، مصطفي كمال پاشا را كه به آتاتورك شهرت يافته بود به رياست جمهوري اين كشور انتخاب كرد.
1335 - تبعيد غيرقانوني ده ساله دكتر مصدق به احمدآباد
دكتر محمد مصدق كه دولت او با كودتاي 28 امُرداد 1332 ساقط شده بود، 13 امُرداد سال 1335 پس از تحمل سه سال زندان به احمد ابادِ ساوجبلاغ ـ نزديك كرج و به قول خود او؛ قلعه احمدآباد ـ تبعيد شد و تا پايان عمر به مدت ده سال و هفت ماه در اين روستا تحت نظر بود و اين اندوه که در اين چهارديواري هدر مي رود و نمي تواند براي ميهن و هموطنانش کاري انجام اورا ترک نمي کرد و رنج مي داد.
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602088_204.jpg)
تبعيد دكتر مصدق به اين روستا، از سوي حقوقدانان عملي غير قانوني اعلام شده است، زيرا اين تبعيد به حكم دادگاه نبود و به اراده و طبق سياست دولت وقت صورت گرفته بود كه از استخوانهاي اين مرد هم واهمه داشت. دولت وقت دكتر مصدق را دو هفته زودتر از انقضاي محكوميت (که اين محكوميت هم غير قانوني بود زيرا كه طبق قانون آيين دادرسي وقت، محاكمه نخست وزير و وزيران بايد در ديوان عالي كشور صورت مي گرفت نه محكمه نظامي) از زندان خارج ساخته و به احمدآباد فرستاده بود تا بتواند اورا (كه هنوز زنداني محسوب مي شد) تبعيد كند. اين رهبر ملي پيشتر هم (قبل از نخست وزير شدن) يك بار به احمد آباد تبعيد شده بود. وي در همين احمدآباد مدفون است و آرامگاه او از ابنيه ملي ايران بشمار مي رود.
1964 - آغاز رسمي جنگ ويتنام با امريكا در پي وقوع حادثه خليج تونكن
بعد از جنگ جهاني دوم و ناتواني فرانسه در حفظ سلطه خود در منطقه ويتنام، در جنوب شرق آسيا، امريكا ابتدا در پوشش اعزام مستشاران نظامي به كمك فرانسه آمد. اما پس از ناتواني نيروهاي امريكايى و بالا رفتن هزينه حضور غيرمستقيم و بدون نتيجه، در سال 1963م ايالات متحده به صورت آشكار و رسمي قواي خود را وارد ويتنام نمود و هر روز بر تعداد آنها افزود. از سوي ديگر برخوردهاي چريكي و گسترش مبارزات استقلال طلبانه مردم ويتنام باعث شد نه تنها افكار عمومي در سراسر جهان به حمايت از مردم ويتنام عمل نمايد بلكه نيروهاي نظامي امريكا نيز در مقاطع گوناگون دچار شكستهاي مفتضحانهاي شوند. در چهارم اوت 1964م، دو ناوشكن امريكايى كه در خليج تونْكَن در ويتنام شمالي مشغول گشتزني بودند از سوي قايقهاي ويتنامي موسوم به "پي.تي" مورد حمله قرار گرفتند و هر دو ناوشكن غرق شدند. قايقهاي ويتنام سپس پايگاههاي امريكا در اطراف اين منطقه را با توپهاي خود مورد هدف قرار دادند.
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602089_921.jpg)
اين حمله آنچنان به كارايى نيروهاي نظامي و حيثيت بينالمللي امريكا ضربه وارد ساخت كه سه روز بعد در 7 اوت 1964م، كنگره امريكا به رئيس جمهور اين كشور اجازه داد تا براي دفع هر نوع حمله و خطر نسبت به نيروهاي امريكايى دست به هر اقدامي بزند. وارد شدن نيروهاي فراوان امريكايى به منطقه ويتنام نيز در راستاي اجراي اين قانون صورت گرفت اما بديهيترين نتيجه اين اقدام، رسوايى و آشكار شدن ماهيت تجاوزكارانه امريكا در عرصه بينالمللي بود. واقعه خليج تونكن در واقع آغازي بر جنگ خونين نه ساله در ويتنام بود كه تلفاتي بسيار بر جاي نهاد. آن گونه كه اسناد محرمانه وزارت دفاع امريكا، پنتاگون، نشان ميدهد و در ژوئن سال 1971م توسط روزنامههاي عمده انتشار يافت، سوء استفاده از حادثه خليج تونكن باعث شد تا يك توطئه سازمان يافته براي توسعه جنگ عليه مردم ويتنام و به منظور سرنگون ساختن دولت ويتنام شمالي شكل گيرد.
1358 - تنگه هرمز و استراتژی آمریکا
در پی انتشار خبر کناره گیری دریادار احمد مدنی کرمانی از فرماندهی نیروی دریایی جمهوری اسلامی و ظاهرا به سبب مداخله افراد غیر مسئول در امور مربوط به این نیرو و قرارگرفتن این خبر در صفحه اول روزنامه اطلاعات مورخ دوم امردادماه 1358 (جولای 1979) که پذیرفته هم نشد رسانه های عربی ابراز نگرانی کردند که با رفتن شاه، خلیج فارس و تنگه هرمز دیگر امن نیست و کماندوهای فلسطینی ممکن است تانکرها را تصرف و باج خواهی کنند. متعاقب آن شرکتهای بیمه انگلیسی خلیج فارس را منطقه جنگی اعلام و نرخ بیمه تانکرهارا بالا بردند و دولت ژاپن به 22 تانکر ژاپنی اخطار کرد که فورا از خلیج فارس خارج شوند و رسانه های غرب با توجه به این تحولات، افزایش بهای بنزین را پیش بینی کردند که «هارولد براونHarold Brown» وزیر دفاع وقت آمریکا برای حل مسئله و رفع نگرانی ها مطالبی بیان کرد که استراتژی آمریکا قرارگرفته است.
براون گفت که آمریکا خودرا مکلف به تامین امنیت معبر نفت یعنی تنگه هرمز می داند. ما در منطقه خلیج فارس منافع حیاتی و دوستان متعدد داریم و همگان می دانند که با تمامی وسائلی که در دست داریم از امنیت و حفظ آرامش خلیج فارس و تنگه هرمز دفاع خواهیم کرد و توان این کار را هم داریم و خودرا برای انجام این تکلیف آماده ساخته ایم. منابع نفتی منافع حیاتی ما و متحدانمان را تشکیل می دهند. حالا که شاه رفته ما باید خودرا آماده نگهداریم تا نظم خلیج فارس برهم نخورد.
متعاقب همین اظهارات بود که آمریکا به تدریج و هربار به مناسبتی بر حضور خود در منطقه افزود و اینک ـ به نوشته تفسیرنگاران ـ در غرب آسیا یک قدرت بلامنازع شده است. این مفسران نوشته اند که قبلا در این منطقه، در برابر انگلستان دولت روسیه و پیش آنها در برابر روم و عثمانی، امپراتوری ایران قرارداشت و اینک در برابر آمریکا قدرت همتراز دیگری وجود ندارد.
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602090_748.jpg)
دکتر هارولد بروان متوّلد سپتامبر 1927 که اندیشه جنگ الکترونیک ازوست و برنامه های متعدد برای گسترش نیروی موشکی آمریکا تنظیم کرده است پس از سالها مشاور مک نامارا وزیر دفاع آمریکا بودن از 1965 تا 1969 وزیر نیروی هوایی این کشور و از ژانویه 1977 تا ژانویه 1981 وزیر دفاع بود. طرح «تشنج زدایی با مسکو» و ایجاد «نیروی واکنش سریع» ازوست. وی را همچنین یکی از معماران آشتی مصر و اسرائیل (سازش کمپ دیوید) نوشته اند. براون بود که طرح عملیات ناموفق خارج ساختن مسلحانه گروگانهای آمریکایی از تهران را تنظيم کرد که این برنامه در صحرای طبس شکست خورد. براون پس از کناررفتن از وزارت دفاع به تدریس در گروه آموزشی «مطالعات پیشرفته بین الملی» در دانشگاه جانز هاپکینز پرداخت و سپس رئیس انستیتوی سیاست خارجی این دانشگاه شد. او همچنين در تنظیم طرح ایجاد شورای امنیت انرژی (نفت) شرکت داشت و از تحلیلگران انستیتوی تحولات امنیت جهانی است که به دولت آمریکا و متحدان نظر و اندرز می دهد.
2008 - آغاز دوره 4 ساله رياست جمهوري احمدي نژاد
محمود احمدي نژاد پيش از ظهر 12 امُرداد 1384 (سوم آگوست 2005) دوره 4 ساله رياست جمهوري را پس از تنفيذ انتخاب وي از سوي آيت الله خامنه اي رهبر جمهوري اسلامي آغاز كرد. در اين مراسم كه در حسينيه جماران برگزار شده بود صدها تن از معاريف و مقامات دولتي حضور داشتند.
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602091_114.jpg)
احمدي نژاد در نطق رسمي اش در اين مراسم قول داد كه همه توان خود را در جهت تامين عدالت و فرصتهاي برابر در همه زمينه ها، توزيع عادلانه امكانات كشور و رفع تبعيض بكار خواهد انداخت. او در اين نطق بار ديگر خود را يك خادم مردم خواند.
احمدي نژاد از اقتدار و استقلال ملي و نيز رعايت حقوق همگان و قطع كينه ورزي ها، بي انصافي و ناديده گرفتن حقوق ديگران و همچنين از تاريخ و فرهنگ افتخار آميز و منابع عظيم توليد ثروت در ايران سخن گفت.
زادروزها
۱۵۲۱ - زادروز اوربان هفتماز پاپهای کلیسای کاتولیک رم
۱۷۹۲ - زادروز پرسی بیش شلی شاعر غزلسرای انگلیسی
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602092_309.jpg)
پرسی بیش شلی
۱۸۵۹ - زادروز کنوت هامسون نویسنده اهل نروژ ، برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۲۰
۱۹۶۰ - زادروز خوزه لوئیز رودریگز ساپاترو دو دوره نخستوزیر اسپانیا
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602093_256.jpg)
کنوت هامسون
۱۸۰۵ - سر ویلیام روآن همیلتون ریاضیدان و فیزیکدان ایرلندی.
۱۹۳۰ - آیت الله علی سیستانی مرجع تقلید شیعه ایرانی.
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602094_509.jpg)
روآن همیلتون
۱۹۴۱ - فین تیسن ایرانشناس دانمارکی.
۱۹۶۱ - زادروز باراک اوباما چهل و چهارمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا ، برنده جایزه صلح نوبل
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602095_795.jpg)
فین تیسن
۱۹۶۵ - زادروز فردریک راینفلت نخست وزیر سوئد از سال ۲۰۰۶
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602096_443.jpg)
باراک اوباما
درگذشتها
۱۰۶۰ - درگذشت هانری یکم پادشاه فرانسه
۱۸۷۵ - درگذشت هانس کریستیان آندرسن نویسنده معروف اهل دانمارک
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602097_898.jpg)
هانس کریستیان آندرسن
۱۹۲۲ - درگذشت اسماعیل انور فرمانده کل ارتش عثمانی در جنگ بالکان و در جنگ جهانی اول
۱۹۹۷ - درگذشت ژان کالمان دارای طولانیترین عمر تایید شده یک انسان در تاریخ
![13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟ 13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1394/5/13/602098_403.jpg)
ژان کالمان
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 233]
صفحات پیشنهادی
11 مرداد - 2 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 11 مرداد - 2 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 11 مرداد برابر با 2 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 11 مرداد بر10 مرداد - 1 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 10 مرداد - 1 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 10 مرداد برابر با 1 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 10 مرداد برابر ب7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 7 مرداد - 29 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 7 مرداد برابر با 29 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 7 مرداد برا1 مرداد - 23 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 1 مرداد - 23 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 1 مرداد برابر با 23 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 1 مرداد برا5 مرداد - 27 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 5 مرداد - 27 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 5 مرداد برابر با 27 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 5 مرداد برابر با4 مرداد - 26 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 4 مرداد - 26 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 4 مرداد برابر با 26 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 4 مرداد برا3 مرداد - 25 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 3 مرداد - 25 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 3 مرداد برابر با 25 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 3 مرداد برا6 مرداد - 28 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 6 مرداد - 28 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 6 مرداد برابر با 28 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 6 مرداد برابر8 مرداد - 30 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 8 مرداد - 30 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 8 مرداد برابر با 30 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 8 مرداد براششم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
ششم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه ششم مرداد 1394 هجری خورشیدی یازدهم شوال 1436 هجری قمری و بیست و هشتم جولای 2015 میلادی است 26 سال پیش در چنین روزی نسخه ی جدید قانون اساسی جمهوری اسلامی به همه پرسی گذاشته شد و به تصویب ملت ایران رسید مهم ترین روسوم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
سوم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز شنبه سوم مرداد 1394 هجری خورشیدی هشتم شوال 1436 هجری قمری و بیست و پنجم جولای 2015 میلادی است 143 سال پیش در چنین روزی قرارداد امتیاز رویتر میان دولت ایران و یک فرد انگلیسی به نام بارون جولیوس رویتر به امضا رسید مهم ترینیازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
یازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز یکشنبه یازدهم مرداد 1394 هجری خورشیدی شانزدهم شوال 1436 هجری قمری دوم آگوست 2015 میلادی است 34 سال پیش در چنین روزی امام خمینی در حکمی ریاست جمهوری محمدعلی رجایی را به وی تنفیذ کرد مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران31 تیر - 22 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 31 تیر - 22 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 31 تیر برابر با 22 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 31 تیر برابرسیزدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
سیزدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه سیزدهم مرداد 1394 هجری خورشیدی هجدهم شوال 1436 هجری قمری چهارم آگوست 2015 میلادی است 70 سال پیش در چنین روزی سران سه کشور شوروی آمریکا و انگلیس در کنفرانس پوتسدام در توافقی بر ترک نیروهای متفقین از ایران تاکید30 تیر - 21 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 30 تیر - 21 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 30 تیر برابر با 21 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 30 تیر برابرهفتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
هفتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز چهارشنبه هفتم مرداد 1394 هجری خورشیدی دوازدهم شوال 1436 هجری قمری و بیست و نهم جولای 2015 میلادی است 32 سال پیش در چنین روزی رزمندگان اسلام عملیات والفجر3 را با رمز یا الله یا الله یا الله آغاز کردند مهم ترین رویدادچهارم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
چهارم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز یکشنبه چهارم مرداد 1394 هجری خورشیدی نهم شوال 1436 هجری قمری و بیست و ششم جولای 2015 میلادی است 18 سال پیش در چنین روزی بزرگترین پالایشگاه نفت سنگین جهان در بندرعباس به بهره برداری رسید مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر-
سبک زندگی
پربازدیدترینها