تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837425749
19 مرداد - 10 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
19 مرداد - 10 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 19 مرداد برابر با 10 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 19 مرداد برابر با 10 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
سال 612 پيش از ميلاد - محاصره نينوا توسط نيروهاي نظامي ايران و بابل
محاصره شهر نينوه (نينواNinua= Nineveh) پايتخت امپراتوري آشور Assur توسط نيروهاي نظامي ايران و بابل (مشتركا) از دهم آگوست سال 612 پيش از ميلاد آغاز شد. برخي از مورخان، اين تاريخ را روز سقوط نينوه و كشته شدن «سينشاريشكون Sinsharishkun» پادشاه وقت آشور ذكر كرده اند كه مورخان ديگر، سقوط شهر را دهم دسامبر اين سال و در پي يك محاصره چهار ماهه نوشته اند. بعضي مورخان نيز نوشته اند كه محاصره از ماه مي سال 612 پيش از ميلاد آغاز و تا جولاي كه شهر سقوط كرد ادامه داشت. اين اختلاف تاريخ، نتيجه محاسبات متفاوت تقويمي است.
تصوير آشوربانيپال
شرح سقوط شهر را يک مورخ بابلي وقت (آن زمان) نوشته و كتيبه آن موجود است و در موزه بريتانيا در لندن نگهداري مي شود. سينشاريشكون پسر آشوربانيپالAssurbanipal بود كه در قصر خود كشته شد. برخي از مورخان نوشته اند كه وي هنگام سقوط شهر خودكشي كرد. او 11 سال حكومت كرده بود.
کتيبه شرح سقوط نينوا
در پي تصرف نينوا، نيروهاي فاتح اين شهر را با خاك يكسان ساختند و آشوري ها را به نقاط دور دست تبعيد كردند تا دولت آشور ديگري تشكيل نشود. نينوا كه اينك در دل و قسمتي از آن در حاشيه شهر موصل قرار گرفته در ساحل شرقي دجله و نزديك به كوههاي زاگرس ساخته شده بود و سالها از آنجا بر منطقه وسيعي تا مديترانه و از سوي ديگر تا قفقاز و آناتولي حكومت مي شد. از خصوصيات دولت آشور ظلم و استثمار نسبت به ملل ديگر و به بردگي گرفتن افراد آنها و به بيگاري گماردنشان بود تا براي آشوري ها ثروت توليد كنند. آشوري ها درعين حال در هنر و خط و ثبت تاريخ و رويدادها پيشرفته بودند.
ايرانيان ساكن غرب فلات ايران بيش از ساير ملل از آشوري ها آسيب ديده بودند كه سرانجام با بابلي ها متحد شدند و ريشه آشوري ها را بركندند. مورخان يونان قديم ايرانيان ساكن غرب فلات ايران را «ماد» نوشته اند ولي برخي از آنان از جمله هرودوت در اين زمينه توضيح بيشتري داده و نوشته اند كه اين مردم كه همانند پارسيان به زبان اوستايي و سكاييSaka (سيتي ـ سغدي يا تاجيكي) سخن مي گويند خودشان را آريزانتيArizanti (آريايي) مي نامند. علاوه بر زبان ـ لباسها، تجهيزات و ابزارها، عادات و رسوم و آيين آنان نيز با پارس ها و ساير اقوام ايراني يكسان است. ايرانيان ساكن غرب فلات ايران (از ري تا اران و در جهت جنوب غربي تا ايلام) شهرهاي بزرگي براي خود ساخته اند از جمله اكباتانا (همدان) و راگائه (ري) كه اكباتانا را پايتخت قرار داده بودند. طبق نوشته تاريخ نگاران عهد باستان، اين مردمان پيرو آيين زرتشت بوده و گويا زرتشت (متولد شمال شرقي ايران) ترويج آيين خود را از گوشه اي از منطقه مادنشين (آذربايجان و كردستان) آغاز كرده بود. نخستين پادشاه ايرانيان غرب كشور (و به قول يوناني ها: مادهاMedes) دايوكو Daiukku بود. نخستين دولت ايرانيان (دولت مستقر در همدان) پس از غلبه بر آشوريان، در همان سال (612 پيش از ميلاد) به اورارتو (ارمنستان) حمله برد و آنجا را ضميمه قلمرو خود كرد و از همان زمان تا جنگهاي ايران و روسيه در سه دهه اول قرن نوزدهم، ارمنستان عمدتا تحت الحمايه و يا متحد ايران بود.
«استرابو» معروف به پدر علم جغرافيا در كتاب خود، «جغرافي» نوشته است كه ساكنان ايران ( كه او «آريانا» نوشته است) از سغديا (تاجيكستان امروز) تا باكتريا (بلخ ـ افغانستان) تا رود سند و خليج فارس و كوههاي زاگرس تا شرق آناتولي به يك زبان سخن مي گويند و آداب و فرهنگ و دين مشترك دارند، ريشه اين قوم از سغديا (تاجيكستان امروز) است و مثل اين است كه از آغاز هم خدايان متعدد نداشته بودند (بت پرست نبودند)، مردمي باهوش و مهربان و در عين حال مبارز و دقيق هستند.
زبانشناسنان بر پايه نوشته هاي هرودوت و استرابو و بررسي هاي محلي و خواندن سنگنبشته هاي ايران و سفال نوشته هاي آشوري و ... به اين نتيجه رسيده اند كه ايرانيان همواره زبان مشترك داشته و هجوم هاي پس از قرن هفتم (اعراب و سپس اقوام تُركيك و مغول) باعث باقي ماندن واژه هاي فاتحين در مناطقي از ايران شده است به همان گونه كه آثار زبان رومي ها (لاتين) در اروپاي غربي و زبان فرانسه در انگلستان باقي مانده است ولي ايرانيان هرگز زبان نياكان را از دست نداده اند. براي مثال واژه وزرك (بزرگ)، از سه هزار سال پيش باقي مانده و كردها همان را بكار مي برند كه ريشه اش وزراكا بود. يا واژه باستاني (آريايي) «پارادايادا» به معناي باغ بهشت كه در ايران تبديل به پرديس و فردوس و در زبان انگليسي پارادايز شده است. شاياتيا = شاه، كپال = سفال كه در انگليسي «كلي» تلفظ مي شود، سپاكا = سگ و .... آزمايش هاي DNA هم که داراي دقت کامل است و از اواخر قرن بيستم درجهان مبناي تعيين وراثت قرار گرفته است ثابت کرده است که نود درصد نفوس ايرانزمين از يک نژاد واحد هستند و ده درصد ديگر هم مخلوط. طبق نظر دانشمندان و ازجمله «وبِر آلماني»، زبان به تنهايي عامل مليّت نيست زيرا که هم اکنون بسياري از کشورهاي آفريقايي از جمله غنا و کنيا به زبان انگليسي سخن مي گويند و يا همه نفوس آمريکاي لاتين اسپانيايي زبانند و مهاجران به کانادا، استراليا و ايالات متحده مجبور به يادگرفتن زبان انگليسي شده اند حال آنکه از نژادهای مختلف هستند و داراي فرهنگ خاص خود.
1519 - ماژلان با پنج كشتي «ظاهرا» به قصد دور زدن كره زمين ولي در باطن استعمار نقاط جديد؛ بندر سويل در اسپانيا را ترك كرد.
ماژلان
1792 - عزل لويي شانزدهم پادشاه فرانسه از سلطنت در جريان انقلاب كبير فرانسه
با آغاز انقلاب كبير فرانسه و درگيري جمهوري خواهان با سلطنتطلبان، موقعيت لويى شانزدهم، پادشاه فرانسه در خطر افتاد و فرار نافرجام او و خانوادهاش در بيستم ژوئن 1791م لطمه سنگيني بر وجهه وي وارد آورد. اين مساله باعث شد تا تلاش براي بركناري لويى شانزدهم و الغاي رژيم سلطنت از فرداي آن روز آغاز شود. پس از چندي، مجلس قانونگزاري فرانسه به جنگ عليه اتريش راي داد و با وقوع شكستهاي اوليه فرانسه در اين جنگ، شايعاتي درباره ارتباط دربار با دشمن انتشار يافت كه بر هيجان و مخالفت عمومي با رژيم سلطنتي افزود.
لويى شانزدهم
از اين رو از روز بيستم ژوئن سال 1792م، تظاهراتي عليه رژيم در پاريس آغاز شد كه به تدريج گسترش يافت. از اوايل ماه اوت آن سال، كمونها يا انجمنهاي محلي كه تحت نفوذ مخالفان سلطنت بودند، قطعنامه هايى مبني بر تقاضاي عزل لويى شانزدهم از سلطنت صادر كردند و روز دهم اوت را به عنوان ضرب الاجل براي اجراي درخواست خود تعيين نمودند. ولي مجلس در رسيدگي به اين تقاضا مردد بود. تا اينكه روز دهم اوت 1792م، گروهي از انقلابيون مسلح به كاخ محل اقامت خانواده سلطنتي يورش بردند و پس از چند ساعت درگيري، آن را به اشغال خود درآوردند. مجلس قانونگزاري فرانسه نيز پس از اين واقعه، به عزل لويى شانزدهم از مقام سلطنت راي داد ولي اتخاذ تصميم نهايي درباره سرنوشت خانواده سلطنتي و رژيم آينده كشور را به مجلس ديگري كه كُنوانسيون ناميده شد محول نمود. بحث كنوانسيون درباره سرنوشت لويي شانزدهم، 24 ساعت به طول انجاميد و در نهايتْ به عزل و سپس اعدام او در 21 ژانويه 1793م منجر گشت.
1793 - افتتاح موزه بزرگ لوور فرانسه در پاريس
ساختمان تاريخي لووْرْ در ابتدا در سال 1204م ساخته شد در حالي كه از سبك يوناني الهام گرفته و در ميان آثار معماري، كم نظير بود. اين قصر با شكوه زماني مقر پادشاهي شاهان فرانسه بوده تا اينكه پس از انقلاب كبير فرانسه، كميتهاي جهت ايجاد يك موزه در اين ساختمان تشكيل شد. در نهايت در دهم اوت 1793م موزه بزرگ لووْرْ در اين محل افتتاح گرديد و در هشتم نوامبر همان سال، به موجب قانون ملي شدن مجموعه هاي هنري سلطنتي، اين موزه به صورت ملي درآمد. از آن پس شاهكارهاي فراواني از سراسر اروپا و جهان در آن جمعآوري شد به طوري كه تعداد اين آثار در موزه، بالغ بر 280 هزار قطعه تخمين زده شده است كه از اين تعداد، 5600 اثر را نقاشي و شاهكارهاي هنرمندان معروف جهان تشكيل ميدهند.
لازم به ذكر است بسياري از اين اشياء به ويژه آثار عتيقه و باستاني موجود در موزه لووْرْ، توسط مستشرقان اروپايى واستعمارگران فرانسوي ازنقاط مختلف جهان از جمله ايران به يغما رفتهاند و يا از دلالان آثار باستاني خريداري شدهاند. اهميت موزه لوور تنها به دليل وسعت و تعداد آثار نگهداري شده در آن نيست بلكه كيفيت آثار هنري موجود در موزه، وسعت تالارها و ارزش مجموعههاي موجود در آن، اين بنا را پراهميتترين مركز نگهداري آثار هنري جهان ساخته است. در حال حاضر، ساليانه ميليونها نفر از سراسر جهان، براي بازيد از اين موزه، راهي فرانسه و شهر پاريس ميشوند و درآمد هنگفتي را نصيب آن ميسازند.
1831 - بپاخيزي بردگان سياهپوست در ويرجينيا
دهم آگوست سال 1831 يك سياهپوست باسواد از ميان بردگان، معروف به «نات ترنر Nat Turner» در منطقه ويرجينيا (آمريكاي شمالي) بر ضد بردگي بپاخاست و در اندك مدتي دهها برده سياهپوست به وي پيوستند و اين گروه ظرف 11 روز (تا 21 آگوست) 56 سپيدپوست و عمدتا ارباب مزرعه و برده داران را كشتند.
«ترنر» مي گفت كه رسالت دارد سياهپوستان را از زنجير بردگي رها سازد و براي رسيدن به اين هدف هر اقدامي مشروع است. سپيدپوستان دو هزار مرد مسلح بسيج كردند و با كمك نيروهاي دولتي (دولت ايالت) به جنگ اين گروه رفتند و در اين ميان به هر سياهپوستي هم كه ظنين مي شدند اورا مي كشتند و سرانجام قيام سياهپوستان با قتل بسياري از آنان سركوب شد، ولي «نات ترنر» در آخرين لحظه موفق به فرار شد و در طول اختفا كتابي تحت عنوان «كارهاي ترنر» نوشت و به دست يكي از همرزمانش سپرد كه بعدا در ايالت مريلند (همسايه شمالي ايالت ميرجينيا) به چاپ رسيد و موجود است.
تصوير Nat Turner
از محتواي كتاب كه تا به امروز تازگي خودرا همچنان حفظ كرده است چنين بر مي آيد كه اروپائيان به آن سرزمين (آمريكا) آمدند، بوميان (سرخپوستان) را با هدف تملك اراضي پدري شان نابود كردند، براي آباد كردن اين اراضي و خشكاندن بركه ها سياهپوستان را که همانند وحوش در آفريقا شكار و به اينجا منتقل شده بودند خريدند و به بردگي كشاندند. اين سپيدپوستان همان هايي هستند که دسته ـ دسته اروپا را ترك و به اوطان خود و قبور نياكانشان پشت كرده و به اين سوي آبها (آمريكا ) آمده اند و چون زمين مفت به دست آوردند ماندگار شدند مارا به بردگي کشاندند ـ بدون شرم از عمل خود با ما رفتاري غير انساني دارند و ....
ترنر چندي بعد دستگير و يازدهم نوامبر همان سال (1831) به دار آويخته شد.
1920 - تجزيه امپراتوري عثماني
پس از شكست امپراتوري عثماني در جنگ جهاني اول، طرفهاي پيروز تصميم به تجزيه اين امپراتوري و الحاق متصرفات عثماني به سرزمين خود گرفتند. در اين راستا پيمان استعماري سايْكْسْ - پيكو، كه توسط وزراي امور خارجه انگلستان و فرانسه تهيه و امضا شده بود، شرايط سياسي منطقه را براي تفكيك اراضي خاورميانه و تجزيه مستملكات آسيايى امپراتوري عثماني فراهم آورده بود. در قرارداد سايكس - پيكو كه نوعي تباني استعماري و توسعه طلبانه متفقين به شمار ميآيد، منطقه خاورميانه عربي بين سه كشور فرانسه، انگليس و روسيه تقسيم شد.
محمد ششم، آخرین امپراتور عثمانی
به موجب اين پيمان بخشهاي شرقي تركيه در محدوده اي به وسعت پنجاه هزار مايل به روسيه واگذار شد. فرانسوي ها هم قسمتهاي ديگري از تركيه همراه با خاك سوريه و لبنان را از آن خود ساختند و بالاخره انگليسيها توانستند قسمتهاي عمده سرزمين عراق و نيز فلسطين را صاحب شوند. فرانسه و انگليس توافق كردند تا متصرفات خاورميانه اي خويش را به اميرنشينهاي متعدد تبديل نمايند و در هر اميرنشين، احساسات قومي، نژادي، زباني و مذهبي را عليه عثماني تحريك كنند تا راه شكست نهايى عثماني از اين طريق فراهم شود. از سوي ديگر اشغال مناطق گستردهاي از اراضي اين امپراتوري توسط نيروهاي روس، انگليس و ايتاليا، باعث شد تا دولت عثماني با عقد قرارداد سور در سال 1920م موافقت نمايد. امضاي اين قرارداد در واقع به معناي پايان امپراتوري عثماني و رسميت يافتن تجزيه آن بود. از اين پس بود كه عليرغم تجزيه و فروپاشي امپراتوري عثماني، قيامهاي مردمي در اين نواحي عليه استعمارگران آغاز شد و زمينههاي استقلال برخي كشورها از جمله تركيه و عراق فراهم آمد.
زادروزها
۱۸۱۰ - زادروز کامیلو دی کاوور سیاستمدار ایتالیایی
۱۸۷۴ - زادروز هربرت هوور سی و یکمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا
هربرت هوور
۱۹۱۲ - زادروز ژورژه آمادو رماننویس برزیلی
۱۹۴۰ - زادروز عارف عارفکیا خواننده مشهور و پیشکسوت موسیقی پاپ ایرانی
آنتونیو باندراس
۱۹۵۱ - زادروز خوان مانوئل سانتوس رئیس جمهور کلمبیا از ۷ اگوست ۲۰۱۰ تا کنون
۱۹۶۰ - زادروز آنتونیو باندراس بازیگر اسپانیایی
خاویر زانتی
۱۹۷۳ - زادروز خاویر زانتی فوتبالیست آرژانتینی
۱۳۵۳ - پژمان بازغی بازیگر ایرانی
پژمان بازغی
درگذشتها
۱۷۵۹ - درگذشت فردیناند ششم اسپانیا شاه اسپانیا
۱۸۰۶ - درگذشت میشل هایدن آهنگساز موسیقی دوره کلاسیک اهل اتریش و برادر کوچکتر یوزف هایدن
میشل هایدن
۱۹۱۵ - درگذشت هنری موزلی فیزیکدان و دانشمند انگلیسی
۱۹۴۵ - درگذشت رابرت گدارد دانشمند آمریکایی پیشگام در ساخت موشک با سوخت مایع کنترل شونده
هنری موزلی
۲۰۰۸ - درگذشت آیزاک هیز خواننده ترانه سرا، تهیهکننده موسیقی، بازیگر آمریکایی
۲۰۱۳ - درگذشت لاسلو چاتاری جنایتکار جنگی نازی
لاسلو چاتاری
1390 - درگذشت بابک معصومی ، بازیکن و کاپیتان پیشین تیم ملی فوتسال
بابک معصومی
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]
صفحات پیشنهادی
14 مرداد - 5 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 14 مرداد - 5 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 14 مرداد برابر با 5 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 14 مرداد بر11 مرداد - 2 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 11 مرداد - 2 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 11 مرداد برابر با 2 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 11 مرداد بر15 مرداد - 6 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 15 مرداد - 6 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 15 مرداد برابر با 6 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 15 مرداد بر10 مرداد - 1 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 10 مرداد - 1 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 10 مرداد برابر با 1 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 10 مرداد برابر ب13 مرداد - 4 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 13 مرداد - 4 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 13 مرداد برابر با 4 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 13 مرداد برابر با18 مرداد - 9 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 18 مرداد - 9 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 18 مرداد برابر با 9 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 18 مرداد برابر ب6 مرداد - 28 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 6 مرداد - 28 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 6 مرداد برابر با 28 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 6 مرداد برابر7 مرداد - 29 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 7 مرداد - 29 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 7 مرداد برابر با 29 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 7 مرداد برا8 مرداد - 30 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 8 مرداد - 30 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 8 مرداد برابر با 30 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 8 مرداد برا5 مرداد - 27 جولای؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 5 مرداد - 27 جولای در تاریخ چه گذشت امروز 5 مرداد برابر با 27 جولای تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 5 مرداد برابر باسیزدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
سیزدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه سیزدهم مرداد 1394 هجری خورشیدی هجدهم شوال 1436 هجری قمری چهارم آگوست 2015 میلادی است 70 سال پیش در چنین روزی سران سه کشور شوروی آمریکا و انگلیس در کنفرانس پوتسدام در توافقی بر ترک نیروهای متفقین از ایران تاکیدهفتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
هفتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز چهارشنبه هفتم مرداد 1394 هجری خورشیدی دوازدهم شوال 1436 هجری قمری و بیست و نهم جولای 2015 میلادی است 32 سال پیش در چنین روزی رزمندگان اسلام عملیات والفجر3 را با رمز یا الله یا الله یا الله آغاز کردند مهم ترین رویداددوازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
دوازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز دوشنبه دوازدهم مرداد 1394 هجری خورشیدی هفدهم شوال 1436 هجری قمری سوم آگوست 2015 میلادی است 2 سال پیش در چنین روزی آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری حکم ریاست جمهوری حجت الاسلام حسن روحانی را تنفیذ کردند مهمترین رویدیازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
یازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز یکشنبه یازدهم مرداد 1394 هجری خورشیدی شانزدهم شوال 1436 هجری قمری دوم آگوست 2015 میلادی است 34 سال پیش در چنین روزی امام خمینی در حکمی ریاست جمهوری محمدعلی رجایی را به وی تنفیذ کرد مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایرانششم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
ششم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه ششم مرداد 1394 هجری خورشیدی یازدهم شوال 1436 هجری قمری و بیست و هشتم جولای 2015 میلادی است 26 سال پیش در چنین روزی نسخه ی جدید قانون اساسی جمهوری اسلامی به همه پرسی گذاشته شد و به تصویب ملت ایران رسید مهم ترین روپنجم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
پنجم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز دوشنبه پنجم مرداد 1394 هجری خورشیدی دهم شوال 1436 هجری قمری و بیست و هفتم جولای 2015 میلادی است 27 سال پیش در چنین روزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات مرصاد را به منظور رویارویی با گروهک منافقین آغاز کرد مهم ترین روهشتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
هشتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز پنج شنبه هشتم مرداد 1394 هجری خورشیدی سیزدهم شوال 1436 هجری قمری و سی ام جولای 2015 میلادی است 60 سال پیش در چنین روزی لایحه ی قانونی مطبوعات در پنج فصل و 42 ماده به تصویب مجلس شورای ملی رسید مهم ترین رویدادهای تاریخ مع-
سبک زندگی
پربازدیدترینها