تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):علت روزه گرفتن آن است كه به سبب آن ثروتمند و فقير برابر شوند زيرا ثروتمند گرسنگى را اح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830826430




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بارورسازی شیطنت‌آمیز ترکیه بر روی ابرهای ایران


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
باروسازی بارورسازی شیطنت‌آمیز ترکیه بر روی ابرهای ایران

کم‌آبی با بارورسازی حل می‌شود؟
بارورسازی شیطنت‌آمیز ترکیه بر روی ابرهای ایران
استفاده از فناوری های جدید و سرمایه گذاری در زمینه روش های مدرن استحصال آب به عنوان یکی از راهکارهای جبران کمبود آب در آینده شناخته شده است، اکنون این پرسش مطرح است که آیا کم آبی با بارورسازی حل می شود و تاثیر باروری ابرها توسط کشور ترکیه بر منابع آب ایران چقدر است؟



 به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، استفاده از فناوری های جدید و سرمایه گذاری در زمینه روش های مدرن استحصال آب به عنوان یکی از راهکارهای جبران کمبود آب در آینده شناخته شده است. یکی از روش های مذکور، استفاده از فناوری باروری ابرهاست که در حال حاضر در بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان یک روش مرسوم برای افزایش استحصال آب مورد استفاده قرار می گیرد.

فناوری باروری ابرها شاخه ای از علم تعدیل آب و هواست که هدف اصلی آن افزایش بارش با استفاده از ایجاد یک سری تغییرات در خصوصیات ابرهاست.

در این فناوری، از طریق تزریق عامل های بارورسازی، فرآیندهای ایجاد دانه های بارش در ابر تشدید شده و نهایتا میزان بارش حادث شده افزایش می یابد.

ایده ایجاد بارش از طریق باروری مصنوعی ابر را برای اولین بار دانشمندان روسی با تاسیس انستیتوی باران مصنوعی به منظور بررسی امکان تعدیل آب و هوا در سال 1932 میلادی مطرح کردند. البته امروزه بیشترین پروژه های باروری ابرها و پژوهش در این زمینه در کشور آمریکا انجام می شود.

سابقه بارورسازی ابرها
در سال 53 برای نخستین بار طرح باروری ابرها توسط وزارت نیرو به مدت چهار سال به منظور افزایش ذخیره آبی سدهای لتیان و کرج، با بهره گیری از امکانات اجرایی یک شرکت کانادایی و با استفاده از 30 دستگاه ژنراتور زمینی تصعید یدور نقره و یک فروند هواپیما به اجرا درآمد.

بر اساس گزارش های وزارت نیرو، میزان متوسط افزایش بارندگی در این طرح 18.5 درصد گزارش شده است. در سال 67، تجهیزات به جا مانده از این طرح به یزد منتقل شد و طی سال های 67 و 75 به صورت پراکنده و با استفاده از ژنراتورهای زمینی در ارتفاعات شیرکوه، طرح باروری ابرها به اجرا درآمد.

پس از آن با توجه به تاکید ریاست جمهوری وقت در سیمنار اقتصاد آب در آذرماه 75 مبنی بر ایجاد مرکز باروری ابرها در یزد تاسیس و از سال 76 رسماً آغاز به کار کرد.

تاثیر باروری ابرها توسط کشورترکیه بر منابع آب ایران
باروری ابرها با استفاده از تزریق هسته های میعان به درون ابرها انجام می شود. این هسته ها می توانند یدوره نقره، ذرات نمک یا یخ خشک باشند.

تزریق این ذرات به درون ابر باید زمانی انجام شود که ابر کمبود هسته ای تراکم داشته باشد. در این صورت تزریق مصنوعی این ذرات موجب افزایش بارش به میزان 10 تا 15 درصد می شود.

این میزان افزایش بارش منحصراً در ابر انتخاب شده در محدوده زمانی و مکانی تحت تاثیر است و نباید با افزایش بارش سالانه یک منطقه یا یک کشور اشتباه شود.

در خاورمیانه به دلیل وفور تعداد هسته های تراکم طبیعی در جو، بسیاری از ابرهای این منطقه کمبود هسته تراکم ندارند. چنانچه بدون در نظر گرفتن فراوانی هسته های میعان موجود در ابر اقدام به تزریق این هسته ها به صورت مصنوعی شود، این عمل می تواند به فوق اشباع شدن منتهی شود که موجب میعان بخار آب موجود در ابر روی تعداد زیادی هسته تراکم شده و تعداد زیادی تر قطرک ابر با شعاع کوچک تولید کند.

این قطرک ها تنها به صورت ابر ظاهر شده و به علت اینکه وزن آنها از نیروی شناوری فزونی نمی گیرد، از ابر خارج نشده و نه تنها باعث افزایش بارش نمی شود، حتی ممکن است موجب کاهش بارندگی شود.

بارورسازی معنادار ابرها
بارورسازی ابرها وقتی معنادار است که ابرهای موجود ذاتاً مستعد بارش باشند و بیان میزان افزایش بارش تحت تاثیر عملیات باروری دشوار بوده و اینکار باید با روش های استاندارد جهانی انجام شود.

همچنین مناطقی برای عملیات بارورسازی ابر مناسب اند که یک حداقل بارش میانگین سالانه در حدود 300 میلی متر را داشته باشند. علت اصلی انتخاب یک حداقل بارش، پوشش هزینه های مربوط به نیروی انسانی، تجهیزات، هواپیما، هسته های میعان و غیره است، تا از نظر اقتصادی معنادار باشد.

آنچه که در کشورهای مختلف تجربه شده است، بارورسازی ابر به هیچ وجه راهکاری برای مقابله با خشکسالی ها، رفع کم بارشی، حل مشکل کم آبی در یک منطقه و خشک شدن دریاچه ها و رودخانه ها نیست و در هیچ جای جهان از این روش برای اهداف فوق استفاده نمی شود.

تاریخچه بارورسازی ابرها در ترکیه
بر اساس بررسی های انجام شده، باروری ابرها در مقطع زمانی پیرامون 20 سال گذشته در کشور ترکیه در محدوده حوضه آبریز دریاچه وان صورت پذیرفته است که برخی از دست اندرکاران موفقیت این طرح را به میزان 10 درصد افزایش بارندگی بیان داشته اند.

به نظر می رسد که در این کشور باتوجه به هزینه های این طرح و عدم تحقق اهداف مورد نظر، در سال های اخیر هیچ گونه فعالیتی در این زمینه صورت نپذیرفته باشد.

از سوی دیگر، ناهنجاری هواشناسی بارزی بین مناطق غربی کشور با شرق ترکیه مشاهده نمی شود. بنابراین عملیات بارورسازی ابرها توسط کشور ترکیه تاثیر چشمگیری بر بارش های جوی و منابع آب کشور نداشته است اما گاهی اوقات بارورسازی ابرها از سوی ترکیه بر روی ابرهای عبوری در مسیر ایران صورت گرفته است.

بر اساس بررسی های انجام شده در سازمان هواشناسی، کشور ترکیه طی دوره شامل سال های 1991 تا 1994 و 1993 تا 1995 با کمک سازمان جهانی هواشناسی، بارورسازی ابرها را با هدف افزایش بارش انجام داده است.

اساسا عملیات باروری ابرها حداکثر می تواند 10 تا 15 درصد از 10 درصد آب قابل بارش جو را تبدیل به بارش کند. این امر بدان معناست که از یک تا 1.5 درصد از رطوبت قابل تبدیل به بارش ابرها را شامل می شود که این مقدار افزایش بارش در بالادست هیچ گاه نمی تواند در پایین دست اثر معناداری داشته باشد./میزان/110



۱۷/۰۵/۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن