تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خاطر خداى سبحان از چيزى بگذرد، خداوند بهتر از آن را به او عوض خواهد داد. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804877535




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

80 درصد از مساحت ایران زیر سایه خشکسالی/ مشارکت مردمی برای حل بحران آب ضروری است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: 80 درصد از مساحت ایران زیر سایه خشکسالی/ مشارکت مردمی برای حل بحران آب ضروری است
حدود 80 درصد از مساحت 164 میلیون هکتار مساحت کشورمان ایران با بارندگی متوسط 50 تا 250 میلی متر در شرایط خشک و نیمه خشک قرار دارد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ایران با دارا بودن 34 میلیون هکتار بیابان، کویر و شن‌زار، 16 میلیون هکتار مراتع فقیر کویری  و با قرارگیری بر روی کمربند خشک نیم کره شمالی دارای ذخایر منابع آبی ضعیف و نزولات جوی کم و پتانسیل بالقوه برای رسیدن به بیابان را دارد.


همچنین موقعیت جغرافیایی و اقلیمی و جریان بادهای نامساعد در کویرهای مرکزی باعث شده تا حدود 80 درصد از 164 میلیون هکتار مساحت کشور دارای شرایط خشک و نیمه‌خشک باشد به‌طوری که بارندگی در ایران در این مناطق سالانه بین 50 تا 250 میلی‌متر باشد.


گفتنی است بنا بر برآوردهای صورت گرفته سالانه به طور متوسط یک درصد از اراضی حاشیه بیابان‌ها به سمت بیابانی شدن پیش می‌روند.


کمیسیون توسعه پایدار سازمان ملل شاخص اندازه گیری بحران آب را میزان درصد برداشت از منابع آب تجدیدپذیر هر کشور معرفی می‌کند که براساس این شاخص هرگاه میزان برداشت آب در کشوری بیشتر از ۴۰ درصد کل منابع آب تجدیدپذیر باشد، کشور مورد نظر با بحران شدید آب مواجه است. 


این درحالی است که بنا به اعلام مسئولان وزارت نیرو، میزان آب تجدیدپذیر کشور ۱۲۰ میلیارد متر مکعب است که از این میزان سالانه ۹۶ میلیارد متر مکعب آن به مصرف می‌رسد. به‌عبارت‌دیگر، سالانه ۸۰ درصد از منابع آب تجدیدپذیر کشور برداشت می‌شود؛ آماری که نشان‌دهنده بحران شدید آبی در ایران است.


حدود ۹۲ درصد از مجموع مصارف آب کشور در بخش کشاورزی با راندمان ۳۵ درصد مصرف می‌شود. شمار چاه‌های عمیق و نیمه‌عمیق که تعدادشان در سال ۵۱ بالغ بر ۴۷۱۳۷ حلقه اعلام شده بود طی ۴۰ سال و درسال ۹۲ به ۷۷۵۶۷ حلقه رسید. از این تعداد بالغ بر ۳۷۳۴۵۰ چاه در مناطق ممنوعه حفر شد و در نتیجه از مجموع ۴۷ میلیارد مترمکعب آبی که سالانه از سفره‌های زیرزمینی برداشت می‌شود حدود ۳۷ میلیارد مترمکعب از این حجم آب به مناطق ممنوعه اختصاص دارد.


همچنین این چاه‌ها به‌طور شبانه‌روزی سهم قابل‌توجهی از انرژی برق و نفت و گاز این کشور را مصرف می‌کنند تا آب را از دل زمین بالا بکشند و تأسف‌بارتر اینکه ۶۰ تا ۶۵ درصد این آب استحصالی تا رسیدن به مزرعه از طریق تبخیر و نفوذ از دسترس خارج می‌شود.


در بخش شرب نیز هرچند حدود ۳ درصد کل آب مصرفی کشور به آب شرب اختصاص دارد اما اتلاف آب در شبکه‌های شهری و روستایی که از این میزان آب ۲۸ تا ۳۰ درصد بر اثر فرسودگی تاسیسات آب و شبکه آبرسانی هدر می‌رود. 


در کنار این مسائل فرهنگ‌سازی مسئله آب و نیاز به مشارکت مردمی برای حل این بحران ضروری است مردم  باید مسئله آب را مشکل خود بدانند و نه مشکلی فقط برای دولت.


این فرهنگ‌سازی می‌تواند هم از طریق افزایش تعرفه آب باشد و هم از طریق تبلیغات شبانه روزی رسانه‌ها برای مصرف هوشمندانه آب.


درنهایت ما باید شرایط حال حاضر کشور خود را درک کنیم و بپذیریم با این الگوی مصرف در حوزه‌های مختلف صنعت، شرب و کشاورزی نمی‌توانیم این امانت الهی را به دست نسل‌های آینده کشورمان بسپاریم.


انتهای پیام/






۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن