واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در جلسه رونمایی از یک مستند مطرح شد
«نسل سوم» رنج ویتنامیها را به جهان نشان میدهد
شناسهٔ خبر: 2875925 - چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۷
هنر > سینمای ایران
کارگردان مستند «نسل سوم» بیان کرد که قرار است با این اثر درد و رنجی را كه مردم ویتنام از جنگ متحمل می شوند به گوش مردم برسد تا بدانند در ویتنام چه گذشت. به گزارش خبرگزاری مهر، سهشنبه ۱۳ مرداد همزمان با سالروز حمله نظامی آمریكا به ویتنام، مستند «نسل سوم» به كارگردانی محمدعلی رخشانی در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری رونمایی شد.در مراسم رونمایی و اكران این فیلم مستند كه مربوط به نسل سوم آسیب دیده از عنصر نارنجی در جنگ ویتنام است، محمدعلی رخشانی نویسنده و كارگردان، مرتضی غرقی كارشناس رسانه و مسائل سیاسی و جمعی از شخصیتهای رسانهای و فعالان و علاقمندان عرصه فیلمسازی حضور داشتند.رخشانی پس از نمایش این فیلم در توضیحاتی درباره چگونگی ساخت این مستند گفت: مركز مستند حوزه هنری ساخت این فیلم را به من سفارش داد. سال گذشته همین روزها بود كه پژوهش این كار را شروع كردم و با توجه به روحیه لطیفم و فیلمهای قبلیام كه مضامین شاعرانه و قومشناسی داشتند، از ساخت این مستند واهمه پیدا كردم ولی نیرویی مرا به انجام این كار وادار میكرد و احساس میكردم حالا كه چنین رسالتی بر دوش من گذاشته شده لازم است آن را به خوبی انجام دهم.این مستندساز با اشاره به سفرش به ویتنام توضیح داد: متوجه شدم مستندهایی درباره موضوع عامل نارنجی ساخته شده اما به دلیل عمق فاجعه و صحنههای دردناكی كه بیننده باید با آنها مواجه شود، خیلی گذرا به این موضوع پرداخته شده بنابراین «خانه صلح» را كه موضوع اصلی این مستند است دستمایه ساخت فیلم قرار دادم و به نسل سومی پرداختم كه هنوز درگیر فجایع جنگ هستند.
وی ادامه داد: نسل سوم ویتنام اصلا در جنگ نبودهاند و برای هر انسانی جای تاسف است كه میبیند عدهای از آنها به این شدت درگیر عواقب استفاده از سلاحهای شیمیایی هستند در حالی كه هركدامشان میتوانستند نابغه باشند.رخشانی اظهار كرد: این را برای خودم افتخار میدانم كه فرصت پیدا كردم بخش كوچكی از این اطلاعرسانی را به عهده بگیرم و فیلمی را بسازم كه در راه صلح تلاش میكند. زمین بیشتر از این طاقت جنگ را ندارد. هركدام از ما وظیفه داریم برای تشویق مردم به صلح و پرهیز از جنگ تلاش كنیم.این فیلمساز همچنین گفت: هنگام ساخت این اثر به فكر جشنوارهها نبودم. جشنوارهها حساسیتهایی دارند و اغلب آنها فیلمهای ضد امریكایی را نمیپذیرند، این موضوع مسیر كار مرا تغییر نمیداد و بیش از هر چیزی، انسانی بودن قضیه برایم مهم بود. این فیلم طوری تهیه شده كه هم قابلیت نشان دادن از تلویزیون را داشته باشد و هم حضور در جشنوارههای مختلف، آنچه برایم اهمیت داشت این بود كه درد و رنجی كه این مردم از جنگ متحمل میشوند به گوش تعداد بیشتری از افراد برسد و همه بدانند در ویتنام چه گذشت در حالی كه امریكا هنوز به این افراد غرامت نمیدهد.
.این مستندساز با اظهار امیدواری از این كه كشور ما كه منادی صلح است، اعضای خانه صلح را كه برای ساخت این فیلم همكاری كردند دعوت كند، گفت: «نسل سوم»، روایت زشتیهایی است كه هنوز هم ادامه دارد و اگر جلوی آن گرفته نشود میتواند مصیبتهای بیشتری نیز به همراه بیاورد. باید به مخاطب این آگاهی داده شود كه چه اتفاقاتی در جنگها میافتد. صحنههایی در این فیلم هست كه مخاطب را اذیت میكند اما امروزه كودكان ما آنقدر در فیلمها و بازیهای كامپیوتری خشونت میبینند كه شاید نباید از نمایش این فیلم هراسی داشت.به مردم كشورهای دیگر نشان دهیم با چه سیاست هایی زندگی می كننددر ادامه مرتضی غرقی كارشناس رسانه و مسائل سیاسی، با بیان این كه ای كاش نمایندگان و سفرای كشورهای غربی در هنگام اكران این مستند حضور داشتند، گفت: رسانه نقش مهمی در بازنمایی فجایعی كه صورت میگیرد، دارد. در دوران دفاع مقدس، جنایات اتفاق افتاده در سردشت را صداوسیما افشا كرد و با مخابره فیلم به تمام دنیا نشان داد كه با چه جنایتكاری روبهرو بوده ایم.وی همچنین گفت: در جریان حمله امریكا به عراق یا افغانستان، صدای مظلومیت این ملتها به گوش جهان نرسید چرا كه رسانهها دست خود این صاحبان قدرت است و اجازه نمیدهند از جنایتهایی كه انجام میدهند حرفی زده شود.
غرقی با بیان این كه كاری كه سازنده مستند «نسل سوم» انجام داده، كار بزرگی است، تاكید كرد: امیدوارم این فیلم به سفارتخانهها فرستاده شود. رسانه این وظیفه را دارد كه در مقابل سیاستهای اشتباه قد علم كرده، آگاهی مردم كشورهای مختلف را بالا ببرد و به آنها نشان دهد كه در چه كشورهایی با چه سیاستهایی زندگی میكنند.وی اظهار كرد: در بیشتر بحرانهای سیاسی منطقه حضور داشتهام و از نزدیك با جنایتهایی كه قدرتهای بزرگ انجام میدهند آشنا هستم. این را میدانم كه مردم كشورهای غربی ناآگاهند و نمیدانند دولتهایشان چه كارهایی انجام میدهند. سیستم سلطه بر غرب حاكم است و بخشی از رسالت ما این است كه بتوانیم این افشاگریها را در دنیای غرب انجام دهیم.غرقی در پایان گفت: اكنون به راحتی و با انواع رسانهها و شبكههای مجازی میتوان این افشاگریها را انجام داد. باید گروههای صلح درست كنیم كه بروند چنین آثاری را در كشورهای غربی به نمایش دربیاورند و از طریق مردم هر كشوری به سیاستمدارانشان فشار بیاوریم كه به جنگ و سلطه خاتمه بدهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]