محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853121063
اعتراض شدید یک منتقد سینمایی به تلویزیون: کار و زندگیشان شده از بین بردن هر چه مردم دوست دارند
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
اعتراض شدید یک منتقد سینمایی به تلویزیون: کار و زندگیشان شده از بین بردن هر چه مردم دوست دارند فرهنگ > سینما - شرق نوشت:
رضا درستکار: ١-حالیا امید میرفت که با تغییر مدیریت کلان در دستگاه عظیم صداوسیما، گشایشی فرابرسد و مشکلات این رسانه مهم، سرانجام حل شود یا اندکی کاهش پذیرد و جایی هرچند ناچیز برای اهل فکر هم باز شود و چهوچهوچه! تازه اهالی هنر - و سینماگران بهویژه - منتظر بودند تا اخمهای (درهای) بسته خانه آن فرزند ناخلف، کمی هم روی آنان باز شود و لجاجت بیدلیل مدیران ارجمند با همکاران و سینماگران، کاهش پذیرد، موانع حل و برداشته شود و راه تعامل و مدارا و همکاریهای جدید سرانجام پس از ١٠ سال فرابرسد و...! (اما و صد اما) که خبر رسید تغییر پیشکشتان، همان «هفت» ضرغامی را هم نخواهید دید!
اکنون چند سؤال و نکته!
٢-سینمای ایران افتخار همه ما در طول این سالها بوده؛ افتخار جایی که در آن زندگی میکنیم، نفس میکشیم، هستیم. افتخار و شاید تنها هنر عزیز ایران بوده است که از این مسیرها رفته و دنیا را درنوردیده و دست پر و آبرومند بازگشته. این سینما با تمام لکنتش و سینماگرانش، مورد وثوق همگان بوده و در سایه درختان این سرزمین رشد کرده و...؛ حالا یک سؤال! چرا تلویزیون و تلویزیونیها اینهمه با آن مخالفند!؟ چه شده!؟ این اصطکاکها ناشی از کدامین خطا است!؟ آیا کسی چیزی میداند!؟
٣- هرروزی که در (درب!) این دستگاه عریض و طویل را باز میکنیم، به اشاره یک ریموتکنترل، ایشان (یعنی تلویزیونیها) دارند درباره همهچیز و همهکس تبلیغ و ترغیب و ترویج میکنند؛ از پفکنمکی و شامپو و کاشت مو بگیر تا انواع تبلیغات رنگارنگ و میلیونی و میلیاردی بانکها، سودها، بهرهها، جایزهها و چهوچهوچه! تبلیغاتی که در نامتوازنشدن محیط و سهم افراد جامعه ما، تأثیرات بسزایی داشته و دارد و...! بگذریم! ایشان درباره همهچیز تبلیغ و ترغیب میکنند! یک سریال که- درست در حساسترین مقطع زمانی - اصلا با دلیل و بیدلیل، یک برند شوینده را در «درام» خود دخالت داده و هرشب چندینبار آن را تبلیغ میکند (سریالی که تکهکلامهای چیپ را بین مردم رواج میدهد تا سرپا بماند و...!) تا اینجایش میگویند، وضع تلویزیون خراب است و هزینهها سنگین! و باید دخلوخرج کرد و چهوچهوچه! باشد، تسلیم! ما هم قبول میکنیم! اوضاع مرتب نیست و باید دندان روی جگر گذاشت! اما در همین پروسه درککردن تلویزیون و مسائل و مشکلات متعددش، میتوان دید و فهمید و گفت که؛ متقابلا ایشان درکی از مطالبات مردم ندارند و شناخت و آمارشان چندان متناسب با جایگاهشان نیست! مثلا در خلال اینهمه تبلیغات و تشویق به ماتریالیسم و مصرف بیشتر، دریغ از یک تیزر چندثانیهای فرهنگی و هنری! در خلال اینهمه شبکه و برنامه رنگارنگ، دریغ از یک تبلیغ برای ترویج مثلا کتابخوانی، برای تئاتردیدن، برای سینمارفتن، برای فرهنگ و...! چرا!؟ چرا فرزند سینما (تلویزیون) از تشویق برای فرهنگ و هنر سرزمیناش – و ایضا از متفکران و هنرمندانش – تا این حد درنگ دارد!؟ آقا جان! اینجا سرزمین فردوسی و حافظ و مولانا و بزرگان ادب هم است.
٤-در میان همه خوبیها و بدیها و چه و چه و چه تلویزیونمان، یک برنامه جالب هم بوده به نام «هفت»؛ درباره سینمای ایران، از زمان و یادگار مهندس ضرغامی؛ که تازه ساعت پخشاش را گذاشتهاند در جایی و زمانی که کسی نبیند، کسی متوجهاش نشود! و البته پخشاش هم باهزار دستور و بشین و پاشو همراه بوده! که آقا! این نیاید، آن بیاید! خلاصه باهزار گرفتوگیر، ساعت برنامه آخر شب جمعه است (گاهی که ما را دعوت کردهاند، حراست مانع ورود میهمانان به سازمان میشود! چرا!؟ چون ساعت از ٢٤ میگذرد و حالا دیگر نخستین ساعات شنبه است! باید مجددا آفیش کنند!)؛ برنامه، اما با تمام این احوال، گرفته و سرپاست؛ حالا چی کارش باید بکنیم!؟ معلوم است؛ «تعطیل»! عید میشود، برنامه دو ماه تعطیل است!؟ چرا!؟ چون دلمان میخواهد! ماه رمضان میشود، خود تلویزیون توی بوقکرده که آقا! ماه رمضان، ماه جشن و معنویت و گذشت و ترویج مهربانی است، اما «هفت» تعطیل است! چرا!؟ چون دلمان میخواهد! (اصلا چه معنی دارد که اینهمه توجه شود به یک برنامه آن هم در آخر و ته هفته!؟) خلاصه که بساطی است! یک سؤال! چرا تلویزیون ایران با سینمای ایران بد است!؟ اتفاقی افتاده!؟ چیزی شده!؟ سینمای ایران که یک مجموعه یکپارچه نیست. راستی! آیا کسی چیزی میداند!؟
٥-برنامه (یعنی همین هفت) دو دوره و دو تاریخ دارد! ایضا دو مجری که با توجه به حساسیتهای بیدلیل و با دلیل، هردوشان خوبیها و مزایایی داشتند و دارند (بیعیب هم نیستند، مگر ما بی عیبیم!؟)؛ و با همه این احوال، اصطلاحا برنامه در هر دو دوره سرحال و روپا بوده است. اصلا در این شلوغی عجیب و غریب و درخواستهای رنگارنگ، گرداندن یک برنامه سینمایی در تلویزیون، آن هم با این میزان علاقهمندی آقایان به سینمای ایران و گرفتوگیرهای موجود و گرایشهای عجیبوغریبشان، واقعا یک اتفاق قشنگ و رو به جلو بوده است! اگر تاکنون سکتهای به ارمغان نیاورده، خودش واقعا هنر است. چرا!؟ چون که همیشه و مدام، غرولندها و نارضایتیها را میبینی و حس میکنی و واقعا تحمل و شنیدن اینهمه ایراد و اصلاح دشوار است! البته نه از طرف سینماگران؛ بلکه از طرف خود مدیران تلویزیون! درواقع، آنها هستند که چپ و راست ناراضیاند! چرا!؟ و الله اعلم! مگر مجریان تلویزیون را برنگزیدهاند!؟ مگر این برنامه تلویزیون ما نیست!؟ مگر...! آیا کسی چیزی میداند!؟
٦-برنامه رویه محافظهکارانهای را در پیش میگیرد، تیم قبلی (هفت) با آنکه موفقیتهایی داشتهاند و برای نخستینبار در تاریخ ایران، کلمه «منتقد» را در میان همگان جاانداخته و برنامه خوب سینمایی ساختهاند، میروند و تیم جدید میآیند؛ این یکی (هفت جدید) هم به همان اندازه قبلی موفق و نسبتا پیشرو است. با آنکه رقیبی سینمایی (با رویهای کاملا مثبت و اما خنثی) برایش میتراشند در شبکه تهران، که حتی در ساعتی بهتر از ساعت پخش «هفت» پخش میشود! اما باز هم هفت، جذابتر است و یک توجه، خواست و کشش عمومی را در پی دارد. مردم دوستش دارند، آنقدر جذاب است که همیشه در محافل سینمایی و رسانهای، حرفش را بزنند، هنرمندان یکییکی پایشان به رسانهای - که پیشتر با آن قهر بودند - باز میشود، یخ اخمها ذوب شده و منتقدان و نویسندگان بیشتری وارد و شناخته میشوند و مفاهیم نقد هم نسبتا گسترش مییابد، برنامه زنده است و «ارتقای سطح سلیقه عمومی» را میتوان تا حد زیادی در این برنامه دید و... اما مدیران دوستش ندارند! چرا!؟ اینکه خوب است مطابق همه شرایط ایشان! نه، دوست ندارند دیگر! آیا کسی هست که چیزی بداند!؟
٧-حرفوحدیث برای توقف پخش «هفت» فراوان است! اما عمده بحثها این است که کسانی میگویند این مجری هفت جذاب نیست!؟ بله جذاب!! آیا شما میدانید منهای دو، سه نفر از مجریان خوب و شناختهشده، کدام مجریان تلویزیونی جذابند!؟ آقا! ما از میان ٢٠ مجری فعال این تلویزیون، به زور هم به دو نفر مجری جذاب واقعی نمیرسیم! کسی نیست که بگوید جانا! برنامه تبعیدشده به ساعت ٢٤ جمعه (یا شنبه آفیش مجدد! )، مجری جذاب میخواهد چکار!؟ مجری باید حوزه موضوعیاش را بشناسد که میشناسد و اشراف لازم را هم بر سینما دارد. آیا کسی از جذابیت چیزی دیگر میداند!؟
٨-هفت قبلی را فرمودند اشکال داشت! چرا!؟ کسی دلیلی روشن نیاورد! این هفت را به بهانه – هیچ – (عدم جذابیت! ) متوقف کردهاند! و همه کار و زندگیشان شده ازبینبردن هر چیزی که مردم دوست میدارند! اینهمه مجری و برنامه غیرجذاب را رها کردهاند! آنوقت چسبیدهاند به یک ایرادی که خودشان هم به آن اعتقادی ندارند. (چون اگر اعتقاد واقعی به این گفته خود داشتند، یکشبه باید ٨٠ برنامه را متوقف و به همان تعداد، مجریهایشان را خانهنشین میکردند). بهنظر شما آیا تعطیلکردن یک برنامه موفق – و تنها برنامه سینمایی تلویزیون - آن هم بدون هر برنامه جایگزین دیگری، خدمت است!؟
٩- میتوان پرسید؛ که آخر این چهجور استراتژی در مدیریت فرهنگی است!؟ آیا رواست که بهجای بهبودبخشیدن به اوضاع، تشویق فضای هموندی و یگانگی با مردم و حرکتکردن در مسیر توسعه و عملکردن به وظایف سازمانی – ارتقای سطح سلیقه عمومی – و...؛ به پنچرکردن چرخهای این ماشین، همت بگماریم!؟ آدم میماند! چه بگوییم!؟ آیا کسی چیزی میداند!؟ امیدوارم نگارنده را به دفاع از گردانندگان هفت متهم نکنند، که من بهموقع و بهجایش از ایشان و همت والایشان هم دفاع میکنم؛ حرف ما کلی است و اشاره به آن اجحافی است که به مخاطبان، به گردش فرهنگی، به دوستداران سینما و اصناف سینمایی و صدالبته آینده میشود. آقا! واقعا داستان چیست!؟ راستش! بهنظر من، آن مدیر محترم که فرمان توقف را به جریان فرهنگ و هنر میدهد، در مرتبه اول و در همان ابتدا، به بچههای خود و به فرزندان مدیران تلویزیون هم اجحاف میکند! چه معلوم فردای روزگار، بچههای شما عاشق همین سینما نشوند!؟ چه معلوم که ایشان نخواهند برای سینمای همین سرزمینشان کار و فعالیت کنند!؟ و شما با آفریدن این محدودیتهای بیدلیل راه را برایشان ناهموار میکنید!؟ آیا فکر نمیکنید که اینگونه نهفقط به حال، که به آینده هم بدهکار میشوید!؟
١٠-برنامه «هفت» در حد بضاعتی که در اختیار داشت، سعی میکرد وضعیت سینمای ایران را کارشناسانه نقد و بررسی کند – نقد را جا میانداخت در جایی که «نقد» را برنمیتابیم! و یکطرفه به قاضی نمیرفت و فرصتی برای مخالف و موافق فراهم میکرد تا برابر دیدگان مردم، به مناظره و گفتوگو بنشینند و سره از ناسره و حق از ناحق متمایز شود، خیلی آرام و خیلی هوشمندانه و دلنشین کاستها را به تماشا میگذاشت و راه را دیدهبانی میکرد. اگر بخواهیم این برنامه را با سابقه خود مقایسه کنیم، باید گفت برنامه «هفت» در دوره اول، یکسری ویژگیها و یکسری کمبودها داشت و در دوره اخیر هم بهگونهای دیگر. شاید این دو دوره از نظر فرم و پرداخت به هم شبیه باشند اما از نظر محتوا قابلمقایسه با یکدیگر نبودند و قطعا رشد جریان نقد و تحملپذیری و رشد آستانه تحمل هنرمندان و تمرین نقد در جامعه از مهمترین دستاوردهای آن بوده است؛ گو آنکه بهشکلی غیرمستقیم، این برنامه توانسته بود آن سینمای سطح پایین را هم پس بزند و...؛ پس چرا تعطیلش کردهاند!؟ آیا شما به آینده هم فکر میکنید!؟ کسی چیزی میداند!؟ آیا پاسخگویی هست!؟ ۵۷۲۴۴
کلید واژه ها: برنامه هفت - سینمای ایران -
یکشنبه 11 مرداد 1394 - 09:01:48
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
کم کاری، از بین بردن حق مردم و بیت المال است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم کم کاری از بین بردن حق مردم و بیت المال است قم - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم گفت وقت اداری مدیر بیت المال است و در سیستم اداری اگر قصور صورت بگیرد قابل گذشت می باشد اما تقصیر و کم کاری از بین بردن حق مردم و بیت المال است به گزارش ایرکارگردان سینما و تلویزیون : من مرفه، بیدرد و برج نشین نیستم
کارگردان فیلم سینمایی خداحافظی طولانی گفت آنقدر در روستا زندگی کردم که در سال ۶۵ در دشت مغان روستائیان مرا عضو شورای حل اختلافشان کردند و دعواهای روستائیان را حل و فصل میکردم من این آدمم نه آدم مرفه بیدرد برج عاج نشین فرزاد موتمنفرزاد موتمن را همه با فیلم شبهای روشن میپدرم کار خوبی کرد تلویزیون نخرید!
ضرغامی پدرم کار خوبی کرد تلویزیون نخرید رییس پیشین سازمان صدا و سیما در پست اخیر صفحه اینستاگرامش خاطره ای از دوران کودکی خود منتشر کرد به گزارش سرویس فرهنگی- اجتماعی جام نیوز پست اخیر اینستاگرام سید عزت الله ضرغامی به شرح زیر است من و تلویزیون از کودکی به شدت به تلوهدف از تخریب قبور ائمه بقیع از بین بردن پشتوانههای تاریخ اسلام است
پیام آیت الله صافی به مناسبت هشتم شوال هدف از تخریب قبور ائمه بقیع از بین بردن پشتوانههای تاریخ اسلام است لازم است كه همه مسلمانان اعمّ از شيعه و سنّی و مذاهب مختلف در اين روز جنايات آنان را محكوم نمايند و همه با هم تجديد بنای اين مشاهد عزيز و احيای سوابق درخشان اسلام را مطتفاهمنامه همکاری بین صداوسیما و فدراسیون فوتبال به امضا میرسد
تفاهمنامه همکاری بین صداوسیما و فدراسیون فوتبال به امضا میرسد شناسهٔ خبر 2868736 - دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸ ۲۰ هنر > رادیو و تلویزیون نشست مشترک قائم مقام صدا و سیما و رییس فدراسیون فوتبال برگزار شد و طی آن اعلام شد به زودی تفاهمنامه همکاری میان رسانه ملی و این فدراسیون امبرگزاری کارگاه آموزشی نرم افزار ویژه نابینایان
برگزاری کارگاه آموزشی نرم افزار ویژه نابینایان تهران-ایرنا- اداره کل اطلاع رسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایرن با همکاری اندیشگاه فرهنگی کارگاه آموزشی نرم افزار NVDA را برای نابینایان برگزار کرد به گزارش روز پنجشنبه گروه فرهنگی ایرنا کارگاه آموزشی نرم افزار NVDA توسط ادارهثبت یک روز کاری معصومه ابتکار در «دوربین مستند»
ثبت یک روز کاری معصومه ابتکار در دوربین مستند دوربین مستند شبکه مستند سیما امروز به مناسبت روز جنگل رمز حیات یک روز کاری معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست را نمایش میدهد به گزارش ایلنا «دوربین مستند» به کوهپایه های البرز رفته و حضور معصومه ابتکار رییس سازمضرغامی: پدرم کار خوبی کرد تلویزیون نخرید
ضرغامی پدرم کار خوبی کرد تلویزیون نخرید رییس پیشین سازمان صدا و سیما در پست اخیر صفحه اینستاگرامش خاطره ای از دوران کودکی خود منتشر کرد به گزارش فرهنگ نیوز پست اخیر اینستاگرام سید عزت الله ضرغامی به شرح زیر است من و تلویزیون از کودکی به شدت به تلويزيون علاقمند بودمبازگشت مدیران سینمایی احمدینژاد به تلویزیون
بازگشت مدیران سینمایی احمدینژاد به تلویزیون مرداد 94 بیش از دو سال از فعالیت حسن روحانی بهعنوان رئیسجمهور دولت تدیبر و امید و همچنین فعالیت سازمان سینمایی این دولت میگذرد اما این روزها در محافل سینمایی اخباری از تحرکات و فعالیتهای تیم سابق سازمان سینمایی که در دوران محمودنقد سریالهای ماه رمضان درستکار: ماه رمضان امسال دست تلویزیون خالی بود/ درجا زدن ساختار سریالهای رمضانی امسال
نقد سریالهای ماه رمضاندرستکار ماه رمضان امسال دست تلویزیون خالی بود درجا زدن ساختار سریالهای رمضانی امسالدرستکار گفت ماه رمضان امسال بیش از هر مناسبت دیگری دست تلویزیون خالی بود به نظرم دردسرهای عظیم۲ تفاوت چندانی با سری قبلی خود نداشت و پایتخت۴ هم با پایتخت۲ و ۳ تفاوت سابختیاری: کار کودک شرف دارد به تلویزیون!
بختیاری کار کودک شرف دارد به تلویزیون بهنوش بختیاری بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون که مدتی است با برنامه محله گل و بلبل عموپورنگ همکاری میکند از همکاریاش با سازندگان این برنامه و همچنین اولین تجربهی حضورش در ژانر کودک اظهار رضایت کرد و گفت احساس میکردم نسبت به کودکانتوصیه آیتالله جوادی آملی به اعضای کاروان نور نگاه قاری باید فراتر از ثواب بردن از مناسک حج باشد/ پیام قرآن ر
توصیه آیتالله جوادی آملی به اعضای کاروان نورنگاه قاری باید فراتر از ثواب بردن از مناسک حج باشد پیام قرآن را جهانیان برسانیدآیتالله جوادی آملی با توصیه اعضای کاروان نور به تبیین قرآن گفت باید شما قاریان نگاهی فراتر از ثواب بردن از مناسک حج داشته و پیام قرآن را به جهانیان برساگفتوگو تفصیلی با مدیر عامل مرکز هنرهای نمایشی مقام معظم رهبری از منتقدین تیزبین تئاتر هستند/تئاتر امروز خروجی
گفتوگو تفصیلی با مدیر عامل مرکز هنرهای نمایشیمقام معظم رهبری از منتقدین تیزبین تئاتر هستند تئاتر امروز خروجی برنامه ریزی ما تا این لحظه استمهدی شفیعی گفت رهبری از منتقدین تیزبین تئاتر هستند با تعاریف ایشان از مبحث مختلف چون نمایش های دینی میتوان به این موضوع پیبرد اما آنچه کهبهنوش بختیاری: کار کودک شرف دارد به سریالهای تلویزیون
دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۴ بهنوش بختیاری - بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون - که مدتی است با برنامه محله گل و بلبل عموپورنگ همکاری میکند از همکاریاش با سازندگان این برنامه و همچنین اولین تجربهی حضورش در ژانر کودک اظهار رضایت کرد و گفت احساس میکردم نسبت به کودکان دِینی برشنبه 10 مرداد ساعت در تلار شمس آغاز بررسی ژانر علمی تخیلی توسط انجمن منتقدان با نمایش «بین ستارهای»
شنبه 10 مرداد ساعت در تلار شمسآغاز بررسی ژانر علمی تخیلی توسط انجمن منتقدان با نمایش بین ستارهایپنجمین نشست از سلسله جلسات بررسی ژانرهای سینمایی که از سوی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران برگزار میشود به ژانر علمی تخیلی اختصاص دارد که بین ستارهای ساخته کریستوفر نولان نمبه کارگردانی سپیده میرحسینی فیلم سینمایی «زمستان است» در تهران کلید خورد
به کارگردانی سپیده میرحسینیفیلم سینمایی زمستان است در تهران کلید خوردفیلم زمستان است به کارگردانی و تهیه کنندگی سپیده میرحسینی هفته گذشته در تهران کلید خورد به گزارش خبرگزاری فارس «سپیده میرحسینی» که هفته گذشته اولین فیلم سینمایی اش را در لوکیشنی در شهر تهران مقابلرویدادهای خبری در انتظار دوربینهای تلویزیون
گفتوگو با دکتر داوود صفایی عضو هیات علمی دانشگاه رویدادهای خبری در انتظار دوربینهای تلویزیون تاریخ انتشار پنج شنبه 1 مرداد 1394 ساعت 01 45 | شماره خبر 2027412717688015214 تعداد بازدید 0 پ پ دکتر داوود صفایی عضو هیات علمی دانشکده خبر و ارتباطات و دانشگاه آزاد تهران مرکزی-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها