محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832875725
اشتغال، پیش درآمد توسعه روستایی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اشتغال، پیش درآمد توسعه روستایی اراک - ایرنا- دست اندرکاران امور اجتماعی و اقتصادی استان مرکزی معتقدند که اشتغال پیش درآمد توسعه روستایی محسوب شده و آبادانی روستاها نیز نقش موثری در توسعه متوازن و همه جانبه کشور دارد.
به اعتقاد آنان ایجاد شغل متناسب برای جوانان روستایی علاوه بر افزایش تولید ناخالص ملی، موجب ماندگاری آنان در روستا شده و جامعه را از پیامدهای مهاجرت و حاشیه نشینی می رهاند.
از ابتدای قرن حاضر تلاش های پراکنده برای توسعه روستایی آغاز شده و این امر در تدوین برنامه های عمرانی کشور نیز تا حدودی مورد توجه قرار گرفته، اما تغییر و تحول در جامعه روستایی ایران، با انقلاب اسلامی ابعاد گسترده و عمیقی یافته است.
در سال های اول پیروزی انقلاب اسلامی حدود 70 درصد از جمعیت کشور در روستا ها زندگی می کردند اما اکنون تنها 30 درصد جمعیت کشور در روستاها به سر می برند و این تغییر آمار نه به دلیل کاهش زاد و ولد یا افزایش مرگ ومیر بلکه تنها به دلیل مهاجرت جوانان از روستاها به شهرها است.
کم توجهی به ساختار اقتصادی روستاها و توانمند سازی جمعیت ساکن، پیامدهای خشکسالی و کند بودن سیاست های حاکمیت نگاه مدرن در اقتصاد کانون های روستایی از عواملی است که سطح درآمدی خانواده ها را در این مناطق دستخوش تزلزل کرده و به ناچار سیری از مهاجرت به شهرها، رونق مشاغل کاذب، تورم و آسیب های پیدا و پنهان را ایجاد کرده است.
بیکاری در کشور همواره به عنوان یکی از دغدغه های اصلی دولتمردان مدنظر بوده که این مشکل در عرصه روستایی حادتر است و با وجود تمهیدات و برنامه های دولت های مختلف نه تنها بیکاری مهار نشده، بلکه هر روز بر خیل افراد جویای کار ویژه روستاییان افزوده شده است.
بر اساس آمارهای رسمی کشور، نرخ بیکاری از سه و شش دهم درصد در سال 1345 به 9 درصد در سال 1375 و 14 و نیم درصد در سال 1380 افزایش یافته است که با بروز پدیده خشکسالی و از دست رفتن منابع آبی کشاورزی، این مشکل برای خانواده های روستایی ابعاد عمیق تری دارد.
استان مرکزی حدود سه هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ دارد که برخی از این واحدها از قبیل شرکت آلومینیوم، صنایع آذرآب، ماشین سازی، پتروشیمی و پالایشگاه امام خمینی(ره) غول های اقتصادی ایران و خاورمیانه محسوب می شوند اما ضعف هایی که در چرخه کارافرینی وجود دارد و تعاریف ناقص و ناکارآمد از کسب و کار موجب شده که این خطه نیز شاهد پدیده بیکاری و پیامدهای آن باشد.
خشکسالی های پی درپی در نقاط مختلف استان مرکزی یکی از اصلی ترین دلایل مهاجرت جوانان روستایی به شهرها است، چرا که نبود آب کافی برای کشاورزی موجبات بیکار شدن جوانان را فراهم کرده و آنان نیز برای گذران زندگی و تامین معاش خانواده خود روستاها را رها کرده و به شهرها مهاجرت می کنند.
برای مثال، منطقه فراهان با بیش از 400 روستا، یکی از مناطق نام آشنای استان مرکزی در تمام کشور است و در روزگاری نه چندان دور آبادانی این خطه شهره خاص و عام بوده است.
به گفته بزرگان فراهان، در گذشته در هر روستای فراهان یک یا دو قنات جاری بود که پس ازطی مسیر در روستاهای مختلف و استفاده در امر کشاورزی و دامپروری، باقیمانده آن به تالاب میقان می ریخت.
از حدود 25 سال گذشته به دلیل تغیرات گسترده در شرایط اقلیمی، بیش از 90 درصد این قنات ها به طور کامل خشک شده و از آن سرسبزی و آبادانی خطه فراهان تنها خاطراتی بیش باقی نمانده که هر از گاهی از زبان کهنسالان شنیده می شود.
پس از خشکسالی های پی در پی در نقاط مختلف استان مرکزی تعداد قابل توجهی از جوانان و نوجوانان روستا انگیزه ای برای ماندن نداشته و برای گذران زندگی و امرار معاش به شهرها مهاجرت کردند و تعدادی نیز که باقی ماندند عمده فعالیت خود را بر امر دامپروری قرار دادند و حتی بسیاری از دامداران این استان همه علوفه مورد نیاز خود را از شمال یا غرب کشور تامین می کنند.
دولت های نهم و دهم با برنامه ریزی بدون پشتوانه، با اعطای تسهیلات خود اشتغالی در زمینه دامپروری سنتی سعی در ماندگاری جوانان در روستاها داشت غافل از اینکه در شرایط فعلی، ساختن پایه های سنتی کسب و کار چون بنا نهادن خانه ای بر آب است که منابع پایه را نیز هدر می دهد.
پرداخت تسهیلات خوداشتغالی به جوانان روستا نه تنها نتوانست مشکل بیکاری را در روستاها حل کند بلکه درصد بالایی از کسانی که از این فرصت استفاده کردند به مقروضان بانک ها تبدیل شده اند و با سیاست های ناکارآمد دولت وقت از چاه درآمده و به چاله افتادند.
شهرک های صنعتی خیرآباد، حاجی آباد و ایبک آباد در اراک، شهرک صنعتی بازنه در شازند، شهرک های صنعتی زاویه و پرندک در زرندیه و بسیاری دیگر از نواحی و شهرک های صنعتی در مجاورت روستاها بنا شده اند اما واحدهای تولیدی عمده نیروهای خود را از شهرها و حتی دیگر استان های کشور تامین می کنند و به دلایل مختلف از جمله پایین بودن سطح سواد و مدارک تحصیلی جوانان روستا، تمایلی به جذب بیکاران روستایی نداشته و سهم اشتغال کانون های جمعیتی همجوار پایین است.
از طرفی بخش بزرگی از وام های خوداشتغالی دریافت شده، به دلیل نظارت بی اثر به مشاغل کاذب یا هزینه های حاشیه ای انجامیده و متقاضیانی که توانسته اند آن را به شغل برسانند به دلیل نبود حمایت در بازاریابی محصول و یا نداشتن پشتوانه تولید در دور باطل رکود دست و پا می زنند.
مدیرکل دفتر روستایی استانداری استان مرکزی در این خصوص گفت: برنامه ریزی برای ماندگاری جوانان در روستاها و جلوگیری از مهاجرت آنان به شهرها یکی از اولویت های دولت تدبیر و امید است.
سیامک سلیمانی بیان کرد: اعطای تسهیلات برای گسترش شبکه های دامداری و پرورش طیور به صورت سنتی نه تنها مشکلی از جوانان روستاها کم نمی کند بلکه در صورت موفقیت نیز هیچ نقشی در بالا بردن نرخ بهره وری و ارتقای تولید ناخالص ملی ایفا نمی کند، در نتیجه این اقدام تنها هدر رفت سرمایه ملی و بیت المال را به دنبال دارد.
وی بیان کرد: مشارکت روستاییان برای راه اندازی واحدهای تولیدی بزرگ در روستاها یکی از برنامه های مهم دولت تدبیر و امید است که این طرح از سال گذشته در استان مرکزی با ترسیم نقشه راه هدفمند جریان دارد.
مدیرکل دفتر روستایی استانداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: راه اندازی واحدهای تولید بزرگ در روستاها و با مدیریت منطقی و کارشناسی از سوی بخشداران و دهیاران می تواند نقش مهمی در ایجاد اشتغال برای روستاییان و در نتیجه جلوگیری از مهاجرات آنان به شهرها ایفا کند.
وی گفت: 107 طرح اشتغالزایی روستایی با رویکرد کارگاه های بزرگ و به کارگیری دست کم 15 نفر از استان مرکزی برای دریافت تسهیلات کم بهره در بهمن ماه سال گذشته به معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری ارسال شد که از این تعداد 90 طرح مشمول ردیافت تسهیلات شناخته شدند.
سلیمانی اظهار کرد: این طرح ها در بخش های صنعتی، معدنی، کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، خدمات و بازرگانی و کارگاه های صنعتی خانگی است که در کمیته استانی کارشناسی شده و به تصویب رسیده اند.
وی بیان کرد: با راه اندازی این طرح ها دو هزار فرصت شغلی جدید برای روستاییان استان فراهم می شود که در کیفیت زیست و معیشت آنان اثرگذاری مستقیم داشته و آهنگ مهاجرت را کند می کند.
مدیر کل دفتر روستایی استانداری استان مرکزی بیان کرد: طرح های روستایی برای مشارکت آحاد جامعه در فعالیت های اقتصادی، تسهیل و تشویق همکاری های جمعی، بالا بردن درآمد روستاییان و بهرمندی از نقش طبقات کم درآمد و متوسط در شکوفایی اقتصادی، استفاده از ظرفیت اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در راستای تولید، اشتغال و بهره وری جمعیت روستایی انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین سرمایه گذاری صنعتی در روستاها بر اساس شرایط فرهنگی و اقلیمی آنها نیز یکی دیگر از برنامه های دفتر روستایی استانداری استان مرکزی است که بر اساس این رویکرد، دهیاران و بخشداران می توانند صنایع اصلی و سنتی خود را به این دفتر معرفی کرده تا برای تولید انبوه و عرضه به بازار از تسهیلات کم بهره استفاده کنند.
سلیمانی گفت: همچنین چهار طرح صنعتی مشارکتی در زمینه های صنایع تبدیلی و بسته بندی از ابتدای سال جاری در شهرستان های زرندیه، ساوه، اراک و شازند راه اندازی شده که در هریک از این طرح ها 200 خانوار سرمایه گذاری کرده اند.
دهیار روستای ایبک آباد از بخش مرکزی شهرستان اراک نیز نداشتن سرمایه های اولیه برای آغاز کسب و کار در بین جوانان روستاها را دلیل اصلی مهاجرت آنان به شهرها و گرایش به شغل های کاذب عنوان کرد و گفت: اگر دولت و بخش خصوصی به صورت جدی و به نیت جلوگیری از مهاجرت جوانان به حاشیه شهرها که سبب تحمیل هزینه های مادی و معنوی بسیار به جامعه می شود، وارد عمل شوند، شاهد رونق کسب و کار در منطقه و حتی بازگشت جوانان روستایی از شهرها به خانه خود خواهیم بود.
غلامرضا نیک ملکی افزود: با توجه به اینکه بیشتر جوانان روستاها به دلیل نبود امکانات و دوری از شهر، نتوانسته اند تحصیلات خود را ادامه دهند و در مقاطع پایین از ادامه تحصیل باز مانده اند، امکان اشتغال به شغل هایی که نیاز به دانش روز و آموزش های مختلف دارند را پیدا نمی کنند و مجبورند در روستاها بمانند و در کنار والدین خود به فعالیت بپردازند، که با توجه به محدودیت زمین و سرمایه و جمعیت بالای خانواده ها، امکان کسب درآمد پایدار را پیدا نمی کنند و با همان دانش کم به سمت شهرها می روند که آنجا هم باید کارهای یدی و سخت را برای گذران زندگی انتخاب کنند.
وی با بیان اینکه در مواقعی جوانان دل به کار نمی دهند و نیاز است در این زمینه هم آموزش ببینند، افزود: کار کردن جزو خصلت های جوانان روستا است و متاسفانه این روزها این ویژگی به خاطر تفاوت در سطح زندگی و باورهای جوانان در حال کمرنگ شدن است.
وی تاکید کرد: ایجاد زمینه های اشتغال و کسب درآمدهای اندک در روستاها ، سبب ماندگاری جوانان و زندگی عزت مند آنان در کنار خانواده هایشان می شود و اگر کار و امکانات خوب باشد، جوانان منطقه زندگی در روستا در کنار خانواده را با تمام ظواهر شهرنشینی عوض نمی کنند.
یکی از جوانان روستای ایبک آباد که در دولت های پیشین از تسهیلات دامداری صنعتی استفاده کرده نیز گفت: در سال 1387بالغ بر 400 میلیون ریال تسهیلات دریافت کردم که هم اکنون با گذشت هفت سال از آن تاریخ همچنان به دولت مقروض بوده و توانایی بازپرداخت تسهیلات را ندارم.
محمود ایبک آبادی عنوان کرد: فعالیت در حوزه دامداری نیازمند ثبات در چرخه حمایتی و نیازهای این بخش است که در سال های گذشته به دلیل رکود تورمی و نوسان در قیمت ارز دستخوش چالش بوده است.
وی بیان کرد: تسهیلات خوداشتغالی در صورتی برای متقاضیان نوپای اشتغال پاسخگو است که ثبات در بازار خرید علوفه و خدماتی جانبی وجود داشته باشد.
رسیدگی به امور جوانان به خصوص ایجاد اشتغال برای این قشر از جامعه نیازمند برنامه ریزی های کاربردی و نگاه فرابخشی است و این مهم باید بر مبنای ظرفیت های منطقه ای و همچنین برنامه های هدفمند در توانمندسازی جامعه روستایی عملی شود.
حدود ۳۲ درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند و توجه به آنان و رفع مشکلات معیشتی و اجتماعی آنها یک وظیفه اصلی و حیاتی است.
با توجه به اینکه یکی از ابعاد مهم توسعه، بعد انسانی آن است، بنابراین به لحاظ انسانی، لازم است جامعه روستایی متناسب با جامعه شهری از فرصت ها بویژه فرصت اشتغال مناسب برخوردار شود.
752 روستا از یک هزار و 210 روستای دارای سکنه در استان مرکزی، دهیاری دارند. ک/4
3017/6012/ 1650
06/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
اشتغال؛ پیش درآمد توسعه روستایی
اشتغال پیش درآمد توسعه روستایی اراک- ایرنا- دست اندرکاران امور اجتماعی و اقتصادی استان مرکزی معتقدند که اشتغال پیش درآمد توسعه روستایی محسوب شده و آبادانی روستاها نیز نقش موثری در توسعه متوازن و همه جانبه کشور دارد به اعتقاد آنان ایجاد شغل متناسب برای جوانان روستایی علاوه بر۱۷ پیشنهاد صندوقهای حمایتی و توسعهای |اخبار ایران و جهان
۱۷ پیشنهاد صندوقهای حمایتی و توسعهای ۲۱ صندوق حمایتی و توسعهای پیشنهاد خود را برای درج در برنامه ششم ارائه کردند که معافیت از پرداخت سود سهام دولت اختصاص بخشی از درآمد یارانهها و تخصیص بخشی از عوارض گمرکی کالاهای وارداتی به این صندوقها از جمله این پیشنهادها است کد خبر ۵۱۸دبیر کل کانون کارگزاران بورس در گفتوگو با فارس عنوان کرد راهکار افزاش سهم بازار سرمایه در تامین مالی کشور/صند
دبیر کل کانون کارگزاران بورس در گفتوگو با فارس عنوان کردراهکار افزاش سهم بازار سرمایه در تامین مالی کشور صندوق توسعه بازار از بورس جدا شد صنعت کارگزاری در آستانه بحران درآمد زایییک مقام مسئول گفت برای افزایش سهم بازار سرمایه در نظام تامین مالی کشور باید قبل از هر اقدامی مطالباتپیشرفت توسعه لایه نفتی پارس جنوبی به ٩٨ درصد رسید
با هدف تولید روزانه ٣٥ هزار بشکه نفت پیشرفت توسعه لایه نفتی پارس جنوبی به ٩٨ درصد رسید میزان پیشرفت طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی با هدف برداشت روزانه ٣٥ هزار بشکه نفت تا انتهای اردیبهشت ماه ٩٤ به ٩٨ ٨ درصد رسید به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با توجه به پیشرفت ٩٨فارس گزارش می دهد گاز ایران تا شهریور ماه به عراق میرسد/ پیشبینی درآمد ۴میلیارد دلاری
فارس گزارش می دهدگاز ایران تا شهریور ماه به عراق میرسد پیشبینی درآمد ۴میلیارد دلاریبه گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز تا شهریورماه سال جاری مرحله آزمایش خط لوله صادرات گاز ایران به عراق به پایان میرسد بنابراین اگر شرایط امنیتی در عراق محیا باشد ایران گاز خود را شهریوررئیس سازمان توسعه معادن در پاسخ به فارس خبر داد جبران کاهش درآمد سنگ آهنیها در دستور کار وزیر صنعت
رئیس سازمان توسعه معادن در پاسخ به فارس خبر دادجبران کاهش درآمد سنگ آهنیها در دستور کار وزیر صنعترئیس سازمان توسعه و نوسازی معاون و صنایع معدن ایران گفت جبران کاهش درآمد شرکتهای سنگ آهن به دلیل تخفیف در فروش گندله در دستور کار وزیر صنعت قرار دارد تا از محل تعدیل قیمت کنسانترهفرماندار: توسعه شهرک صنعتی پیشوا به رفع بیکاری دراستان تهران کمک می کند
فرماندار توسعه شهرک صنعتی پیشوا به رفع بیکاری دراستان تهران کمک می کند تهران – ایرنا – فرماندار پیشوا گفت شهرک صنعتی پیشوا از قابلیت های ویژه ای برخوردار است که در صورت توسعه فعالیت می تواند به رفع بیکاری در استان تهران کمک شایانی کند عباس ملکوتی خواه روز دوشنبه در نشست هماهنگفارس گزارش میدهد جزئیات ۱۷ پیشنهاد صندوقهای حمایتی، توسعهای و سرمایهگذاری به برنامه ششم
فارس گزارش میدهدجزئیات ۱۷ پیشنهاد صندوقهای حمایتی توسعهای و سرمایهگذاری به برنامه ششم۲۱ صندوق حمایتی و توسعهای پیشنهاد خود را برای درج در برنامه ششم ارائه کردند که معافیت از پرداخت سود سهام دولت اختصاص بخشی از درآمد یارانهها و تخصیص بخشی از عوارض گمرکی کالاهای وارداتی بهدبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتوگو با فارس خبر داد سیل پیشنهادات کمپانیهای هواپیماسازی به ایرلاینها در
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتوگو با فارس خبر دادسیل پیشنهادات کمپانیهای هواپیماسازی به ایرلاینها در ساعات اولیه توافق صندوق توسعه ملی کمک کنددبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی از سیل پیشنهادات کمپانیهای سازنده هواپیما به ایران از اولین ساعات توافق خبر داد و ضمن تأکید بر پدرآمد دولت برای توسعه زیرساختها کافی نیست
آخوندی عنوان کرد درآمد دولت برای توسعه زیرساختها کافی نیست شناسهٔ خبر 2864336 - پنجشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۱ اقتصاد > راه و مسکن وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دولت تا ۱۰ سال آینده هم نمیتواند در زیرساختهای حملونقل سرمایهگذاری کند گفت ایده تجاری شدن حمل و نقل هیچگاپیشنهاد ۸ میلیارد دلاری ایران به هند /توسعه بندر چابهار کلید می خورد؟
پیشنهاد ۸ میلیارد دلاری ایران به هند توسعه بندر چابهار کلید می خورد اقتصاد > کشاورزی - تسنیم نوشت سفیر ایران در دهلینو گفت رئیس جمهوری ایران از هند خواسته است تا ۸ میلیارد دلار در پروژه های زیرساختی ایران سرمایه گذاری کند که توسعه بندر استراتژیک چابهار از آفرمانده جدید سپاه سلمان مطرح کرد اتحاد؛ رمز توسعه و پیشرفت سیستان و بلوچستان است
فرمانده جدید سپاه سلمان مطرح کرداتحاد رمز توسعه و پیشرفت سیستان و بلوچستان استفرمانده جدید سپاه سلمان سیستان و بلوچستان رمز توسعه و پیشرفت سیستان و بلوچستان را وحدت و اتحاد مردم قبایل و مسئولان با یکدیگر دانست به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان سردار حسین معروفی پیش از ظهر امر570 میلیارد تومان درآمد پیش بینی شده امسال استان زنجان
570 میلیارد تومان درآمد پیش بینی شده امسال استان زنجان استانها > زنجان - درآمد پیش بینی شده برای استان زنجان در سال جاری 570 میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته 40 درصد افزایش یافته است به گزارش خبرآنلاین استاندار زنجان در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان بپیشنهاد کمیسیون ویژه تولید برای سرمایه گذاری سازمانهای توسعهای در مناطق محروم
دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۷ سخنگوی کمیسیون ویژه تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی از پیشنهاد این کمیسیون برای سرمایه گذاری سازمانهای توسعهای در مناطق کمتر برخوردار خبر داد اسماعیل جلیلی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهارتهران طوفانی شد/ پیش بینی سازمان هواشناسی درست از آب درآمد
تهران طوفانی شد پیش بینی سازمان هواشناسی درست از آب درآمد جامعه > محیط زیست - تهران دقایقی پیش 19 15 طوفانی شد پیش از این یک کارشناس هواشناسی از وزش باد شدید در تهران بعدازظهر امروز خبر داد و گفت سرعت وزش باد نسبت به روز گذشته پنج متر بر ثانیه افزایش خواهد داشتروستاهای یزد در چند قدمی نابودی/ بلوارکشی توسعه روستایی نیست
گزارش خبری مهر روستاهای یزد در چند قدمی نابودی بلوارکشی توسعه روستایی نیست شناسهٔ خبر 2858459 - سهشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۷ استانها > یزد یزدـ بیش از ۳۴۰ دهیار استان یزد در استانداری یزد گردهم آمدند تا مشکلات نیازها و کمبودهای روستاهای استان را مورد بررسی قرار دهند روستاهاستاندار زنجان اعلام کرد: 5 هزار میلیارد ریال درآمد پیش بینی شده استان
استاندار زنجان اعلام کرد 5 هزار میلیارد ریال درآمد پیش بینی شده استان استانها > زنجان - استاندار زنجان با اشاره به ابلاغ بودجه استان اعلام کرد مجموع درآمدهای پیش بینی شده استان در سال جاری 5 هزار و 693 میلیارد ریال است به گزارش خبرآنلاین جمشید انصاری در این رابط-
اقتصادی
پربازدیدترینها