واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
سینمای «هنر و تجربه» چیست؟
نزدیک به 9 ماه است که گروه سینمای «هنر و تجربه» آغاز به کار کرده است. این گروه با هدف حمایت از آثار سینمایی کوتاه، بلند و مستند فیلمسازان ایرانی به ویژه فیلمسازان جوان که از معیارهای هنری و فرهنگی نیز برخوردار هستند تشکیل شد.
هفته نامه طلوع صبح - باران بن یاسین: نزدیک به 9 ماه است که گروه سینمای «هنر و تجربه» آغاز به کار کرده است. این گروه با هدف حمایت از آثار سینمایی کوتاه، بلند و مستند فیلمسازان ایرانی به ویژه فیلمسازان جوان که از معیارهای هنری و فرهنگی نیز برخوردار هستند تشکیل شد؛ فیلم هایی که به هر دلیل امکان رسیدن به اکران تجاری برای آنها فراهم نشده بود.
با آغاز کار این گروه و نمایش فیلم هایش در پردیس هایی همچون آزادی و کوروش، به مرور زمزمه های مخالفان هم آغاز شد. به عقیده منتقدان این گروه از جریان حاشیه با اشغال سینماهای مرکزی برای فیلم اولی ها یا فیلم هایی که با «مخاطبان خاص»، فرصت فروش و رشد دیگر فیلم های جریان اصلی را گرفته و به بدنه سینما آسیب وارد خواهند کرد.
در حالی که سینمای «هنر و تجربه» فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرده است، برخی نقدها در خصوص ساز و کار این گروه سینمایی وجود دارد. برخی منتقدان بر این باورند که سینمای «هنر و تجربه» برخلاف آنچه دست اندرکاران آن می گویند، می تواند بر سطح کیفی آثار سینمایی اثر نامطلوبی بگذارد.
بر اساس متن فراخوان گروه سینمایی هنر و تجربه منتشر شده در سایت این گروه هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند فیلم خود را متقاضی نمایش در اکران گروه سینماهای هنر و تجربه کند.
همچنین دریافت پروانه نمایش فیلم از سازمان سینمایی کشور از ضرورت های نمایش فیلم در این گروه سینمایی است و موافقت با نمایش فیلم ها در این طرح بر اساس نظر اعضای شورای سیاستگذاری طرح امکانپذیر است.
آن گونه که دست اندرکاران گروه سینمایی هنر و تجربه می گویند، این گروه سینمایی با هدف تقویت سطح کیفی سینما و ایجاد انگیزه برای فیلمسازان جوان، برای خلق آثار سینمایی ارزشمند فعالیت خود را آغاز کرده و همانطور که از نام آن برمی آید آثاری را به نمایش خواهد گذاشت که از معیارهای هنری لازم برخوردار باشند.
آرزوی حجت الله ایوبی به عنوان رییس سازمان سینمایی این بود که گروهی برای فیلم های سینمای هنر و تجربه را راه اندازی کند. او در نشست هم اندیشی چنین گفته بود: «هر چقدر جلوتر رفتیم احساس کردم زمینه کار فراهم تر است و افرادی که نام شان در گروه شورای سیاستگذاری این طرح اعلام شد، نقش تعیین کننده ای در سرنوشت این طرح خواهند داشت و مطمئن شدم که این طرح در ایران قابل اجرا است. از همان آغاز می خواستیم کار را به گونه ای طراحی کنیم که استمرار داشته باشد. من به این تجربه بسیار دلبستگی و امید دارم. افرادی که باانگیزه و پشتکار هستند و جوانانی که به آن دل بسته اند، سرمایه های این کار هستند.»
حجت الله ایوبی
رییس سازمان سینمایی ادامه داد: »امیدی که به گروه هنر و تجربه دارم این است که علاوه بر اکران های خوب، یک گروه آوانگارد در عرصه مدیریت سینما و تجربه های جدید از مدیریت سالن ها، تبلیغات و گفتگوها و جلسات فیلم باشد. امیدوارم این گروه تجربه های جدیدی را آغاز کند. امیدوارم این گروه برای کارآمدی کل سینما باشد و خیلی از تجربه هایی که دوست دارم در کل سینما اتفاق بیفتد اول در اینجا و در هنر و تجربه موفق شوند و بعد در کل سینما گسترش یابد و انرژی مثبت را به کل سینما هدیه کند.
مسئولان ابراز امیدواری کردند که چند سال دیگر یک مکان دیگر با چند سالن نمایش فیلم برای گروه هنر و تجربه تاسیس شود. می توان امیدوار بود که 10 سال دیگر این گروه جایی به عنوان پاتوق و سالن فراهم شود و این گروه بتواند در ساخت و نظارت فیلم هایی از این دست نیز حضور و فعالیت داشته باشد و پناهی برای علاقمندان این سینما به وجود بیاید.»
حجت الله ایوبی که در روزهای دفاع مقدس در جمع سینماگران این گروه شرکت داشت، پیشنهاد داد: «به نظرم سینمایی که می تواند جنگ را روایت کند همین سینمای هنر و تجربه است که قادر است روابط مهمی که در دفاع مقدس وجود داشت روایت کند. دلم می خواهد که هنر و تجربه یکی از مفاهیم اصلی اش را روی این بخش بگذارد و به حوزه اندیشه ای و روابط انسان بهشتی دفاع مقدس به عنوان یکی از موضوعات اساسی توجه کند که مطمئنا باعث می شود این نوع سینما ماندگار شود.
به تمام آنهایی که نگرانند و کل حضور ایران در جشنواره ها را زیر سوال می برند اطمینان می دهم که اگر فیلم های تجربه گرا و هنری در زمینه مفاهیم دفاع مقدس ساخته شود، همه جشنواره ها طالبش خواهند شد. به عنوان مثال معتقدم اگر کسی مانند آقای شهرام مکری با نگاه خودشان فیلم دفاع مقدسی بسازند، قطعا تمام جشنواره ها طالب آن خواهند شد.»
حال پای صحبت های کارگردانان جوانی می نشینیم که اولین تجربه کارگردانی شان را گروه سینمایی هنر و تجربه اکران کرد.
فائزه عزیزخانی: گروه «هنر و تجربه» همه سینماگران را امیدوار کرد
فائزه عزیزخانی که با فیلم سینمایی «روز مبادا» به گروه آمده بود، درباره این بخش گفت: «واقعیت این است که به شدت خوشحال هستم که توانستیم بعد از مدت ها چنین اتفاق خوبی را در سینما رقم بزنیم. تمام تلاشم را برای حفظ این گروه خواهم کرد تا بتوانیم «هنر و تجربه» را تا آنجا که در توان دارم با همراهی هنرمندان دیگر سرپا نگه داریم.»
وی با اشاره به اینکه توانایی هایمان کم است و در این بخش نیاز به حمایت داریم، گفت: «ما توانایی کمتری داریم. باید از این بخش حمایت های بیشتری صورت بگیرد.»
او همچنین در ارتباط با اینکه برخی همچین گروهی را برای سینما مضر می دانند گفت: «متاسفم، نمی دانم باید با این خصومت های عجیب و غریب چه کار باید کرد. واقعا نمی دانم چرا با یک تلخی خاصی با این روزگار در حال گذر برخورد می کنیم. گروه «هنر و تجربه» با چند سالن محدود و بسیار اندک و همچنین در تعداد معدودی از شهرستان ها برای چه افرادی خطر ایجاد کرده که با آن برخوردهایی از این دست می کنند؟»
عزیزخانی همچنین در ادامه گفت: «ما در این بخش مجموعا چهار سالن در اختیار داریم. واقعا این چهار سالن دردی از کسی دوا می کند؟! اگر این سالن ها گرفته شود چه استفاده بهتری از آنها صورت می گیرد؟! ما با کمترین امکانات در این بخش خوشحالیم. هنر و تجربه در زمان اکران به صاحبان آثار صرفا خوشحالی را منتقل نمی کند بلکه آنها را وارد شرایط جدیدی از تجربه کردن در سینما می کند که ما نیازمند آن هستیم. بنده تنها از دیده شدن فیلمم خوشحال نمی شوم بلکه حمایت از آن توسط ارگان های مربوطه برای دیده شدن بهتر فیلمم است که برایم خوشحال کننده خواهد بود. هنر و تجربه در بخش کوچکی برای عده ای این کار را انجام می دهد.»
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]