تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804848145




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه مناسبتی به توسعه آیین های نمایشی کمک نمی کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پرده خوان پیشکسوت: نگاه مناسبتی به توسعه آیین های نمایشی کمک نمی کند تهران - ایرنا - نقال و پرده خوان پیشکسوت با تاکید بر لزوم حفظ، احیا و توسعه آیین های نمایشی به عنوان بخشی عظیم از میراث معنوی ایران، گفت: نگاه مناسبتی به توسعه آیین های نمایشی کمک نمی کند و برای تحقق این مهم باید از این رفتارها و اقدامات دست کشید.


محمد احدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار تئاتر ایرنا، با بیان این مساله که سابقه اجرای سنن و آیین های نمایشی با رویکرد مبانی مذهبی آنچنان به زمان های دور بازنمی گردد که امروزه شاهد فراموشی و از بین رفتن آنها باشیم افزود: احیای این آیین ها در نخستین گام نیازمند عزمی ملی میان جامعه هنرمندان، مسوولان و سازمان های فرهنگی و هنری است.
وی ادامه داد: سهم هنرمندان و متولیان امر در حفظ آیین ها و سنن نمایشی با یکدیگر برابر است و باید گفت که نگاه مناسبتی و محدود به ایام خاص سال چون ماه های رمضان، محرم و صفر، برای تولید و اجرای آیین های نمایشی مذهبی بزرگترین آسیب در مهجور ماندن و رو به فراموشی رفتن این میراث گرانقدر فرهنگ و هنر ایرانی است.
این پرده خوان و نقال پیشکسوت، آیین های نمایشی را بخشی از هویت ملی و فرهنگی ایرانیان دانست و اظهار کرد: فرهنگ و هنر همواره مهر اصلی شناسنامه تمدن ایرانی در جهان بوده است و در این میان باید با دقت، برنامه ریزی و احساس مسئولیت بیشتری برای احیای مجدد سنن و آیین ها فراموش شده و در شرف سپرده شدن به تاریخ تلاش کرد.
وی ادامه داد: اگر امروز شاهد هستیم که نیروهای جوان و تازه نفس کمتر به آیین ها و سنن نمایشی کهن ایرانی گرایش دارند باید اصل این موضوع را در بی توجهی به این هنر از سوی فعالان این عرصه و برنامه ریزان امور فرهنگی دانست و امیدوار بود با موج جدید به وجود آمده در بین مسئولان فرهنگی کشور برای احیای هنرهای آیینی و سنتی بتوانیم شاهد حرکت مستمر در اجرا و تولید این دست از نمایش ها در سراسر کشور باشیم.
کارگردان تعزیه های متعددی چون بازار شام، شهادت حضرت علی (ع) و شهادت حضرت علی اکبر (ع)، با اشاره به اقبال و توجه عموم مردم به اجراهای نمایش سنتی و آیینی گفت: هر بار که برای اجرایی از نمایش های آیینی به صحنه می روم شاهد استقبال گسترده مردم از ریشه های فرهنگی و هنری هستم و امیدوارم مسئولان فرهنگی با جدیت بیشتر در استمرار توسعه و اشاعه نمایش های آمیخته با تار و پود زندگی مردم ایران تلاش کنند.
استاد احدی، یکی دیگر از آسیب های موجود در مسیر توسعه نمایش های آیینی و سنتی کشور را کمبود سالن های تخصصی در این حوزه دانست و یادآور شد: تعداد سالن های اجرای تئاتر به شیوه غربی با نمایش های ایرانی به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و اگر سالن سنگلج را تنها سالن حرفه ای در زمینه آیین های نمایشی و تئاترهای سنتی در کشور بدانیم، مساله کمبود سالن های تخصصی را به خوبی درک کنیم.
وی تاکید کرد: توجه بر اجرای آیین های نمایشی تنها در بازه زمانی 30 روزه ماه مبارک رمضان به مثابه قرص مسکنی برای فراموشی آسیب های موجود در مسیر توسعه هنرهای ایرانی است؛ اما باید به تلاش مسئولان وقت فرهنگی و جدیت آنها در استمرار این دست از نمایش ها برای آینده امیدوار بود.
فراهنگ**9266**1027



20/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن