تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833095738




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بورس عربستان، موش آزمایشگاهی ایران می شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بورس عربستان بورس عربستان، موش آزمایشگاهی ایران می شود؟

بازارسرمایه ایران وراهکارهای استقبال ازسرمایه گذاران خارجی؛
بورس عربستان، موش آزمایشگاهی ایران می شود؟
همزمانی تقریبی مذاکرات هسته ای ایران و گشایش بورس عربستان بر روی سرمایه گذاران خارجی، فرصت مغتنمی را برای سنجش آثار حضور خارجی ها بر بازار سرمایه و راهبرد مناسب ایران در استقبال از این سرمایه ها فراهم آورده است.



به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، درست از همان لحظه ای که حدود 4 ماه قبل خبر توافق هسته ای در لوزان منتشر شد و وزیر امور خارجه کشورمان به مهم ترین توافقات انجام شده بر سر لغو تحریم ها اشاره کرد، سیل گمانه زنی ها در مورد شرایط اقتصاد ایران پس از لغو تحریم ها براه افتاد. طی این مدت نیز مطالب و مباحث گوناگونی تحت عنوان کلی « اقتصاد ایران در دوره پساتحریم» مطرح شده است.

با این وجود اما به نظر می رسد، عربستان سعودی به عنوان یکی از بزرگترین رقبای جمهوری اسلامی ایران که در سال های اخیر رقابتش رنگ خصومت نیز گرفته، درهمین بازه زمانی به دنببال حداکثر استفاده از فرصت باقی مانده تا بازگشت ایران به بازرهای جهانی است و در یک اقدام تاریخی بالاخره  درهای بورس خود را به روی سهامداران خارجی باز کرد.

تحلیلگران علل مختلفی را برای این اقدام عربستان آن هم در برهه زمانی مطرح می کنند.

بورس عربستان دست به تحولی بزرگ زد و از امروز امکان حضور مستقیم سرمایه گذاران خارجی برای خرید حداکثر ۴۹ درصد سهام شرکت ها را فراهم کرد.

به این ترتیب سرمایه گذاران کشورهای دیگر می توانند با رعایت محدودیت هایی چون تزریق 5 میلیون دلار و دارا بودن حداقل 5 سال سابقه مدیریت دارایی در بورس عربستان فعالیت کنند.

این درحالی است که محدودیت های تعیین شده برای 5 شرکت (از جمله 4 شرکت فعال در بخش املاک و مستغلات و یک شرکت کشتیرانی) اعمال نمی شود و سرمایه گذاری در آنها آزاد است.

بازار 500 میلیارد دلاری‌ سهام این کشور به روی سرمایه‌‌گذاران جهانی باز شد. هرچند هنوز برای افراد عادی خریداری سهام این بازارها دشوار خواهد بود.

یکی از این تحلیل ها، اقدام اخیر عربستان را از جمله برنامه‌های اصلاحاتی می داند که مدتی در دست بررسی بوده؛ اما پاسخ این پرسش که چرا این برنامه اصلاحی اکنون اجرا شده است، نمی تواند بی ارتباط با کاهش قیمت نفت باشد.

ظاهرا مسئولان سعودی در پی برخی پیش‌بینی ها که رشد اقتصادی این کشور را در سال 2016 میلادی 2.7 درصد کمتر و کسری تولید ناخالص داخلی را در سال جاری به 20 درصد برآورد کرده اند، به دنبال راه های جایگزین برای تأمین منابع مالی افتاده اند.

شباهت بازار سرمایه عربستان و ایران

فارغ از اینکه عربستان با چه هدفی دست به این کار زده است، شباهت های جالبی میان شرایط این کشور با ایران وجود دارد که توجه به آن ها می تواند هزینه های تصمیمات و رفتارهای اشتباهات را در روزهای پیش رو به حداقل برساند؛ شباهت نخست در این است که عربستان در مقیاس خود با کاهش درآمدهای نفتی و به تبع آن کمبود منابع مواجه شده و از همین رو به سمت روش های دیگر تأمین منابع مالی رفته است. این شرایط بسیار شبیه وضعیت ایران و کمبود منابع مالی در اثر کاهش درآمدهای نفتی است.

تجربه عربستان حال می تواند نمونه خوبی برای مدیران اقتصادی ایران باشد تا ببینند، گشایش بازارهای سرمایه تا چه حد جایگزین مناسبی برای درآمدهای نفتی باشد. تردیدی نیست که شرکت‌ها برای توسعه به بازار سهام می‌‌آیند یعنی برای افزایش سرمایه به جای رفتن به بانک می‌توانند به بازار سرمایه مراجعه کنند. این مساله همچنین برای مردم که در بازار سهام سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اهمیت دارد چرا که با گذر زمان بازاری شفاف‌تر خواهند داشت و نظارت بر آن بیشتر خواهد شد.

نکته مهم دیگری که از تجربه عربستان می توان آموخت، نوع استقبال از سرمایه های خارجی است؛ در صورت دستیابی به توافق هسته ای طرف روزهای آینده، بازارسرمایه ایران نیز در آینده نزدیک با اقبال سرمایه گذاران خارجی مواجه  خواهد شد بنابراین راهبرد استقبال از این سرمایه ها و تدوین برنامه ای که در عین استفاده از این منابع، بورس کشور دستخوش تلاطم های بعدی نشود، از جمله مسائلی است که باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.

در این مسیر رفتار مدیران بازار سرمایه عربستان در اعمال روش های سختگیرانه می تواند محل تأمل باشد. پس از گذشت یک هفته از تصمیم عربستان مبنی بر آغاز سرمایه گذاری خارجی در بورس اصلی این کشور، تداول، شاخص ها بدون رشد و سقوط چشم گیری هفته کاری را به پایان رساندند.

مدیر یکی از شرکت های سرمایه گذاری خاورمیانه و آفریقای در این خصوص می گوید:«سرمایه گذاران خارجی هنوز در مرحله آموزش و یادگیری هستند و هنوز به مرحله سرمایه گذاری وارد نشده اند و به نظر می رسد تلاش عربستان برای ورود سرمایه گذاران خارجی بیشتر شبیه به یک مرحله تکاملی است تا یک انقلاب اقتصادی».

شرکت های خارجی برای خرید سهام باید گواهی نامه ای از نهاد ناظر عربستان  داشته باشند و تنها شرکت هایی که سرمایه ای بالاتر از 5 میلیارد دلار و سابقه 5 ساله در سرمایه گذاری در کشورهای خارجی را داشته باشند امکان دریافت این گواهی نامه را دارند.

هیچ سرمایه گذار خارجی به تنهایی نمی تواند بیش از 5 درصد از سهام یک کشور را داشته باشد و کل سرمایه گذاری یک شرکت خارجی در یک شرکت عربی بیش از 49 درصد نخواهد بود.

بر این اساس، سقف سرمایه گذاری شرکت های سرمایه گذاری خارجی در هر سهامی 20 درصد بیشتر نخواهد بود و این شرکت ها نمی توانند بیش از 10 درصد از سهام کل شرکت های پذیرفته شده در بورس عربستان را دارا باشند.

تا به حال که هیج کدام از سرمایه گذاران خارجی به طور غیر مستقیم از طریق سوآپ و صندوق های سرمایه گذاری از بورس عربستان، سهام خریداری نکرده اند.

مدیر عامل بورس عربستان، عادل القمدی در پاسخ به رویترز در این خصوص گفته بود که در حال حاضر نهاد ناظر بازار عربستان مشغول رسیدگی به درخواست های 6 شرکت خارجی برای حضور در بورس این کشور است در حالی که تنها دو شرکت موفق به اخذ مجوز شده اند.

بنا بر این به نظر می رسد عربستان در کنار جذب سرمایه های خارجی به دنبال کیفیت این سرمایه ها نیز هست و حاضر نیست هر سرمایه ای را به بازار خود راه دهند. آیا چنین وسواس هایی برای بازار سرمایه ایران در صورت لغو تحریم ها، مناسب است یا نه؟

مسئولان بازار سرمایه ایران چه راهبردی برای جذب سرمایه های با کیفیت دارند؟ بازار هیجانی و کم عمق ایران تا چه می تواند محل جذابی برای حضور ادامه دار سرمایه  گذاران خارجی باشد؟ این ها و ده ها پرسش دیگر از جمله مسائلی است که انتظار می رود از سوی مدیران اقتصادی پاسخ هایی برای آن ها یافت شده باشد./خبرآنلاین/110



۱۶/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۵:۲۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن