تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بر خداوند است كه هيچ گرفتارى به زيارت من نيايد مگر آن كه او را شادمان بازگردانم و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833130891




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صنعت پتروشیمی در پیچ‌ و خم تزریق نقدینگی / کسب جایگاه نخست خاورمیانه در انتظار پتروشیمی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران بررسی کرد؛
صنعت پتروشیمی در پیچ‌ و خم تزریق نقدینگی / کسب جایگاه نخست خاورمیانه در انتظار پتروشیمی
براساس پیش‌بینی‌های انجام شده ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در صورت تامین منابع مالی تا ١٠ سال آینده به سالانه ١٨٠ میلیون تن خواهد رسید اما هم‌اکنون این صنعت در پیچ‌ و‌ خم تامین فاینانس برای توسعه طرح‌های کلیدی دست و پا می‌زند.


به گزارش خبرنگار حوزه نفت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، صنایع پتروشیمی ، بخشی از صنایع شیمیایی است که فراورده‌های شیمیایی را از مواد خام حاصل از نفت یا گاز طبیعی تولید می‌کند. امروزه فرآورده‌های نفتی علاوه بر مصرف در زمینه سوخت وسایل نقلیه، روغن موتور و غیره، در تهیه بسیاری از قطعات مورد نیاز ساخت وسایط نقلیه، نقش ارزنده‌ای دارد. فراورده‌های نفتی در تهیه سوخت موشک‌های هدایت کننده، سفینه‌های فضایی و ماهواره‌ها و حتی در ساخت بسیاری از قطعات داخلی آنها کاربرد اساسی دارد.  


در دید کلی می‌توان گفت که صنایع پتروشیمی بخشی از صنایع شیمیایی است که فراورده‌های شیمیایی را از مواد خام حاصل از نفت یا گاز طبیعی تولید می‌کند. تا پیش از وارد شدن نفت به مفهوم امروزی در زندگی انسان، مواد شیمیایی مورد نیاز، بر اثر تغییر و تبدیل صنایع گیاهی و حیوانی به‌دست می‌آمد. اما در اوایل قرن بیستم نفت خام و گاز طبیعی به عنوان ماده اولیه برای تهیه بسیاری از ترکیبات مورد نیاز انسان، اهمیت حیاتی و روز افزونی پیدا کرده‌است. 


  پتروشیمی صنعتی است که از طرفی، دامنه کاربرد محصولات آن بسیار گسترده است و سهم بالایی از تجارت جهانی را به خود اختصاص می‌دهد و از طرف دیگر، سرمایه گذاری در این صنعت مستلزم رعایت نکاتی است که بدون آنها نمی‌توان به ثمربخش بودن سرمایه گذاری انجام شده امیدوار بود. 


امروزه نقش کلیدی صنعت پتروشیمی در توسعه اقتصادی کشورهای مختلف جهان بر کسی پوشیده نیست و نیاز روز افزون جوامع بشری به محصولات تولیدی آن، توجه کشورها را به ایجادکارخانه های تولیدی و جلب سرمایه به سمت پتروشیمی معطوف داشته است. 


رویکرد کشورهای مختلف به این صنعت با هم متفاوت است. بیشتر کشورهای پیشرفته، برنامه های راهبردی بلندمدتی برای تسلط بر بازار محصولات پتروشیمی دارند. این کشورها حتی برای فروش مجوز تولید نیز برنامه های ویژه ای دارند و هر ساله فهرستی از فن آوری های قابل فروش را انتشار می‌دهد. 


پتروشیمی به‌عنوان صنعت مهم و مادر کشور یکی از بخشهای اصلی صنعت نفت است. 


پتروشیمی در ایران از قدمتی بیش از 50 سال برخوردار است. این صنعت در زمره یکی از مهم‌ترین گزینه های صادرات غیرنفتی کشوراست که باعث طولانی‌تر شدن زنجیره و حلقه های ارزش افزوده از مواد اولیه و منابع کم نظیر هیدروکربور های نفتی و گازی تا محصول نهایی در کشور می‌گردد. 
 
براساس پیش بینی های انجام شده ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در صورت تأمین منابع مالی تا ١٠ سال آینده به سالانه ١٨٠ میلیون تن می‌رسد و جایگاه نخست منطقه خاورمیانه در صنعت پتروشیمی به ایران اختصاص می‌یابد.  


عباس شعری‌مقدم مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه بیش از 60 طرح نیمه کاره در صنعت پتروشیمی وجود دارد، گفت: این پروژه‌ها که ٢٠ تا ٩٠ درصد پیشرفت دارند، بر اساس میزان پیشرفت اولویت بندی می‌شوند. 


شعری مقدم با اشاره به فاینانس 3.6 میلیارد یورویی چین برای طرح های پتروشیمی، اظهار داشت: ١٥ طرح پتروشیمی در سال جاری به بهره برداری خواهند رسید. 


احمد مهدوی دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی نیز با اعلام اینکه اکنون تولید پتروشیمی در کشور ۴۲ میلیون تن است، بیان کرد: این میزان ۷۰ درصد ظرفیت کشور است و اگر خوراک مجتمع‌ها کامل برسد می‌توانیم آن را به بیش از ۵۰ میلیون تن افزایش دهیم اگر ۷۰ میلیارد دلاری سرمایه‌ای که عرض کردم برای پروژه‌های در حال اجرا و برنامه‌ریزی‌شده تأمین شود، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به بیش از ۸۰ میلیون تن افزایش می‌یابد و این ارزآوری بسیار خوبی برای کشور دارد. 


در همین راستا مرضیه شاهدایی مدیر طرح های ملی صنایع پتروشیمی در خصوص آخرین وضعیت توسعه طرح های پتروشیمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: با توجه به تعداد بالای این طرح های توسعه ای و پیشرفت فیزیکی متفاوت این طرح‌ها را اولویت بندی کردیم و طرح های بین 60 تا 100 درصد را در اولویت اول قرار دادیم تا نظارت، همیاری و کمک به آنها پیش از بقیه طرح‌ها انجام شود. 
 
مدیر طرح های شرکت ملی پتروشیمی ادامه داد: طرح های با پیشرفت 20 تا 60 درصد در اولویت دوم و یک تا 20 درصد در اولویت سوم قرار گرفتند. 
 
وی ادامه داد: این 60 طرح مجموعاً 33.4 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و ظرفیت تولید صنایع پتروشیمی را دو برابر می‌کند چنانچه ظرفیت فعلی 60 میلیون تنی به 120 میلیون تن در سال افزایش می‌یابد و تا پایان 94 حدود 6 یا 7 طرح به ظرفیت 2.7 میلیون تن و در پایان سال 95 حدود 8 طرح دیگر به ظرفیت 5.8 میلیون تن راه اندازی خواهد شد. 


مدیر طرح های شرکت ملی پتروشیمی با بیان اینکه 6 طرح پتروشیمی در اولویت دوم و 39 طرح در اولویت سوم قرار دارند، گفت: طرح های اولویت دوم از سال 96 شروع به ورود به مدار می‌کنند و عمدتاً فاینانس آنها فعال شده و طرح های اولویت سوم با مشکلات اجرایی به خصوص فعال نشدن فاینانس و همین طور رفع تحریم‌ها مواجه هستند. 
 
شاهدایی اظهار داشت: بیشترین مشکل طرح های پتروشیمی در دست اجرا تأمین فاینانس است اما مشکلات دیگری از جمله آورده سرمایه گذاران، تأمین خوراک در بالادست، تأمین دانش فنی، تأمین تجهیزات و اقلام و گرفتن خدمات از شرکت های معتبر خارجی از جمله دیگر مشکلات این پروژه‌هاست که بخشی از آنها به شرایط تحریم باز می‌گردد و امید است با توجه به فضای جدید به وجودآمده بتوانیم جهش دوباره صنعت پتروشیمی ایران را رقم بزنیم. 


به گفته مقامات صنعت پتروشیمی، کشورهای زیادی تاکنون ابراز علاقه خود را برای حضور دوباره درصنعت پتروشیمی اعلام کرده‌اند و در صورتی که تحریم‌ها پایان یابد می‌توان از سرمایه گذاری و انتقال دانش فنی این کشورها در طرح های توسعه ای استفاده کرد. 


گزارش: حبیبه رحیمیان 
انتهای پیام/ 


اخبار مرتبط

تولید محصولات پتروشیمی در کشور افزایش یافت
بیش از 224 هزار تن انواع محصول نفتی و پتروشیمی معامله شد
سبقت ایران از رقبا / میدان نفتی که رکورددار تولید شد
تولید بیش از 340 هزار تن محصول در پتروشیمی اروند
تهیه آیین‌نامه رگولاتوری صنعت پتروشیمی
ردپای دلالان درقراردادهای نفتی / واردات کالای مشابه داخل در پالایشگاه‌‌های شازند و آبادان
اتصال خط لوله اتان تولیدی ٤ فاز پارس جنوبی به پتروشیمی‌ها
واگذاری یک میلیارد دلاری سهام پالایشگاه سیراف به مردم / سوختگیری بنزین سوپر بدون کارت




۰۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن