تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798556372




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترفند تامین‌ اجتماعی برای دریافت حق بیمه بیشتر!


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: هرچقدر در زمان تصویب حقق کارگری سال 94، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید داشت که «این افزایش حقوق بی سابقه است و جا دارد که آن را تبریک گفت»(!) حالا یکی دو ماه نگذشته معلوم می‌شود که چگونه دولت مردان از این افزایش حقوق برای خود سود بیشتر پدید آوردند!

به گزارش تراز ،در پایان دومین ماه از سال جاری و در حالی که هنور ارسال لیست بیمه های کارمندان و کارگران به روال نیافتاده، کارفرمایان با قانونی مواجه شده‌اند که در اوج رندی و زرنگی طراحی شده و سهم پرداختی ایشان را بدون آنکه سودی به جیب کارگران و کارمندان برسد، با افزایشی چشمگیر مواجه کرده است.

ماجرا از آنجا کشف شد که هنگام ارسال لیست های بیمه فروردین ماه امسال (که بر طبق روال در اردیبهشت ماه صورت می‌گیرد) کارفرمایان متوجه اجباری شدند که پیشتر وجود نداشت؛ اجباری که در قالب این پیام بر صفحه مانتیور خود را نشان می‌دهد:

"کارفرمای محترم، لازم است از فروردین 94 بصورت ماهانه نسبت به پرداخت حق بیمه مبلغ 1،100،000 ریال مزایای انگیزه ای (مازاد بر حداقل دستمزد) اقدام نمایید."

اما این مبلغ چیست و از چه زمان و بر اساس کدام مصوبه و قانون پرداختش اجباری شده؟ عواقب نپرداختنش چیست و مزایایی که از پرداختش به کارفرمایان و کارگران تعلق خواهد گرفت کدام است؟

همانگونه که عنوان «مزايای انگيزه‌ای مازاد بر حداقل دستمزد» سرگیجه‌آور و عجیب و غریب به نظر می‌رسد، ارائه تعریف ساده از این اصطلاح هم کار راحتی نیست اما همینقدر می‌توان درباره‌اش گفت که تامین اجتماعی ها در قالب این ردیف دریافتی جدید، حق بن و مسکن کارگری را هم مشمول دریافت حق بیمه دانسته‌اند و بر این اساس مبلغ ماهانه بیشتری از کارفرمایان برای بیمه کارمندان و کارگرانشان مطالبه می‌کنند.

به عبارت بهتر، بر اساس حداقل حقوق سال 94، حق بیمه هر فرد می‌بایست ماهانه عددی نزدیک به 220 هزار تومان شود حال آنکه اگر بن کارگری و دریافتی هایی از این دست را به حقوق حداقلی اضافه کنیم و سپس عدد حاصل آمده را (8461725 ریال) مبنای محاسبه حق بیمه قرار دهیم، عددی نزدیک به 260 تومان حاصل خواهد آمد؛ یعنی حدود چهل هزار تومان افزایش درآمد به ازای هر فرد در هر ماه برای تامین اجتماعی با میلیون ها نفر عضو!

ناگفته پیداست که با این دریافتی عجیب چه اندازه سهم درآمدهای تامین اجتماعی جهش خواهد یافت و به چه میزان کارفرمایان در سخت گیری نسبت به افراد تحت پوشش خود ترغیب خواهند شد و حتی ممکن است منجر به حذف برخی از لیست های بیمه شود چراکه تحمیل ناگهانی افزایش سالانه و این افزایش اجباری به کارفرمایان منصفانه به نظر نمی‌رسد.


البته ساده انگاری است که تصور کنیم وزارت کاری ها از این افزایش بی اطلاعند ولی باز از اینکه می‌بینم نسبت به این افزایشِ چراغ خاموش سکوت کرده‌اند، جای سوال دارد چراکه گزارش های متعددی از بی توجهی پیمانکاران به پرداخت اجباری بن کارگری دریافت می‌کنیم و حتی نمی‌دانیم که اگر قرار است بر این بن ها هم حق بیمه تعلق گیرد، چرا به یکباره آن را با حقوق مصوب سالانه جمع نمی‌زنند و به صورت جداگانه اعلامش می‌کنند؟

بدین ترتیب باید به کارفرمایان حق داد که از اعمال ناگهانی چنین تصمیمی آن هم به صورت اجباری شوک زده شوند چراکه می‌دانند اگر از پرداخت این مبلغ سرپیچی کنند از یکسو ممکن است در کوتاه مدت ارسال گزارش های ماهانه شان به صورت آنلاین غیر ممکن شده و وارد مجادله ای نفس گیر با مدیران شعبه تامین اجتماعی نزدیک به خود شوند و از سوی دیگر آگاهند که بلند مدت در حسابرسی‌های دوره‌ای تامین اجتماعی بابت تاخیرها با جریمه های سنگین مواجه خواهند شد!

جالب تر اینجاست که می‌بینیم نخستین بار سال گذشته بود که دریافت «مزايای انگيزه‌ای مازاد بر حداقل دستمزد» مطرح شد و هنوز سر و صدای اعتراض ها در این باره بالا نگرفته، مدیرعامل تامین اجتماعی در قالب منجی در میدان حضور یافت و با صدور دستوری اداری، پرداخت این مبلغ را الزامی ندانست ولی حالا چند ماه نگذشته هم مبلغ این مزایای انگیزه‌ای از هشتاد هزار تومان به 110 هزار تومان افزایش یافته و هم پرداختش الزامی شده تا به نظر برسد که دستور اداری صادر شده زمان دار بوده و سیاست "راه بنداز و جابنداز" هنوز کارآیی خود را از دست نداده است.

اکنون کافی است مشکلات دیگر بازار کسب و کار در کشور مانند رکود اقتصادی و افت شدید درآمدها و امثال آن را هم در ماجرا دخیل کنیم تا دریابیم که اقدام مدیران تامین اجتماعی به نوعی فشار مضاعف بر کارفرمایان و برخلاف سیاست های اقتصادی دولت است؛ بماند که مبنای منطقی هم ندارد و درباره قانونی بودن آن نیز شبهاتی قابل طرح است!


منبع: تابناک



زمانبندی انتشار: 4 تير 1394 - 09:40





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن