محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853069573
ادبیات درمانی؛ بنویس و بخوان تا حالت بهتر شود!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ادبیات درمانی؛ بنویس و بخوان تا حالت بهتر شود!
نمیدانم چه سری بود که وقتی فرجه امتحانات میرسید؛ دوز ادبیاتم میزد بالا و عطش سیریناپذیری برای خواندن شعر و رمان یا نوشتن خاطرات روزانه یا خلاصه کردن کتاب پیدا میکردم.
وب سایت 1 پزشک - سپیده کیانی: در زندگی بعضی از ما لحظاتی پیش آمده که احساس کرده باشیم به شدت به نوشتن نیازمندیم؛ نه از آن نوع نوشتنی که در کلاسهای انشا تجربه کردهایم یا مقالهنویسیهایی که در دورهی تحصیلات تکمیلی کابوس شبانهمان میشدند؛ بلکه نوشتنی آزاد و رها، بیقید و بندِ درستنویسی، واضحنویسی و تعهد وفادار ماندن به سوال طرح شده. از آن نوع نوشتههایی که در دفترهای خاطرات ثبت میشدند، در اعترافات عاشقانه یا نامههای تند و تیزی که خطاب به مادر یا پدر یا دوست صمیمیمان مینوشتیم و در آن بدون آنکه نگران منطقی بودن اعتراضمان باشیم یا به منصفانه بودن حکممان فکر کنیم، آنها را محاکمه میکردیم.
«نوشتن یک فرآیند تولید معنا از طریق سمبلها به قصد برقراری ارتباط است.»
چرا نوشتن میتواند جنبه درمانگری داشته باشد؟
در اواخر دهه هشتاد، این سوال عوامانه پا به حوزه علم گذاشت. فلسفه زبان راه به حوزه روانشناسی باز کرد و متفکران روانشناسی نوشتن به این سوال پاسخ مثبت دادند. بله؛ نوشتن میتواند در شرایطی جنبهی درمانگری داشته باشد اما چرا و تحت چه شرایطی؟ رونالد کلوگ در کتاب روانشناسی نوشتن، نوشتن را چنین تعریف میکند: «نوشتن یک فرآیند تولید معنا از طریق سمبلها به قصد برقراری ارتباط است.» کلوگ میگوید انسانها مجموعهای از تجربیات هستند که به واسطهی حواسشان آن را آزمودهاند. اما صرف دریافت یک تجربه به معنای فهمیدن آن تجربه نیست و باید بتوانیم آن تجربه را از دیگر تجربهها مجزا و برایش سمبلسازی کنیم. سمبلسازی به فهمیدن یک تجربه بیشتر کمک میکند و اولین مرحلهی این سمبلسازی در دنیای درونی صورت میگیرد. کلوگ در این زمینه بحثهای مفصلی میکند که خلاصهاش میشود ساختن سمبلها، انتخاب دقیقشان و به کار بردن درستشان در بیان، چیزی نیست جز فهم دقیقتر «خود» و در نتیجه برقراری ارتباط شفافتر و معنادارتر با دنیای بیرون. خوب، اینها یعنی چه؟
نوشتن میتواند گاهی حل صددرصد یک مشکل باشد و گاهی نیمی از مسیر را شفاف کند.
روانشناسانی که روی جنبههای درمانی نوشتن مطالعه میکنند، میگویند یکی از جنبههای درمانگری نوشتن شناختی است که در جریان نوشتن رخ میدهد. بسیاری از مشکلات ذهنی و روانی ما ریشه در عدم شناخت درست و دقیق تجربهی مسالهساز دارد. گاهی خود شناخت مسئله، درمان مشکل است. گاهی هم نیمی از راهحل است. بنابراین، نوشتن میتواند گاهی حل صددرصد یک مشکل باشد و گاهی نیمی از مسیر را شفاف کند.
اما شناخت تنها جنبهی درمانی نوشتن نیست. روان شناسان به وجه دیگری از نوشتن هم میپردازند که اهمیت نوشتن را به عنوان یک ابزار درمانی بیشتر میکند. ژیل بولتون، در کتاب «ظرفیتهای درمانی نوشتن خلاق» میگوید: «نوشتن امکان دسترسی به کلمات درونی را فراهم میکند.» یعنی هر کدام از ما یک پلیس درونی داریم که ما را از مواجه با شدن با آن چه که ممنوع، ترسناک، آزاردهنده، یا شیطانی است، حفظ میکند. پلیس درون اگرچه در کوتاهمدت ما را از فشارهای روانی حفظ میکند اما در درازمدت امکان مواجه با عوامل استرسزا را از ما میگیرد. عواملی که با مرور زمان و تغییرات ما ممکن است دیگر چندان هم آسیبرسان نباشند. بولتون میگوید نوشتن راهی برای گریز مستقیم به بخشهای دستنیافتنی درون است. راهی است که میتواند پلیس درون را دور بزند، از مرز ممنوعها و سانسورهای آگاهانه بگذرد و راه به دنیای ناشناختهی سانسورهای ذهنی باز کند. مثال سادهاش حیوانات کوچک کمآزاری هستند که زمانی جادوگرهای خوفناک دنیای کودکی را میساختند. کودکی رخت میبندد بیآنکه از ترسها درست و حسابی رفع وحشت شود. نوشتن از ترسهای اینچنینی گاهی ما را با ابعاد واقعی عوامل ترسهایمان مواجه میکند. ابعادی که چندان هم قابل اعتنا نبودهاند اما سرکوب دائم ترسها، آنها را همچنان در دید ما بزرگ نگه داشته است.
نوشتن راهی است برای بیان خود، برای تخلیه احساسات. بعضی وقتها با نوشتن میتوانیم از دست چیزهایی که آزارمان میدهد، خلاص شویم؛ روی کاغذ آوردن ذهنیات شیوهای است برای بهتر فهمیدنشان، دریچهای است برای کشف خود، برای دسترسی به گوشههای تاریکتر وجودمان.
بنابراین، میشود جنبههای درمانی نوشتن را اینطور خلاصه کرد: اول، نوشتن فرآیند فهمیدن و بیان کردن است. هرچه بیشتر تجربیات درونیمان را بفهمیم، به شناخت بهتری از خودمان رسیدهایم و شناخت، اولین گام در رفع هر نوع مشکل ذهنی و روانی است. دوم، نوشتن به لایههای تحت حفاظت پلیس درونیمان امکان ورود میدهد. نوشتن راهی برای دستیابی به اطلاعاتی است که اغلب از حوزهی اطلاعات بخش خودآگاه ذهن به دلایلی خارج شده و فراموش شدهاند.
چه نوع نوشتنی جنبه درمانگری دارد؟
بولتون میگوید اگر نوشتن نوعی فکر کردن است، پس آنگونه نوشتنی که به جریان طبیعی فکر کردن و فهمیدن نزدیک است، میتواند جنبهی درمانی داشته باشد. نوشتنی که درگیر و بند دستور زبان نیست؛ قرار نیست مقدمه، بدنه و پایان داشته باشد. قرار نیست بین جملاتش رابطهی عقلایی معنادار وجود داشته باشد. قرار نیست بین جملاتش الزاماً رابطهی علت و معلولی وجود داشته باشد. نوشتنی که در آن اطلاعات، موازی با هم، بیربط به هم و گاهی در تداعیهای غیرقابل فهم کنار هم قرار میگیرند. بولتون معتقد است نوشتن آزاد به معنایی که بیان شد، میتواند جنبهی درمانی داشته باشد. او میگوید در جلسات نوشتندرمانی دو قاعده وجود دارد. اول اینکه هرچه مینویسی درست است. هیچ نوشتهی اشتباهی وجود ندارد؛ حتی اگر متنی که نوشته میشود همهاش تکرار یک کلمه باشد. دوم اینکه این نوشتن نیاز به از پیش فکر کردن ندارد. از پیش فکر کردنی که بولتون از آن حرف میزند با روند فکرکردنی که در جریان نوشتن رخ میدهد، متفاوت است.
آنچه نوشتهای ترجمهی دنیای درونی توست و حاوی اطلاعاتی است که میشود آنها را تحلیل کرد، تعبیر کرد و به شناختی از دنیای درون رسید.
حرف بولتون به این معنی است که در این نوع نوشتن نیازی به فکر کردن به درست بودن شیوه نوشتن، نیازی به فکر کردن به زیبا نوشتن، جذاب نوشتن، منطقی نوشتن، متفاوت نوشتن و امثال آن وجود ندارد. بولتون میگوید از لحظهای که قلم را روی کاغذ میگذاری باید بنویسی تا لحظهای که زمانت تمام میشود. جملات ربطی به هم ندارند؟ از زبان فارسی به ترکی و بعد سوئدی پریدهای؟ نوشتهات اصلاً جملهبندی ندارد و فهرستی از کلمات غیرمرتبط است؟ هیچکدام مهم نیست. آنچه نوشتهای ترجمهی دنیای درونی توست و حاوی اطلاعاتی است که میشود آنها را تحلیل کرد، تعبیر کرد و به شناختی از دنیای درون رسید.
انواع نوشتن درمانی: از آزادنویسی تا داستاننویسی
آزادنویسی تحت سرپرستی نوشتن درمانگر، رایجترین شیوهی نوشتن در جلسات نوشتن درمانی است. با این حال از فرمهای نوشتن هم با حفظ قاعده اصلیای که بولتون از آنها صحبت کرده در نوشتن درمانی با هدفهای خاص استفاده میشود. داستاننویسی، شعرنویسی، رویانویسی، دیالوگنویسی، نامهنویسی، خاطرهنویسی و بالاخره اتوبیوگرافینویسی از فرمهای ویژهی نوشتن است که در نوشتن درمانی با هدفهای خاص استفاده میشود. هریک از این فرمها، برای نوع خاصی از دستیابی به اطلاعات یا برای گروههای سنی متفاوت کارکرد پیدا میکند. مثلا نامهنویسی در مواردی که قضاوت در مورد مسالهای صورت گرفته یا باید صورت بگیرد، بیشتر استفاده میشود. دیالوگنویسی در بررسی مشکلات زناشویی کارکرد بیشتری دارد. اتوبیوگرافینویسی اغلب به کمک میانسالانی که گرفتار پوچی شدهاند، میآید یا در موارد مواجهه با بخشهای تراژیک زندگی کارکرد پیدا میکند اما در میان شیوههای نوشتن غیرآزاد، داستاننویسی کاربرد وسیعی دارد. بولتون در تعریف داستان میگوید داستانهای ما همیشه بازنمایی سمبلیکی از خودمان هستند. به عبارتی دیگر ما در داستانهایمان خودمان را مینویسیم. مهم نیست شخصیتهای داستان به ظاهر چقدر از آنچه که ما هستیم دوراند، یا فضای داستانی چقدر با فضای زیستی ما متفاوت است. انسان قدرت ساخت سمبلهایی را دارد که گاهی پیدا کردن رابطهی ارجاعیاش با منشاء بسیار مشکل میشود اما غیرممکن نیست.
نوشتن شادی میآفریند، شادی درمان میکند
در کنار همهی آنچه که درباره نوشتندرمانی گفته شد، روند نوشتن چیزی با ارزشتر در خودش دارد. نوشتن به قصد نوشتندرمانی به فرآیندهای خلاقه بسیار نزدیک است و به همین دلیل هم شادیآفرین و لذتبخش است. فرآیند نوشتن درمانی سفری اکتشافی به دنیای درون است؛ سفری پرهیجان، گاهی دردآور و متاثرکننده اما در نهایت آزادکنندهی بعضی از حسها و خواستههای دربنده شده. احساس گنگی، احساس اسارت، احساس گمشدگی، احساس تیره و نامعلوم بودن گذشته و آینده، با خود اضطراب و گاهی افسردگی میآورد. لذت نوشتن در یک فرآیند خود اکتشافی، لذت زدودن غبار از تصویر شخصی است. لذت روشنتر دیدن گذشته، حتی اگر چندان دلچسب نباشد و شفافتر دیدن ایندهای که انتظارش را داریم. لذت کمتر ترسیدن از چیزهایی که قبلاً با خود وحشت میآوردند.
ارتباط خواندن داستانهای ادبی و رشد توانمندیهای شخصیتی
کتاب داستان دست گرفتن و خواندن به خودی خود آنقدری لذت بخش هست که لازم نباشد کسی مزیتهای اضافهتری هم برای آدم ردیف کند. کسی که طعم طنز تلخ چخوف را چشیده باشد یا با شخصیتهای جذاب و ملموس آلیس مونرو همراه شده باشد، احتمالاً هیچوقت از خودش نخواهد پرسید که چرا باید داستان بخواند یا خواندن داستان خوب چه فایدهای دارد. اما اگر احیاناً پرسید، شاید بد نباشد بداند که خواندن داستان خوب نه تنها لذتبخش است که میتواند مفید هم باشد.
خواندن داستانهای خوب در کنار لذتی که در تنهاییمان به ما میدهد، کمکمان میکند تا زندگی اجتماعی بهتری هم داشته باشیم.
دو روانشناس اجتماعی به نامهای دیوید کامر کید و امانوئل کاستانو با طراحی آزمایشهایی ، رابطه «نظریه ذهن» و مطالعهی داستانهای ادبی را سنجیدهاند و در نهایت ثابت کردند خواندن داستان ما را درگیر شخصیتهای داستان و خواندن ذهن آنها میکند. این روند باعث رشد توانمندیهای شخصی و رشد ارتباط و تقابل ما با دیگران میشود. وقتی میتوانیم ذهن دیگران را تشخیص و درک کنیم، خود را به جای آنها بگذاریم و تصمیمگیری کنیم، مسئلههای سخت زندگی را حل کنیم و تجربههای زیادی را بدون اینکه برایمان اتفاق بیفتند، درک و تحلیل کنیم، مهارتهای زندگیمان را افزایش داده و روابط اجتماعیمان را تحت تاثیر قرار دادیم. توضیح اینکه «نظریه ذهن» چیست و داستانهای ادبی کدامها هستند و چه تفاوتهایی با داستانهای عامهپسند دارند؛ مفصل است و شما را به خواندن اصل مقاله در ماهنامه همشهری داستان ارجاع میدهم.
معرفی چند کتاب برای درمان چند پریشانی
افسردگی: سبکی تحملناپذیر هستی از میلان کوندرا؛ حباب شیشه از سیلویا پلات
ترس از مرگ: صد سال تنهایی از گابریل گارسیا مارکز
بحران هویت: اشتیلر از مارکس فریش؛ مسخ از فرانتس کافکا
اهمالکاری: بازماندیروز از کازوئو ایشی گورو
خشم: پیرمرد و دریا از ارنست همینگوی
حس و حال صبح اول هفته: خانم دالووی از ویرجینیا وولف
ترس از تعهد: کوری از ژوزه سامراماگو
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]
صفحات پیشنهادی
دانلود بهترین برنامه کتابخوان اندروید
دانلود نرم افزار آندروید دانلود بهترین برنامه کتابخوان اندروید Universal Book Reader یک نرم افزار قدرتمند و عالی برای گوشی و تبلت های اندرویدی می باشد که امکان مطالعه کتاب های الکترونیکی را به شما می دهد این نرم افزار قابلیت پشتیبانی از انواع رزولیشن های مختلف را به کاربران خودبنویسید «سایر» بخوانید «پالم»
بنویسید سایر بخوانید پالم کشورهای اندونزی و مالزی با صادرات به ترتیب ٢١ و ١٦ میلیارد دلار روغنهای خوراکی بزرگترین صادرکنندگان در سال ٢٠١٤ میلادی و چین و هند با واردات به ترتیب ١١ و ١٠ میلیارد دلار بزرگترین واردکنندگان جهانی محسوب میشوند روزنامه شرق کشورهای اندونزی و مالبنویسید «سایر» بخوانید «پالم» |اخبار ایران و جهان
بنویسید سایر بخوانید پالم کد خبر ۵۰۸۹۲۶ تاریخ انتشار ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۹ - 14 June 2015 کشورهای اندونزی و مالزی با صادرات به ترتیب ٢١ و ١٦ میلیارد دلار روغنهای خوراکی بزرگترین صادرکنندگان در سال ٢٠١٤ میلادی و چین و هند با واردات به ترتیب ١١ و ١٠ میلیارد دلار بزرگترین وداوود امیریان:تنها ادبیات دفاع مقدس ما در دنیا سر و صدا به پا میکند
کافه کتاب 41 داوود امیریان تنها ادبیات دفاع مقدس ما در دنیا سر و صدا به پا میکند تنها شاخه ادبیات دفاع مقدس ما میتواند در دنیا سر و صدایی بهپاکند چرا که دفاع مقدس ما همراه با یک ایدئولوژی مرام و مسلکی دینی و انسانی وجود داشت که درهیچ کجای دنیا نبود گروه فرهنگی باشگاه خبرنوقتی بیکاری باعث ترجمه میشود!
دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۰ ۳۱ مهدی غبرایی گفت همه مسائلی که گریبانگیر نشر ما شده است تا زمانی که مسائل اجتماعی و اقتصادی و سیاسیمان حل نشود ادامه خواهد داشت البته ما به حل این مشکلات امیدواریم این مترجم در گفتوگو با خبرنگار ادبیات و نشر ایسنا درباره موضوع سود و زیان پیوسبهترین فیلم جشنواره سیدنی معرفی شد
دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۰ فیلم شبهای عربی موفق به کسب هشت جایزه از جمله بهترین فیلم از شصت و دومین جشنواره فیلم سیدنی استرالیا شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مراسم اختتامیه شصت و دومین جشنواره بینالمللی فیلم سیدنی با معرفی فیلم سه قسمتی و 380 دقیقهای شبهاجایزه بهترین فیلمبرداری برای فیلم «چشم آبی» در جشنواره استونی
جایزه بهترین فیلمبرداری برای فیلم چشم آبی در جشنواره استونی فیلم کوتاه چشم آبی ساخته امیرمسعود سهیلی جایزه بهترین فیلمبرداری را از جشنواره بین المللی آنپرسندت شهر تالین استونی دریافت کرد به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران فرشید علیزاده فیلمبردار ابچهها بخوانند "سبیل بابابزرگ عمرا" | خبرگزاری ایلنا
بچهها بخوانند "سبیل بابابزرگ عمرا" از مجموعهی اتاق تجربه رمان کودک دو کتاب سبیل بابابزرگ عمرا و مامان ببر نبود شاید پیازچه شاید روبان چاقو شاید از سوی نشر چکه منتشر شد به گزارش خبرنگار ایلنا دو کتاب جدید در حوزهی کودک و نوجوان از مجموعهی &l«فانوس خیال» رادیو برای کتاب و کتابخوان
فانوس خیال رادیو برای کتاب و کتابخوان تاریخ انتشار دوشنبه 25 خرداد 1394 ساعت 03 00 | شماره خبر 1980611566549740872 تعداد بازدید 0 پ پ برای ترویج کتاب و کتابخوانی برنامههایی نیاز داریم که واجد جذابیتهای رسانهای باشد تا مخاطب با دیدن و شنیدن این نوع برنامهها تصویر مطلوبیبنیاد ادبیات داستانی مصدع اوقات مذاکرهکنندگان هستهای نمیشود
بنیاد ادبیات داستانی مصدع اوقات مذاکرهکنندگان هستهای نمیشود فرهنگ > ادبیات - بنیاد ادبیات داستانی که گفته بود میخواهد نویسندگان را به مذاکرات هستهای بفرستد حالا اعلام کرده قصد ایجاد مزاحمت برای مذاکرهکنندگان را ندارد مهری سادات صفری وقتی مهدی قزلی در نشسنمایشنامه و فیلمنامهای در حوزه ادبیات پایداری
شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۵ مهران بهرامی از انتشار کتابهای تازهای خبر داد به گزارش خبرنگار ایسنا این نویسنده که هماکنون نمایشنامه ابراهیم را زیر چاپ دارد از عزم خود برای نگارش رمانی براساس زندگی شخصیاش خبر داد به گفته او این رمان که بناست در 40 فصل نوشته شود بازگوکنندهموضوعی که در بهترین و بدترین وضعیتش است
یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۲ ۴۵ یک مدرس دانشگاه گفت اوضاع ترجمه در هیچ دورهای از تاریخ ایران اینقدر آشفته نبوده است حسن هاشمی میناباد استاد ترجمه و زبانشناسی دانشگاه آزاد اراک در گفتوگو با خبرنگار ایسنا - منطقه مرکزی درباره وضعیت ترجمه در ایران در عین حال گفت در حال حاضربرای آسان شدن ازدواج این سوره را بخوانید
دانستنی های قرآن برای آسان شدن ازدواج این سوره را بخوانید از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم نقل شده هر کس این سوره را بنویسد و در پارچه سبزی قرار داده و به خواستگاری برود خواستگاری اش رد نمی شود و حاجتش برآورده می شود به گزارش خبرنگار قرآن و عترت گروه فرهاتفاقی که باعث شد ارکستر ملی دیده نشود!
شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۷ در حالی که مسوولان وزارت ارشاد برخورد فیزیکی محافظ و یا محافظان وزیر را با تعدادی از عکاسان رسما تکذیب میکنند اما در عین حال عملا تأیید میکنند که این برخورد فیزیکی انجام شده است اما توسط یکی از کارمندان حوزه روابط عمومی به گزارش خبرنگار ایسنابرای حاجت گرفتن از حضرت فاطمه(س) این ذکر را بخوانید
برای حاجت گرفتن از حضرت فاطمه س این ذکر را بخوانید در ادامه گزارش روایتی از امام صادق ع از کتاب بحارالانوار برای گرفتن حاجت های مهم با خواندن نماز و ذکر تسبیح حضرت فاطمه زهرا س ذکر شده است به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران در روایتى از امام صادق عحرکتی خودجوش و فرهنگی برای کتابخوانی
مرکز تبادل کتاب بت ظرفیت 100 هزار جلد حرکتی خودجوش و فرهنگی برای کتابخوانی مرکز تبادل کتاب با ظرفیت 100 هزار جلد کتاب آغاز به کار کرد به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز بر اساس خبر رسیده این نخستینبار است که مرکزی برای مبادله کتاب در ایران با این وسعت راهاندازی«چشم آبي» جايزه بهترين فيلمبرداري جشنواره استوني را از آن خود کرد
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ ۱۵ ۳ب ظ چشم آبي جايزه بهترين فيلمبرداري جشنواره استوني را از آن خود کرد موج-فيلم کوتاه چشم آبي ساخته امير مسعود سهيلي جايزه بهترين فيلمبرداري را از جشنواره بينالمللي آنپرسندت شهر تالين استوني دريافت کرد به گزارش خبرگزاري موج فرشيد عليزاده فيلمبردار اين ف-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها