تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، شمشير بُرَّنده اى است بر ضد اهل باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836474645




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وصلت در کوچه سیاسیون/نگاهی به برخی زوج‌های سیاسی ایران


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: وصلت در کوچه سیاسیون/نگاهی به برخی زوج‌های سیاسی ایران
از آنجایی که می‌گویند: «کبوتر با کبوتر، باز با باز...» هم که شروع کنیم، ازدواج درون یک طیف اجتماعی، فرهنگی و حتی شغلی کاملا منطقی به‌نظر می‌آید. به‌همین‌دلیل است که بسیاری از افراد جامعه درباره انتخاب همسر با همین رویکرد اقدام می‌کنند.
آفتاب : بسیاری از پزشکان، مهندسان، کارمندان بانک، روزنامه‌نگاران و... همسران همکار را ترجیح می‌دهند، اما به دنیای سیاست که می‌رسی، اوضاع اندکی فرق دارد. در ایران زوج‌های سیاسی زیادی نداریم، اما به‌جای آن تا دلتان بخواهد ازدواج سیاسی صورت گرفته است؛ ازدواج‌هایی که اغلب نقش ائتلاف را ایفا کرده و خانواده‌های برجسته در عالم سیاست را به هم پیوند می‌دهد و این‌طور است که سیاست علاوه بر پدر و مادر، همسر و فرزند و خانواده‌دار هم می‌شود. 


برای نام‌بردن از زوج‌های سیاسی در ایران باید به چند نکته توجه کرد. نخست آنکه حساب ازدواج‌های سیاسی را جدا کرده و بحث را از نسبت فامیلی سیاست‌مداران به دایره کوچک‌تر همسران سیاست‌مدار محدود کرده‌ایم. 


نکته قابل‌اهمیت دیگر تفاوتی است که در بررسی زوج‌های سیاسی دنیا و ایران به چشم می‌خورد. اگر قرار به بررسی در دنیا باشد، بدون شک مهم‌ترین زوج‌های سیاسی؛ رؤسای‌جمهوری و همسرانشان هستند، اما در کشور ما همسران رئیسان‌جمهوری هیچ‌وقت جایگاه چندان ویژه‌ای نداشته‌اند. حتی می‌توان گفت تا همین شش یا هفت سال گذشته کسی نه نامی از همسر رئیس‌جمهوری و دیگر مقامات ارشد کشور شنیده بود، نه عکسی از او دیده بود و نه توقع داشت که او در عالم سیاست صاحب نقش باشد. 


بعد از کنارگذاشتن این گروه- همسران مقامات - برای طبقه‌بندی صحیح‌تر زوج‌های سیاسی می‌توان آنها را به دو گروه زوج‌هایی که بعد از آغاز به کار سیاسی با هم ازدواج کرده‌اند و زوج‌هایی که بعد از ازدواج و به‌واسطه یکی از همسران به زوج سیاسی تبدیل شده‌اند، تقسیم کرد. 


در ادامه، زوج‌های سیاسی از دو گروه اصولگرا و اصلاح‌طلب را معرفی می‌کنیم؛ زوج‌هایی که برخی از آنها اکنون در قید حیات نیستند، زوج‌هایی که قبلا این سوی بودند و حالا آن‌سو هستند و البته زوج‌هایی که مشغول کار هستند. 


زهرا اشراقی و محمدرضا خاتمی


زهرا اشراقی، نوه امام‌خمینی(ره) و فعال سیاسی اصلاح‌طلب است. او که مدتی مشاور معاونت اجتماعی در امور جوانان وزارت کشور بود، به مسائل حوزه زنان و حقوق‌بشر علاقه‌مند بوده است و در سازمان غیردولتی «انجمن حامیان زنان ایران» فعالیت می‌کند. همسرش محمدرضا خاتمی از فعالان شناخته‌شده اصلاح‌طلب است. او همچنین نماینده و نایب‌رئیس مجلس ششم بود.


 نیره اخوان بی‌طرف و حسن کامران 


نیره اخوان، بی‌طرف در دوره‌های پنجم، هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی نماینده اصفهان بوده است. همسرش حسن کامران نیز در دوره‌های چهارم، پنجم، هفتم، هشتم و نهم نماینده همین شهر بوده و اکنون عضو ناظر مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات است. 


 طاهره رضازاده و ابراهیم اصغرزاده


طاهره رضازاده، نماینده مردم شیراز و عضو کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی بود.  همسرش ابراهیم اصغرزاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب است که از جمله دانشجویان خط امامی و بنیان‌گذاران دفتر تحکیم وحدت و همین‌طور حاضر در اشغال سفارت آمریکاست.  او نماینده دوره سوم مجلس شورای اسلامی و عضو شورای اول شهر بود. قبل از آن هم در دهه ٦٠ قائم‌مقام فرهنگی مؤسسه کیهان و معاون روابط بین‌الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.


عاتقه صدیقی و محمدعلی رجایی


عاتقه صدیقی یا پوران رجایی در انتخابات میان‌دوره‌ای اولین دوره مجلس شورای اسلامی به مجلس راه یافت و تا دوره چهارم که ردصلاحیت شود؛ نماینده مردم تهران بود.  او که از منتقدان سرسخت احمدی‌نژاد بود و اعتقاد داشت او نام رجایی را مصادره کرده است، بعد از انتخابات دوره دهم ریاست‌جمهوری از فضای سیاسی کشور فاصله گرفته است.  همسرش محمدعلی رجایی دومین رئیس‌جمهوری ایران بود که در بمب‌گذاری نخست وزیری شهید شد. رجایی پیش از آن نخست وزیر و وزیر آموزش‌وپروش بود. 


كديور  و مهاجراني


جمیله کدیور در مجلس ششم، نماینده مردم تهران بود. او پیش‌از‌آن نیز عضو شورای شهر تهران و استاد و عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد دانشگاه الزهرا بود. کدیور علاوه‌براین مشاور رئیس دولت اصلاحات در امور رسانه و مطبوعات و عضو شورای مشورتی او بود. همسرش سیدعطاءالله مهاجرانی نماینده مردم شیراز در دوره اول مجلس شورای اسلامی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت اصلاحات بود. او در دولت دفاع مقدس، معاون پارلمانی نخست‌وزیر و در زمان ریاست‌جمهوری آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور بود. گفتنی است او اکنون در لندن زندگی می‌کند.


 زهرا مجردی و محسن میردامادی


زهرا مجردی از فعالان سیاسی شناخته‌شده اصلاح‌طلب است.


 همسرش محسن میردامادی نیز نماینده مردم تهران در مجلس ششم - رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی- بود. او همچنین از جمله رهبران دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود که در شورای هماهنگی تسخیر لانه جاسوسی حضور داشت. 


 طیبه صفایی و رحیم قربانی


طیبه صفایی، نماینده تهران و رئیس فراکسیون زنان در مجلس هشتم بود و در دولت نهم نیز در مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری به‌عنوان مشاور برنامه‌ریزی رئیس این مرکز و مجری تدوین سند فرابخشی توسعه امور زنان و خانواده مشغول به‌کار بود. عضویت در هیأت امنای دانشگاه الزهرا (س)، عضویت در هیأت امنای بنیاد ملی عفاف و حجاب و عضویت در ستاد ملی زن و خانواده نیز از دیگر سوابق کاری اوست. همسرش رحیم قربانی نیز سابقه همکاری با احمدی‌نژاد در استانداری اردبیل و شهرداری تهران را دارد. او پس از پیروزی احمدی‌نژاد در نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، به سمت استاندار آذربایجان‌غربی انتخاب شد. 


  طیبه ماهروزاده و غلامعلی حدادعادل


طیبه ماهروزاده، دارای رتبه علمی دانش‌یاری است و مدتی به‌عنوان مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده مشغول به‌کار بوده است. در دانشگاه الزهرا‌ عضو هیأت علمی است و در دوران احمدی‌نژاد با حکم رئیس‌جمهور به عضویت شورای‌عالی آموزش‌وپرورش درآمد. همسرش غلامعلی حدادعادل نیز علاوه بر اینکه ریاست مجلس هفتم و نمایندگی در مجالس ششم ، هفتم، هشتم و نهم را برعهده داشته است، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای انقلاب فرهنگی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی را نیز در کارنامه دارد. 


 طاهره نظری‌مهر و منوچهر متکی 


طاهره نظری‌مهر بعد از اینکه همسرش به‌عنوان وزیر خارجه انتخاب شد، درحالی‌که در سازمان بهزیستی مشغول به ‌کار بود، به ‌همراه همسرش به وزارت خارجه رفت و سمت مدیرکل امور بین‌الملل زنان و حقوق‌بشر وزارت خارجه را عهده‌دار شد، این مسئله با انتقادهای زیادی مواجه شد؛ چراکه او سابقه‌ای در زمینه دیپلماسی و روابط بین‌الملل نداشت. همسرش منوچهر متکی نیز وزیر خارجه دولت احمدی‌نژاد بود که حین مأموریت برکنار شد. او همچنین در مجلس هفتم نماینده تهران بود و در جریان انتخابات سال ۸۴ نیز ریاست ستاد انتخاباتی لاریجانی را برعهده داشت. 


 فاطمه رجبی و غلام‌حسین الهام


فاطمه رجبی، تحلیلگر مسائل سیاسی، استاد دانشگاه و نویسنده است. او در دوران اصلاحات مقالاتی در مجله‌هایی چون هفته‌نامه صبح یا لثارات‌الحسین(ع) در نقد اصلاح‌طلبان می‌نوشت. بعد از پیروزی احمدی‌نژاد در انتخابات، حضور او در عرصه سیاسی کشور در حمایت از دولت پررنگ‌تر شد و در سال ۸۴ کتاب «معجزه‌ هزاره سوم» را نوشت. همسرش غلامحسین الهام در دوران احمدی‌نژاد به ابوالمشاغل معروف بود. او در آن دوران معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست‌جمهوری، حقوق‌دان شورای نگهبان، سخنگوی دولت، وزیر دادگستری و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بود. 


 وجیهه مرصوصی و سعید حجاریان


وجیهه مرصوصی از مبارزان سیاسی- دانشجویی در رژیم سابق بوده و سابقه سال‌ها حضور در زندان‌های آن رژیم را دارد. او پس از پیروزی انقلاب فعالیت سیاسی چندانی نداشته و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران است. همسرش سعید حجاریان نیز از جمله تئوریسین‌های جریان اصلاحات است که قبلا از مدیران وزارت اطلاعات بوده است. او تاکنون دوبار- هشتم شهریور ١٣٦٠ از سوی منافقین و ١٣٧٨ توسط سعید عسگر - مورد سوءقصد قرار گرفته است. 


 فاطمه فخر و محمدنبی حبیبی 


فاطمه فخر، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه و مدیر سازمان زنان این حزب است و در زمان انتخابات مجلس نهم نیز عضو شاخه زنان جبهه متحد اصولگرایان بود.  همسرش محمدنبی حبیبی از جمله سیاست‌مداران و بازرگانان ایرانی و از اعضای قدیمی مؤتلفه است. او بین سال‌های ٦٢ تا ٦٦ شهردار تهران بود. وی همچنین مدیرعاملی شرکت پست جمهوری، معاونت وزارت راه‌وترابری، رئیس سازمان هواپیمایی کشور، معاون سیاسی استاندار کرمان، رئیس شورای سیاست‌گذاری اقامه نماز تهران و... را در کارنامه دارد. 


 فریده ماشینی و رحیم عبادی


فریده ماشینی، فعال سیاسی، پژوهشگر و از مدافعان حقوق زنان در ایران بود. او عضو شورای مرکزی حزب منحل‌شده مشارکت و رئیس کمیسیون زنان این حزب بود و در خردادماه سال ٩١ بر اثر بیماری سرطان درگذشت. همسرش رحیم عبادی، رئیس سازمان ملی جوانان و مشاور رئیس‌جمهور در دولت هشتم بود. عبادی در دولت هفتم نیز معاون وزیر آموزش‌وپرورش بود و اکنون استادیار دانشگاه فرهنگیان و عضو هیأت‌امنا و هیأت‌مؤسس و قائم‌مقام دانشگاه مهر البرز، اولین دانشگاه مجازی ایران، است. 


 سوسن صفاوردی و محمدعلی رامین


سوسن صفاوردی در دولت محمود احمدی‌نژاد معاون هماهنگی و همکاری بین‌الملل مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری بود. او فعالیت‌های سیاسی خود را از ماه‌های ابتدایی انقلاب آغاز کرد و از مسئولان انجمن اسلامی شهر کلاوستان در کشور آلمان بود و مسئولیت فعالیت‌های مربوط به زنان، کودکان و خانواده در این انجمن را برعهده داشته است. 


همسرش محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد در دولت دهم بود. 


 فاطمه بداغی و محمدعلی حجازی


فاطمه بداغی در دوران ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد معاون حقوقی رئیس‌جمهور بود.


 او مدتی نیز مستشار قضائی حوزه ریاست قوه‌قضائیه و نماینده قوه‌قضائیه در شورای فرهنگی اجتماعی زنان و رابط قوه قضائیه با فراکسیون بانوان مجلس هفتم بوده است. همسرش محمدعلی حجازی نیز از فعالان ستاد انتخاباتی احمدی‌نژاد بود و در دولت دهم طی حکمی از سوی احمدی‌نژاد به‌عنوان دبیر و عضو هیأت نظارت بر اجرای قانون اساسی انتخاب شد. 


 مرضیه مرتاضی‌لنگرودی و حبیب‌الله پیمان


مرضیه مرتاضی‌لنگرودی از فعالان حوزه زنان و عضو هیأت‌مدیره انجمن دفاع از حقوق زندانیان و از بنیان‌گذاران گروه مادران صلح است که در آبان ٨٥ اعلام موجودیت کرد. همسرش حبیب‌الله پیمان، عضو کمیته رهبری «شورای فعالان ملی مذهبی» و از اعضای مؤسس و دبیرکل «جنبش مسلمانان مبارز» است. فعالیت سیاسی او با نهضت خداپرستان سوسیالیست و همراهی با محمد نخشب و حسین راضی آغاز شد و با عضویت در حزب مردم ایران و همگامی در نهضت ملی به رهبری دکتر محمد مصدق ادامه یافت. این روند به بازداشت وی پس از کودتای ٢٨ مرداد ختم شد. 


 زهرا مشیر و محمدباقر قالیباف 


زهرا مشیر، دارای دکترای جامعه‌شناسی و مدیرکل امور بانوان و سپس رئیس ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار شهرداری تهران است. همسرش محمدباقر قالیباف نیز شهردار تهران است. او قبل از برعهده‌گرفتن این مسئولیت، فرماندهی نیروی انتظامی کشور را برعهده داشته است. در نهمین و یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری نیز شرکت کرد، ولی رأی کافی نیاورد. 


 عصمت باروتی و حسین شریعتمداری 


عصمت باروتی، متخصص زنان و زایمان است و در دولت نهم در زمان وزارت محمدباقر لنکرانی، مسئولیت معاونت جدیدالتاسیس دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت را بر عهده گرفت و مشاور مرضیه وحیددستجردی در امور زنان بود. همسرش حسین شریعتمداری نیز مدیر مسئول روزنامه کیهان و نماینده ولی‌فقیه در این مؤسسه است. 


محتشمي پور و تاج‌زاده   


فخرالسادات محتشمی‌پور، فعال سياسي اصلاح‌طلب و عضو هیأت‌مدیره انجمن زنان پژوهشگر تاریخ است. 


محتشمی‌پور همچنین سمت مشاور وزير كشور و مديركل امور بانوان (١٣٨٤ -١٣٨٠) و مشاور معاونت اجتماعي وزارت كشور (١٣٨٠) را در کارنامه دارد. 


 همسرش سیدمصطفی تاج‌زاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در دولت اصلاحات، معاون وزیر کشور و سرپرست این وزارتخانه پس از استیضاح عبدالله نوری بود.


 همچنین سابقه معاونت امور بین‌الملل وزیر ارشاد را دارد.


این افراد تنها زوج‌های سیاسی ایران نیستند، زیرا این نوع ازدواج به‌عنوان یک بخش از ازدواج‌های سیاسی در ادوار گذشته نیز رایج بوده است. 


منبع: شرق




تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن