واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کارشناس علوم سیاسی مرکز مطالعات سیاسی پاریس:
آمریکا و اروپا به نهایت نفوذ خود در خاورمیانه رسیدهاند/ ایران تنها قدرتی است که به طور مشخص در حال مبارزه با داعش است
یک کارشناس علوم سیاسی در مرکز مطالعات سیاسی پاریس در مصاحبه اختصاصی با یک نشریه فرانسوی اعلام کرد که آمریکا و کشورهای اروپایی به حد نهایت نفوذ خود در خاورمیانه رسیدهاند و حاشیه مانورهای آنها هماینک بسیار محدود است و ایران تنها نیرویی است که به طور عینی و مشخص در حال مبارزه با داعش است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک کارشناس و متخصص علوم سیاسی در مرکز مطالعات علوم سیاسی پاریس طی اظهاراتی با اشاره به نشست اخیر ائتلاف ضدداعش که هفته گذشته به میزبانی فرانسه در پاریس برگزار شد، اعلام کرد که ایران تنها قدرتی است که به صورت مشخص و عینی در حال مبارزه با داعش است. «میریام بن راد» متخصص و کارشناس علوم سیاسی در حوزه عراق و خاورمیانه در مرکز مطالعات علوم سیاسی پاریس طی گفتوگویی اختصاصی با نشریه فرانسوی «لاکروآ» در خصوص نقش ایران و عربستان سعودی در مناقشه جاری در عراق و سوریه اعلام کرد: «رقابتهای منطقهای استراتژی غرب را که به نظر میرسد به طور کامل به دور از واقعیت است، به ورطه نابودی کشانده است. کشورهای خلیج [فارس] در حالی در غیاب ایران در نشست اخیر پاریس حضور یافتند که این کشور (ایران) خواه ناخواه تنها نیرویی است که به طور عینی و مشخص در حال مبارزه با داعش است.» وی افزود: «ایران و متحدانش از زمان حمله آمریکا به عراق در سال 2003 میلادی، به طور پیوسته در حال گسترش و توسعه حوزه نفوذ خود در این کشور (عراق) هستند و آنطور که به نظر میرسد، هماکنون با گذشت 12 سال از این مداخله فجیع و مصیبتبار، آمریکا و کشورهای اروپایی دیگر به حد نهایت نفوذ خود در خاورمیانه رسیدهاند و حاشیه مانورهای آنها هماینک بسیار محدود است به گونهای که رد مداخله آمریکا در عراق همچون سوریه بسیار قوی است.»
این کارشناس علوم سیاسی در خصوص عدم حضور ایران در نشست اخیر پاریس گفت: «این ریاکاری و تزویر غربیهاست که بمنظور راضی کردن متحدان خود و در وهله نخست سعودیها ادعا میکنند که در جستجوی راههای خروج از بحران هستند. ایران در حالی در نشست پاریس حضور نیافت که مشغول مذاکره با قدرتهای بزرگ گروه 1+5 (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) درباره برنامه هستهای خود است. اما آنچه هماکنون مطرح است این است که بدانیم در شرایطی که این جنگ فرسایشی امکان حفظ نفوذ آنها در منطقه را فراهم میکند، آیا آمریکا واقعا مایل به حل بحران است یا خیر.» وی افزود: «کشورهای اروپایی منطبق با استراتژی آمریکاییها و زندانی و محبوس منافع اقتصادی و تجاری آنها با کشورهای خلیج [فارس] هستند که اقدام به حمایت ایدئولوژیکی و مالی از عناصر تکفیری میکنند.» میریام بن راد در پایان درباره حمایت عربستان سعودی، قطر و ترکیه از «ارتش فتح» متشکل از گروههای مسلح تحت سلطه گروه تروریستی جبهه النصره به عنوان شاخه سوری شبکه تروریستی القاعده در سوریه گفت: «این ائتلاف گروههای مسلح زمینه را برای انتقال دموکراتیک در سوریه که غرب ادعای تمایل برای حصول آن را دارد، فراهم نمیکند. غرب هماکنون در سوریه با بنبست مواجه شده است. در واقع هیچیک از عوامل و بازیگران منطقهای امروز به حل بحران روی نیاورده و بالعکس هریک برای گسترش و توسعه نفوذ خود ورق خود را بازی میکنند و هیچیک حاضر نیستند برای حل بحران اقدام به واگذاری امتیازی کنند.» انتهای پیام/م
94/03/18 - 10:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]