واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش/
جای پای محکم لامپهای رشتهای در صنعت برق کشور/ سهم 30 درصدی لامپهای کممصرف
لامپهای کممصرف به عنوان تکنولوژی نه چندان جدید در صنعت برق جهان هنوز جایگاه خود را در ایران پیدا نکرده و تنها 30 درصد از نیاز داخل را پوشش میدهد.
به گزارش خبرنگار نیرو گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، تکنولوژی لامپهای کممصرف در زنجیره وسایل روشنایی پس از لامپهای رشتهای قرار دارد. پس از یافتن این مسئله که استفاده از لامپهای رشتهای توجیه اقتصادی ندارد، محققان به دنبال راه حل جدید، رو به اختراع و گسترش لامپهای کممصرف نهادند.
لامپهای کممصرف با طول عمر 6000 تا 15000 ساعت، 6 برابر لامپهای معمولی عمر و با میزان مصرف یک پنجم لامپهای رشتهای و روشنایی بیشتر، به مراتب گزینه بهتری برای استفاده هستند. همچنین این نسل از لامپها مزایای دیگری نظیر صرفهجویی حداقل 3200 گیگاوات ساعت در مصرف انرژی و کاهش 2 میلیون تن نشر گازهای گلخانهای را به دنبال دارد.
به بیان دیگر میتوان گفت صرفهجویی حاصل از 20 میلیون لامپ کممصرف مشابه میزان برق تولیدی یک نیروگاه دو هزار مگاواتی است.
سید حسین سجادی مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی (سابا) در گفتگو با خبرنگار نیرو گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، درخصوص لامپهای کم مصرف گفت: سالانه حدود 60 میلیون لامپ رشته ای در داخل کشور تولید و مصرف میشود. همچنین برآوردها از واردات حدود 30 میلیون لامپ رشتهای نیز خبر میدهد.
وی در ادامه اظهار داشت: درمجموع در حدود 90 میلیون لامپ رشتهای سالانه در داخل کشور مصرف میشود. این رقم در حدود 70 درصد مصرف کل کشور است و 30 درصد مابقی از لامپهای کم مصرف است.
مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی در ادامه افزود: در گذشته این نسبت عکس بود یعنی ما 70 درصد لامپ کم مصرف استفاده میکردیم و 30 درصد لامپ رشتهای ولی هماکنون شاهد جابهجایی این نسبت هستیم.
سجادی در پایان خاطرنشان کرد: برای تحقق این امر باید عزم جدی جزم شود و با روی آوردن مردم به استفاده از لامپهای کممصرف، شاهد افزایش سهم این لامپها در مقایسه با لامپهای رشتهای باشیم.
گفتنی است؛ برای تولید هر یک وات برق یک دلار هزینه میشود و با توجه به افزایش متوسط 20 هزار مگاواتی برق در تابستان، هزینهای سرسام آور به بخش تولید برق کشور وارد میشود که این رقم میتواند در مکانها و شرایط دیگری هزینه شود.
لامپهای کممصرف علی رغم تمام فواید خود در صورت عدم بازیافت و یا دفن صحیح باعث ورود سالانه 800 کیلوگرم جیوه به محیط زیست میشود. هر لامپ کممصرف در صورت استاندارد بودن حدود 2 و نیم میلی لیتر جیوه در خود دارد که ورود یک کیلوگرم جیوه به خاک، تا یک مترمکعب مانع رشد هرنوع گیاهی در آن محیط میشود و علاوه بر آن اثرات نامطلوبی بر روی مغز و جنین انسان و ... دارد و به نوعی خطر جدی هم برای سلامتی انسان و هم برای محیط زیست به حساب میآید که امیدواریم متولیان امر به این نکته نیز توجه داشته باشند.
این در حالی است که به عقیده برخی از کارشناسان صنعت برق، باید از لامپهای کم مصرف به سوی لامپهای LED گام برداشت تا از مزایای این نوع از لامپها اعم از کم مصرف، فاقد جیوه و عمر 50 هزار ساعته استفاده کنند. صنعت برق ما همچنان به تولید لامپ رشتهای گذران عمر میکند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
قطع یک ساعت خاموشی خسارات میلیاردی برای اقتصاد کشور دارد
تبادل 1801 مگاوات برق با کشورهای همسایه
اوج مصرف برق 4 هزار مگاوات افزایش یافت
لزوم صرفه جویی 3 هزار مگاواتی برای عبور از تابستانی بدون خاموشی
تبادل 1771 مگاوات برق با کشورهای همسایه
اوج مصرف برق بیش از 11 هزارمگاوات افزايش يافت
افزایش 11هزار مگاواتی مصرف برق در خرداد امسال/ احتمال قطعی برق پررنگتر از قبل
۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]