تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، بى شرم، كودن، چاپلوس و بدبخت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804228073




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قدرت پول بر قدرت نفت مستولی گشت / این‌بار هم دستان پشت‌پرده زیر برگه بیانه را امضا کرد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران بررسی کرد؛
قدرت پول بر قدرت نفت مستولی گشت / این‌بار هم دستان پشت‌پرده زیر برگه بیانه را امضا کرد
در اجلاس 167 اوپک بسیاری از همسایگان تلاش کردند تا به قول خودشان ایران را از پای در آورند اما ایران همچنان مسیر توسعه و افزایش تولید را در پیش گرفته و هیچ ابزار فشاری نمی‌تواند جایگاه ایران را در جهان متزلزل کند.


به گزارش خبرنگار انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ یکصد و شصت و هفتمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در حالی برگزار شد که دو گروه به طور همزمان براي خارج كردن ايران از پيچ سخت سياست و اقتصاد تلاش مي‌كردند؛ عراقچي و روانچي در هتل كوبورگ، زنگنه و هيات نفتي‌اش در دبيرخانه اوپك. تيم هسته‌اي، دور جديد مذاكرات با ١+٥ را براي نگارش متن توافق هسته‌اي پيش مي‌برد و تيم نفتي، در سمينار و جلسه وزراي اوپك، زمينه را براي سرمايه‌گذاري شركت‌هاي معتبر نفتي در ايران و افزايش صادرات نفت آماده مي‌كرد. 
 
بنابراین دهم تير، زمان رسيدن به تفاهم هسته‌اي است. هر چند برخي اجراي يك‌باره توافق و لغو تحريم‌ها را تا آذرماه پيش‌بيني كرده‌اند. در اين شرايط حساس، خبرهاي غير همدلانه از تهران، سربازان خط مقدم كشور را در تنگنا قرار مي‌دهد. 
 
متاسفانه در طی سال‌های گذشته تحریم کشورهای بیگانه علیه ایران شدت گرفت و باعث شد که برخی کشورهای تولیدکننده نفت از فرصت استفاده کرده و جای ایران را در بازار اشغال کردند. 
 
در دوران تحریم، سهم ایران در بازار نفت اروپا را روسیه تصاحب کرد و نفت اورال این کشور که از لحاظ فنی شباهت زیادی به نفت صادراتی ایران به پالایشگاه‌های اروپا داشت، جای نفت کشورمان را گرفت؛ سهم ایران در بازار آسیا و آفریقا نیز توسط سایر کشورها از جمله عربستان جایگزین شد. 
 
ارسال نامه با سازمان کشورهای صادرگننده نفت(اوپک) 
 
قبل از افتتاحیه، وزیر نفت ایران نامه‌ای به سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ارسال کرد و در مضمون نامه آمده بود که ایران پس از لغو تحریم‌ها، در فاصله‌ای کوتاه، تولید نفت خود را به مقدار پیش از تحریم‌ها خواهد رساند. 
 
واكنش اوپكي‌ها مبنی برافزایش توليد نفت ایران 
 
وی افزود: از اوپک خواسته‌ایم این مسئله را در تصمیم‌های خود لحاظ کند. نامه زنگنه با واكنش اوپكي‌ها مبنی برافزایش توليد نفت روبرو شد. به طوریکه در این نشست ١٢ وزير عضو، سقف توليد روزانه ٣٠ ميليون بشكه‌اي اين سازمان را تثبيت كردند. ايران به دنبال سهم مناسبي از اين ميزان است. 
 
زنگنه در این خصوص در جمع خبرنگاران گفت: اگر اعضاي اوپك مي‌خواهند قيمت‌ها در همين حدود بماند انتظار داريم جا براي ورود نفت ايران باز كنند. 
 
دبيركل اوپك: فعلا حرف زدن برای افزایش تولید زود است 
 
دبيركل اوپك، در كنفرانسي خبري بعد از جلسه وزرا، در واكنش به قصد ايران چنین عنوان می‌کند ايران آنچه براي افزايش توليد نفت لازم است در اختيار دارد. اما فعلا زود است در اين باره صحبت كنيم. هر وقت كه زمانش شد مي‌توان درباره‌اش حرف زد. 
 
وزير نفت عربستان اما درباره افزايش توليد نفت ايران گفت كه نگران بازگشت نفت ايران و ليبي به بازار نيست. صددرصد از شرايط عرضه و تقاضا در بازار نفت خوشحالم این در حالیست که وزير نفت ايران پيش از شروع اجلاس اوپك از وضعيت بازار فعلي نفت ابراز نارضايتي كرد و در پاسخ به سوالی گفت: نه تنها من، بلكه تعداد زيادي از اعضاي اوپك از اين سطح قيمتي راضي نيستند. اين سطح قيمتي هم در ميان‌مدت و هم در بلندمدت براي سرمايه‌گذاري (در كشورهاي توليد كننده نفت)خوب نيست. 
 
اقتصاد جهانی روند رو به توسعه را در پیش گرفته 
 
در همین راستا رضا پدیدار رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در گفتگو با خبرنگار انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص یکصد و شصت و هفتمین نشست سران اوپک اظهار داشت: آنچه که مسلم است روند اقتصادی جهان به طور کلی روند رو به توسعه است که این توسعه در ابعاد مختلف زندگی اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تأثیرگذار است. 
 
وی تصریح کرد: به تبع آن با توجه به اینکه جریان رشد و توسعه، یک طلب افزوده‌ای را به وجود می‌آورد برای نیازهای انسانی بنابراین جوامع مختلف در حال سکون نیستند. 
 
استفاده از انرژی فسیلی در جهان افزایش یافته است 
 
پدیدار گفت: تحلیل بسیاری از کارشناسان انرژی کماکان بویزه انرژی فسیلی در زندگی جوامع جهانی نقش‌آفرینی می‌کند در حال حاضر بیش از 87 تا 88 درصد نیاز انرژی جهانی از طریق سوخت فسیلی تامین می‌شود اگر چه ضریب رشد بر اساس میانگین جهانی در سال 2014 برآورد 5.8 درصد بوده که ایران به 3.8 درصد آن دست پیدا کرده است. 
 
وی تصریح کرد: گروهی از کارشناسان جهانی ضریب رشد اقتصاد دنیا را 3.2 درصد ذکر می‌کنند به طوری که 88.3 درصد آن در انرژی سوخت فسیلی بوده است و این ضریب را در آن اعمال کنید ما هر سال عدد 900 هزار تا یک میلیون و 500 هزار بشکه نفت نیاز داریم که براساس تقاضای جهانی بیشتر مصرف کنیم. 
 
بسیاری از کشورها توان استخراج و اکتشاف را ندارند 
 
پدیدار تأکید کرد: در کنار آن اکتشاف و استخراج نیز رشد پیدا می‌کند اگر چه امروز ما 2.4 میلیون بشکه نفت مازاد در بازارهای جهانی نسبت به تقاضا داریم با توجه به اینکه برای تعدادی از کشورها استخراج و اکتشاف با این قیمت‌ها صرفه اقتصادی وجود ندارد به طریق اولی ما درطی 5 سال آینده تعدادی از کشورها با منابع کم، دیگر قادر به استخراج و اکتشاف نخواهند بود چرا که برای آنها این مقوله صرفه اقتصادی ندارد تفاوت اصلی این است که میزان تقاضای نفت بر عرضه پیشی می‌گیرد که این ضریبش حداکثر تا 5 سال آینده است و برهمین اساس وقتی که پیشی گرفت قیمت تعادلی حاصل می‌شود. 
 
پدیدار یادآور شد: زمانی که قیمت نفت در بازار متعادل شود ضمن تأمین هزینه اکتشاف و استخراج سود متعارفی را برای سرمایه‌گذاران ایجاد خواهد کرد بر این اساس نظری وزیر نفت کشورمان در اجلاس یکصد و شصت و هفتمین نشست سران اوپک مطرح کردند که سقف تولید نفت در اوپک افزایش یابد. 
 
وی ادامه داد: موضوع عنوان کردن افزایش سقف تولید بیشتر به این دلیل بود که ایران بتواند پس از برداشتن تحریم‌ها تولید خود را به سطح قبلی افزایش دهد چرا که پیش‌بینی می‌شود با توافق نهایی گروه 1+5 تولید افزایش یابد. 
 
پدیدار تأکید کرد: گرچه این موضوع در اجلاس به نتیجه نرسید و در کوتاه مدت عملی نیست اما به طور یقین در میان مدت بیش از یک تا سه سال آینده عملی و منطقی خواهد بود که ایران اجازه افزایش تولید را داشته باشد تا بتواند جایگاه قبلی خود را به دست آورد. 
 
ایران جایگاه ارزشمند خود رادر بازارهای جهانی دست پیدا خواهد کرد 
 
وی ادامه داد: ایران علاوه بر اینکه جایگاه واقعی خود را در سطح بین‌المللی پیدا خواهد کرد بلکه جایگاه ارزشمندی در عرصه بازارهای بین‌المللی بدست خواهد آورد چرا که منابع نفت و گاز و پتروشیمی ایران به خاطر اینکه در چند سال اخیر سرمایه‌گذاری اندک بوده و دست نخورده است و ایران در این زمینه پتانسیل بسیار بالایی دارد. 
 
پدیدار گفت: قیمت تمام شده عرضه‌ی مواد هیدروکربوری نفت خام و مشتقات گاز، نفت و مواد واسطه پتروشیمی در حال حاضر قیمت تمام شده ما بیشتر است لذا مقاومت ما در مقابل بازار بالاتر است و می‌توانیم به بازار تسلط پیدا کنیم. 
 
وی تأکید کرد: عدد 30 میلیون بشکه در بین 12 کشور عضو اوپک درست است که به تصویب رسید اما این عدد تا شش ماه آینده قابلیت اجرایی د ارد. 
 
اعضای اوپک به سقف پیشنهادی پایبند نیستند 
 
پدیدار در پاسخ به سوالی که آیا عددی که در اجلاس یکصد و شصت و هفتمین نشست سران اوپک به تصویب رسیده است به آن پایبند خواهند بود گفت: متأسفانه هیچکدام از اعضای اجلاس در حدود یک دهه پیش به اعداد اعلام شده متفق‌القول نبوده‌اند و برخی از کشورها حتی با وجود رقم اعلام شده سقف تولید خود را کاهش یا افزایش دادند. 
 
وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد اوپک فقط یک دبیرخانه مضمحل است که قدرت اجرایی ندارد. 
 
بنابراین می‌توان چنین نتیجه گرفت که با وجود حرف و حدیث‌های بسیار در نشست سران اوپک ایران تنها یک مسیر توسعه را در پیش گرفته و به آن پایبند است که تولید خود را افزایش و جایگاه خود را در بازارهای بین‌االمللی باز یابد. 

گزارش: حبیبه رحیمیان
 
انتهای پیام/


اخبار مرتبط

رشد 40 درصدی تقاضای انرژی در دو دهه آینده
بازار تقاضا برای نفتا سیر صعودی پیدا می‌کند/ در سیراف بنزین تولید نمی‌شود
افزایش 500 هزار بشکه‌ای صادرات در صورت رفع تحریم‌ها
ایران سهم خود را در بازار نفت به دیگران واگذار نمی‌کند
قیمت جهانی نفت با ورود نفت ایران به بازار پایین نمی‌آید
سقف تولید ٣٠ میلیون بشکه ای اوپک بازهم ثابت ماند
یکصد و شصت و هفتمین اجلاس وزارتی اوپک آغاز به کار کرد
چشمان سران اوپک به تصمیمات احتمالی/ آیا بازار نفت طعم آرامش را خواهد چشید
تولید ایران پس از لغو تحریم‌ها به سطح قبلی باز می‌گردد/مذاکرات ایران و فرانسه برای همکاری در صنعت گاز ایران




۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن