واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رایزنی ایران در اجلاس 167 اوپک برای بازگشت پرقدرت به بازار جهانی نفت / تلاش برای بازپس گیری سهم
- با توجه به احتمال رفع تحریم های نفتی پس از پیشرفت مذاکرات هسته ای، ایران در نظر دارد از فرصت فراهم شده در اجلاس 167 اوپک برای رایزنی جهت بازگشت پرقدرت به بازار جهانی نفت و بازپس گیری سهم خود از بازار استفاده کند.
به گزارش نامه نیوز یکصد و شصت و هفتمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)که قرار است در روز جمعه، ١٥ خردادماه (پنجم ژوئن)در وین برگزار شود، اهمیتی ویژه برای ایران دارد، زیرا این نشست، چند هفته پیش از دور نهایی مذاکرات هسته ایران با 1+5 برپا می شود.
در سال هایی که تحریم ها علیه کشورمان شدت یافت، برخی کشورهای تولیدکننده نفت از فرصت استفاده کرده و جای ایران را در بازار اشغال کردند.
در دوران تحریم، سهم ایران در بازار نفت اروپا را روسیه تصاحب کرد و نفت اورال این کشور که از لحاظ فنی شباهت زیادی به نفت صادراتی ایران به پالایشگاه های اروپا داشت، جای نفت کشورمان را گرفت؛ سهم ایران در بازار آسیا و آفریقا نیز توسط سایر کشورها از جمله عربستان جایگزین شد.
اما در ماه های اخیر که مذاکرات با 1+5 شتاب یافته و احتمال رفع تحریم ها تقویت شده است، مقامات نفتی کشورمان نیز رایزنی ها برای بازگشت به بازار و بازپس گیری سهم از رقبا را آغاز کرده اند.
در این راستا، وزیر نفت اعلام کرده است: با رفع تحریم ها، ایران سهم خود را از بازار نفت جهان پس گرفته و حداقل یک میلیون بشکه به صادرات نفت خود اضافه می کند.
بیژن نامدار زنگنه تاکید کرده است: ما تحت هیچ شرایطی از سهم از دست رفته تولید ایران در بازار نفت کوتاه نمی آییم و سهم خود در بازار را پس خواهیم گرفت.
مهدی عسلی مدیر امور اوپک و روابط با مجامع انرژی در خصوص برنامه ایران برای مذاکره در اجلاس 167 اوپک می گوید: بعضی از کشورها که در دو تا سه سال گذشته با توجه به تحریم های ایران و نا آرامی ها در منطقه آفریقای شمالی، تولید خود را افزایش دادند هم اکنون حاضر به کاهش تولید خود نیستند، بنابراین در این نشست بحث بر این است که آیا این کشورها که از غیبت نسبی ایران، لیبی و برخی کشورهای منطقه استفاده کردند، حاضر هستند تولید خود را به سطوح سال ٢٠١١ برگردانند؟
وی با یادآوری اینکه در سال ٢٠١١ اعضای اوپک تصمیم گرفتند سقف تولید این سازمان را در سطح روزانه ٣٠ میلیون بشکه تعیین کنند، افزود: در نشست ١٦٧ اوپک میان این دو دسته از کشورها بحث می شود و باید منتظر نتیجه آن ماند.
عسلی با بیان اینکه همچنین دو دیدگاه در اوپک درباره مازاد عرضه نفت وجود دارد، تصریح کرد: هم اکنون بازار با مازاد روزانه ٢ میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه ای روبرو است و دو نظر در اوپک در مواجهه با مازاد عرضه وجود دارد.
مدیر امور اوپک و روابط با مجامع انرژی خاطرنشان کرد: براین اساس، باید بررسی شود که آیا اوپک باید برای حذف این مازاد عرضه، اقدامی انجام دهد یا خیر؟
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه تقاضا در حال افزایش است و احتمال می رود عرضه در آمریکای شمالی در آینده کاهش یابد، ممکن است اوپک سقف تولید خود را در این نشست برای حفظ سهم خود در بازار تثبیت کند تا ببینید در آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد.
علاوه بر مذاکره و رایزنی، وزارت نفت زیرساخت های فنی برای افزایش صادرات نفت در دوران پساتحریم را نیز فراهم کرده به طوری که برخی طرح های تعمیراتی و نوسازی چاه های نفتی انجام شده و پایانه های صادراتی نیز خود را برای پهلوگیری نفتکش های خارجی آماده کرده اند.
منبع: ایرنا
۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]