واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اولین بسته امنیت غذایی 94 چه زمانی توزیع میشود؟
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به پرسشی درباره زمان و نحوه توزیع بستههای امنیت غذایی در سال جاری به این پاسخ که "باید بودجه تامین شود" بسنده کرد.
آفتاب : موضوع مبارزه با فقر غذایی از سال گذشته در ردیف سیاستهای رفاهی دولت قرار گرفت و وزارت رفاه که مجری این طرح بود، امر شناسایی فقرا را در بهار سال گذشته آغاز و موفق شد این بستهها را تا چهار مرحله توزیع کند، بستههای حمایتی که قرار بود توزیع آنها بنا به اعلام فیروزآبادی، قائم مقام وزیر رفاه به شش مرتبه در سال جاری افزایش یابد اما هنوز خبری از توزیع بستههای غذایی در سال جدید نیست.
اواخر سال گذشته بود که ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از دنبال کردن سیاست مبارزه با فقر غذایی در سال 94 خبر داد و با اشاره به اینکه تعداد، کیفیت و جامعیت این طرح براساس میزان بودجه آن تعیین خواهد شد گفت: بنابر تاکید رئیس جمهور سیاست مبارزه با فقر غذایی را دنبال و سعی میکنیم تعداد و دفعات آن نسبت به گذشته افزایش یابد. از ابتدای اجرای طرح، غربالگریها در این خصوص انجام شده تا بتوان افراد کمتر مشمول و یا غیرمشمول را از گردونه طرح خارج و به شکل دقیقتری خدمات خود را ارائه کنیم.
ربیعی ادامه داد: این سیاست گاهی با سبد کالا اشتباه گرفته میشود در صورتی که این طرح سیاستی است که برای پیشگیری از بیماریها و در راستای ارائه پروتئین و کالری برای افراد در معرض تهدید امنیت غذایی انجام میشود و در سال جاری بیش از 10 میلیون نفر تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت.
وی اندکی بعد در اردیبهشت سال جاری در مصاحبهای اعلام کرد که دفعات توزیع بستههای امنیت غذایی در سال جاری افزایش مییابد و در ادامه این طرح در سال جاری تغییراتی در گروه هدف خواهیم داشت. اکنون منتظر هستیم رقم نهایی اعتبار در نظر گرفته شده برای توزیع بستههای امنیت غذایی را به ما اعلام کنند و بنا داریم بیش از دفعات گذشته، طرح حمایت غذایی را ادامه دهیم.
به گزارش ایسنا، از بین بردن محرومیت غذایی یکی از اصول اساسی قانون اساسی و در زمره تاکیدات رهبران نظام بوده است. اصل چهل و سوم قانون اساسی بیان میکند: «برای تأمین استقلال اقتصادی جامعه و ریشه کن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد، یکی از نیازهای اساسی تأمین خوراکی و تغذیه فرد است.»
با شروع بهکار دولت روحانی اجرای سیاستهای رفاهی منسجم بهعنوان حق مردم و در راستای ایجاد فرصتهای برابر، گسترش عدالت اجتماعی، افزایش اعتماد اجتماعی و تضمین توسعه و پیشرفت کشور در دستور کار قرار گرفت.
بر این اساس مددجویان سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) مشمول این طرح شدند و این حمایت در قالب کارتهای اعتباری در اختیار خانوادههای محروم قرار گرفت تا بتوانند با مراجعه به فروشگاههایی مواد غذایی مورد نیاز و معین شده را خریداری کنند. اقلام بسته حمایت غذایی برای مرحله اول شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، برنج، ماکارونی، حبوبات، لبنیات، روغن مایع، رب گوجه فرنگی و خرما بود.
ارزش بسته غذایی برای خانوار تک نفره در هر مرحله از توزیع بسته حمایت غذایی، سیصد هزار ریال و خانوار دو نفره ششصد هزار ریال و خانوارهای بیش از دو نفر، به ازای هر نفر اضافی یکصد هزار ریال و در هر خانوار حداکثر یک میلیون و دویست هزار ریال تعیین شده است.
فیروزآبادی قائم مقام وزارت رفاه بر شناسایی فقرا و طرح غربالگری اجتماعی به عنوان یکی از اقدامات اساسی این وزارتخانه تأکید میکند و با اشاره به اینکه اکنون هیچ نقشهای از فقر در کشور وجود ندارد، شمار افراد شناسایی شده که سال گذشته بستههای امنیت غذایی را دریافت کردند 12 میلیون نفر اعلام میکند.
مدیرکل امور آسیبهای اجتماعی وزارت رفاه اما معتقد است که اجرای طرح حمایت غذایی که دارای پیچیدگیها و ظرایف فراوانی بود، آن هم بعد از تجربه ناموفق توزیع سبد کالا، یک تجربه موفق سیاست گذاری به شمار میرود که حتی تحسین مجامع بین المللی را نیز به دنبال داشته است.
به گزارش ایسنا، با این اوصاف، بهار 94 رو به پایان است و هنوز جزئیات جدیدی از توزیع بستههای امنیت غذایی که بناست امسال تا شش مرحله صورت پذیرد اعلام نشده است و باید منتظر تصمیم گیری نهایی دولت در این خصوص ماند.
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]