تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834576401
پارادوکس نرخ سود سپرده های کوتاه مدت
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پارادوکس نرخ سود سپرده های کوتاه مدت تهران - ایرنا - هرچند تعیین نرخ سود سپرده های زیر یکسال با تصمیم اخیر بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار به بانک ها محول شد و بانک ها نیز رقابت خود را در این زمینه آغاز کرده اند اما نحوه مسابقه بانک ها به خصوص موسسات غیرمجاز سبب شده تا در همین ابتدای راه این طرح با چالش مواجه شود.
به گزارش ایرنا، بانک مرکزی پیرو نشست اخیر شورای پول و اعتبار، دستورالعمل ناظر بر سیاست های پولی و اعتباری در سال 1394را به تمام بانک ها ابلاغ و اعلام کرد و دستورالعمل فوق از 16 اردیبهشت ماه 94 در نظام بانکی کشور لازم الاجرا شد.
براساس تصمیم بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار نرخ سود سپرده های یکساله 20 درصد و نرخ سود تسهیلات مبادله ای نیز حداکثر 21 درصد شد.
براساس اعلام بانک مرکزی، تعیین نرخ سود سپرده های زیر یکسال نیز به بانک ها واگذار و قرار شد بانک ها نرخ سود سپرده ها را متناسب با محصولات برای دوره کمتر از یکسال تعیین کنند.
بانک ها نیز با ابلاغ این بخشنامه برای جذب سپرده های بیشتر نرخ های متفاوتی را اعلام کردند و حتی برخی نرخ سود سپرده 9 ماهه را تا 19.75 درصد افزایش دادند.
اما برخی از بانک ها در این میان طرح های مختلف و حتی عجیبی را به مشتریان پیشنهاد دادند به نحوی که به سپرده گذاران اعلام کردند برای کسب سود بیشتر سپرده یکساله افتتاح کنند اما بانک این امکان را به سپرده گذاران می دهد که پس از یک ماه این سپرده را باطل کنند و در نهایت سود 20 درصدی عایدشان شود.
در این میان موسسات غیرمجاز نیز گوی سبقت را از بانک ها و موسسات ربوده و در طرح هایی خاص به مشتریان اعلام کردند با واریز سپرده هایشان به حساب های کوتاه مدت عملا سود 26 درصد دریافت کنند.
برخی از موسسات غیرمجاز دیگر نیز به سپرده های سه ماهه 17 درصد سود می پردازند و حتی برخی دو طرح مختلف به مشتریان پیشنهاد می کنند که براساس آن اگر سپرده به صورت پله ای نزد موسسه قرار گیرد و یک ماه از آن سپری شود از همان ابتدا سود سه ماهه را به مشتریان می پردازند.
با آغاز مسابقه بانک ها هرچند تب بانک ها، موسسات مجاز و غیرمجاز برای جذب سپرده ها بالا گرفت اما در این میان برخی سپرده گذاران نیز معتقدند در صورتی که بانک مرکزی نرخ ها را طی جدولی به بانک ها ابلاغ می کرد، سود بیشتری عاید شان می شد زیرا بیشتر بانک ها نرخ سود روزشمار را 10 درصد تعیین کرده اند و این رقم کمتر از نرخ تورم است.
آنها معتقدند برهمین اساس نیز وضعیت سوددهی سپرده های روزشمار و کوتاه مدت، سود هنگفتی را از سپرده گذاران خرد و متوسط کم می کند و بر بانک ها می افزاید.
اما این انتقادها و نابسامانی ها در نظام بانکی در حالی است که مسوولان بانک مرکزی معتقدند با محول کردن تعیین نرخ سود سپرده های زیر یک سال به بانک ها از بروز اقتصاد دستوری جلوگیری کرده و رقابت را به بانک ها بازگردانده اند.
البته ناگفته نماند که نرخ سود بانکی همواره چالشی برای اقتصاد و سپرده گذاران محسوب می شود زیرا هرچند این سیاست با هدف چابک تر شدن بانک ها اجرایی شده اما بانکداران و سپرده گذارانی که از آن سود می برند از این سیاست استقبال می کنند اما در عوض بانکدارانی که اقدام به نرخ شکنی کرده و در نهایت با ضرر مواجه می شوند، مخالف آن هستند.
اما این تغییرات نرخ سود بانکی در حالی است که براساس مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود تسهیلات مبادله ای و مشارکتی به ترتیب 21 و 24 درصد تعیین شده بنابر این بانک ها باید نرخ سود سپرده ها را به گونه ای تعیین کنند که با سقف 20 درصد نرخ سود سپرده یک ساله همخوانی داشته باشد.
این در حالی است که بانک ها در سال گذشته می توانستند سود سپرده ها را با بالا بردن عقود مشارکتی جبران کنند اما با مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار این زمینه برای بانک ها محدود شده است.
بنابر این مسوولان بانک مرکزی معتقدند با محدود شدن بانک ها در تعیین نرخ سود تسهیلات مشارکتی در بخش سپرده های بانکی نظم بیشتر و بهتری ایجاد خواهد شد.
همچنین بانک مرکزی با اعلام آنکه بانکداری عملی عقلایی است، معتقد است: بانک هایی که سودهای بالایی پرداخت کنند پس از چند ماه با ضرر مواجه می شوند و در نهایت مجبور به رعایت قوانین خواهند شد.
با این حال بانک های دولتی این روزها نگران عدم اجرای مصوبه شورای پول و اعتبار در مورد نرخ سود سپرده ها هستند و این نگرانی را بارها اعلام نموده اند و نسبت به اینکه بانک های دولتی به ابلاغیه بانک مرکزی پایبند هستند و بانک مرکزی باید بر روی موسسات اعتباری غیرمجاز و بانک های خصوصی نظارت بیشتری برای اجرای این مصوبه داشته باشد، تاکید کرده اند.
با افزایش نگرانی ها برای نحوه رقابت در تعیین نرخ سودسپرده های زیر یک سال سیدکامل تقوی نژاد مدیرعامل بانک سپه با اشاره به افزایش نرخ سود سپرده های کوتاه مدت در بانک های خصوصی، از برگزاری جلسه ای دیگر برای توافق بر سر نرخ های سود این سپرده ها خبر داد و گفت: این جلسه دوم خردادماه برگزار خواهد شد.
مدیرعامل بانک سپه با اشاره به واگذاری تعیین نرخ های سود سپرده کمتر از یکسال به بانک ها، تصریح کرد: بهتر بود شورای پول و اعتبار نرخ سپرده های روزشمار، سه ماهه، شش ماهه و 9 ماهه را هم تعیین و در قالب جدولی به شبکه بانکی ابلاغ می کرد زیرا در گیر و دار رقابت شدید جذب سپرده نرخ های سود افزایش می یابد.
به گفته وی ادامه این وضعیت معضل جدیدی در نظام بانکی ایجاد خواهد کرد.
در همین حال پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: اگر بانک یا مؤسسه ای نرخ سود سپرده کمتر از یک سال را به سقف ۲۰درصد نزدیک کند، یا باید زیان کند و یا در عمل تسهیلات را با نرخ سود بالاتر از ۲۱ و ۲۴ درصد به متقاضی پرداخت کند، بنابراین بانک مرکزی با هر فعالیتی که مصوبات شورای پول و اعتبار را نقض کند، برخورد خواهد کرد.
** ارایه جدول نرخ سود توسط بانک مرکزی مشکل را حل نمی کند
یک کارشناس مسایل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص وضعیت نرخ سود سپرده های زیر یک سال، گفت: برخی بانک های خصوصی و موسسات مالی از سال های پیش تخلفات خود را در زمینه نرخ سود آغاز کرده اند البته این درحالی است که هیچکس مخالف فعالیت این بانک ها و موسسات دارای مجوز نیست.
ابوالقاسم حکیمی پور با بیان آنکه دولت یازدهم 5 یا شش ماه پس از آغاز فعالیت خود نرخ سود تسهیلات عقود مشارکتی را آزاد گذاشت، اظهارداشت: این امر سبب شد تا بانکداران در برخی مواقع نرخ سود تسهیلات را حتی تا 32 درصد افزایش دهند که البته این امر برای تولیدکنندگان به صرفه نبود زیرا علاوه بر اینکه قیمت کالا و خدمات را افزایش می داد قیمت پول را نیز در بازار آزاد با رشد مواجه می کرد.
وی افزود: بانک مرکزی با توجه به این مشکلات تصمیم گرفت که وضعیت نرخ سود سپرده ها و همچنین تسهیلات را ثابت در نظر گیرد.
این کارشناس مسایل اقتصادی باتاکید بر اینکه بانک مرکزی نمی تواند برای نرخ سود جدولی را به بانک ها ارایه دهد، تصریح کرد: هر چند باید تمام بانک ها از بخشنامه های بانک مرکزی تبعیت کنند اما برخی از موسسات و بانک های خصوصی به دلیل بالا بودن میزان بدهی به بانک مرکزی و پرداخت جریمه 34 درصدی این بخشنامه ها را رعایت نمی کنند.
وی ادامه داد: این بانک ها معتقدند که بانک مرکزی باید دست شان را برای جذب سپرده با نرخ 20 درصد باز بگذارد تا بتوانند بدهی هایشان را به بانک مرکزی پرداخت کنند.
حکیمی پور درباره راهکارهای جلوگیری از تخلف بانک ها نیز ادامه داد: بانک مرکزی برای اجرایی شدن بخشنامه نرخ سود علاوه بر افزایش میزان نظارت ها بر موسسات مالی غیرمجاز باید هشدارهایی را به سپرده گذاران برای خطرناک بودن سپرده گذاری در این موسسات به سپرده گذاران بدهد.
این کارشناس مسایل اقتصادی با تاکید بر اینکه ارایه جدول سپرده برای نرخ سود از سوی بانک مرکزی مشکل را حل نخواهد کرد، تصریح کرد: نرخ سود 20 درصدی در شرایط اقتصادی کنونی نگرانی برای خروج سپرده ها از بانک ها ایجاد نمی کند.
وی با بیان آنکه 92 درصد بازار پولی کشور در اختیار بانک ها است، گفت: وضعیت بانک ها به علت بالا بودن هزینه های عملیاتی بالا است و کاهش نرخ سود تسهیلات برای بانک ها به صرفه نیست.
حکیمی پور به بانک مرکزی توصیه کرد در شرایط حاضر با افزایش نظارت ها میزان نقدینگی موجود در جامعه را مدیریت کند.
این کارشناس مسایل اقتصادی در پاسخ به این پرسش که برخی از سپرده گذاران نسبت به نرخ سود روزشمار 10 درصدی و تفاوت 5 درصدی آن با نرخ تورم اعتراض دارند، گفت: با کاهش نرخ سود سپرده های یک ساله باید نرخ سود روزشمار نیز کاهش یابد.
وی با بیان آنکه، بانک ها با سپرده های روزشمار نمی توانند نقدینگی را مدیریت کنند، تصریح کرد: با توجه به اینکه نرخ سود سپرده های یک ساله 20 درصد است بهتر است گرایش مردم به این سپرده ها افزایش یابد زیرا این سپرده هم برای بانک و هم برای سپرده گذاران به صرفه است.
حکیمی پور با تاکید بر اینکه سیاست دولت یازدهم و بانک مرکزی بر برنامه ریزی کوتاه مدت است، افزود: تمرکز تیم اقتصادی دولت بر برنامه ریزی های کوتاه مدت معطوف شده است.
اقتصام(5)9141** 1558
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
بخشنامه بانک مرکزی برای چارچوب تعیین نرخ سود سپردههای کوتاه مدت
بخشنامه بانک مرکزی برای چارچوب تعیین نرخ سود سپردههای کوتاه مدتبانک مرکزی در قالب بخشنامهای به بانکها و موسسات اعتباری با اعلام اینکه پرداخت سود سپرده کمتر از یک سال به بانکها واگذار شده است چارچوب نرخ سود این سپردهها را تعیین کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمودر گفت و گو با دو کارشناس اقتصادی و بانکی بررسی شد سرنوشت سپردههای کوتاه مدت بانکها/ تکرار دوره مسابقه نرخه
در گفت و گو با دو کارشناس اقتصادی و بانکی بررسی شدسرنوشت سپردههای کوتاه مدت بانکها تکرار دوره مسابقه نرخهای کوتاه مدت سود بعید استواگذاری سود سپردههای کمتر از یک سال به بانکها نگرانی بازگشت مسابقه سودهای بالای روزشمار و چند ماهه را زنده میکند این در حالی است که دو کارشناسسود سپردههای کوتاه مدت در جیب بانکها
سود سپردههای کوتاه مدت در جیب بانکهاتاریخ انتشار سه شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۳۰ توافق بانکداران بر سر نرخ سود سپردههای روزشمار و کوتاهمدت سود هنگفتی را از سپردهگذاران خرد و متوسط کم میکند و بر سود بانکها میافزاید به گزارش همشهري درحاتوافق بانکهای بزرگ در نرخ روزشمار/ جدول نرخهای سود کوتاهمدت
۱۰تا ۲۰ درصد سود بگیرید توافق بانکهای بزرگ در نرخ روزشمار جدول نرخهای سود کوتاهمدت شناسهٔ خبر 2569183 - چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸ ۳۵ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس رئیس شورای عالی هماهنگی بانکها از توافق بانکهای بزرگ برای نرخ سود روزشمار خبرداد و گفت براساس تفاهم بانآغاز تخلفات در اعمال نرخ سود کوتاه مدت
آغاز تخلفات در اعمال نرخ سود کوتاه مدت در حالی بانکداران بزرگ بر توافقات نرخهای سود کوتاه مدت تاکید دارند که مدیران بانکهای خصوصی اعلام میکنند که تعیین نرخ سودهای کوتاه مدت به صورت شناور در اختیار هیات مدیره بانکها است و توافقی نیست مهر بانکهای دولتی این روزها نگران عدم اجآغاز تخلفات در اعمال نرخ سود کوتاه مدت/ اعتراضات بانکداران خصوصی
شیوه خصوصیها در تعیین نرخ سود آغاز تخلفات در اعمال نرخ سود کوتاه مدت اعتراضات بانکداران خصوصی شناسهٔ خبر 2579266 - یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۳ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس در حالی بانکداران بزرگ بر توافقات نرخهای سود کوتاه مدت تاکید دارند که مدیران بانکهای خصوصی اعلاممعاون اقتصادی بانک مرکزی در گفت و گو با فارس: دو قید صریح و ضمنی در مصوبه نرخ سود/ برخورد با بانکهایی که سود
معاون اقتصادی بانک مرکزی در گفت و گو با فارس دو قید صریح و ضمنی در مصوبه نرخ سود برخورد با بانکهایی که سود کوتاه مدت را به ۲۰ درصد نزدیک کنند موسسات غیرمجاز باید حذف شوندمعاون اقتصادی بانک مرکزی گفت اگر بانک یا موسسهای نرخ سود سپرده کمتر از یکسال را به سقف 20 درصد نزدیک کندمدیرعامل بانک سپه به فارس خبر داد جلسه دوم خرداد بانکها برای توافق درباره سود کوتاه مدت/ مخالفت بانکهای خصوص
مدیرعامل بانک سپه به فارس خبر دادجلسه دوم خرداد بانکها برای توافق درباره سود کوتاه مدت مخالفت بانکهای خصوصی با تعیین نرخمدیرعامل بانک سپه با اشاره به افزایش نرخ سود سپردههای کوتاه مدت در بانکهای خصوصی از برگزاری جلسهای دیگر برای توافق بر سر نرخهای سود این سپردهها خبر دادتجدید نظر در نرخ سودکوتاه مدت
درخواست رئیس شورای هماهنگی بانک ها از شورای پول و اعتبار تجدید نظر در نرخ سودکوتاه مدت تهران - ایرنا - رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی با تاکید بر لزوم تجدید نظر شورای پول و اعتبار در آزاد گذاشتن تعیین نرخ سپرده های زیر یک سال گفت بانک های بزرگ در جلسه ای مشترک درباره نرخ سپمدیرعامل بانک ملی در گفتوگو با فارس اعلام کرد توافق بانکها برای نرخ سود کوتاه مدت؛ روزشمار ۱۰ درصد، ۶ ماهه
مدیرعامل بانک ملی در گفتوگو با فارس اعلام کردتوافق بانکها برای نرخ سود کوتاه مدت روزشمار ۱۰ درصد ۶ ماهه ۱۶ و ۹ ماهه ۱۸ درصدمدیرعامل بانک ملی گفت با توافق انجام شده با برخی بانکهای بزرگ کشور سود سپرده روزشمار 10 درصد سه ماهه 14 درصد شش ماهه 16 درصد و 9 ماهه 18 درصد تعیینابلاغ بخشنامه جدید درباره نرخ سود سپردههای کوتاه مدت بانکی
ابلاغ بخشنامه جدید درباره نرخ سود سپردههای کوتاه مدت بانکی شناسهٔ خبر 2570199 - چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۶ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس بانک مرکزی بخشنامه تعیین نرخهای سود علی الحساب سپردههای بانکی در دورههای مختلف کمتر از یکسال توسط بانکها را ابلاغ کرد به گزارش خبانتقاد به نرخ سود سپرده های کوتاه مدت
انتقاد به نرخ سود سپرده های کوتاه مدت تحویل خودروهای فرهنگیان از اول خرداد عارضه گوارشی علت جراحی رییس انرژی اتمی مشکلات پیشخوان های دولت و تشدید حملات سعودی به یمن چند ساعت تا شروع آتش بس از عناوین مهم بخش خبری ساعت 20 30 امشب سه شنبه 22 اردیبهشت بود منبع شبکه دو دانلودبرخورد با خاطیان از نرخ سود سپرده
برخورد با خاطیان از نرخ سود سپرده اقتصاد > اقتصاد کلان - ایسنا نوشت وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به ابلاغ نرخ سود سپردهها تاکید کرد دولت مصمم است تا با تثبیت و سامان بخشی به بازار پولی و مالی زمینه رشد و اعتلای اقتصادی را فراهم کند در این راستا ضمن حمنرخ سود بانکی منطقی است /هشدار بانک مرکزی به سپرده گذاران در تشکلهای پولی غیرمجاز | خبرگزاری ایلنا
نرخ سود بانکی منطقی است هشدار بانک مرکزی به سپرده گذاران در تشکلهای پولی غیرمجاز معاون نظارتی بانک مرکزی با هشدار به سپرده گذاران از پرهیز در سپرده گذاری در تشکلهای پولی غیرمجاز از قاطعیت این بانک در اجرای مصوبه نرخ سود شورای پول و اعتبار و نظارت جدی بر فرآیند اجرا و برخورد قسپرده کوتاه مدت در مسابقه بانکها
سپرده کوتاه مدت در مسابقه بانکها درحالی که نرخهای جدید سود بانکی تصویب شده در نشست هفته گذشته شورای پول و اعتبار از امروز شانزدهم اردیبهشت در همه بانکهای دولتی و خصوصی و موسسههای مالی و اعتباری دارای مجوز اجرا میشود بانکها روی جزئیات این نرخها بخصوص نرخ سود سپردههای کوت- دولت حمایتی از سپرده گذاران موسسات غیرمجاز با نرخ های سود بالا نمی کند
وزیر اقتصاد دولت حمایتی از سپرده گذاران موسسات غیرمجاز با نرخ های سود بالا نمی کند تهران - ایرنا - وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به مصوبه روز گذشته شورای پول و اعتبار در خصوص نرخ سودهای جدید گفت دولت هیچ گونه حمایتی نسبت به سپرده گذارانی که سود بالاتر از نرخ مصوب دولت ازوزیر اقتصاد: دولت حمایتی از سپرده گذاران موسسات غیرمجاز با نرخ های سود بالا نمی کند
وزیر اقتصاد دولت حمایتی از سپرده گذاران موسسات غیرمجاز با نرخ های سود بالا نمی کند اقتصاد > اقتصاد کلان - ایسنا نوشت وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به مصوبه روز گذشته شورای پول و اعتبار در خصوص نرخ سودهای جدید گفت دولت هیچ گونه حمایتی نسبت به سپرده گذارانی ک-
اقتصادی
پربازدیدترینها