واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرعامل آبفا گلستان: صرفه جویی 10 الی 15 درصدی مصرف آب ضروری است گرگان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آبفا گلستان کمبود آب در استان و کشور را جدی دانست و از مردم خواست برای عبور از این بحران 10 الی 15 درصد در مصرف آب صرفه جویی کنند.
محمدهادی رحمتی روز یکشنبه با اشاره به کاهش بارندگی، تغییرات اقلیمی و گرم شدن هوا اظهار کرد: اگر شرایط به همین منوال پیش رود مشکلات ما هر روز بیشتر خواهد شد لذا از همه شهروندان گرگان و سایر شهرهای گلستان می خواهیم که بحران کمبود آب را جدی بگیرند.
بر اساس اعلام شرکت آبفا گلستان وی با بیان این که 80 درصد آب استان گلستان توسط کشاورزان مصرف می شود، گفت: 10 درصد باقی مانده بابت آب شرب و 10 درصد دیگر نیز سهم صنعت است.
وی اظهار کرد: همه این منابع مشترک بوده و همه از یک سفره تغذیه می کنیم و با توجه به این که کشاورزی استان گلستان به روش سنتی است، منابع آب زیادی از این طریق هدر می رود.
مدیرعامل شرکت آبفا گلستان درباره میانگین مصرف آب در استان گفت: این شاخص از 200 تا 220 لیتر در شبانه روز متفاوت بوده در حالی که در کشورهای اروپایی بین 120 تا 140 لیتر است و این مصرف بالای آب به منابع تامین فشار وارد می کند.
رحمتی تنها راهکار عبور از تنش کم آبی را مدیریت مصرف و رعایت الگوی مصرف دانست و گفت: زمانی در گنبد با 220 متر حفاری چاه به آب می رسیدند ولی الان در 350 متری به آب می رسند و گرگان نیز همین وضعیت را دارد. این به معنای برداشت بیش از حد معمول است.
وی درباره تولید آب گفت: ما در دنیا چیزی به اسم تولید آب نداریم و اساسا آب تولید ندارد، آب یک فرآورده است الهی که طی فرآیندی در اختیار بشر قرار می گیرد.
وی در مورد اهمیت آب در دنیا اظهار کرد: آب در دنیا یک مقوله اقتصادی است و در دنیا از آن به عنوان یک محصول اقتصادی نام می برند و جنگ آینده دنیا بر سر آب است و شاید در آینده نفت بفروشند که آب وارد کنند.
رحمتی همچنین در باره مدیریت مصرف آب شرب از سوی شرکت آبفا گلستان گفت: یکی از برنامه های شرکت راه اندازی طرح همیاران آب است که همکاران در قالب اکیپ هایی با لباس فرم در سطح شهرهای استان گشت می زنند و با شهروندانی که الگوهای مصرف آب را رعایت نکنند بار اول تذکر، بار دوم اخطار کتبی و برای بار سوم نسبت به قطع انشعاب آن ها اقدام خواهند کرد.
معاون بهره برداری شرکت آبفا گلستان نیز گفت: آمارها نشان می دهد که مقادیر بارندگی استان از ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه میانگین بلندمدت 21 درصد کاهش داشته و نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز کاهش دو درصدی را شاهد هستیم.
مهیار خسروی خاطرنشان کرد: با توجه به حاکم شدن خشکسالی باید یک بازنگری جدی در نحوه مصرف آب در استان گلستان انجام شود و متولیان امر در بخش کشاورزی نیز با جدیت موضوع را پیگیر باشند.
معاون بهره برداری آبفا گلستان با اشاره به این که تصفیه خانه ناهارخوران گرگان حدود هشت تا 10 درصد از آب مورد نیاز شهر گرگان را تامین می کند، افزود: همه ساله واحدهای فیلتری این تصفیه خانه در این فصل پر از آب بود اما امسال با توجه به کاهش بارش ها و تداوم خشکسالی از دو سال قبل و تأثیرگذاری آن در بخش شرب حاکی از آن است که منابع تأمین آب با مخاطرات جدی رو به رو است.
وی با تأکید بر این که گلستان همانند سایر استان های کشور با کمبود مواجه است تصریح کرد: گلستان جزء 13 استان دارای تنش شدید آبی قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: میزان آبدهی رودخانه های استان نیز با کاهش قابل ملاحظه ای مواجه است به طوری که میزان جریان رودخانه ها در حوزه های آبریز گرگانرود نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30 درصد و نسبت به دوره آماری بلندمدت 62 درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: در حوزه آبریز قره سو نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 84 درصد کاهش آورد مواجه بوده ایم و همچنین در این حوزه نبست به دوره آماری بلندمدت میزان کاهش بالغ بر 92 درصد است.
3014/6159/6203
27/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]